Heisann 🙂
I dag er det fastelavn 😀 Og da må man jo ha fastelavnsboller 🙂
Fastelavnsboller:
100 gr. Margarin.
3 1/2 dl Melk.
50 gr. Gjær.
1 dl Sukker.
1 ts Kardemomme.
1/2 ts Hornsalt.
ca. 500 gr. Hvetemel.
Bringebær/jordbærsyltetøy og kremfløte.
Smelt smøret og ha i melken, pass på at det ikke blir varmere enn 37,5 grader. Ha i gjæren og rør den ut i melken. Bland mel, horn salt, kardemomme og sukker. Ha melken over det tørre og rør til du får en fin deig, ha i mer mel om nødvendig. La den stå å heve seg stor og fin.
Del så deigen opp, og ta hver del og rull til ei stor pølse. Del opp i passe store biter og trill ut til boller. Stek de på 225 grader i ca. 10- 12 min.
Serveres med krem og bringebær/jordbærsyltetøy. Og dryss gjerne litt melis på toppen 🙂
Ha en fortsatt fin fastelavn ^^
#Olso #Trøndelag #Fastelavn #Fastelavnsboller #Boller #Krem #Syltetøy #Godt #Kos #Helg #Søndag #Oppskrift #Hvetedeig #Bakst
– Søtmonsen :))
Tror ikke jeg orker å lage boller i dag! Ikke har jeg fløte eller gjær..så kos deg med boller og krem! 😉
dvergpinschere i mitt hjerte: Hehe 🙂 Takk takk 🙂
Kos deg med boller du! 😉 De ser veldig gode ut altså! 🙂
Jeg sier “bare” god søndag til deg, fordi jeg “feirer” ikke fastelaven!.. Kos deg iallefall! <3 Klem
Herlig 🙂 Jeg jukset meg med Mesterbakeren sin bolle pose og Tine sin kremfløte på sprayboks hihihiii Kos deg masse 🙂
Nam, så lekre de så ut!
her skal det også bakes fastelavens boller i dag 😀
Unni: Hehe, ja, skal nå det 😀 du får kose deg selv om 🙂
Tone: Godt det også 😀 du får kose deg 😀
Henriette Celin: Nice 😀 Godt det ja ^^ Du får kose deg 😀
SV: Det skal jeg, og det må du og 😀
Henriette Celin: Takk takk ^^