Dronning Maud’s dessert

Dronning Maud’s dessert:

Ca. 6 porsjoner

5 store Eggeplommer

5 ss Sukker

5 plater Gelatin

2 ss Kokende vann

6 dl Kremfløte

 

200 gr. Kokesjokolade/dronningsjokolade

Smak til med Portvin

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker.

Legg gelatinplatene bløtt i kaldt vann.

Pisk krem av kremfløten og litt sukker (for smak).

Bland eggedosisen og kremen sammen.

Kok opp litt vann, skvis ut vannet av gelatinplantene og bland inn 2 ss kokende vann med gelatin.

Rør inn gelatinen i røren vekselvis.

Hakk sjokoladen.

Smak røren til med portvin.

Legg røren og sjokoladen lagvis i skåler.

 

 

– Søtmonsen

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg