Smultringer (Med og uten kjevling)


 

Heisann ^^

Smultringer er jo noe som er kjempe godt, og spesielt til jul 😀 Det er to typer deig til det, sånn man må bruke en utstikker på. Og den som er bløt, som man må ha en slik smultringpresse på. Man velger selv hvilken man synes blir best 🙂 For meg synes jeg det ikke er så stor forskjell, mer om hva man orker å gjøre, noen synes jo så klart de med den løse røren blir bedre ^^ Med den løse røren så slipper man så klart å sitte å stikke ut og kna om igjen og stikke ut igjen 😛 Men har man tid, og synes det er kos, så hvorfor ikke 🙂

 

 

 

Smultringer (Med kjevling):

 3 Egg.

275 gr. Sukker.

1 1/2 dl Kremfløte.

3 dl Seterrømme.

1 1/2 ts Hjortetakksalt.

2 ts Kardemomme.

ca. 700 gr. Hvetemel.

ca. 1 1/2 kg Smult.

 

Visp eggedosis av egg og sukker. Stivpisk kremfløten. Bland det tørre, rør inn kremen og rømmen i eggedosisen. Ha så i det tørre. Rør helst for hånd. Viss ikke kan den bli for seig.  Sett deigen så i kjøleskapet til neste dag. 

Når man steker med smult, må man ha lokk eller brannteppe i nærheten. Ikke ha vann i nærheten, da tar det fyr! 

Bruk ei tresleiv for å sjekke om smulten er varm nok. Da stikker man den i smulten, og kommer det bobler og det putrer rundt den så er smulten klar til å brukes. Så tar man deigen og deler den opp, ta en porsjon deig og kjevle den ut. Stikk ut smultringer med en utstikker som vist på det øverste bildet. Legg så 4-5 om gangen i smultgryten. De synker først, før de kommer opp igjen. Bruk ALLTID en tresleiv, eller noe av tre når man driver med smult. (Man får også kjøpt smultringkrok for å hente de opp igjen. Men trengs ikke). Snu de, slik at de blir stekt på begge sider. Ta de opp når begge sider har en fin og gyllen brunfarge med bakenden på ei tresleiv. Legg de på papirtørkle i ei form til avkjøling. De kan lett fryses ned ^^

 


 

Smultringer (Med smultringpresse) Null kjevling:

 725 gr. Hvetemel.

70 gr. Sukker.

25 gr. Bakepulver.

1 ts Vaniljesukker.

2 ts Kardemomme.

5 dl Vann.

Ca. 1 1/2 kg Smult.

 

Bruk ei tresleiv for å sjekke om smulten er varm nok. Da stikker man den i smulten, og kommer det bobler og det putrer rundt den så er smulten klar til å brukes.

Alle ingrediensene skal være romtemperert. Bland alt sammen til en deig. Deigen skal være seig, spe evt. med vann eller mel om du synes den er for bløt lr for tykk. Så fyller du bare røren i pressen og presser ut en og en ring i smulten. Tykkelsen kan du bestemme selv med hvor lenge du holder inn håndtaket. 

Når man steker med smult, må man ha lokk eller brannteppe i nærheten. Ikke ha vann i nærheten, da tar det fyr! 

 #Søtt #Godt #Blogg #Smultring #Smult #Medkjevling #Utenkjevling #Kjevle #Medoguten #Smultringer #Jul #Julegodt #Baking #Bakeglede #Røre #Smultringrøre #Oslo #Trøndelag #Juleglede #Mat

 

– Søtmonsen :))

19 kommentarer

Siste innlegg