Pasta Carbonara

Hei hei!

Jeg er en person som er veldig glad i pasta. Og alt som kommer med det egentlig :D Hehe. Så da tenkte jeg å dele denne oppskriften på pasta carbonara med dere :) Dette var faktisk første gang jeg lagde det selv, og ble ganske fornøyd ^^ Måtte ringe mamma litt da ;D Hehe!

 

Pasta Carbonara:

ca. 4 porsjoner.

1 Gul løk.

2 Kinesisk hvitløk.

300 gr. Bacon.

500 gr. Tagliatelle. (Går fint an å bruke vanlig spagetti også). (Jeg brukte hele den posen som du ser på bildet under).

4 Eggeplommer.

4 dl Fløte.

Litt revet parmesan. (Jeg hadde ikke parmesan så jeg brukte vanlig Norvegia, og det går helt fint å bruke :)).

Salt, pepper, persille og trøffelolje(om man har dette da, lager en ekstra god smak på retten, skal ikke så mye trøffelolje i, ca. 1/2 ts).

 

Kok opp vann med litt salt og smør i til tagliatellene. Kutt bacon i biter og stek det. Rens og finhakk løken og hvitløken. Rør eggeplommene i fløten og bland inn litt trøffelolje om du skal ha det med i fløten. Sviss løken og hvitløken sammen og ha dette og baconet sammen i en kjele. Kok tagliatellene til de er nesten ferdige. Ha fløteblandingen over løken og baconet og ha platen på veldig svar varme (HUSK dette skal IKKE koke! Bare så det holder seg litt varmt). Ta så å ha litt salt og pepper oppi sausen. Ha den ferdigkokte pastaen oppi sausen og rør godt sammen. Serveres med litt raspet ost på toppen, og persille.

Tips: Om det er slik at det er til sultne karer du lager maten til, så kan det lønne seg å steke litt kyllingterninger til ;) Jeg stekte 4 fileter som ble kuttet i terninger til 3 menn, og det ble nok mat det :) Hadde bare litt salt, pepper og hvitløkspulver på kyllingen, slik at det skulle passe med pastaen.

 















#Oslo #Blogg #Trøndelag #Pasta #Mat #Middag #Tagliatelle #Carbonara #Saus #Spagetti #Rett #Matrett #Pastacarbonara #Bacon #Kjøtt #Kylling #Menn #Ost #Parmesan #Trøffel #Trøffelolje #Smak #Godt #Matglede #Gladimat #Fløte #Hvitløk #Kos

 

- Søtmonsen :))

28 kommentarer

Mia - Alt annet enn A4

17.10.2016 kl.20:07

ÅÅååh, det ser nydelig ut <3

Søtmonsen :))

17.10.2016 kl.20:20

Mia: Tihi, takk :D <3

Nina

17.10.2016 kl.20:11

Nam nam <3

Søtmonsen :))

17.10.2016 kl.20:20

Nina: ^^

Sarajaneeth

17.10.2016 kl.20:22

H I M M E L S K ♡

Søtmonsen :))

17.10.2016 kl.23:24

Sarajaneeth: :D <3

iselinslund

17.10.2016 kl.20:32

Jeg ELSKER pasta :)

Søtmonsen :))

17.10.2016 kl.23:24

iselinslund: Ja, det er så godt :D

frodith

17.10.2016 kl.20:50

Nam-nam :-) Deilig :-)

Søtmonsen :))

17.10.2016 kl.23:23

frodith: Takk :D

spisogspar

17.10.2016 kl.20:56

Mmmm så godt <3

Søtmonsen :))

17.10.2016 kl.23:23

spisogspar: Hehe, takk :D

Elin Slåen

17.10.2016 kl.22:35

Jeg elsker pasta! Før kunne jeg ikke like det, nå elsker jeg det liksom. Ha ha. Hadde pastagrateng med kylling, brokkoli og gulerot i helgen ;) he he

Søtmonsen :))

17.10.2016 kl.23:23

Elin Slåen: Pasta har alltid vært en favoritt, før var det jo bare så enkelt som spagetti og ketchup :D Hehe, Nå er det jo så mye som er godt med pasta :D Elsker det :D

Vera Lynn

17.10.2016 kl.23:29

Dette er mat som får munnen min til å løpe i vann, mmmm! Jeg er også veldig glad i pasta, men har vel for vante å lage en saus med kjøttdeig, løk og tomatpure mm :o))

Søtmonsen :))

17.10.2016 kl.23:31

Vera Lynn: Ja, det er ganske godt :D Denne gikk jo egentlig veldig greit å lage til ^^

http://hevhodet.blogg.no/

18.10.2016 kl.00:39

Åh det så deilig ut :) kunne fint kommet på middag hos deg ;) hehe. pasta er nydelig <3

Søtmonsen :))

18.10.2016 kl.08:42

http://hevhodet.blogg.no/: Hehe, ja ikke sant ;D Inviterer kanskje litt sjeldent til middag ;o Er som regel enten fult opp her, eller fult opp der xD Men jeg synes jo det er moro å lage til andre også :)

Janne

18.10.2016 kl.01:01

åå digg!

Søtmonsen :))

18.10.2016 kl.08:38

Janne: Tihi :D

dvergpinschere i mitt hjerte

18.10.2016 kl.09:29

Nammm..ser jo så godt ut!!

Søtmonsen :))

18.10.2016 kl.11:04

dvergpinschere i mitt hjerte: Hehe, takker ^^

Olav

19.10.2016 kl.10:21

Sikkert en god pastarett dette, men det er absolutt ikke en carbonara.

Carbonara er med spaghetti, uten fløte, uten løk, og definitivt uten kylling.

Spaghetti, egg, pecorino, litt grisekjaker (eller pancetta eller bacon) og pepper er carbonara.

Søtmonsen :))

19.10.2016 kl.11:01

Olav: Rart man får servert med fløte alle andre steder da :) Om det ikke er det? Og kylling vet jeg, som jeg skrev så lagde jeg det for menn som er ekstra sultne :)

Olav

19.10.2016 kl.11:19

Det er fordi det er en feiloppfatning av hva en carbonara er. Dersom du ser i Sølvskjeen, som av mange regnes som bibelen innen italiensk matlaging etter andre verdenskrig (tilsvarende vår Rutete kokebok), er det ikke fløte i den oppskriften.

I en carbonara er det eggene og osten som danner sausen.

Det er litt som når det serveres cæsarsalat med biter av kylling i. En cæsarsalat er romanosalat, cæsardressing, krutonger og skivet parmesan.

Søtmonsen :))

19.10.2016 kl.12:07

Olav: Okey :) Er vel for å få en fyldigere saus da ;)

Victoria Larsen

21.10.2016 kl.07:47

Åh, det er så utroolig godt! :D

Søtmonsen :))

21.10.2016 kl.08:35

Victoria Larsen: Hehe, takker ^^

Skriv en ny kommentar

Søtmonsen :))

Søtmonsen :))

25, Oslo

Hei! :) Er ei jente på 25 år, som er utdannet kokk. Kommer fra Trøndelag, men bor nå i Oslo med samboer. Jeg elsker å lage mat, bake kaker og slikt. Elsker søtsaker for å si det sånn ;) Så jeg kommer til å legge ut oppskrifter på matretter, kaker og desserter. Jeg kommer også til å blogge litt om private ting, og ting jeg interesserer meg for. Har en del konkurranser og giveaway's på bloggen også, så følg med :)

Kategorier

Arkiv

hits