Hjemmelaget tomatsuppe

Tomatsuppe:

4 ss Smør

4 ss Hvetemel

1/2 Gul løk

Svor fra fleskebit

4 ss Tomatpuré

1 liter Vann

Ca. 1 dl fløte

Salt, pepper, kjøttbuljong og sukker

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i kjelen.

Kutt løken og svoren i grove terninger og sviss de i smøret.

Tilsett hvetemelet og tomatpureen.

Ha i litt av vannet etter passende tykkelse. Smak til med buljong og krydder.

Ha i litt sukker og fløte for å mildne suppens smak.

Sil så av løken og svoren. (Løken og svoren gir veldig god smak på suppen).

 

Tilbehør: Kok makaroni og varm noen pølsebiter. Stek gjerne ett hvitløkbrød.

 

Tips: Man kjøper en fleskebit med svor på, for å bruke svoren i suppen. Flesket tar du vare på til senere, for da kan du lage fleskepannekaker eller kutte det opp og steke det til garnityr i suppen.

 

– Søtmonsen

14 kommentarer

Siste innlegg