Tomatsuppe:
4 ss Smør
4 ss Hvetemel
1/2 Gul løk
Svor fra fleskebit
4 ss Tomatpuré
1 liter Vann
Ca. 1 dl fløte
Salt, pepper, kjøttbuljong og sukker
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i kjelen.
Kutt løken og svoren i grove terninger og sviss de i smøret.
Tilsett hvetemelet og tomatpureen.
Ha i litt av vannet etter passende tykkelse. Smak til med buljong og krydder.
Ha i litt sukker og fløte for å mildne suppens smak.
Sil så av løken og svoren. (Løken og svoren gir veldig god smak på suppen).
Tilbehør: Kok makaroni og varm noen pølsebiter. Stek gjerne ett hvitløkbrød.
Tips: Man kjøper en fleskebit med svor på, for å bruke svoren i suppen. Flesket tar du vare på til senere, for da kan du lage fleskepannekaker eller kutte det opp og steke det til garnityr i suppen.
– Søtmonsen
Ser kjempe godt ut! Trur eg skal bytte ut Toro-posen med dinna oppskrifta.. 🙂
Hadde satt utruleg pris på om du kunne tatt ein tur innom bloggen min 🙂 Ha ein super dag vidare!
JSH: Hehe, ja det skal ikke så mye til 🙂
Tomatsuppe er så godt 🙂
Lithanna: Mhm 😀
Nam! Det så kjempe godt ut 😀
Jeg elsker tomatsuppe:) Ser kjempe godt ut:) Ønsker deg en flott søndag videre:)
NAM!
Emilie: 😀 Det er så godt med suppe når man er forkjølet 🙂
birdbay: Ja, det er kjempe godt 🙂 Takk, du og 🙂
Silje Moen: 😀
dette så helt fantastisk godt ut
Constanza Marcela: Takk 🙂
yummy !!
REBECCA HOLDER: 🙂