Hei!
Her om dagen MÅTTE jeg bare lage meg klubb og duppe, på ekte trøndersk vis! 😀 Er så lenge siden jeg har spist det, og jeg fikk så lyst på det så da måtte jeg jo bare 😛 Hehe. For de som ikke kjenner igjen navnet klubb, så er det altså raspeball, komle, potetball jeg snakker om 🙂
Klubb:
600 gr. Rå potet.
250 gr. Kokt potet.
2 dl Byggmel.
1 1/2 dl Hvetemel.
1 1/2 ts Salt.
Vann.
Kjøttbuljong/ eller bare salt i vannet.
Kok poteten som skal være kokt, og avkjøl (her går det fint å bruke potet som ble til overs fra middagen før f.eks). Jeg brukte 3 store poteter for å være sikker på at jeg fikk nok. Rens og rasp den råe poteten. Bland inn melet og saltet i potetblandingen, og mos den kokte poteten, og den rå godt inn. Er deigen litt for løs så ha i mer mel. Deretter lag passe store boller av deigen. Kok opp vann med buljongterningen eller salt og ha i klubben. La klubben trekke i ca. 30 min.
Duppe:
5 dl Melk.
200 gr. Brunost.
2 ss Sukker.
2 ss Hvetemel.
1 dl Melk.
Del opp brunosten i små terninger og la den ligge i melken over natten. Mens klubben står å trekker kokes dette opp sammen med sukkeret. Bland hvetemelet og melk til en jevning som røres inn når osten er smeltet, for å få sausen tykk.
Tilbehør: Stekt bacon/flesk.
#Oslo #Trøndelag #Blogg #Klubb #Komle #Potetball #Raspeball #Duppe #Brunost #Saus #Flesk #Bacon #Godt #Mat #Middag #Smak #Melk
– Søtmonsen :))
godt ja 🙂
liveterherlig93: Mhm ^^
Nam nam♡♡
sarajaneeth: Tihi, ja 😀 <3
Jippiiii – tusen takk for oppskrift. Dette skal prøves. Klæmma 🙂
Så veldig godt ut <3
Veldig glad i potetklubb..men slik duppe har jeg ikke smakt, kan tenke meg det er godt med det på :)) Ha en fin mandag videre :))
Oooo lenge siden jeg har hatt dette…
Skikkelig tradisjonsmiddag. Det så jo super digg ut 😀
REBECCA HOLDER: Ja, det er kjempe digg 😀 Hehe Takk ^^
Olav: Hehe, ja det er liksom noe som ikke blir lagd hver dag 😀 Går litt i glemmeboka 🙂 Men derfor er det jo så godt også da 😀
Anne Lise: Hehe, så bra! 😀
Henriette Celin: Takk for det 😀
annebe: Hehe, dette er slik trøndere gjør 😀 Klubb er liksom så mye forskjellig fra sted til sted 😀 Vet jo at i sør så serveres det saltkjøtt og smeltet smør til, og pølse og potet attpå til xD hehe.
annebe: Ha en super dag videre du også! 😀
Det der har jeg aldri spist 😀
frodith: Det er veldig godt 😀 Tihi! Men kan være litt sånn seigt og trett å spise det da, for de som ikke har smakt det før 😛 Var ikke noe fan av det i starten, til jeg fikk vite hva som var i det 😛 Hehe. Duppen er den som gjør hele måltidet <3
Jeg vet det er mange som sverger til denne retten, og syntes at den er så god… Dessverre kan jeg ikke si at jeg er en av dem. Skal innrømme at det ser veldig godt ut ;o))
Vera Lynn: Hehe, nei det er ikke alle som klarer den nei 😛
Den duppen er jeg ikke vant med nei..Har tydeligvis ikke smakt riktig jeg da..for er jo ikke så glad i det..men mannen elsker det! MEn elsker flesk..så kan godt ta en liten klubbe ved sidna..men den er så mektig!!
Har aldri smakt det, men det ser jo helt nydelig ut! Klem <3
Ååå dette så sinnsykt godt ut!! 🙂 😉
duppe er fremmendt for oss,men jammen skal eg lage klubb i dag ) takk for tips
Denne kombinasjonene har jeg aldri smakt. Liker klubb! Jeg er vokst opp med klubb med sukker på. Mamma spiste med salt og pepper. Som voksen har jeg gjerne bacon og kålrotmos til. Men mannen i huset vil ikke ha klubb han!!!!! Så det er ikke ofte jeg spiser det nå. Du hadde samme oppskrift som meg på klubb. Takk for fint trøndersk tips. Det skal jeg jammen prøve, for den duppen blir da sikkert søt og god sammen med baconet.
natheless: Denne er veldig god 😀 Hehe. Trøndermåten er nok best synes jeg ;D Men er jo hva man er vant med også 😀
fruensvilje: Hehe, trøndermåten er veldig god altså 😀
http://hevhodet.blogg.no/: Hehe, takk 😀
Margrethe Hjertaas: Er verdt å smake ^^ Er jo ikke for alle, men jeg synes det er veldig godt ^^ Nå og da så klart 😀 Tusen takk ^^ Klem <3
dvergpinschere i mitt hjerte: Hehe, det er så sinnsykt mange varianter av klubb 😀 Og denne synes jeg er best ;D For denne duppa er liksom den som gjør det godt 😀 Men det er veldig mektig ja 😀
det tror eg deg på,men det ble nok den tradisjonelle måten i kveld og det var veldig godt
fruensvilje: Hehe 😀
Ser supergodt ut <3 takk for oppskrift 🙂
spisogspar: Takk for det ^^
Dette sg jo kjempe godt ut 😀 skal prøves!
Tiril: Takk for det ^^
Endelig fant jeg oppskrift på dette:-) jeg er fra Elverum i Hedmark og har vokst opp med klubb og duppe, dette må lages:-)
Tusen takk for oppskrift:-)
Margrethe: Så bra! 😀 Ja, dette er den vi lager hjemme i Trøndelag 🙂 Best med slik duppe til <3
Må man ha brunost og melk over natten??
Lina: Nei, det går fint uten 🙂
Bruker sirup i duppa. Kan ikke sammenlignes med sukker nei. Helt magisk!
Kan brunostduppen fryses? Eller hvor lang holdbarhet har den i kjøleskap? Halvert oppskriften, men det ble allikevel altfor mye.
Hei 🙂 Jeg har ikke gjort det selv, men den kan nok fint fryses ned. Evt. røre ikke litt fløte om den skulle bli knudrete ved tining.
Endelig en «barndoms oppskrift» 🙌🙌 Er prøvd med et meget godt resultat – og «duppe» da gitt 😜😜😜