Kremet fiskesuppe

Hei hei! 🙂

Det er jo høst, og kaldt ute. Og da er det jo kjempe godt med suppe! 😀 Jeg digger supper egentlig, alltid så gode smaker, og det varmer skikkelig. Man kan lage så mye forskjellig, og man kan bruke så mangt i ei suppe 😀 Men denne gang så er det altså kremet fiskesuppe dere skal få oppskrift på av meg 😀

 

Kremet fiskesuppe:

4 porsjoner.

 

4 stk Laksebiter.

2 stk Torskebiter.

2 Små gulrøtter.

Ca. 1/2 Purreløk.

1 Gul løk.

4 ss Smør.

4 ss Hvetemel.

Vann.

Ca. 2- 3 dl Kremfløte.

Ca. 2 Korker med Eddik (7%).

Ca. 5 Laurbærblader.

Ca. 12 stk Hel pepper.

Salt, litt sukker, malt pepper, eddik.

 

Kok opp vann slik at det er nok til all fisken som skal i, med hel pepper, salt, eddik og laurbærblader. Trekk kjelen av plata når den har kokt opp og ha i fiskebitene. La de stå å trekke mens du lager ferdig suppen. (Husk: Fisk skal ikke koke, bare trekke. Koker det, går fisken i stykker).

Finkutt løken. Rens og kutt gulrøttene i julienne (som vist på bildet, i små tynne stilker). Rens og kutt purreløken. Smelt smøret i en kasserolle, og sviss løken før du har i hvetemelet. Ta så ut fiskestykkene og ha de i ei skål, disse skal i helt til slutt. Sil så litt og litt kraft oppi meljevningen (Trenger sikkert ikke all kraften, så ha i litt, og dermed fløten så ser du på tykkelsen og mengde). Ha i fløten og smak til med salt, litt sukker, pepper og litt eddik. Synes du det ser litt lite ut, eller den er for tynn, så lag litt meljevning av litt hvetemel og litt vann og rør inn for å tykne den. Jeg synes når det er kremet suppe, så skal det være litt tykkelse på den 🙂 Ha så i gulrøttene og purreløken, og fisken helt til slutt. 

Server gjerne med litt brød til.

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Suppe #Høst #Fisk #Fiskesuppe #Kremet #Kremetfiskesuppe #Kaldt #Varmmat #Varmt #Måltid #Mat #Middag #Grønnsaker #Fløte #Godt #Smak

 

– Søtmonsen :))

30 kommentarer

Siste innlegg