Heisann!
Jeg har jo skrevet om vår etegilde i helga som var Der vi hadde biff på lørdag, og kalkun på søndag. Jeg har ikke laget kalkunmiddag hjemme før, kun på jobb, så dette var jo moro å bryne seg på
Og min kjære kunne vel ikke vært mer fornøyd, tross for at jeg ikke hadde kjøpt inn noe tilbehør til kalkunen. Det var kjæresten som hadde handlet inn maten, og jeg hadde ikke tenkt på tilbehør da han var å handlet. Men jeg fant da noe rart i kjøleskapet og lagde godt tilbehør allikevel
Og sausen ble da knakende god!
Kalkun:
200 gr. Smør.
1 ts. Salt
Ca. 1/2 ts Pepper
Ca. 1 ts. Paprikapulver
Ca. 1 ts. Løkpulver
Ca. 1/2- 1 ts. Hvitløkspulver
1 ts. Persille.
(Bare bland i krydder slik som du vil, dette er sånn ca. målinger av det jeg hadde i smøret).
Jeg brukte en 1,7 kg kalkunfilet fra Prior. Legg den i ei ildfastform.
Smelt smøret i en kjele. Tilsett alt krydderet i smøret.
Hell ca. halvparten av dette over kalkunen.
Stek kalkunen på 190 grader i ca. 2 timer.
Etter at den har stått i en halv time, heller du på resten av smøringen. Etter hvert 15- 30 min bruker du en øse for å øse smøringen som samler seg i formen over kalkunen.
Kalkunen skal ligge å hvile litt før den skjæres opp.
Ta vare på smøringen til å bruke i sausen og risen.
Saus til kalkun:
Ta ca. 2- 3 ss av smøringen fra kalkunen rett før den er ferdig stekt.
2 ss Hvetemel.
ca. 1/2- 1 dl kremfløte.
ca. 3 dl vann.
1 Kyllingbuljongterning.
Smak til med salt, pepper, hvitløkspulver, løkpulver, paprikapulver, persille.
Ta smøret fra smøringen og bland med hvetemel i en kjele.
Tilsett litt og litt vann, og ha i buljongterningen.
Ha i fløte og smak til sausen med krydderet du brukte i smøringen.
Tilbehør til kalkun:
2 poser ris.
1 Rødløk.
1 Kinesisk hvitløk.
Smørkraft fra kalkunen.
Jeg kokte risen.
Rensket og kuttet løken og hvitløken.
Svisset dette i steikepanna med litt olje. Blandet i den kokte risen. Når du har lagd sausen til kalkunen tar du restene av smørkraften og blander den inn i risen.
Jeg må nå si at det smakte utrolig godt Og at tilbehøret passet akkurat til
Kjøttet ble både mørt og saftig.
#Kalkun #Etegilde #Prior #Kalkunfillet #Saus #Kalkunsaus #Kyllingsaus #Ris #Risblanding #Middag #Godt #Smak #Krydder #Smøring #Smør #Mørt #Saftig
– Søtmonsen :))
Det så veldig godt ut! Så flink du er!
som du frister
mmmmm elsker kalkun og bruker å steke en hel i romjulen
nam
Det både så og hørtes utrolig godt ut
Nå ble jeg skikkelig sulten! Lenge siden vi har hatt kalkun. I dag blir det medisterkaker med brun saus, makaroni og kokte poteter. Barnebarnet kommer, og da ble det noe han liker godt. Ha en vakker dag videre!
Nå ble jeg sulten, kjempegodt
Sååå nydelig!!
Liker godt kalkun..og det her så og hørtes deilig ut :)) Ønsker deg en fin kveld <3
Send hit!
Toini: Tusen takk ^^
fruensvilje: Hehe, takk takk
Ja, det er godt, bruker det som regel til nyttårsaften 
livetmitt93: ^^
Elevele: Tusen takk, det ble det også ;P
natheless: Hehe, ja det er da godt, bruker det som regel kun til nyttårsaften
Håper dere koste dere masse i dag ^^
solliv: Hehe
Victoria Larsen: Tusen takk :))
annebe: Tusen takk ^^ <3 Ha en flott kveld <3
Den lille Pandaen c:: Tihi ;D
Kalkun er topp, og den sausen hørtes yummi ut
Utrolig godt ut:)
Ohh namm! Ser utrolig godt ut!
frodith: Ja, det er godt ^^ Den ble kjempe god ;D
julietalivstil: Takk takk
Emma Olsen: Tusen takk ^^
Så flink du er, det så veldig godt ut
Iselin Renée: Tusen takk ^^
Det ser så godt ut!
mitsuakira: Tusen takk ^^
Det så jo bare utrolig godt ut!
Fikk nesten litt vann i munn…haha
buroyfoto: Hehe, tusen takk for det ^^
Ser utrolig godt ut!!!!!!
Vestfroken: Tusen takk ^^
Ser kjempegodt ut <3
spisogspar: Tusen takk <3 ^^
Å nå gleder jeg meg til kalkun i morgen. Dette så veldig godt ut
Dette så jo virkelig godt ut!
Ser så utrolig godt,,,,,,dette ble jeg jeg veldig sulten av….
Jeg har en kalkunfilet i frysa. Nå friste du meg. Ha en vakker kveld.
Det så himmelsk godt ut altså! Og den sausen har jeg aldri prøvd, det lå jeg
Det så godt ut
VI hadde kalkun i dag også. Men ferdig oppskjærte skiver fra Kiwi, og laget mer strimler, og med potetmos til
Ingen gourmet jeg nei 
Cecilie kristiansen: Hehe, ja jeg måtte dele denne igjen for kanskje er det noen som trenger noe tips til middagen i morgen
Buroyfoto: Takk for det
solliv: Hehe, tusen takk for det
Dette så fristende ut :)) Blir kalkun her i morgen..men har kjøpt posesaus, ok det også…men din her er nok myyyye bedre :)) Klem fra mag <3
natheless: Hehe, kanskje blir det kalkun i morgen?
Jeg måtte dele på nytt for å gi litt tips til noen som kanskje skal lage kalkun i morgen 
Liv Hege: Takk for det :)) Den ble altså veldig god ja
frodith: Hehe, takk takk
Måtte dele igjen nå som det er kalkundag i morgen
Man lager det jo slik man synes er godt da 
annebe: Posesaus går så fint det ja
Skal på kalkunmiddag til svigers i morgen og det gleder jeg meg til
Måtte dele denne på nytt for å gi litt tips til de som kanskje skal lage i stand kalkun i morgen 
Nå fikk jeg vann i munnen gitt, sukk!! Vi skal ha kalkunbryst på ben her i morgen, og det gleder jeg meg til;o))
Detta så skikkelig godt ut
Du vet hvordan du skal friste oss 
Det ser jo så godt ut..men fant ut at jeg ikke var så glad i kalkun etter at jeg fikk Bjørn til å lage en hel til oss to en nyttårsaften for noen år siden..hihihi…Men ser veldig god ut den du har laget her…Jeg steker meg en biff med salat og potetgrateng i dag…blir alene..så skal kose meg med det…hihih.. ha en god dag og et riktig godt nytt år!
Vera Lynn: Hehe, takk ;D Det blir nok godt ja
Carinasworld: Tusen takk for det ^^ Hehe
Toini: Kalkun har en tendelse til å bli litt tørr noen ganger ja, og da er det ikke alltid like godt
Du får kose deg selv om du blir alene da <3
Klem