Heisann!
Tenkte jeg skulle dele denne oppskriften på fløtekarameller med dere ^^ Dette er faktisk første gang jeg lager det alene. Så jeg var veldig spent på hvordan det ville bli. Men jeg ble stående ganske så lenge å røre til den hadde blitt tykk nok ja Og jeg prøvde ut med noe pynt til de også, som jeg leste på Tine sine sider tror jeg det var. Og det var å knuse polkagriser for å ha på de
Så da gjorde jeg det ^^ Satser på at de blir gode
Fløtekarameller:
2 dl Fløte.
2 dl Sukker.
2 dl Lys sirup.
2 ss Smør.
Polkagris.
Bland fløte, sukker og sirup i en vid kjele.
Kok den opp, og la den koke til den er blitt tykk nok, mens man rører mye med en stålvisp.
Man kan ta dråpetest i et glass med kaldt vann i, for å teste om den er ferdig. Blir det en dråpe i glasset, og den kan rulles til en kule så er massen tykk nok. (Jeg måtte koke den ganske lenge, ihvertfall 1 time). Og om man har et sukker termometer, så skal gradene være rundt 118 grader.
Kutt smøret i terninger. Når den har bestått dråpetesten rører du inn smøret og heller massen i en langpanne som er dekket med bakepapir. Hell forsiktig, og pass på så du ikke brenner deg.
Knus polkagriser og strø over massen før den har stivnet (gjerne med en gang du har helt den over i langpannen).
Sett karamellen kjøling til den har stivnet ordentlig. Deretter snur du formen på hodet, og deler karamellen i biter. Pakkes inn i bakepapir eller cellofan.
#Oslo #Trøndelag #Blogg #Jul #Julegodt #Karameller #Fløtekarameller #Hjemmelaget #Julegaver #Pakke #Kos #Godt #Sukker #Julebakst
– Søtmonsen :))
Ser nydelige ut!
Victoria Larsen: Tusen takk ^^
Nam:)
Oooh herlig♡
Å herlighet så godt, elsker karameller! <3
Å nam <3 <3
Åh sukk!
De er sååååååå gode de karamellene <3
Etdiktomdagen: Hehe, ja håper de blir godt likt ^^
Margrethe: Hehe ^^
Mia: Hehe, håper de ble bra ja ^^
Sarajaneeth: Tihi ^^ <3
Nina:
Ååh så kjempegodt ut! Trenger virkelig å passe på sukkerinntaket nå. Det begynner å gi resultater rundt midjen!
Om du har noen vegetariske sunne retter å foreslå på bloggen må du bare kjøre på! 

Ønsker deg en strålende helg
Karameller er godt det. Lange siden jeg har laget det selv. Du frister du!!!! Ha en herlig og søt aften!
Dem ser så sykt god ut :3
Nammm..tror det var denne oppskriften jeg prøvde også..men jeg mener jeg ikke tok smøret i til sist? er det viktig? og deler du opp når den er helt kald? blir det ikke vanskelig da? jeg pleier å dele litt før den er helt kald..Dine så jo helt perfekte ut!! men så er du kokk også da..hihihih
Det så godt ut
trenemamsen: Takk ^^
dvergpinschere i mitt hjerte: Er ikke så sikkert på akkurat det, men i alle oppskrifter så står det has i til slutt ;s Men dette er første gang jeg lager selv, så vet ikke om det er viktig, eller om det har noe for seg. Jeg satte de ute, og de ble ikke så harde
Myknet opp ganske fort med en gang de kom inn, så måtte holde de ute mens jeg delte opp litt og litt og pakket inn 
Marie: Tihi x3 Første gang jeg lager ^^ Eller dette er jo andre porsjon da
Den andre ble jo ikke kokt lenge nok xD
natheless: Hehe, bra jeg får til å friste litt ;D Ha en flott helg <3 ^^
Jannike Nilsen: Hehe, ja jeg skulle gjort det selv også
Har litt ting under mappen diettstudien, og vegetarmat
Tusen takk, du også ^^
Så godt det så ut!
elisebr: Tusen takk for det ^^