(Bildet er lånt fra nettet, siden jeg dessverre ikke har noen bilder selv, men det er slik de blir seende ut :))
Svenske kaker (DIA):
300 gr. Smør (romtemperert)
130 gr. Natreen (pulver)
1 Eggeplomme
2 ts Vaniljesukker
400 gr. Hvetemel
Dia syltetøy
Fremgangsmåte:
Tips: Kan si for de som kanskje ikke er helt klar over det, så kan man nesten ikke måle natreen(pulver) på vekt. Det man kan gjøre da er å måle vanlig sukker i et desiliter- mål på en vekt til 130 gr. Så ser du hvor mange dl sukker 130 gr. blir. Så tar du så mange dl av natreen(pulver).
Rør smør og natreen hvitt.
Ha i eggeplommen og rører den inn i røren.
Bland hvetemel og vaniljesukker og ha det i røren.
Ta ei teskje og trill deigen til små kuler. Legg så kulene på ett brett og trykk ned med tommelen i midten på kulene. Ha så litt Dia syltetøy i gropen.
Stek så på 175 grader i ca. 12-15 min.
– Søtmonsen
Ser kjempegodt ut!
Ane:
Ønsker å takke deg for at du gir meg lesestoff denne onsdagskvelden! Superdupertakknemlig for at akkurat DU blogger <3 Ønsker deg en fantastisk kveld videre!
Hei!
Hvordan oppbevarer jeg disse kakene? Kan jeg fryse dem?
Hei!
Jeg har ikke testet ut å fryse de, men de kan oppbevares i en kakeboks på benken slik som julekakene blir