hits
25.11.2017

Shopping på nett, litt til meg selv også ;)

 • Skrevet 25.11.2017 klokka 08:00
 • Kategori: Personlig

//Ikke reklame, men inneholder link til hvor jeg har kjøpt tingene//

Hei hei :)

Her i leiligheten går det for fult i julegavepakking :) Jeg har handlet ganske mye i det siste, både i butikker og på nett.

Jeg tenkte at hvis jeg får pakket inn de som er ferdige, så har jeg bedre oversikt hvem som har fått og ikke ;) Og så er jeg så fæl på å kjøpe til ting hele tiden, for jeg føler det er "for lite". Men nei, jeg skal slutte med det ;P Så da er det bedre å pakke det inn med en gang, så har man liksom "Mistet" den muligheten å legge til mer.

Jeg skriver jo så klart opp hva jeg har kjøpt til hvem og slikt. Men plutselig så så du noe på nett, eller i en butikk og tenker at den hadde vært fin til han eller hun ;) Noen ganger må jeg bare la vær å gå inn på nettsider eller inn i butikker, fordi jeg er så fæl til å handle masse rart ;o Shopoholiker kanskje? 

Men jeg koser meg da ;) Jeg elsker det å pakke inn gaver mens jeg hører på julemusikk <3 

Så har jeg også handlet litt til meg selv da ;P Måtte jo bare med alle de tilbudene over alt ;P Kjøpte meg noen nye filmer på CDON blant annet: Your name, Priates of the Caribbean - Salazar's revenge, Wonder Woman og Snekker Andersen og Julenissen :D Så hadde de så mye fint på Clas Ohlson også, der jeg kjøpte så fine spisebrikker <3 Ga meg skikkelig nostalgi, siden mamma har slike plakater fra de samme personene som har tegnet mønsteret ^^ 

Kjøpte også en liten pins på Gamestop ;P Den har logoen for Gryffindor, som er "mitt" hus i Harry Potter :)

 

Nå har jeg ikke mange gaver igjen å pakke inn, men noen må jeg vente med siden jeg ikke er helt ferdig :) Men det er da blitt noen som dere kan se ;) Noen er allerede pakket klart for sending også, siden jeg må sende en del gaver i år :P

Nå når dere leser dette er jeg på jobb og koser meg der ;P Hehe.

 

Har du kommet godt i gang med gave- innkjøpet/pakkingen? :)

 

#Gaver #Pakker #Jul #Julegaver #Netthandel #Butikker #CDON #ClasOhlson #Spisebrikker #Nostalgi #Julemusikk #Julestemning #Juleglede #HarryPotter #Gryffindor #Film #Anime

 

- Søtmonsen :)) 

21.11.2017

Kalkunmiddag med egenkomponert saus og ris

 • Skrevet 21.11.2017 klokka 08:00
 • Kategori: Mat

Heisann! :)

Jeg har jo skrevet om vår etegilde i helga som var ;) Der vi hadde biff på lørdag, og kalkun på søndag. Jeg har ikke laget kalkunmiddag hjemme før, kun på jobb, så dette var jo moro å bryne seg på ;) Og min kjære kunne vel ikke vært mer fornøyd, tross for at jeg ikke hadde kjøpt inn noe tilbehør til kalkunen. Det var kjæresten som hadde handlet inn maten, og jeg hadde ikke tenkt på tilbehør da han var å handlet. Men jeg fant da noe rart i kjøleskapet og lagde godt tilbehør allikevel ;) Og sausen ble da knakende god!

 

Kalkun:

200 gr. Smør.

1 ts. Salt

Ca. 1/2 ts Pepper

Ca. 1 ts. Paprikapulver

Ca. 1 ts. Løkpulver

Ca. 1/2- 1 ts. Hvitløkspulver

1 ts. Persille.

(Bare bland i krydder slik som du vil, dette er sånn ca. målinger av det jeg hadde i smøret).

 

Jeg brukte en 1,7 kg kalkunfilet fra Prior. Legg den i ei ildfastform.

Smelt smøret i en kjele. Tilsett alt krydderet i smøret.

Hell ca. halvparten av dette over kalkunen.

Stek kalkunen på 190 grader i ca. 2 timer.

Etter at den har stått i en halv time, heller du på resten av smøringen. Etter hvert 15- 30 min bruker du en øse for å øse smøringen som samler seg i formen over kalkunen.

Kalkunen skal ligge å hvile litt før den skjæres opp.

Ta vare på smøringen til å bruke i sausen og risen.

 

 

Saus til kalkun:

Ta ca. 2- 3 ss av smøringen fra kalkunen rett før den er ferdig stekt.

2 ss Hvetemel.

ca. 1/2- 1 dl kremfløte.

ca. 3 dl vann.

1 Kyllingbuljongterning.

Smak til med salt, pepper, hvitløkspulver, løkpulver, paprikapulver, persille.

 

Ta smøret fra smøringen og bland med hvetemel i en kjele.

Tilsett litt og litt vann, og ha i buljongterningen.

Ha i fløte og smak til sausen med krydderet du brukte i smøringen.

 

 

Tilbehør til kalkun:

2 poser ris.

1 Rødløk.

1 Kinesisk hvitløk.

Smørkraft fra kalkunen.

 

Jeg kokte risen.

Rensket og kuttet løken og hvitløken.

Svisset dette i steikepanna med litt olje. Blandet i den kokte risen. Når du har lagd sausen til kalkunen tar du restene av smørkraften og blander den inn i risen.

 

Jeg må nå si at det smakte utrolig godt ;) Og at tilbehøret passet akkurat til :) Kjøttet ble både mørt og saftig.

 

 

#Kalkun #Etegilde #Prior #Kalkunfillet #Saus #Kalkunsaus #Kyllingsaus #Ris #Risblanding #Middag #Godt #Smak #Krydder #Smøring #Smør #Mørt #Saftig

 

- Søtmonsen :))

20.11.2017

Peppersaus

 • Skrevet 20.11.2017 klokka 08:00
 • Kategori: Sauser

Heisann! :)

Peppersaus er en god saus man kan bruke til f.eks. biff og entrecote :) Veldig godt til kjøttmat.

 

Peppersaus:

2 ss Smør.

2 ss Hvetemel.

Ca. 8 dl med kraft. (Vann med en terning av kjøttbuljong).

Ca. 0,5 dl Fløte.

Ca. 1 ts blandet med hel grønn pepper og rosépepper.

5 stk Svart pepper hel.

Salt, paprikapulver.

 

Lag jevning av smøret og melet.

Tilsett kraften og ha i pepperkornene. Dette skal koke en stund for at smaken på pepperkornene skal sette seg ordentlig i sausen. Smak til med fløte og paprikapulver, evt. salt om det trengs.

 

#Peppersaus #Saus #Kjøttmat #Biff #Mat #Godt #Smak #Pepper

 

- Søtmonsen :))

19.11.2017

Helgekos <3

 • Skrevet 19.11.2017 klokka 14:35
 • Kategori: Personlig

Hei hei! :)

I helga har jeg og min kjære samboer kost oss veldig <3 Ordnet oss ordentlig frokost med eggerøre og hele pakka. Og nugatti må jo til om man skal kose seg da ;) Jeg er et ordentlig nugattibarn <3 

Eggerøreoppskrift finner du her. Denne er med fløte og meierismør, så ingen helsekost ;) Men jeg skal fortelle deg den blir god også <3 Jeg blander egg, fløte, salt, pepper og gressløk, og smelter to ss. smør i panna før jeg heller i eggerøra ;) Det er godsaker det <3

Så ble det biff med peppersaus og bakt potet med masse tilbehør til middag på lørdag <3 Vi stekte sopp, bacon, hadde kuttet løk og kryddersmør til poteten. Og det smakte da godt ;) Selv om biffen min er drept 40 ganger, stekt til den nesten er svart og brent opp, så går det da ned ;D Jeg lager meg aldri biff, fordi jeg ikke klarer kjøtt som ikke er helt gjennomstekt. Og da ødelegger man jo biffen, så da er det liksom like så greit å la være. Men min kjære samboer er veldig glad i biff, så da må det jo til noen ganger da ;)

I dag blir det kalkun til middag, så dette har vært en skikkelig gilde- helg for meg og kjæresten <3 En dating helg om man kan kalle det det ;) <3 Så har vi sett på Supernatural sammen, siden jeg har bestilt sesong 12 som vi fikk i posten før helga ;) Så vi har kost oss masse med gaming og serier :)

 

Hva har dere gjort i helga? :)

 

#Kos #Kjærestekos #Mat #Gilde #Biff #Peppersaus #Baktpotet #Tilbehør #Godt #Matglede #Frokost #Middag #Eggerøre #Fløte #Røykalaks #Kjæreste #Gaming #Serie #Supernatural

 

- Søtmonsen <3

17.11.2017

Black Week og Black Friday

 • Skrevet 17.11.2017 klokka 08:00
 • Kategori: Rabble

(Pixabay..com)

//Reklame, i samarbeid med Rabble//

Heisann!

Da er det den tiden av året igjen, der alle blir helt elleville i øynene, og kjenner hoggtennene komme frem. Da folk tar frem slipesteinen for å kvesse klørne, og tar frem joggeskoene fra i fjor. For her skal det jaktes, og alt som er i veien blir meid ned. Det er nemlig Black Friday jeg snakker om ;)

Så da skal jeg fortelle dere noe lurt ;) Dere kan sitte hjemme, trygt og godt i stolen utenfor faresonen ;D For Rabble har nemlig samlet opp alle tilbudene og rabattene som har med black friday å gjøre under en og samme plass. Slik blir det lettere for dere som ikke orker å trosse hissige shoppinggale damer som er på jakt etter julegaver på salg ;) Mange nettbutikker har også en del timessalg, der de har enkelte varer på salg for den timen, og andre varer den neste. Ellers er det propp- fult med tilbud og rabatter rundt omkring på nett.

Jeg selv kommer til å sjekke ut disse tilbudene, for å se om jeg finner de siste julegavene jeg mangler der :) Jeg har allerede handlet litt på Aplhageek, CDON, Ellos, Coolstuff, Clas Ohlson og flere :)

Klikker dere på bildet over, vil dere komme direkte til Rabble sin side, hvor de har samlet alle tilbud som er tilknyttet Black Friday. Der vil det nok komme flere butikker etterhvert på selve dagen og hele uken mot fredagen (Black Week) :) De har tilogmed en nedtelling til selve dagen, slik at du og jeg kan følge med hvor lenge det er igjen til kickoff ;) Og som dere ser er pengeboka mi klar for siste rundt med julegaveinnkjøp ;)

(Pixabay.com)

Rabble har også en egen Instagramkonto, der du kan følge med på spesielle tilbud de har inne. Om det er en butikk som har et supert tilbud ute, blir det kanskje lagt ut på deres instagram. Du kan trykke på linken for å komme direkte til deres konto for å følge dem. Der vil de også legge ut mye morsomt frem mot Black Friday :)

De har også ordnet et eget Facebookevent for Black Friday. Der de kommer til å legge ut mange flotte konkurranser, tips og morsomme ting nå mot Black Friday. Der kan dere klikke på at dere vil være med, for å få oppdateringer der i fra om dere vil være med på disse konkurransene :)

 

Så kom og bli med, kanskje finner du alle julegavene du ser etter blant disse tilbudene på nett :) Og så klart bruk nettvett som det heter, når dere handler på nett ;) Masse lykke til i julegavehandelen! <3

Happy Shopping! <3

 

#Netthandel #Nett #Rabble #Tilbud #Rabatter #BlackFriday #BlackWeek #Julegaver #Julegavehandel #Facebookevent #Instagram #Konkurranser #Shopping #Pakker #Post #Pengebok

 

- Søtmonsen :))

16.11.2017

Tips til hjemmelagde julegaver

 • Skrevet 16.11.2017 klokka 10:00
 • Kategori: Tips

Heisann :)

Til julegaver er ganske mange som heller vil lage noe selv for å gi bort, dette kan være for å spare litt penger om man har dårlig råd, eller bare fordi man er lei av alle kjøpte ting :) Jeg synes jo det er utrolig koselig å få noe noen andre har lagd bare for meg <3 Og i fjor lagde jeg en del spiselige gaver til de i familien :)

Jeg lagde både fløtekarameller med julesmak, kokosboller, risboller og sjokoladepinner.

Link til Kokosboller.

Link til Fløtekarameller.

Link til Sjokoladepinner.

Link til Risboller.

Link til Brente mandler.

 

En annen fin ting er brente mandler. Dette er fine spiselige gaver som man kan lett lage i stand, og pakke inn i en litt fin innpakning :) Man kan enten kjøpe slike krukker man kan ha karameller og brente mandler i. Eller så kan man kjøpe inn cellofan, og pynte med gavebånd rundt :) Jeg kjøpte mange forskjellige cellofanposer på wish og ebay i fjor :) Der har de mye fint, men posene var veldig små i størrelsen, så vær litt obs på det om du vil ha plass til alt i en pose :)

Link til oppskriftene finner du over bildene :)

 

#Tips #Idé #Brentemandler #Sjokoladepinner #Risboller #Kokosboller #Fløtekarameller #Jul #Julegaver #Hjemmelaget #Cellofan #Krukker #Emballasje #Ebay #Wish #Råd

 

- Søtmonsen :))

14.11.2017

Julestemning <3

 • Skrevet 14.11.2017 klokka 16:00
 • Kategori: Personlig

Hei hei! :D

Som de fleste kanskje har fått med seg, så har jeg prøvd å spre litt julestemning her på blogg.no <3 For julen er den fineste tiden synes jeg <3 Jeg elsker adventstiden der man går å venter spent, og juletiden der man kan nyte alle forberedelsene <3

Jeg koser meg skikkelig med å handle inn til julen, både gaver og det som er <3 Er ikke hvert år det er like lett å finne gaver til alle, men jeg synes det er gøy å styre med det ;)

Jeg har rotet litt i arkivet etter bilder som jeg kan bruke, mange har jeg delt på bloggen før også, men jeg har jo ingen nye for i år enda så da må det et dyp dykk til ;) Og da kommer minnene strømmene på <3 Spesielt på de som ikke er blant oss mer, og de herlige juleminnene jeg har fra da jeg var barn <3 Farfar savner jeg veldig mye, vi mistet han i en trafikkulykke da jeg var 6 år, så jeg fikk ikke bli ordentlig kjent med han <3 Men de små minnene jeg husker kommer jeg alltid til å ha kjært <3 

Julen for meg er tradisjoner og familiekos <3 Jeg elsker de tradisjonene vi har i vår familie rundt julen, og jeg prøver å holde på disse her hvor jeg bor nå også <3 Selv om vi ikke har plass til et juletre og slikt, så får jeg pyntet litt i allefall ;) Og julebakst blir det litt av også, de kakene jeg og min samboer liker <3 Blir jo så klart ikke alle syv sorter, men så lenge det blir spist er jo det greit ;) I fjor lagde jeg en del hjemmelagde julegaver også, du kan finne oppskriftene på de her: Kokosboller, fløtekarameller, risboller.

Adventstiden er likesom ventetiden <3 Man ordner julegavene klare til levering, og leverer til man ikke skal ferie julen med. Man pynter med stjerner og adventsstaker i vinduene. Noen begynner kanskje med å finne frem litt nisser og slikt også, smyger de inn døra så gubben ikke ser det. For så å gi han et lite nissesjokk når han våkner neste dag.

Jeg bruker å kjøpe en stor adventskalender som jeg og min samboer deler på, åpner annenhver dag. Men i år har jeg kjøpt en hver, siden det var en ny type de hadde fått inn på Nille, og jeg ville ha hele for meg selv i år,hehe ;P Så da ble det en hver <3 De er som regel veldig dyre, smarties, haribo og disse store. Så derfor har vi delt på en, bare for å ha en liten kalender <3

Julefrokosten hos oss er ikke før den 1. juledag :) Og da har vi så mye digg til, jeg selv bryr meg egentlig kun om røyka fisken mamma og pappa lager i stand til jul ;D De var jo så glad før da jeg endelig spiste noe annet enn nugatti, hehe!

Jeg har det slik at jeg ikke smaker på julebrusen før den 1. desember :) Før det er fy fy, hehe. Det gjør at jeg gleder meg ekstra mye, og den smaker så mye bedre ;) Og hos meg er det kun E. C. Dahls sin julebrus som duger <3

Fenalår må man også ha i jula <3 Er så kos å sitte der i sofaen mens man leser juleheftene og skjærer av litt spekemat med flatbrød til :)

I Trøndelag har vi også ertestuing til ribbemiddagen :) Da er det gjerne surkål, rødkål, ertestuing, saus, potet, ribbe og tyttebærsyltetøy <3 Det er julemiddagen på julaften :) Jeg er ikke noe særlig glad i pinnekjøtt, synes det blir for mektig, så om jeg skal spise det blir det ikke så mye jeg får ned dessverre ;o

Vi har som tradisjon å ha kveite til middag 1. juledag. Kveite spiser jeg kun i jula, så dette er julemat for meg :) Greit å ha litt fisk i jula også, siden det ofte kan bli litt mye kjøtt :)

drømmekaker

sjokoladepinner

peanøttkjeks

Det er så koselig med advent, og juleforberedelser <3 Jeg liker det å lete etter gaver til andre, kanskje finne noe jeg vet de blir glade for. Noen ganger er det kanskje jeg som blir mest glad på forhånd, hehe, om jeg finner en gave jeg synes passer så bra ;P

Jeg koser meg veldig med julebaksten, og gaveinnpakkingen. Der jeg gjemmer meg på soverommet for at min samboer ikke skal se hva jeg har ordnet til han i gave ;) Ordner til adventskalender til meg og min samboer, og pynter til jul med den pynten jeg har plass til. Jeg hadde nok pyntet mye mer, men da hadde jeg nok måtte finne meg et annet sted å bo i jule :P For min kjære samboer er ikke så veeldig glad i all den pynten som er i veien over alt, hehe. Men det er kompromisser ute å går der også ;) Jeg får pynte litt så jeg får jul, men ikke for mye så han vil flytte :P

Jeg får så mange herlige minner om julen fra da jeg var barn når jeg ser på gamle bilder <3 Husker hvordan jeg følte det da jeg var mindre, den julefølelsen man hadde som barn. Da man var spent på hva som ville skje, kanskje fikk man et glimt av nissen ute i snøen, eller noen spor. Da vi satte ut grøt til nissen hver julaften, for han måtte da ha mat når han skulle reise til så mange. Mange ganger så vi at grøten var spist av, og at noen hadde vært der. Andre ganger var det bare katten som hadde sleiket av smørklatten som var i grøten. Men en gang var det over 30 minus ute på julaften, slik at grøten frøs til, og man fikk ikke opp skjeia heller ;o Det var jo trist for stakkars nissen som måtte gå sulten videre.

Jeg som mange andre var jo livredd nissen til å begynne med, da jeg hørte noen som gikk ute på verandaen, løp jeg til gangen og gjemte meg under alle jakkene ;P Men det ble da bedre om årene, og etterhvert begynte jeg og min bror å lete etter enten mamma eller pappa i kjelleren og på badet. For det var jo så merkelig at en av de forsvant sånn plutselig ;P Men vi fant de aldri. Jeg mistet vel den herlige julefølelsen da jeg var rundt 13 år. Og jeg husker jeg fortalte til min pappa at det ikke føltes det samme lenger. Jeg er glad i jul og elsker det, men den følelsen jeg hadde da jeg var barn er borte. Kanskje er det uskylden og uvitenheten som kan for at man har den som barn, hvem vet? ;) Men hans svar til meg var at jeg bare måtte vente til jeg selv fikk barn, da ville den komme tilbake igjen <3 For han hadde det slik han også, men det å se oss barna glede oss slik over alt gjorde så han fikk den følelsen igjen <3 Så jeg håper at en dag vil den komme tilbake for fult <3

Så er det disse dyra våre da <3 Når man åpner julegaver og slikt, så blir det jo en del gavepapir og esker over alt. Så da vet vi jo hvor våre katter befinner seg ihvertfall ;P Enten i ei eske, eller under haugen med alt gavepapiret, eller inne i en pose/sekk med gavepapir :P Gjerne kjenner du noen som drar i tråden rundt pakken du holder på å åpne for så å se noen som er ved føttene dine ;P Her ser dere Kitty da, som skal prøve å se om hun får plass i denne eska ;)

Flere som har slike dyr? If I fit, I sit ;P

 

Julemusikken kan jeg heller ikke være foruten <3 Da går det i Hans Rotmo, DDE og våre kjente og kjære julesanger <3 Så er jeg litt glade i noen få engelske julesanger <3 Da setter jeg på listen min på Spotify og lar den rullere til jeg blir lei ;P

 

Jeg kan fortsette, og fortsette å skrive om julen <3 Men her må jeg bare stoppe, blitt over 1000 ord her, nesten et helt arbeidskrav det, hehe ;P Så håper jeg at jeg klarte å spre litt julestemning her på bloggen <3 For det er en kjempe god følelse <3

Jeg ønsker dere alle ei super adventstid i vente <3 Og at dere ikke stresser så alt for fælt med juleforberedelsene <3

 

#Julestemning #Jul #Advent #Adventstid #Minner #Juleminner #Familie #Kos #Adventsstjerne #Adventsstake #Pakker #Julegaver #Innkjøp #Forberedelser #Julemusikk #Julemat #Ribbe #Julefrokost #Julebrus #Julepynt #Nisser #Katt #Dyr #Gavepapir #DDE #HansRotmo #Julebakst #Baking #Julekaker

 

- En julete hilsen fra Søtmonsen <33 

13.11.2017

Blogging mot Mobbing

 • Skrevet 13.11.2017 klokka 08:00
 • Kategori: Personlig

Hei hei!

Ei_heks har en kampanje gående på bloggen sin i november som heter Blogging mot mobbing. Jeg har skrevet et innlegg tidligere som du kan finne HER. Men jeg tenkte å lage et innlegg til, siden dette er en viktig sak å kjempe mot. Mobbing er en styggedom, som ødelegger for så mange. Dette er jo noe vi har stort fokus på i skolen også.

Det er mange mennesker som får ødelagt sine liv pga. mobbing.. De mister selvtilliten og selvbildet. Mange sliter med selvskading og selvmordstanker. Noen er helt alene uten så mye som en venn, noen har noen få venner som man kan være med selv om det er noen andre som mobber, og noen har mange "venner" men som også er med på mobbingen fordi de ikke vil bli mobbet selv.

Det gjør vondt å bli fryst ut av andre, der ingen vil sitte sammen med deg i lunsjen, eller at ingen vil være med deg i klassetimene/friminuttene/jobbhverdagen eller andre sosiale steder. Det er også en del mobbing blant voksne på arbeidsplasser rundt omkring. Der folk kanskje kommer med stygge ord, vold eller utfrysning. Dette sårer uansett hva det gjelder. Men disse som mobber har det ikke så greit med seg selv. Enten de har problemer hjemme, eller går igjennom en sårbar tid selv, slik at de lar det gå utover andre for å ikke føle seg alene ved å ha det fælt. Hvem vet?

Mange steder har jeg sett i både skoler og barnehager, der de har satt i gang slike ting som å lage en "vennskapsbenk". Der barna kan sette seg om de ikke har noen å være med i friminuttene, så kan andre barn se at h*n er alene for å dra de med inn i leken deres. Dette er en flott ting, for det er ikke alltid like lett å se hvem som er alene. Slike ting er et steg i riktig retning for å få det bedre i skolehverdagen <3

Da jeg var veldig "alene" i mine tanker, da jeg var helt på bunn hørte jeg på en spesiell sang <3 En som handler om dette om å strekke ut en hånd til de som sliter <3

XZCyMnSCBSo


(Trykk på filmen for å høre den <3)

 

Sammen kan vi gjøre en forskjell <3

 

#Mobbing #Bloggingmotmobbing #Sang #Ensomhet #Alene #Selvbilde #Selvtillit #Mobber #Offer #Sårt #Barn #Voksne

 

- Søtmonsen <3

12.11.2017

Farsdagen <3

 • Skrevet 12.11.2017 klokka 22:14
 • Kategori: Personlig

Heisann :)

I dag har det jo vært farsdag her i Norge <3 Og som alltid feirer jeg min pappa på denne dagen <3

Selv om jeg ikke bor hjemme lenger, så sender jeg alltid en liten gave og kort som han får i posten <3 Jeg bruker å sende til mamma i forveien, slik at hun kan hjemme den til farsdagen kommer ;) Hehe.

Mamma bruker alltid å lage i stand kaffe og kake på senga om morgenen med gave og blomster til pappa på farsdagen :) <3 Pappa gjør det samme til mamma når det er morsdag <3 Alltid vært en tradisjon i vår familie, noe jeg kommer til å ta med meg når jeg selv en gang får egne barn <3 Må jo så klart ta en liten telefon hjem også, for å slå av en prat og gratulere med farsdagen <3

I år fikk han ei lue med lykt inni lua av meg ;) Da slipper du styret med hodelykt, for den er innebygd i lua :D Og så enkelt som å bare ta den ut for å koble den rett i en PC til lading :) Siden det er så mørkt der oppe ved vintertiden, så tenkte jeg denne passet perfekt til min pappa ;) Du kan finne den på Coolstuff om du synes det hørtes ut som en flott ide til en julegave ;)

 

Ønsker alle ei super, ny uke <3 Og at alle kler på seg godt nå som det har blitt så kaldt ;) Min kjære har begynt å bli litt forkjølet og mistet stemmen, så man må kle på seg godt nå ;) <3

 

#Farsdag #Far #Pappa #Familie #Tradisjon #Gave #Post #Mamma #Coolstuff #Gavetips #Kaldt #Varmeklær #Luemedlykt

 

- Søtmonsen <3

12.11.2017

Vinner av førjulskonkurransen

Hellu!

Da er det på tide å trekke en heldig vinner av en liten gave som det oser jul av ;D Og dere kan finne alle de herlige innleggene HER.

Var utrolig koselig å lese alle de flotte innleggene om jul <3 Mitt innlegg kommer i neste uke som en liten avrunding på denne konkurransen :) Men en vinner skal trekkes i dag :D <3 Jeg skulle gjerne hatt flere premier til alle sammen, for jeg har kost meg skikkelig <3

Så vil du ha en skikkelig julestemning, og bli klar for desember så gå inn å les alle de flotte bidragene :)

 

Og her skal det trekkes en vinner :D Jeg lar min kjære samboer få trekke en vinner i dag ;D

 

Og den heldige vinneren eeeeer.....

 

Toini bak bloggen dvergpinschereimitthjerte :D Gratulerer så mye! <3 Håper du vil få en glede fram mot jul <3 Dere finner innlegget hennes HER.

 

Tusen takk igjen til alle dere som ble med, det setter jeg utrolig stor pris på <3 Og i desember blir det jo en liten konkurranse da også, så dere kan få muligheten til å vinne igjen ^^ 

 

#Konkurranse #Førjulskonkurranse #Utfordring #Vinner #Premie #Jul #Juleglede #Julegave #Deltagere

 

- Søtmonsen :))

12.11.2017

Deltagere i førjulskonkurransen

Heisann og hoppsann... og falle-ralle-ra ... Hehe ;D

Her har jeg kommet skikkelig i julestemning i det siste! :D Og det er så herlig <3 Jeg gleder meg skikkelig til jul! Flere av dere har blitt med på å spre julestemning her på blogg.no som en liten utfordring fra meg ;D Og det har dere jaggu klart å gjøre også ja :D <3 Så tusen takk til alle som har blitt med på dette <3

Dere kan se alle de flotte bidragene her:

Etdiktomdagen.

Solviwar.

Utifriluft.

Frodith.

Fruensvilje.

Evaswindow.

Annebe.

Natheless.

Livetmitt93.

Dvergpinschereimitthjerte.

Ctkri.

Stavangerinheart.

 

Da håper jeg dere koser dere med disse herlige juleinnleggene, så skal det trekkes vinner om ikke så alt for lenge :) Er ikke alltid dagene rekke til, men slik er det bare :D Så håper ikke dere har ventet så alt for lenge ;)

 

 

Har jeg glemt noen må dere si ifra! :D

 

#Konkurranse #Premie #Trekning #Deltagere #Julestemning #Jul #Advent #Herlig #Glede #Juleglede #Kos 

 

- Søtmonsen :))

10.11.2017

Husk førjulskonkurransen :D

Hei hei! :)

Ville bare innom for å minne om førjulskonkurransen som pågår ;D

Trykk inn på linken her for å komme til konkurransen :) Den avsluttes på søndag ;) Førjulskonkurranse.

 

Ønsker dere ei super helg! :)

 

#Konkurranse #Førjulskonkurranse #Påminnelse #Husk #Blimed #Premie #Frist

 

- Søtmonsen :))

05.11.2017

Serietitting på Viaplay

 • Skrevet 05.11.2017 klokka 08:00
 • Kategori: Rabble

//I samarbeid med Rabble//

Heisann!

For de som har fulgt med på denne bloggen ei stund nå, har kanskje fått med seg at jeg er utrolig glad i serier og filmer. Om du gir meg pepsi max og en TV koblet til internett, så kan jeg sitte pal i sofaen å se på serier og filmer <3

Det er en stor hobby hos meg, det å se på film, serier og anime <3 Jeg elsker det! Og kan som sagt sitte en hel uke i strekk om jeg kan. Ikke at jeg noen gang har tiden til det da altså, kremt!

 

Alle steder man kan drømme seg bort i "uvirkelige" verdener, er verdt tiden <3

 

Hos Rabble kan du finne tilbuder på en måneds gratis prøvetid på f.eks. Viaplay. Jeg må jo skaffe meg Viaplay nå som sesong 3 av The Outlander har kommet ut, og de viser den kun på Viaplay. Kommer vel ikke på HBO og slikt før om et år eller noe, og DET er lenge å vente det! ;o

Dere har kanskje fått med dere at jeg har snakket litt om en serie kalt The Outlander her før? ;) Viss ikke kan du trykke deg inn HER for å finne innlegget. Den serien er serie med stor S! Den har alt, blodbad, tårer, tidsreiser, familie, vennskap, fiender, Skottland, England og Den store kjærligheten <3 Jeg forelsket meg helt i denne serien, og siden Viaplay har den nyeste sesongen til denne ute nå, så er jo det ingen sak å melde seg inn der nei ;)

(Trykk på bildet for å komme til Rabble sin startside. Der kan du finne gode tilbud på både Viaplay og Netflix blant annet).

Rabble har også rabatter og tilbud fra Netflix der, og jeg har begynt på serien Once Upon a Time der :) Jeg har kommet til sesong 2, og jeg må si den fenger meg veldig. Jeg liker jo å spare på serier til det har kommet ut noen sesonger av de, slik at jeg kan ha litt å se på i gangen istedenfor å måtte vente på ny episode hver uke. Det har jeg ikke tålmodighet til ;P Hehe. Og nå ligger det jo 6 sesonger ute på Netflix av den, slik at jeg har litt å se på der til Game of Thrones begynner igjen ;)

 

Ha en magisk søndag videre! ;)

 

#Serier #Filmer #Anime #Viaplay #Netflix #TV #Kos #Rabble #Tilbud #Rabatter #Onceuponatime #Theoutlander #Gameofthrones #Glede #Fantasi #Drømmesegbort

 

- Søtmonsen :))

04.11.2017

Førjulskonkurranse!

Hei og hopp! :)

Jeg tenkte å sette i gang en liten førjulskonkurranse ;D Er lenge siden jeg har hatt noen konkurranse nå, så da følte jeg for å stelle i stand noe :)

Jeg har hatt tidligere julekonkurranser der dere lesere har kunnet vinne julebakst lagd av meg :) Og det har jeg tenkt å ha i år også, men det blir i desember en eller annen gang :) Så frykt ikke ;D Hehe.

Men jeg følte for å lage i stand noe litt før julestria også :)

 

(De som ikke har blogg kan også være med om dere vil. Kan legge igjen en kommentar i dette blogginnlegget :) Men de som har blogg vil jeg gjerne skal lage et innlegg for å være med ;) Spre litt julegleder her på blogg.no ;D)

)

Regler:

 • Skrive ned bloggnavnet eller epostadressen din slik at jeg får kontaktet deg om du vinner.
 • Lage et eget blogginnlegg der du svarer på konkurransen.
 • Gjerne gå inn på facebooksiden til min blogg og følg den. Søtmonsen :3

 

Her kommer altså oppgaven. Lag et eget blogginnlegg der du har med hva det er du liker best ved hele jula. Da tenker jeg fra hele adventstiden og til nyttårsaften :) Hva er det dere synes er koselig med julestria, eller om du bare gleder deg til den er over. Fortell, fortell ;D Gjerne skrive om noen koselige juleminner også <3

 

Fristen går ut Søndag den 12. November.

 

#Konkurranse #Jul #Juleglede #Juleminner #Førjulskonkurranse #Premie #Minne #Glede #Advent #Adventstiden

 

- Søtmonsen :))

03.11.2017

Fårikål

 • Skrevet 03.11.2017 klokka 08:00
 • Kategori: Mat

Hei hei :)

På høsten er det lammesesong, og hva er vel ikke bedre enn å kose seg med litt fårikål da? ;D Jeg har lagt ut lammelår tidligere, så nå er det fårikålens tur :)

Jeg er litt "seint" ute, men det er da fortsatt godt med lam ;)

Hadde besøk av mine svigerforeldre i gårkveld, der jeg lagde fårikål og smuldrepai med eple til middag. Så derfor passet det å legge ut oppskriften på det nå.

Fårikål:

Fårekjøtt, så mye som du trenger. Jeg lagde av ca. 1,5 kg kjøtt. Jeg brukte den type kjøtt som er en del bein på, så derfor regner jeg med litt ekstra siden mye av det er bare bein.

Ca. 1 Hodekål.

Ca. 10- 15 Hele pepperkorn.

Litt salt. Ca. 1 ts.

1 ss Hvetemel.

Ca. 1 liter vann.

 

Du trenger ikke hvetemel, men om du vil ha litt ekstra sø til så kan det være greit å drysse litt hvetemel i.

Kutt hodekålen i skiver, Gjerne la stilken i midten være på og kutt bare av den stygge helt nederst på kålen. For da holder bladene seg sammen og det ser finere ut på tallerkenen når du skal servere.

Legg så lagvis i en stor kjele med kjøtt nederst, så kål. Ved det første laget med kål drysser du litt hvetemel fordelt utover i kjelen, litt salt og noen pepperkorn. Deretter et nytt lag med kjøtt og kål, og litt salt og pepper.

Hell så over vannet og legg på logg. Kok opp, deretter skru ned varmen. Den skal ikke stå å fosskoke, men stå å kose seg på plata i ca. 2 timer.

Kan være lurt å ikke pakke kjelen helt full, da vil det ta lengre tid.

 

Tilbehør: Kokte poteter serveres ved siden av.

 

#Fårikål #Lammekjøtt #Kjøtt #Hodekål #Smak #Høst #Høstmat #Middag #Middagstips

 

- Søtmonsen :))

01.11.2017

Blogging mot Mobbing!

 • Skrevet 01.11.2017 klokka 08:00
 • Kategori: Personlig

Hei hei! :)

Det er satt i gang her på blogg.no et utfordring med "blogging mot mobbing" av bloggeren Ei_heks:) Og dette vil jo jeg veldig gjerne være med på.

Temaet mobbing er veldig i fokus for tiden, noe som er helt supert! Og jeg synes det er veldig viktig å ha stort fokus på dette nå i dag. For jeg føler mobbingen er bare blitt verre, siden nå kan man ikke få være i fred hjemme i sitt eget hjem heller. Nå i dag har vi mobiler og datamaskiner med internett. Der finnes det mange apper og nettsteder som folk kan sende anonyme meldinger til andre, og henge ut folk. Dette må det bli en stopper for.

Dere husker kanskje at jeg la ut et innlegg om appen Jodel? Den hørtes morsom ut, så jeg måtte sjekke ut hva det var. Men nå har jeg fjernet den for lengst, for folk ble hengt ut. Spesielt toppbloggere og andre kjente folk. Det var jo en regel om å ikke legge ut bilder av folk der, for det ble det fjernet. Men mange kan jo ta screenshot og slike ting, så skaden har jo på en måte allerede skjedd. Er mange som også legger ut bilder av folk de ser på buss/trikk uten at de vet om det også. Så jeg håper de kan få stengt den appen der, som alle de andre der man kan være anonym.

Er jo litt med dette at om man ikke tørr å vise hvem du er med navn og slikt, burde du rett og slett holde det for deg selv. Viss du skal være så tøff å skrive stygge kommentarer f.eks. til bloggere eller i andre forum, burde du være såpass tøff å skrive under med ditt navn også. Men hvorfor skal du i det hele tatt skrive stygge og negative ting til folk på nett? Det kommer jeg aldri til å forstå. Greit at man ikke er enige i ting, men det er jo ikke det jeg snakker om her heller.

(Bildet er fra Russerevyen på videregående, der jeg sang en sang alene om MOT. Der jeg skulle forestille et mobbeoffer, og andre mobbet meg. For de som ikke vet hva MOT er, så er det noe de lagde for mange år siden, mot mobbing i skolen. MOT står for mot til å si nei, mot til å bry seg og mot til å leve. Kanskje kan jeg få lagt ut filmen der jeg synger også, men vet ikke helt hvordan jeg får gjort det siden den er på en CD)

Jeg har selv opplevd mobbing da jeg gikk på barneskolen/videregående. Og det ødelegger så mye, blant annet selvfølelsen og selvbildet til den personen som blir mobbet. Og det vil ta mange år for å få "fikset" dette. Jeg har enda ikke fått dette til, og sliter fortsatt med dårlig selvbilde/selvfølelse, nærmest ikke- eksisterende. Men så lenge man jobber med seg selv og prøver, så skal det nok bli greit en dag <3

Så kom å bli med! Gå inn på linken til Ei_heks øverst her og sjekk den ut :)

 

#MOT #Mobbing #Bloggingmotmobbing #Motmobbing #Russerevy #Sang #Nettmobbing #Kommentarer #Utfordring #Ei_heks

 

- Søtmonsen <3

Søtmonsen :))

Søtmonsen! Hei! :) Dette er en blogg med litt av hvert i. Du kan finne mange oppskrifter på både matretter, kaker og desserter. Du kan finne noen enkle tips innen matlaging, og litt diettsnakk. Jeg legger også ut litt om gaming, anime og andre interesser jeg har. Skriver også om personlige ting, og det som er viktig for meg. Håper du vil like bloggen min, og at den interesserer deg! :) Headeren er laget av Kristin.blogg.no og designet er fra KVdesign.no.

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign