Hei hei 🙂
Da tenkte jeg å dele oppskriften på en paste som brukes sammen med blåskjell når man lager det med fløte 😀 Jeg er ikke noe glad i sjømat, har prøvd å lære meg det men liker det bare ikke ;o Men Kjæresten er veldig glad i det da, spesielt blåskjell og scampi ;D Det er herremåltid for han 🙂 Så da lager jeg i stand til han nå og da 🙂
Koriander, chili og hvitløkspaste:
1 Potte med fersk koriander.
3 Chili.
2 Kinesiske hvitløk.
1 Gul løk.
1,5 dl Olje.
Ha alt i en bakk og mos med en stavmikser. Du får nok til et par runder med blåskjell med denne mengden 😀 Bruk 4 ss. for hvert nett med blåskjell.
Så trenger man:
Blåskjell.
Kremfløte.
Først må blåskjellene legges i kaldt vann. Slik spytter de ut dritt som sand og slikt. Resk til så med en børste eller bare med hendene. Så må man sortere ut de som er døde. Det ser man ved at de er åpne. Slik som vist på bildet under. Der ser du til venstre hvordan de skal se ut, og til høyre et dødt et, og de som er døde kaster man.
Tips: om du ser et som er åpent, kakk litt på det for å se om det lukker seg. Ikke alle som er åpne er døde, men om man kakker på det så vil det lukke seg om det er i live.
Ta så 4 ss. med pasten i en kjele. Ta så å ha i blåskjellene og 1- 2 dl kremfløte. Ha lokk over og rør nedi inni mellom. Så er det bare å nyte med hvitløksbrød til 🙂 Ikke spis de som ikke åpner seg, for de må man bare kaste da er de ikke bra. Etter koking skal alle som er spiselig ha åpnet seg.
#Oslo #Trøndelag #Blogg #Mat #Middag #Kos #Kveldskos #Blåskjell #Paste #Koriander #Hvitløk #Chili #Skjell #Sjømat #Fløte #Saus #Smak #Godt #Sommer
– Søtmonsen :))
Det ser og høres utrolig godt ut.
Må prøves en gang 🙂
Spiste blåskjell som barn..pappa var glad i det..vi hentet selv i fjorden..men har ikke spist det i voksen alder..husker jeg syns det var greit..men ikke noe mer..men han brukte jo ikke noe sånn krydderblanding..så må kanskje prøve på nytt..Ser jo veldig godt ut!!
Jeg vet mange elsker blåskjell, men dessverre så er en rett jeg ikke er så begeistret for.
Spiser ikke ofte blåskjell..men har smakt og det er godt :)) Det her ser jo innbydende og godt ut :))
Aldri turt å smake blå skjell 😲 kanskje jeh bør ! Flinke du♡
Musemor: Takk for det ^^
dvergpinschere i mitt hjerte: Hehe 😀 Har aldri klart å venne meg til det, men lager til han så han blir fornøyd 😀 hehe
Vera Lynn: Hehe, samme her ;P
annebe: Hehe ^^ Takk 🙂
Sarajaneeth: Hehe 😀 Man må alltids smake det ;D Takk ^^
Er helt enig med samboeren din: Blåskjell og scampi er nydelig! Heldige han som har kokk i huset 🙂
En god venn var innom bloggen din (etter å ha lest om ukas blogg på min blogg) å sa at han kåret dette innlegget til ukens innlegg.. Å jeg tror han hintet til å ha mer sjømat.. Haha! Han elsker det og jeg er desverre ikke såå glad i det.. Noe sjømat, men ikke alt. Kanskje jeg skal prøve lage noe sjømat til han en dag. Gjerne flere tips til noe enkel sjømat fremover.. 🙂 fint innlegg 🙂
Anne Grethe: Hehe 😀 Ja, han skal få kose seg i kveld også med noe annet nytt jeg skal prøve ;D
Vestfroken: Hehe! 😀 Så utrolig morsomt ^^ Veldig koselig å høre 😀 Tusen takk <3 Er jo ikke noe glad i det selv, men prøver å lage til han da ^^ Hun som er gift med min bror lager en blåskjell suppe som hele fammen digger 😀 Tenkte å spørre om hun vil ha det som et gjesteinnlegg her 😀
Så lekkert og godt 😀
Henriette Celin: Takk 😀
Mmmm jeg liker veldig godt blåskjell <3 Dette så kjempegodt ut <3
åh nam! dente virker jo kjempedigg!!
Ida Øverland Eriksen: Var ikke så verst 😀
spisogspar: Hehe, så bra 😀 Takk for det 🙂
Ja, det hadde vært et fint gjesteinnlegg med blåskjell suppe, om hun vil det 🙂 🙂
Vestfroken: Hehe, japp :))
Så godt det så ut! 🙂
elisebr: Takk for det 🙂