17.11.2016

Blomkålsuppe

  • Skrevet 17.11.2016 klokka 10:00
  • Kategori: Supper

Hei hei! ^^

Supper er jo alltid godt når det er kaldt og rufsevær ute ;) Så her kommer oppskrift på blomkålsuppe :)

 

Blomkålsuppe:

1 1/2 til 2 Blomkål.

2 dl Fløte.

Ca. 3 dl Vann.

2 ss Smør.

2 ss Hvetemel.

1- 2 Terninger med kjøttbuljong/grønnsaksbuljong.

Salt og pepper.

 

Rens og kutt 2 blomkål i biter. Kok opp blomkålen og sil av vannet. Lag en jevning av smør og mel, ha så i vannet og kok opp. Ha i fløten og deretter 1 1/2 blomkål sånn ca. i og mos med en stavmikser. Smak til med buljong og salt, pepper. Ha i resten av blomkålen for å ha litt biter i den, gjerne ha disse i mindre biter om du vil. Om du synes den blir tykk, kan du bare ha i litt melk. Er den for tynn kan du ta i mer jevning :) Jeg lager jo bare sånn uten å måle, så litt vanskelig å sette opp mengder noen ganger ;)

Tilbehør: Stekt bacon og sopp er veldig godt på blomkålsuppe ;) Ha gjerne noe brød til.







 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Mat #Middag #Suppe #Blomkål #Blomkålsuppe #Bacon #Godt #Smak #Oppskrift #Matglede

 

- Søtmonsen :))

01.10.2016

Kremet fiskesuppe

  • Skrevet 01.10.2016 klokka 10:00
  • Kategori: Supper

Hei hei! :)

Det er jo høst, og kaldt ute. Og da er det jo kjempe godt med suppe! :D Jeg digger supper egentlig, alltid så gode smaker, og det varmer skikkelig. Man kan lage så mye forskjellig, og man kan bruke så mangt i ei suppe :D Men denne gang så er det altså kremet fiskesuppe dere skal få oppskrift på av meg :D

 

Kremet fiskesuppe:

4 porsjoner.

 

4 stk Laksebiter.

2 stk Torskebiter.

2 Små gulrøtter.

Ca. 1/2 Purreløk.

1 Gul løk.

4 ss Smør.

4 ss Hvetemel.

Vann.

Ca. 2- 3 dl Kremfløte.

Ca. 2 Korker med Eddik (7%).

Ca. 5 Laurbærblader.

Ca. 12 stk Hel pepper.

Salt, litt sukker, malt pepper, eddik.

 

Kok opp vann slik at det er nok til all fisken som skal i, med hel pepper, salt, eddik og laurbærblader. Trekk kjelen av plata når den har kokt opp og ha i fiskebitene. La de stå å trekke mens du lager ferdig suppen. (Husk: Fisk skal ikke koke, bare trekke. Koker det, går fisken i stykker).

Finkutt løken. Rens og kutt gulrøttene i julienne (som vist på bildet, i små tynne stilker). Rens og kutt purreløken. Smelt smøret i en kasserolle, og sviss løken før du har i hvetemelet. Ta så ut fiskestykkene og ha de i ei skål, disse skal i helt til slutt. Sil så litt og litt kraft oppi meljevningen (Trenger sikkert ikke all kraften, så ha i litt, og dermed fløten så ser du på tykkelsen og mengde). Ha i fløten og smak til med salt, litt sukker, pepper og litt eddik. Synes du det ser litt lite ut, eller den er for tynn, så lag litt meljevning av litt hvetemel og litt vann og rør inn for å tykne den. Jeg synes når det er kremet suppe, så skal det være litt tykkelse på den :) Ha så i gulrøttene og purreløken, og fisken helt til slutt. 

Server gjerne med litt brød til.


















#Oslo #Trøndelag #Blogg #Suppe #Høst #Fisk #Fiskesuppe #Kremet #Kremetfiskesuppe #Kaldt #Varmmat #Varmt #Måltid #Mat #Middag #Grønnsaker #Fløte #Godt #Smak

 

- Søtmonsen :))

13.02.2016

Betasuppe

  • Skrevet 13.02.2016 klokka 12:23
  • Kategori: Supper


 

Heisann ^^

Her er det en oppskrift på en veldig god suppe ^^ Blir litt som kjøttsuppe, bare med byggryn i og sånt ^^

 

Betasuppe:

30 gr. Byggryn.

340 gr. Kjøtt i terninger.

100 gr. Gulrøtter.

100 gr. Kålrot.

100 gr. Purreløk.

150 gr. Potet.

7 dl Vann.

Salt, pepper og grønnsaksbuljong.

 

Byggrynene skylles godt og legges i vann dagen før. 

Kutt grønnsakene i terninger. Kok kjøttet ei stund, slik at det nærmer seg mørhet. Ha i byggrynene. Ha så i grønnsakene og kok de møre. Smak til med salt, pepper og grønnsaksbuljong. 


#Oslo #Trøndelag #Betasuppe #Suppe #Godt #Mat #Middag #Kjøtt #Byggryn #Grønnsaker #Smak #Oppskrift #Lørdag 

 

Ha en super lørdag! :D 

 

- Søtmonsen :))

26.01.2016

Gulasjsuppe

  • Skrevet 26.01.2016 klokka 17:45
  • Kategori: Supper

Heisann :)

Tenkte å dele en oppskrift på gulasjsuppe med dere ^^ Når det er vinter og kaldt ute, så er det jo godt med suppe :)

 

Gulasjsuppe:

300 gr. Kjøtt i terninger.

100 gr. Gulrot.

100 gr. Purreløk.

100 gr. Kålrot.

150 gr. Potet.

100 gr. Paprika.

75 gr. Tomatpuré.

40 gr. Hakkede tomater/Tomatino.

100 gr. Løk.

4 dl Vann.

5 gr. Grønnsaksbuljong.

3 gr. Oksebuljong.

Salt, pepper, hvitløkspulver, paprikapulver, persille, timian, karvefrø og litt sukker.

 

Kok kjøttet i vann først til det er mørt. Ha i grønnsakene og kok de til de er myke. Ha i tomatpureen og hakkede tomatene. Smak til med krydderet og buljongen.

 


#Oslo #Trøndelag #Suppe #Supper #Mat #Matglede #Middag #Suppehue #Grønnsaker #Kraft #Oppskrift #Smak

 

- Søtmonsen :))

22.01.2016

Melkesuppe/velling

  • Skrevet 22.01.2016 klokka 16:35
  • Kategori: Supper

Heisann :)

Her har dere en oppskrift på melkesuppe som vi kaller det i Trøndelag, mens andre her nede i Oslo er mer vant med å kalle det velling :)

Man kan bruke så mangt til denne. Men jeg synes det er best med enten havregryn eller grøtris. Dette er en suppe man gjerne har ved siden av fisk. Som fiskesuppe, eller som tomatsuppe og ertesuppe ved siden av til pannekaker :)

 

Melkesuppe:

1 liter Melk.

1 dl Havregryn eller grøtris.

1/2 ts Salt.

1 dl Rosiner (kan sløyfes).

Sukker, kanel.

 

Kok melk med enten grøtris eller havregryn i, og kok de møre. Ha i rosiner om man vil ha det etter at grynene er kokt ferdige. Smak til med kanel, sukker og salt.

 


#Oslo #Trøndelag #Melk #Melkesuppe #Supper #Velling #Havrevelling #Suppe #Mat #Matglede #Tilbehør #Oppskrift #Smak #Kanelogsukker

 

- Søtmonsen :))

08.11.2015

Hjemmelaget tomatsuppe

  • Skrevet 08.11.2015 klokka 12:00
  • Kategori: Supper

Hei :)

Tenkte jeg skulle dele en oppskrift på ei veldig god tomatsuppe :) 

 


 

Tomatsuppe:

4 ss Smør.

4 ss Hvetemel.

1/2 Gul løk.

Svor fra fleskebit.

4 ss Tomatpuré.

1 liter Vann.

En skvett fløte.

Salt, pepper, kjøttbuljong og sukker.

 

Smelt smøret i kjelen. Kutt løken og svoren og sviss de i smøret. Tilsett hvetemelet og tomatpureen. Ha i litt av vannet etter passende tykkelse. Smak til med buljong og krydder. Ha i litt sukker og fløte for å mildne suppens smak. Sil så av løken og svoren. (Løken og svoren gir veldig god smak på suppen). 

 

Tilbehør: Kok litt makaroni og varm litt pølsebiter. Stek gjerne ett hvitløkbrød.

 

Tips: Man kjøper en fleskebit med svor på, for å bruke svoren i suppen. Flesket tar du vare på til senere, for da kan du lage fleskepannekaker :) Skal legge ut oppskrift på det litt senere :)

 

Ha en fin farsdag da folkens! :)


#Farsdag #Tomatsuppe #Hjemmelaget #Tomat #Makaroni #Flesk #Svor #Løk #Smak #Godt #Mat #Matglede #Gladimat #Helg #Søndag #Oslo #Trøndelag #Middag

 

- Søtmonsen :))

25.10.2015

Gulrotsuppe, deilig høstmat (Glutenfri, - melk)

  • Skrevet 25.10.2015 klokka 18:58
  • Kategori: Supper

Hei og hopp :)

Jeg har ei yndlings suppe, og det er gulrotsuppe :D Hvem skulle trodd at det kan være så godt! Alle kan lage sin egen liten vri på den, men dette er da slik jeg lager den :)

 

Gulrotsuppe:

Til 3-4 personer.

1 1/2 kg Gulrot.

400 gr. Potet.

1 Gul løk.

1 1/2 liter Kjøttkraft.

Salt og pepper.

Piri piri/ chilipulver.

 

Så bruker jeg gjerne å varme noen pølsebiter, om man synes det blir litt for lite mat i bare suppen :)

 

Mål opp vann og bruk så mange buljongblokker det står på pakningen. Rens og kutt så gulrot, potet og løk i grove biter, og kok de møre. Mos suppen med en stavmikser, smak til med salt, pepper og piri piri eller chilipulver. Det er veldig godt med chili, og så er det så bra for kroppen :D Spesielt nå som det begynner å bli skikkelig kalt ute, så varmer det så godt ;)

Tips: Gjerne ha hvitløkbrød eller flatbrød til :)

 


 

#Suppe #Høst #Kaldt #Varmmat #Mat #Varmt #Oppskrift #Godt #Enkelt #Oslo #Trøndelag #Tips #Middag #Matglad #Høstmat

 

- Søtmonsen :))

20.10.2015

Høstmat! (Glutenfri, - melk)

  • Skrevet 20.10.2015 klokka 23:31
  • Kategori: Supper


 

Heisann! :)

Nå når det blitt høst, og det blir bare kaldere og kaldere ute. Så er det godt med noe varmt å spise :) Jeg synes da det er spesielt godt med supper :) 

Her er det en god oppskrift.

Kjøttsupper med pølse:

Til ca. 2-3 personer:

2 Gulerøtter

1/2 Kålrot

1/2 Purreløk

3-4 Passe store poteter

2-3 Kjøttpølser/3-4 Grillpølser(Synes de er like fine å bruke:) )

Fyll på vann til det dekker grønnsakene

Ha i 1 eller 2 brikker med kjøttbuljong(Smak til).

Smak til med salt og pepper.

 

Kok grønnsakene til de er myke(gjerne ha litt tyggemotstand), ha i buljongterningene sammen mens det koker for å sette god smak. Så tilsetter du pølsene, siden de ikke skal koke, men bare trekke. Smak til med salt og pepper.

Tilbehør: Gjerne noen hvitløksbaguetter eller rundstykker, flatbrød.

#Mat #Supper #Suppe #Høst #Kaldt #Godt #Godmat #Kjøttsuppe #Pølse #Smak #Oppskrift #Kulde #Tips #Hvitløksbaguetter #Grønnsaker #Oslo #Trøndelag #Varmt #Varmmat

Håper det smaker ^^

-Søtmonsen :)

Søtmonsen :))

Søtmonsen! Hei! :) Dette er en blogg med litt av hvert i. Du kan finne mange oppskrifter på både matretter, kaker og desserter. Du kan finne noen enkle tips innen matlaging, og litt diettsnakk. Jeg legger også ut litt om gaming, anime og andre interesser jeg har. Skriver også om personlige ting, og det som er viktig for meg. Håper du vil like bloggen min, og at den interesserer deg! :) Headeren er laget av Kristin.blogg.no og designet er fra KVdesign.no.

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign

hits