Fastelavnsboller

Heisann 🙂

I dag er det fastelavn 😀 Og da må man jo ha fastelavnsboller 🙂

 

Fastelavnsboller:

100 gr. Margarin.

3 1/2 dl Melk.

50 gr. Gjær.

1 dl Sukker.

1 ts Kardemomme.

1/2 ts Hornsalt.

ca. 500 gr. Hvetemel.

 

Bringebær/jordbærsyltetøy og kremfløte.

 

Smelt smøret og ha i melken, pass på at det ikke blir varmere enn 37,5 grader. Ha i gjæren og rør den ut i melken.  Bland mel, horn salt, kardemomme og sukker. Ha melken over det tørre og rør til du får en fin deig, ha i mer mel om nødvendig. La den stå å heve seg stor og fin.

Del så deigen opp, og ta hver del og rull til ei stor pølse. Del opp i passe store biter og trill ut til boller. Stek de på 225 grader i ca. 10- 12 min.

Serveres med krem og bringebær/jordbærsyltetøy. Og dryss gjerne litt melis på toppen 🙂

 

Ha en fortsatt fin fastelavn ^^

 

#Olso #Trøndelag #Fastelavn #Fastelavnsboller #Boller #Krem #Syltetøy #Godt #Kos #Helg #Søndag #Oppskrift #Hvetedeig #Bakst

 

– Søtmonsen :))

Siste innlegg