Tenkte jeg skulle dele oppskriften på krydderkaken til DIA som jeg lagde på jobb i helga 🙂
Kydderkake (DIA):
Til ei 24 cm springform.
500 gr. Hvetemel.
215 gr. Sukker.
6 gr. Kanel.
1,5 gr. Malt nellik.
1,5 gr. Kardemomme.
9 gr. Natron.
90 gr. Margarin. (Smeltes).
100 gr. Rosiner.
125 gr. Lett appelsinmarmelade (Eller mos lett fersken på boks med litt appelsinjuice).
1,25 dl Lettmelk.
3 dl Kulturmelk/biola naturell.
2,5 ts Søtningsstoff (flytende).
2 Egg.
Bland alt det tørre med alt det våte. Ikke rør så alt for mye for da blir kaken for seig og hever seg ikke ordentlig.
Stek kaken på 150 grader i ca. 30- 40 min. (muligens lenger, bruk en pinne/grillpinne for å sjekke etter).
#Oslo #Trøndelag #Blogg #Mat #Baking #Kake #Krydderkake #Krydder #DIA #Godt #Baker #Sykehus #Jobb #Gladibaking #Diabetes
– Søtmonsen :))
Den så jo bare kjempegod ut! både på konsistens og utseende. Sikkert god på smak og 😀
Henriette Celin: Tihi, den ble det ;D
Sånt må deles 🙂 bra med diakaker :))
Så deilig <3
Anne Grethe/FotoSeljordslia: Hehe 😀 Ja, jeg må prøve å bli flinkere på å dele litt mer sånt også 😉
spisogspar: 😀
Dette så helt nydelige ut 🙂
Du mener vel sukker erstatning i den øverste oppskriften? Det står sukker..men DET skal vel ikke DIA ha?? Husker den kaken som veldig god! kanskje prøve den igjen..takk for tips!
lisarorvik: Takk ^^ Krydderkake er egentlig veldig godt 😀
dvergpinschere i mitt hjerte: Nei, mener sukker ja 🙂 I DIA kaker så kan man bruke sukker, men bare i mindre mengde. Mange gamle oppskrifter til DIA finner du sukker i stedet for søtstoff 🙂 Siden de ikke hadde så mye sånt før 🙂 Og det får bra det 🙂 Men om man absolutt ikke vil bruke sukker, så er det bare å veie opp sukkeret i et litersmål, og da ser man hvor mange dl det blir, og tar like mye dl i søtstoff(pulver) ^^
Jeg ser du bruker både sukker og hvitt hvetemel, så da er det vel ikke dia, hvis dia betyr for diabetes.Problemet er jo å beregne konsistensen når du bytter ut sukker med andre ting. Det er jo lett å få fine kaker med sukker, men vanskelig med kunstig. Og uten hvitt mel så blir det ofte nøttebunn istedet. Så sunnere kake er det nok, men ikke diabetesvennlig. men sikkert kjempegod 🙂
Bente Christensen: Ble lært opp med at man kan bruke sukker til diabetikere også, men ikke samme mengde. Hvitt mel har jeg aldri blitt fortalt at de aldri kan få dette. Det handler alltid mest om menge man får i seg. Som med alt annet 🙂 Dette er jo ikke en oppskrift jeg har kommet på, dette er en av gammelt av, som blir brukt mye.
Åååå – krydderkake er noe av det beste jeg vet om! <3 takk for oppskriften....
Margrethe Hjertaas: Ja, det er veldig godt ^^
Så ut som ei veldig god kake 🙂 Krydderkake er veldig godt, også blir den så saftig 😀
Jeanett Michelle: Mhm 😀 Også lukter det juuul 😀 <3 hehe
Så gøy, og den lukten er bare helt himmelsk!<3
Jeanett Michelle: Jaa ^^