Andebrystet:
Lag rutemønster i svorsiden på andebrystet.
Krydre med salt og pepper på begge sider.
Stek i tørr panne med skinnsiden ned først i 5-8 min. Så 2 min på den andre siden.
Stek den i ovnen på 150 grader til kjernetemperaturen er 60 – 62 grader.
Dette er viktig, for blir den stekt for mye kan det bli leversmak på den.
Grønnsaker:
2 stk. Gulrøtter
2 stk. Persillerot
1/2 Sellerirot
Olje
Rosmarin, salt og grov pepper
Fremgangsmåte:
Rens og kutt grønnsakene i staver, ha litt olje i ei form og bland grønnsakene i formen med krydderet.
Stekes i ovnen i ca. 15 min på 200. Ta de ut og sett inn andebrystene etterpå.
Sett inn grønnsakene igjen når brystene nærmer seg ferdige.
Grønnsaksgarnityr:
2 ss Smør
1 Rødløk i terninger
2 Epler i terninger
2 ss Sukker
1/2 dl Eplejuice
Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Smelt smøret, ha i eplejuicen.
Ha alt i gryta og rør til det er ferdig kokt.
Appelsinsaus:
1/2 dl Hvitvin
1/2 dl Kyllingkraft
1 1/2 dl Nypresset appelsinjuice (ca. 2 stk)
2 ss Balsamicoeddik
2 ss Smør’
Fremgangsmåte:
Sausen lages i panna etter du har stekt andebrystene.
Tilsett hvitvinen og appelsinjuicen og la det koke inn.
Ha deretter i kyllingkraften og smak til med balsamicoeddik, og evt. litt sukker.
Rør inn smøret rett før servering.
– Søtmonsen
Ser og høres utrolig godt ut.
Ta gjerne en tur innom bloggen min og se om du finner noe du liker
Anonym: Takk for det 🙂 Kan ikke besøke bloggen din, når du står under anonym ;o
Det var rart, skulle ikke komme opp som anonym..
Uansett, tror jeg skal følge deg.
Ha en fortsatt fin helg
Musemor: Der står navnet ditt ja 🙂 Ha ei fin helg 🙂
Oi, ikke dumt 😀 kjøper ofte and på kinarestaurant, men aldri lagd selv 😮
Marie Helene: Det er veldig godt ^^ Litt jobb med det, men blir bra til slutt 🙂