Stekt ris:
Ca. 2- 3 porsjoner
1/2 Purreløk
1/2 brokkoli
1 Passe stor gulrot
2 Kinesisk hvitløk
Gjerne ha i litt mais eller erter/ evt. rester fra kjøleskapet
1- 2 Poser ris (boil in bag)
2- 3 Egg
Kyllingfilet, reker, scampi eller bacon
Karri, salt og pepper
Fremgangsmåte:
Kutt kyllingen i strimler, eller det proteinet du velger og steker det med karri, salt og pepper på.
Om du ikke har wokpanne, så funker det også å bruke ei vanlig stekepanne.
Finhakk hvitløken så smått du kan, og kutt purreløken og gulroten i julienne(fyrstikker). Kutt brokkolien i terninger.
Stek grønnsakene og hvitløken i litt olje i ei wokpanne, ha så risen i.
Rør sammen eggene i ei skål, lag ei lita grop i risen og ha eggene i midten.
Rør litt så det ikke blir brent, så rører du eggene inn i risen.
Smak til med karri, salt og pepper.
Bland kyllingen eller det proteinet du har valgt inn i risen før servering.
– Søtmonsen
nam
Sofie Caroline Nilsen: