Kringle/Boller/skolebrød oppskrift:
100 gr. Smør (romtemperert)
3 1/2 dl Melk
50 gr. Fersk gjær/1 pakke tørrgjær
1 dl Sukker
1 ts Kardemomme
1/2 ts Hornsalt
ca. 500 gr. Hvetemel
Fremgangsmåte:
Varm melken til den er ca. 37,5 grader (for å sjekke det kan du ta en dråpe på undersiden av håndleddet ditt, kjenner du ikke noe, så er det 37,5 grad)
Ha gjæren (fersk) i melken når den er lunken nok, og rør til det ikke er noen klumper igjen.
Bland alt det tørre (tørrgjær også) og tilsett melken mens du elter til en fin deig. Elt inn smøret til slutt. Ha i mer mel om du synes den er litt for klebrig. La deigen stå å heve seg stor og fin.
Lag evt. kanelsnurrer. Kjevle ut deigen og smør på smør, strø litt sukker og kanel på og rull sammen. Del opp med en kniv og legg på stekebrett.
Stekes på 200 grader i ca. 10- 15 min.
Klippekrans:
Som fyll i klippekransen kan du godt bruke de posene med ferdig makronfyll, som man kun blander i kokt vann. Eller bare smøre litt smør og strø litt sukker og kanel på. Eplemost og kanel går også veldig bra. Her har jeg brukt makronfyll, smurt kransen med ett egg og hatt perlesukker på toppen.
Stekes på 180 grader i ca. 20- 30 min.
– Søtmonsen
Vann i munn!! 🙂
Awwww…… Nam😊
Fikk lyst å løpe ut på kjøkkenet å begynne på deigen, takk for oppskriften 😊👍🏼
Kristine: 😀
Linda.B: Så bra 😀 Den er veldig god 🙂
Nam! Ha en fin Mandagskveld! <3 Ta også gjerne en tur innom bloggen min, det hadde jeg satt stor pris på! 🙂 Klem fra meg.
Bina: Takk 🙂 Du og!