Surmelkskake med tyttebær (DIA):
Ca. 20 kakestykker
3,8 dl Biola naturell
70 gr. Sukker
40 gr. Tyttebærsyltetøy (Dia)
1/2 dl Olje
2 gr. Kanel
2 gr. Nellik
300 gr. Hvetemel
9 gr. Natron
Fremgangsmåte:
Bland biola, sukker, tyttebærsyltetøy, olje, kanel og nellik i en bolle.
Bland natron i hvetemelet og rør det inn i røren. Ikke bruk mikser, for da er det fort at kaken blir for kompakt og rå.
Ha så røren i ei springform og stek kaken på 150 grader i ca. 30- 40 min.
(Dette er en gammel oppskrift, og da brukte de litt sukker i kakerørene. Nå i dag har man bedre DIA sukker enn da, så man kan godt bytte dette ut med DIA sukker)
– Søtmonsen
11 kommentarer
Denne kaken fikk jeg som liten. Min mormor bakte den av og til, kjempegod:).
Så kjempe godt ut 🙂
Maren: Så koselig ^^ Alltid gøy med mat eller kaker som minner oss om bestemødre :3 Jeg elsket min farmor sine vafler 😀
Sofie Caroline Nilsen: ^^
Den så god ut:) Som det meste annet du lager:) Ha en flott søndag fine du:)
birdbay: Takk for det ^^
Aldri smakt tror jeg, og de så fantastisk gode ut 😀
Bergensergenser: Veldig likt som krydderkake ^^
SV: Å, da må jeg prøve dem ut!
Bergensergenser: Bra 😀 Det er godt ^^
Nsm nam 🙂