Smultringer (Med kjevling):
3 Egg
275 gr. Sukker
1 1/2 dl Kremfløte
3 dl Seterrømme
1 1/2 ts Hjortetakksalt
2 ts Kardemomme
Ca. 700 gr. Hvetemel
Ca. 1 1/2 kg Smult
Fremgangsmåte:
Visp eggedosis av egg og sukker.
Stivpisk kremfløten.
Bland det tørre.
Rør inn kremen og rømmen i eggedosisen.
Ha så i det tørre. Rør helst for hånd, hvis ikke kan den bli for seig.
Sett deigen så i kjøleskapet til neste dag.
Når man steker med smult, må man ha lokk eller brannteppe i nærheten. Ikke ha vann i nærheten av den varme smulten, da tar det fyr!
Bruk ei tresleiv for å sjekke om smulten er varm nok. Da stikker man den i smulten, og kommer det bobler og det putrer rundt den så er smulten klar til å brukes.
Ta deigen og deler den opp, ta en porsjon deig og kjevle den ut. Stikk ut smultringer med en utstikker som vist på det øverste bildet.
Legg så 4-5 om gangen i smultgryten. De synker først, før de kommer opp igjen.
Snu de, slik at de blir stekt på begge sider. Legg de på papirtørkle i ei form til avkjøling.
Smultringer med smultringpresse, null kjevling:
725 gr. Hvetemel
70 gr. Sukker
25 gr. Bakepulver
1 ts Vaniljesukker
2 ts Kardemomme
5 dl Vann
Ca. 1 1/2 kg Smult
Fremgangsmåte:
Bruk ei tresleiv for å sjekke om smulten er varm nok. Da stikker man den i smulten, og kommer det bobler og det putrer rundt den så er smulten klar til å brukes.
Alle ingrediensene skal være romtemperert.
Bland alt sammen til en deig. Deigen skal være seig, spe evt. med vann eller mel om du synes den er for bløt eller for tykk.
Så fyller du bare røren i pressen og presser ut en og en ring i smulten. Tykkelsen kan du bestemme selv med hvor lenge du holder inn håndtaket.
– Søtmonsen
Ææææh, den nederste så veganvennlig ut
Elsker smultringer <3
Mmmm, nå fikk jeg skikkelig lyst på smultringer:) SKIKKELIG lyst på smultringer:)
Lithanna: Hehe, ja
Det er veldig godt 
birdbay: Hehe
Det er jo så godt da ^^
Dette så godt ut, det skal jeg prøve ut
lisarorvik: ^^ mhm
NAM! elsker smultringer, og det skal vi lage her og
Bergensergenser: Så bra ^^ Ja det er jo bare kjempe godt
Lager noe lignende jeg, bare at det er afrikanske boller…smaker nesten samme…nom nom med smultinger
Asantemarkedet: Ja, vet noen lager smult boller også som de kaller det
Eller berlinerkuler 
Aha, blir riktig å kalle det smult boller ja, hehe takk for tips..har aldri visst hvordan jeg skulle forklare folk…for det er jo ikke direkte boller:)
Åh, så deilig dette så ut! Det er så stemning med smulteringer – skikkelig jul! <3
NYT kvelden
Norwegian Cupcake: Mhm
Det er så koselig ^^ Du og 
Asantemarkedet: Hehe, så bra ^^ Nei det er jo ikke det
Og ikke helt berlinerboller heller 
Brukte å bake dette med bestemoren min sørpå. Spiste som regel den lille runde deigen som man skulle fjerne hehe :3 Så virkelig nam ut ^^
chrissieste: aww
Hehe, ja spiste mye deig da jeg var liten og xD
haha, noen ganger var deig bedre enn resultatet x)
Nå fikk jeg skikkelig flashback til barndommen <3 Mormor lagde alltid smultringer på denne tiden, og hun brukte den type deig hvor du kjevler og stikker ut. Deigen var det beste med hele prosessen mente nå jeg, i en alder av 10ish :-p
Den Rutete Skjorta: Tihi :3 Lagde det med mamma da jeg var mindre ^^ <3 Jeg spiste all slags deig jeg og xD Haha.