Bringebærfromasj (DIA):
Ca. 10 porsjoner
1 kg Fryst bringebær
6 dl Biola naturell
4 dl Kefir
7 gr. Natreen flytende
1 dl. Kremfløte
25 gr. Gelatinplater
Fremgangsmåte:
Bland biola, kefir og natreen.
Ta så å skvise ut vesken av bærene i en liten kjele. (Siden de har vært fryst blir det litt væske, og denne bruker jeg til gelatinen).
Ta så å mose bærene i en hurtighakker eller bare bruke en stavmikser. Slik at det blir som syltetøy. (Om man ønsker en coulis, så må man sile ut frøene).
Ta av litt fra de mosede bærene, som du kan bruke på toppen av fromasjen som du ser på bildet. Ha så resten i røra.
Legg gelatinplatene i bløt, kok opp den safta fra bærene.
Når gelatinplatene er myke, tar du de opp og har de i den varme saften.
Visp krem av fløten. Visp mens du har gelatinen i røren, og vend så inn kremen etter på. Smak til med natreen om du synes den blir litt for sur.
– Søtmonsen
Dette må prøves! Ha en super fin Tirsdagskveld! <3 Ta gjerne en tur innom bloggen min også, det blir satt stor pris på! 🙂
Bina: Takk for det 🙂 Du og!
Denne er jo perfekt og blodsukkervennlig for meg med type 1 diabetes 😀 Takk for tips!
CAMILLA KITTELSEN: Og den er jo så god 😀 Smaker så godt, og trenger nesten ikke søtningsmiddel heller 🙂