31.10.2015

Kyllingfilet med rømme og ost

  • Skrevet 31.10.2015 klokka 16:22
  • Kategori: Mat


 

Hei :)

Dette er noe jeg synes er utrolig godt :D Jeg elsker kylling, og da er det så godt å pakke den inn med noe :D

 

Kyllingfilet med rømme og ost:

Kyllingfilet.

Hvitost.

Lettrømme.

Salt, pepper, dill og chicken and steak krydder :)

 

Først kutter du vekk det stygge på kyllingfileten, krydrer de med salt, pepper, dill og chicken and steak krydderet. Tar ei skje og legger en passe stor klatt med rømme på hver filet, smører den så utover fileten. Tar en ostehøvel og skjærer av ett par skiver ost, slik at det dekker filetene. Stek de stå i stekeovnen på 200 grader i ca. 20- 30 min.

 


 


 

Tilbehør:

Lag en salat med det du liker. Det du har i kjøleskapet f.eks. Her tok jeg bare å kuttet opp litt kinakål, agurk og raspet en gulrot. Til pynt skar jeg ut en tomat.

Kok litt ris til også. Det er jo best til kylling synes nå jeg :) Og til saus bruker jeg bare sweet chili sauce :)


 


 

#Kylling #Kyllingfilet #Salat #Ris #Mat #Middag #Helgekos #Kveldskos #Kos #Helg #Tomatrose #Gulrot #Stektkylling #Ost #Rømme #Oslo #Trøndelag #Gladimat

 

- Søtmonsen :))

 

31.10.2015

Oreo fromasjkake

  • Skrevet 31.10.2015 klokka 12:46
  • Kategori: Kaker

Heisann! :)

Her har jeg prøvd meg på en oreo fromasjkake :) Den ble veldig god :D Lagde denne til bursdagen til min kjære ;) 

 

Oreo fromasjkake:

Kakebunn:

300 gr. Oreo kjeks.

75 gr. Smør.

 

Bank kjeksen til smuler (om du ikke har en hurtig hakker). Smelt smøret og bland det inn i kjeksen. Legg det så i bunnen på ei rund kakeform på 24- 26 cm. Sett den i kjøleskapet mens du lager resten.

 

Ostemasse:

1 Pakke jordbærgelépulver.

2,5 dl Kokende vann.

200 gr. Kremost (Naturell).

3 dl Lettrømme.

100 gr. Melis.

3 dl Kremfløte.

 

Kok opp vannet og ha gelépulveret i. La den stå til den blir avkjølt, men den skal ikke bli fast. Vispe sammen kremost, melis og rømme til den er uten klumper. Pisk kremfløten. Ha så gelémassen i kremostmassen og rør godt. Slik du gjør når du lager noe med gelatin. Vend så inn kremen i ostemassen. Ha den så over kjeksbunnen og la den stå kjølig i minst 4 timer. Den skal stivne helt, før sjokolademousseen has på.

 

Sjokolademoussé:

1 Pakke sjokolademoussé med sjokoladebiter. (Fra Freia).

3 dl Kremfløte.

 

Bland mousseen med kremfløten og visp den til passe tykkelse. Ikke like lenge som på pakken, siden den er for melk ikke fløte. Ha så mousseen på kaken, og sett i kjøleskapet. Pynt så kaken med det du måtte ønske. Her har jeg brukt forskjellig frukt og bær.

 


 

#Kake #Sjokolade #Oreokjeks #Oreo #Kjeks #Ostekake #Sjokolademoussé #Moussé #Frukt #Pynt #Oppskrift #Blogg #Lørdag #Helg #Kos #Godt #Bakeglede #Kald #Nullsteking #Kjeksbunn #Nam #Søtt

- Søtmonsen :))

30.10.2015

Andebryst med appelsinsaus

  • Skrevet 30.10.2015 klokka 22:43
  • Kategori: Mat

Hei hei :)

Tenkte jeg kunne dele en oppskrift på andebryst med dere :) Kjæresten er i vertfall veldig glad i den ;D Så har du lyst til å overraske med en romantisk aften, så er dette perfekt ;)

 

Grønnsaker:

Gulerøtter.

Persillerot.

Sellerirot.

Olje.

Rosmarin, salt og grov pepper.

 

Kutt opp grønnsakene i staver, ha litt olje i ei form og bland grønnsakene i med krydderet. Stek de i ovnen i ca. 15 min på 200. Da de ut og sett inn andebrystene etterpå. Sett inn grønnsakene igjen når brystene nærmer seg ferdige.

 

Andebrystet:

Lag rutemønster i svorsiden på andebrystet. Krydre med salt og pepper på begge sider. Stek i tørr panne med skinnsiden ned først i 5-8 min. Så 2 min på den andre siden. Stek den i ovnen på 150 grader til kjernetemperaturen er 60 - 62 grader. Dette er viktig, for blir den stekt for mye kan det bli leversmak på den. Og det vil vi ikke ha ;)

 

Tilbehør:

2 ss Smør.

1 Rødløk i terninger.

2 Epler i terninger.

2 ss Sukker.

1/2 dl Eplejuice.

Salt og pepper.

 

Smelt smøret, ha i eplejuicen. Ha alt i gryta og rør til det er ferdig kokt. Dette er nydelig tilbehør til andebrystet sammen med grønnsakene :) Trenger ikke potet til i det hele tatt :D

 

Appelsinsaus:

1/2 dl Hvitvin.

1/2 dl Kyllingkraft.

1 1/2 dl Nypresset appelsinjuice (ca. 2 stk).

2 ss Balsamicoeddik.

2 ss Smør.

 

Sausen lages i panna etter du har stekt andebrystene. Tilsett hvitvinen og appelsinjuicen og la det koke inn. Ha deretter i kyllingkraften og smak til med balsamicoeddik, og evt. litt sukker. Rør inn smøret rett før servering. Sausen skal ikke koke etter at smøret er hatt i.

 


 

#Andebryst #Middag #Mat #Kjøtt #Appelsinsaus #Oppskrift #Godt #Gladimat #Matglede #And #Food #Oslo #Lekkert #Trøndelag #Fredag #Helgekos #Helg #Kos

Ha ei fin helg da folkens! :)

- Søtmonsen :))

 

30.10.2015

Mørk sjokoladekake (Glutenfri, -melk)


 

Heisann! :D

Her har jeg ei oppskrift på sjokoladekake som er glutenfri og uten melk :) Som er kjempe god og saftig :) Passer også uten glasur.

 

Mørk sjokoladekake (Glutenfri, -melk):

8- 10 biter.

125 gr. Smør uten melk(Men tåler du melk, så er det like greit å bruke vanlig smør :))

1 dl Glutenfritt mel (Lys blanding).

2 1/2 dl Sukker.

1/2 dl Maizenna.

2 ts Vaniljesukker.

1 krm(Kryddermål) Salt.

4 ss Kakao.

1/2 ts Bakepulver.

3 Egg.

 

Smelt smøret, la det avkjøles. Bland så alt det tørre. Visp eggene lett sammen og bland de i smøret. Bland så alt sammen, og rør forsiktig ut alle klumper. Ha den i ei 25 cm form. Stek så kaken på 175 grader i ca. 25- 30 min.

 








Glasur:

 

3 dl Melis.

4 ss Smeltet smør. (Smør uten salt, soya og melk).

4 ss Sterk kaffe.

1 ss Kakao.

2 ts Vaniljesukker.

 

Bland alt og rør ut alle klumper. Ha den så på kaken :)

 


 


 

#Kake #Glutenfri #Utenmelk #-melk #Melkefri #Gluten #Utengluten #Oppskrift #Godt #Sjokolade #Sjokoladekake #Mørk #Glasur #Saftig #Oslo #Trøndelag #Fredag #Blogg

- Søtmonsen :))

30.10.2015

Dronning Maud's dessert

  • Skrevet 30.10.2015 klokka 14:29
  • Kategori: Dessert

Heisann :) 

Tenkte å dele denne utrolige gode desserten med dere! :D Denne lærte jeg meg, da jeg var 3 måneder i Brussel som lærling. Restauranten jeg jobbet på hadde denne på menyen, og jeg forelsket meg med en gang :D Hadde aldri smakt portvin før, verken i mat eller i glasset. Men den passet så utrolig godt med sjokoladen :D

 


 

Dronning Maud's dessert:

 

5 Store eggeplommer.

5 ss Sukker.

5 Plater gelatin.

2 ss Kokende vann.

6 dl Kremfløte.

 

200 gr. Kokesjokolade

Smak til med Portvin.

 

Pisk eggedosis av eggeplommene og sukkeret. Legg gelatinplatene i vann. Pisk krem av kremfløten og litt sukker for smak.  Bland eggedosisen og kremen. Kok opp litt vann, skvis gelatinplatene og ha 2 ss kokende vann på de. Rør så gelatinen inn i røren. Hakk kokesjokoladen, smak til røren med portvin. Legg så røren lag vis i ei skål med sjokoladen, som du ser på bildet. (Ikke bland sjokoladen i røren).

La den så stå over natta, så kan du pynte den med det du vil. 

 


 


 

#Dessert #Dronnginmaudsdessert #Dronningmaud #Dronning #God #Søtt #Sjokolade #Portvin #Oppskrift #Nam #Oslo #Trøndelag #Fredag #Kos #Helgekos #Mat #Gladiåbake #Bakeglede #Kjøkken

- Søtmonsen :))

29.10.2015

Facebookside til bloggen

  • Skrevet 29.10.2015 klokka 19:48
  • Kategori: Blogg


 

#Facebook #Side #Blogg #Addemeg #Likes #Matblogg #Mat #Oppskrifter #Tips

Hei! :)

Har da lagd meg ei facebookside for bloggen min :) Tenkte å dele den her også, om folk vil følge meg der :)

Ha en fortsatt fin kveld :) Snart helg nå! ;D Da blir det mer baking, hehe ;)

 

www.facebook.com/matogkakeoppskrifter

 

- Søtmonsen :))

29.10.2015

Sjokoladepinner

  • Skrevet 29.10.2015 klokka 18:45
  • Kategori: Julegodt

Og jul med din glede! :D

Neida, ikke jul enda xD Men er jo så gøy å bake til jul :D I år føler jeg virkelig ikke at det holder på å nærme seg jul ;o Som regel får jeg det i oktober :P Siden jeg er vant med snø allerede da :P Her er ihvertfall en oppskrift til på julekaker :) Og de er jo så gode :D

 

Sjokoladepinner:

200 gr. Smør.

2,5 dl Sukker.

5 dl Hvetemel.

1 ts Bakepulver.

4 ss Kakao.

1 ss Vaniljesukker.

1 Egg.

 

Smør og sukker piskes hvitt. Bland alt det tørre og ha det i røra. Ta ei stekeplate med bakepapir, ta å del deigen i to, rull de til ei pølse og press pølsene utover slik at du får to flate plater. Pisk så diss med egg og strø perlesukker på. Stek de på 180 grader i ca. 8- 10 min. Når de er ferdige deler du de opp mens de er varme i slike pinner.

 


 

#Julebakst #Jul #Bakst #Bake #Baking #Bakeglede #Juleglede #Baketiljul #Kjeks #Kaker #Sjokoladepinner #Sjokolade #Pinner #Oslo #Trøndelag #Godt #Søtt #Tiljul #Oppskrift

- Søtmonsen :))

29.10.2015

Drømmekaker

  • Skrevet 29.10.2015 klokka 18:08
  • Kategori: Julegodt


 

Hei! :)

Det nærmer seg tiden for å starte med julebaksten, og her er min favoritt julekake :D De blir kalt drømmekaker, for man drømmer seg helt bort siden de er så gode ;D

 

Drømmekaker:

200 gr. Margarin.

4,5 dl Sukker.

2 Egg.

6 dl Hvetemel.

1 ts Bakepulver.

50 gr. Hasselnøtter.

100 gr. Kokesjokolade.

 

Først røres margarin og sukker hvitt. Rør inn så ett og ett egg. Bland alt det tørre, hakk nøtter og sjokolade og ha det i røra. Ta så ei teskje og fordel den på ett brett. Stek på 175 grader i ca. 10 min.

Tips: Du kan også bytte ut hasselnøtter med peanøtter, så blir det peanøttkjeks i stedet :) Kjempe godt med noe salt sammen med sjokolade :)

 

#Kjeks #Julekaker #Kaker #Hasselnøtt #Sjokolade #Peanøtter #Drømmekaker #Julebakst #Bakst #Bake #Baking #Oppskrift #Nydelig #Enkel #Oslo #Trøndelag #Bakeglede 

- Søtmonsen :))

29.10.2015

Karamellpudding

  • Skrevet 29.10.2015 klokka 17:43
  • Kategori: Dessert

Heisann :)

Her er en veldig god oppskrift på karamellpudding :) Det er jo så godt med en god hjemmelaget karamellpudding til jul ;)

 

Karamellpudding:

Til 3 personer.

 

1 dl Sukker i formen.

6 dl Helmelk.

3 ss Sukker.

1 Vaniljestang eller 1 ts Vaniljesukker.

4 Egg.

 

Smelt sukkeret og ha det i formen. Ta ut frøene av vaniljestangen og ha både den og stilken oppi melken med sukkeret og varm den. Avkjøl melkemassen og rør inn eggene. Ha så røren over i formen. Ta ei stekeplate, sett formen oppi, og hell over litt vann i stekeplaten. Sett så platen inn i ovnen på 100- 125 grader i ca. 1 1/2 time. Da steker du den i vannbad. 

 


 


 


 

#Karamellpudding #Karamell #Sukker #Søtt #Dessert #Mat #Jul #Julekos #Kos #Hjemmelaget #Pudding #Godt #Oppskrift #Vannbad #Oslo #Trøndelag

- Søtmonsen :))

29.10.2015

Engelsk tekake

  • Skrevet 29.10.2015 klokka 16:52
  • Kategori: Kaker

Helluen! :)

Her er det ei veldig god og enkel oppskrift på noe godt til kaffen :) Ikke så veldig fancy, men kjempe god og saftig ^^

 

Engelsk tekake:

4 Egg.

250 gr. Smør.

5 dl Sukker.

6 dl Hvetemel.

4 ts Bakepulver.

2 dl Melk.

Sukker og kanel.

 

Smelt smøret og avkjøl. Pisk eggedosis av sukker og egg. Bland alt det tørre, og ha det våte og tørre vekselvis i røren. Strø godt med sukker og kanel på toppen av kaken. Bruk gjerne en springform og stek kaken på 180 grader i ca. 20- 25 min.

 


 

#Kake #God #Engelsk #Tekake #Engelsktekake #England #Norge #Oslo #Trøndelag #Torsdag #Oppskrift #Mat #Søtt #Enkeloppskrift #Baking #Bakeglede #Bake

- Søtmonsen :))

28.10.2015

Stekt ris med kylling (Glutenfri, - melk)

  • Skrevet 28.10.2015 klokka 22:20
  • Kategori: Mat

Hei igjen :)

Etter en forespørsel om noe Thai inspirert mat, så tenkte jeg å dele oppskriften på stekt ris :) Kan også brukes til nudler :)

 

Stekt ris med kylling:

Til 2 personer.

1/2 Purreløk.

1 Passe stor gulrot.

2 Kinesisk hvitløk.

Gjerne ha i litt mais eller erter også, om du liker det :) Men dess enklere du holder det, dess bedre :)

1- 2 Poser ris (boil in bag) Kokes litt før. Eller så kan du kjøpe disse risposene som er ferdigkokte av Toro.

2- 3 Egg.

Kyllingfilet, reker eller bacon.

Karri, salt og pepper.

 

Først tar du å kutter kyllingen i strimler og steker den i karri, salt og pepper. Om du ikke har wokpanne, så funker det også å bruke ei vanlig stekepanne :) Ta så å kutte hvitløken så smått du kan, og purreløken og gulroten i småbiter. Så tar du å steker grønnsakene og hvitløken i litt olje, ha så risen i. Rør sammen eggene, lag ei lita grop i risen og ha eggene i midten. Rør litt så det ikke blir brent, så rører du eggene inn i risen. Smak til med karri, salt og pepper. Bland kyllingen eller noe annet du helst vil ha i.

 




 

#Stektris #Ris #Nudler #Mat #Middag #Thaimat #Thai #Stekt #Oppskrift #Godt #Oslo #Trøndelag #Kveld #Kos #Onsdag

- Søtmonsen :))

 

28.10.2015

Hvilke oppskrifter vil dere se mer av? :)

  • Skrevet 28.10.2015 klokka 21:03
  • Kategori: Mat

Hei og hopp! :)

Tenkte å skrive ett innlegg om hva dere vil se litt mer av? :) Har ikke lagt ut så mye enda, siden jeg er ny ;) Men tenkte å spørre litt om folk vil se litt mer av dia, - melk/laktosefri, fettredusert, - egg, vegetar, natriumredusert eller glutenfri og noe sånt. Mer middagsretter? Kaker, desserter? :) 

Bare å komme med ønsker, eller forespørsler :) Så skal jeg se hva jeg får til ;) Kan også komme til tips, om det er noen som vil ha det :) 


 

#Anime #Mat #Food #Gladimat #Oslo #Trøndelag #Oppskrifter #Ønsker #Tips #Forespørsler #Dietter #Middag #Kaker #Desserter

- Søtmonsen :))

28.10.2015

Svenske kaker (DIA)

  • Skrevet 28.10.2015 klokka 20:49
  • Kategori: DIA


 

(Bildet er lånt fra nettet, siden jeg dessverre ikke har noen bilder selv, men det er slik de blir seende ut :))

Heisann! :)

Tenkte jeg kunne legge ut litt mer av DIA- oppskrifter :) Det er jo snart jul, og disse kjeksene er veldig fine å lage til julekaker for de med diabetes :) Har tenkt å legge ut litt flere julekaker snart, nå som det er snart november, og på tide med litt julebakst :) Om du starter like tidlig som meg da :P Jeg elsker å bake til jul, og det er så utrolig koselig :)

 

Svenske kaker (DIA):

300 gr. Smør.

130 gr. Natrena (Ikke flytende).

1 Eggeplomme.

2 ts Vaniljesukker.

400 gr. Hvetemel.

Dia syltetøy eller perlesukker.

 

Kan si for de som kanskje ikke er helt klar over det, så kan man nesten ikke måle natrena(pulver) på vekt. Det man kan gjøre da er å måle vanlig sukker i et desiliter- mål på en vekt til 130 gr. Så ser du hvor mange dl sukker 130 gr. blir. Så tar du så mange dl av natrena(pulver) :) Bare ett tips om du er litt usikker på dette :) Har vært bort i flere som har målt natrena(pulver) på vekt, og måtte bruke flere glass. For å si det sånn.. Det blir veeeldig mye :P Men står vel også på glasset hva man skal gjøre :)

Du tar å rører smør og natrena hvitt. Kan være lurt å la smøret ligge ute slik at det blir mykt, og lett å røre. Så har du i eggeplommen og rører den inn i røren. Bland hvetemel og vaniljesukker og ha det i røren. Ta ei teskje og trill de til små kuler. Legg så kulene på ett brett og trykk ned med tommelen i midten på kulene. Ha så litt Dia syltetøy i gropen. Stek så på 175 grader i ca. 12-15 min.

Håper det smaker :)

#Kjeks #Kaker #Småkaker #Julekaker #Jul #Oppskrift #DIA #Diabetes #Mat #Bake Baking #Bakeglede #Gode #Svenskekaker #Svensk #Oslo #Trøndelag

- Søtmonsen :))

28.10.2015

MÅ HA på kjøkkenet

  • Skrevet 28.10.2015 klokka 15:06
  • Kategori: Mat

Hei hei igjen :D

Tenkte å skrive et lite innlegg om hva man burde ha på kjøkkenet til en hver tid! :D For slik jeg er, så har jeg egentlig ALT på kjøkkenet xD Så om jeg har lyst til å bake, så har jeg som regel ingredienser til det :) Sånne enkle ting så klart, blir det litt mer som ostekake og slikt, så må jeg jo alltid handle inn til det ;)

Her er en liste på hva man burde ha på kjøkkenet hele tiden, slik at om man får lyst på noe godt eller bare lyst til å bake, så har man det :D

Alltid ha på kjøkkenet liste:

- Hvetemel.

- Sukker.

- Vaniljesukker.

- Bakepulver.

- Kakaopulver.

- Smør. (Det har man som regel i kjøleskapet uansett :))

- Kokesjokolade. (Er så snedig å ha det liggende i skuffen :D Bruker å kjøpe inn ett par plater når det er sånn 10 kr marked på spar ;))

- Egg. (Har man også som regel i kjøleskapet til vanlig :P)

 

Har man disse ingrediensen til en hver tid på kjøkkenet, så kan man enten lage seg cookies, eller sjokoladekake, brownies og ja. Det meste egentlig :D Man kan også lage seg pizza, om man har noe ost og kjøtt eller noe og da :P Hehe.. Vel, det er mitt tips til de som ofte har lyst til å lage noe, men aldri har det som skal. Så har du disse. Kan du lage mye på en sen kveld, og butikken er stengt :P


 

#Tips #Mat #Kaker #Kjeks #Baking #Bake #Kake #Ingredienser #Oppskrift #Pizza #Kveld #Kos #Oslo #Trøndelag

Bildet var bare en tilfeldighet. Var litt morsomt da jeg så jeg hadde kakket eggene og de ble liggende slik i bollen :P

Ha ei fortsatt fin uke! Ikke lenge igjen til helg nå ;D

 

- Søtmonsen :))

27.10.2015

Seig sjokoladekake

  • Skrevet 27.10.2015 klokka 21:15
  • Kategori: Kaker

Hey!

 

Her er det en oppskrift jeg liker veldig godt. Men det er en gigantisk SUKKERBOMBE! ;D Men det er jo lov en gang i blant vel ;) Den er veldig enkel og grei å lage :)

 

Seig sjokoladekake:

 

4 Egg.

6 dl Sukker.

3 ts Vaniljesukker.

1/2 ts Salt.

8 ss Kakao.

3 dl Hvetemel.

200 gr. Smeltet smør.

 

Visp eggedosis av sukker og egg. Bland alt det tørre, smelt smøret og rør det inn i røren. Stek den på 175 grader i ca. 35- 40 min. Det blir veldig likt som brownies :)

 

Advarsel!: Man blir ekstremt hyperaktiv av denne kaken :P 

 

Denne er så kjekk å ha i skapet :D Bare å spraye på ;)

"Keep calm and kiss my lips" cause they taste like chocolate :D


 


 


 

#Kake #Sjokolade #Seig #Sjokoladekake #Brownies #God #Godt #Kissthecook #Kokk #Oslo #Trøndelag #Bakeglede #Lykke #Hyper #Oppskrift #Bursdag #Fest #Selskap #Søtt
 

- Søtmonsen :))

27.10.2015

Bringebærfromasj (DIA)

  • Skrevet 27.10.2015 klokka 17:57
  • Kategori: DIA

Helluen :)

Her har jeg ei oppskrift på en veldig god bringebærfromasj som er DIA! :D Den er så god og frisk i smak, at man skulle ikke tro det var for dia :D 


Bringebærfromasj (DIA):

10 porsjoner.

 

1 kg Fryst bringebær.

6 dl Biola naturell.

4 dl Kefir.

7 gr. Natrena flytende.

1 dl. Kremfløte.

25 gr. Gelatinplater.

 

Ta ut bærene dagen før slik at de får tine.

Bland biola, kefir og natrena. Ta så å skvise ut vesken av bærene i en liten kjele. (Siden de har vært fryst blir det litt veske, og denne bruker jeg til gelatinen). Ta så å mose bærene i en hurtighakker eller bare bruke en stavmikser. Slik at det blir litt som syltetøy uten klumper :) (Viss du vil ha en veldig fin couli, så må man sile ut frøene. Men jeg synes ikke det gjør noe for man kjenner de egentlig ikke). Ta så av litt av fra de mosa bærene, som du kan bruke på toppen av fromasjen som du ser på bildet. Ha så resten i røra. Legg gelatinplatene i bløt, kok opp den safta fra bærene. Når gelatinplatene er myke, tar du de opp og har de i den varme saften. Pisk så kremen. Visp mens du har gelatinen i røren, og vend så inn kremen etter på. Smak til om du synes den blir litt for sur. 

Man kan så klart bytte ut natrena med sukker, men jeg synes den er veldig god som den er :)

 


 

#Fromasj #Fromage #Bringebær #Bringebærfromasj #Couli #Godt #DIA #Diabetes #Dessert #Søtt #Oslo #Trøndelag #Mat #Gelatin #Surmelk #Helg #Fest #Oppskrift

- Søtmonsen :))

27.10.2015

Lakseburger

  • Skrevet 27.10.2015 klokka 17:01
  • Kategori: Mat

Hei og hopp :)

 

I dag hadde vi "lakseburger" til middag :) Jeg lager ikke laksekaker ut av laksen, men bare steker den som den er i ovnen ;) Det er så utrolig godt, og ikke minst sunneste valget uten å ha i så mye annet :) Men jeg er veldig glad i laks og ørret, så da er det veldig godt som burger :)

 

Lakseburger:

Laks.

Salat.

Agurk.

Løk.

Rømme.

Burgerbrød.

 

Krydre laksen med salt, sitronpepper og dill, og stek den i steikovnen på 180 grader i 15- 20 min. Og nyt et herlig måltid :D

 


 

#Laks #Lakseburger #Burger #Mat #Middag #Kos #Godt #Nydelig #Oppskrift #Matglad #Oslo #Trøndelag

 

- Søtmonsen :))

26.10.2015

Peanøttsmør og sjokoladecookies

  • Skrevet 26.10.2015 klokka 18:49
  • Kategori: Julegodt

Helluen! :)

Her er det ei god oppskrift jeg har fikset litt på for å lage kjeks med peanøttsmør :) Jeg elsker komboen sjokolade og peanøtter i kjeks :D Det er jo bare herlig ;D Så tenkte å prøve med peanøttsmør, og det er jo like digg det :D

 

Peanøttsmør og sjokoladecookies:

200 gr. Margarin.

4,5 dl Sukker.

2 Egg.

6 dl Hvetemel.

1 ts Bakepulver.

100 gr. Peanøttsmør.

100 gr. Kokesjokolade.

 

Pisk sukker og margarin hvitt, ha i ett og ett egg. Bland så det tørre, hakk sjokoladen. Så bland det tørre, sjokolade og peanøttsmøret i røren. Ta så ei teskje og fordel røren på ei plate, trykk ned med en gaffel for mønster. Sjokolade kan raspes på kjeksen når den er ferdig stekt. Stek de på 170 grader i ca. 10- 15 min.

 


 

#Kjeks #Sjokolade #Peanøttsmør #Peanøtt #Cookies #Godt #Oppskrift #Mat #Bake #Baking #Bakeglede #Bakedilla #Dilla

- Søtmonsen :))

26.10.2015

Nydelig hvetedeig

  • Skrevet 26.10.2015 klokka 17:41
  • Kategori: Hvetedeig

Heisann! :)

Tenkte å dele denne oppskriften på en veldig god hvetedeig :) Jeg har fått så veldig gode klippekranser og kanelsnurrer med den :)

 

Kringle/Boller/skolebrød oppskrift:

100 gr. Margarin.

3 1/2 dl Melk.

50 gr. Gjær.

1 dl Sukker.

1 ts Kardemomme.

1/2 ts Hornsalt.

ca. 500 gr. Hvetemel.

 

Smelt smøret i melken, og så kjøl ned melken til den er 37,5 grader(For å sjekke det kan du ta en dråpe på undersiden av håndleddet ditt, kjenner du ikke noe, så er det 37,5 grad ;))  Så har du i gjæren når melken er lunken nok, og rør til det ikke er noen klumper igjen. Bland alt det tørre og tilsett melken mens du rører til en fin deig. Ha i mer mel om du synes den er litt for klebrig. La deigen stå å heve seg stor og fin :)

Så kan du egentlig lage det du vil av den. Her har jeg lagd klippekrans og kanelsnurrer. Men funker fint til boller, vanlig kringle og skolebrød.

 

Kanelsnurrer:

Her har jeg smurt smør, hatt på sukker og kanel på. Så har jeg smurt de med ett egg og hatt perlesukker på toppen :)

 Stekes på 200 grader i ca. 10- 15 min.


 


 

Klippekrans:

Som fyll i klippekransen kan du godt bruke de posene med ferdig makronfyll, som man kun blander i kokt vann. Eller bare smøre litt smør og strø litt sukker og kanel på. Eplemost og kanel går også veldig bra :) Her har jeg brukt makronfyll, smurt kransen med ett egg og hatt perlesukker på toppen :)

Stekes på 180 grader i ca. 20- 30 min.

 



#Krans #Klippekrans #Kringle #Kanelsnurrer #Perlesukker #Sukker #Søtt #Godt #Hvetedeig #Deig #Baking #Bakeglede #God #Skolebrød #Kringle #Boller #Oslo #Trøndelag #Bakedilla #Bake #Oppskrift

- Søtmonsen :))

25.10.2015

Gulrotsuppe, deilig høstmat (Glutenfri, - melk)

  • Skrevet 25.10.2015 klokka 18:58
  • Kategori: Supper

Hei og hopp :)

Jeg har ei yndlings suppe, og det er gulrotsuppe :D Hvem skulle trodd at det kan være så godt! Alle kan lage sin egen liten vri på den, men dette er da slik jeg lager den :)

 

Gulrotsuppe:

Til 3-4 personer.

1 1/2 kg Gulrot.

400 gr. Potet.

1 Gul løk.

1 1/2 liter Kjøttkraft.

Salt og pepper.

Piri piri/ chilipulver.

 

Så bruker jeg gjerne å varme noen pølsebiter, om man synes det blir litt for lite mat i bare suppen :)

 

Mål opp vann og bruk så mange buljongblokker det står på pakningen. Rens og kutt så gulrot, potet og løk i grove biter, og kok de møre. Mos suppen med en stavmikser, smak til med salt, pepper og piri piri eller chilipulver. Det er veldig godt med chili, og så er det så bra for kroppen :D Spesielt nå som det begynner å bli skikkelig kalt ute, så varmer det så godt ;)

Tips: Gjerne ha hvitløkbrød eller flatbrød til :)

 


 

#Suppe #Høst #Kaldt #Varmmat #Mat #Varmt #Oppskrift #Godt #Enkelt #Oslo #Trøndelag #Tips #Middag #Matglad #Høstmat

 

- Søtmonsen :))

25.10.2015

Koteletter med min gode saus/stuing

  • Skrevet 25.10.2015 klokka 15:46
  • Kategori: Mat

Hei igjen :)

Her er det noe jeg elsker å spise på helg, der jeg har litt god tid og kan kose meg med maten :) Det er koteletter med ovnsstekte grønnsaker, kokte amadine poteter og min spesielle saus/stuing som kjæresten min elsker :P Så tenkte jeg kunne dele den med dere og :) Det er i vertfall noe menn kommer til å like ;) Ser litt kjedelig ut på tallerkenen, men er jo bare å ha litt brokkoli sammen med grønnsakene så livner det opp litt :D

Grønnsaker:

Her har jeg da brukt persillerot, sellerirot og gulrot. De er så gode sammen, og helt nydelig når du steker de i ovnen. Kutt grønnsakene i staver, ha de i ei form og ha litt olje over de. Ta så litt salt, pepper og rosmarin og bland de godt på alle grønnsakene. Stek de så i ovnen. De trenger god tid, så sett grønnsakene i ovnen litt først, så tar du de ut etter 15-20 min og setter inn kotelettene. Når kotelettene nærmer seg ferdig, tar du å setter grønnsakene inn igjen sammen med kotelettene. 

Koteletter:

Jeg elsker krydder. Bruker veldig mye av alt egentlig. Men på koteletter så er det veldig digg å ta ett par kinesisk hvitløk(de synes jeg er best, og litt mildere slik at du kan bruke en hel og ikke bare en/to fedd :)). Ta de å ha litt olje oppi og mos det med stavmikser, til du får din egen hvitløkspaste som er så godt å smøre utover kotelettene :) Så krydrer du godt med salt, grov pepper og f.eks. noe viltkrydder eller annet godt du liker :) Så steker du det i stekepanna på begge sider og putter de i ovnen på 200 grader med litt vann i forma. Da får du gode og møre koteletter., pluss at vannet kan du bruke i sausen etter på :) Stek de i sånn ca. 30-40 min alt etter størrelsen.

Poteter:

Til poteter bruker jeg så enkelt som amadine poteter. De kan du nemlig spise med skallet på. Du har over vann, så har du noe salt i vannet men de koker. Slik at de får en salt og godt smak på skallet :)

Saus/stuing:

Her har jeg da litt forskjellig oppi sausen :) Du trenger:

3 Store Sjampinjong.

1 Pakke skogsbacon (eller hvilket bacon du liker).

1 Halv gul løk.

2 ss Smør.

2 ss. Hvetemel.

1,5 dl. Fløte.

ca. 5 dl vann.(Det bør være litt tykkelse på sausen).

Søet fra kotelettene (det vannet dere hadde i formen med kotelettene).

1-2 terninger med kjøttbuljong.

Smak til med salt, pepper og litt av det samme krydderet du hadde på kotelettene, siden du får mye smak fra kotelettene også.

 

Først tar du å lager bruning av smør og hvetemel. Så tar du i fløten og rører godt slik at det ikke blir noen klumper. Så tar du søet fra kotelettene og slik ser du hvor mye vann du trenger etter det. Sausen skal være sånn passe tykk, som en stuing. Smak til med buljong og krydder.

Så kutter du bacon, sopp og løk i små biter. Steker det i stekepanne, så har du det i sausen. Så har du en kjempe god saus/stuing til kjøtt ;) Dette passer til det meste av kjøtt :) Og er kjempe godt ;)

 

 

#Saus #Fløtesaus #Stuing #Sopp #Bacon #Kjøtt #Grønnsaker #Middag #Helg #Helgekos #Manndig #Potet #Stekt #Stektmat #Koteletter #Nydelig #Herlig #Veientilmannenshjerte #Kos #Oslo #Trøndelag #Mat #Oppskrift

 

- Søtmonsen :))

25.10.2015

Muffins

  • Skrevet 25.10.2015 klokka 14:07
  • Kategori: Kaker

Heisann! :)

Noen ganger har jeg bare så lyst på noe søtt og godt ;) Og da er det muffins som er så enkelt og greit å lage :D For jeg har som regel de ingrediensene som skal i på kjøkkenet fra før ;)

 

Muffins med sjokolade:

100 gr. Smør.

2 dl Sukker.

3 Egg.

4 dl Hvetemel.

2 ts Bakepulver.

1 ts Vaniljesukker.

1,5 dl Melk.

200 gr. Koke sjokolade.

 

Først tar du å rører smør og sukker hvitt. Ha i ett og ett egg og rør godt. Bland alt det tørre og ha i vekselvis med melken. Hakk sjokoladen og legg litt i bånn eller på toppen i hver muffinsform. Ha kun 3/4 i hver form slik at det ikke renner over i ovnen ;) Stekes på 200 grader i ca. 15-20 min


 


 

#Muffins #Mat #Godt #Søtsug #Søtt #Sjokolade #Muffinsform #Oppskrift #Enkel #Grei #Søtt #Oslo #Trøndelag #Bakedilla #Bakeglad #Baking #Søndag #Helg #Helgekos

Ha en fortsatt fin søndag :)

- Søtmonsen :))

24.10.2015

Vaffelrøre

  • Skrevet 24.10.2015 klokka 16:07
  • Kategori: Mat


 

Heisann! :)
Da sitter jeg på toget på vei tilbake til Oslo fra et besøk i Trøndelag :) Så jeg skal teste ut appen til blogg.no nå da ;D Så får vi se hvordan det går :P

Vi alle vet jo hvor godt vaffel er :D Og her på bildet stekes det over bålpanna på hytta vår :)

Vaffelrøre:
4 Egg.
7 dl Melk.
5- 7 dl Hvetemel. (Til passe tykkelse).
1/2 ts salt.
1 ts Kardemomme.
1 dl Sukker.
1 ts Vaniljesukker.
1 ts bakepulver.
1 dl Olje eller smeltet smør.

Bland alt sammen til en røre og stek ;D

#Vaffel #Vaffelrøre #Vaffelkake #Mat #Kveldsmat #Frokost #Godt #Gladimat #Bålkos #Stek #Påbålet #Ute #Natur #Hytta #Hyttekos #Oslo Trøndelag #Toget #Oppskrift #Røre 

Ha ei fin fin helg :)


- Søtmonsen :))

23.10.2015

Amerikansk ostekake!

  • Skrevet 23.10.2015 klokka 23:05
  • Kategori: Kaker

Heisann! :)

Her er det ei veldig god oppskrift på amerikansk ostekake :) Den stekes i ovnen :D

Amerikansk ostekake:

Bunn:

1/2 Pakke digistivekjeks.

75 gr. Sukker.

1/2-1 ts Kanel.

8 ss Smeltet smør.

 

Ostemassen:

700 gr, Kremost.

120 gr. Sukker.

1 Vaniljestang.

Saft og skall av en sitron.

4 Egg.

 

 Topping:

5 dl Rømme. (Jeg har også brukt 10 dl, for å få litt mer fyll på toppen, men det er smak og behag).

7 ss. Sukker.

1 Vaniljestang.

Skall av en sitron.

 

Først tar du å knuser kjeksen og blander den med kanel, sukker og smeltet smør. Ha den i ei rund kake form på ca. 24- 26 cm. Stekes på 200 i ca. 5 min til en fin og gyllen brunfarge.

Så lager du ostemassen av kremosten, eggene, sukker, frøene i vaniljestangen(bruker ikke selve stangen men skraper kun ut frøene), skallet av en sitron og saften. Så har du den massen på kakebunnen og steker kaken på 160 grader i ca. 60 min(Bruker du en større form, husk at steketiden blir kortere), til den er sånn passe fast, skal være litt sånn "diss" i den når du sjekker om den er ferdig.

Lag så toppingen mens kaken står i ovnen med å bland alt. Så la det stå i kjøleskapet før den has på. Når du tar ut kaken skal denne toppingen has på kaken med en gang(bruk ei øse og vær forsiktig så den ikke kommer inni kaken). La den så stå kjølig i ett halvt døgn/ eller til neste dag. Så er den klar til å spises :) 


Denne kaken er fryktelig god ;D Så den MÅ prøves :D


 


 

#Kake #Ostekake #Amerikansk #God #Godt #Pynt #Bunn #Kakebunn #Kjeks #Kjeksbunn #Oppskrift #Oslo #Trøndelag #Topping #Ostemasse #Stekes #Ovnstekt #Mat #Bakeglede #Bursdag #Feiring #Smak #Kjempegod

 

Ha en fin helg :D

- Søtmonsen :))

22.10.2015

Min berømte smuldrepai!

  • Skrevet 22.10.2015 klokka 21:27
  • Kategori: Kaker



(Fikk denne inn på menyen hos Pigen da jeg jobbet der også ;) )

Hei igjen! :D

Her har jeg en oppskrift på en veeeeldig god smuldrepai :)) Har fått så mye god kritikk for den, så tenkte jeg skulle dele den her også :) Også er den veldig enkel å lage :)

 

Min berømte smuldrepai:

250 gr. Sukker.

250 gr. Smør.

200 gr. Hvetemel.

200 gr. Havregryn.

3 ts Bakepulver.

 

Godt du kan ha i paien: 2-3 Epler, sukker og kanel. Syltetøy av eget valg. Bær av eget valg f.eks. Blåbær, sukker. Frukt/hermetisk frukt av eget valg.

Bland alt sammen i en bolle og kna det med hendene. Så tar du å deler deigen i to. Ha så 2-4 ss melk i den ene deigen, ha den i bunnen på ei springform. Deretter tar du det du vil ha på, men i dette tilfelle er det eplebåter, med sukker og kanel strødd over. Så tar du den andre deigen og smuldrer over på toppen. Stek kaken på ca. 175 grader i ca. 25-30 min.


 

#Kake #Smuldrepai #Pai #Eple #Eplepai #Smuldre #Mat #Godt #Bake #Bakeglede #Steke #Oslo #Trøndelag #Nam #Godt #Gladiåbake #Bakekake #Oppskrift #Berømt #Selskap #Perfekt #Høst #God

- Søtmonsen :))

22.10.2015

Romkake :)

  • Skrevet 22.10.2015 klokka 19:50
  • Kategori: Kaker

Heisann! :)

Dette er da yndlingskaken til min mor :P Romkake :) Så denne lagde jeg til bursdagen hennes i august :)

Jeg lagde først et sukkerbrød som du finner her på bloggen min :) Så hadde jeg i romfyll blandet med litt krem, og bananbiter som jeg kuttet opp og la oppå. Så lagde jeg melisglasur på toppen, og pyntet den :) Kjøpte Tine sitt romfyll på butikken, synes det er like greit. Enkel og grei romkake :)

#Romkake #Jordbær #Sommer #Banan #Romfyll #Romkrem #Kake #Søtt #Godt #Pynt #Oppskrift #Bursdag #Mat #Blogg #Oslo #Trøndelag #Rom #Bake #Bakeglede #Baking #Tips #Smak

-Søtmonsen :))

22.10.2015

Godt til kaffen kake ;)

  • Skrevet 22.10.2015 klokka 17:16
  • Kategori: Kaker

Heisann! :3

Dette er ei veldig god sjokoladekake, som er veldig god til kaffe mat ;) Kaller den bare for Godt til kaffen kake :)

 

Godt til kaffen kake:

Kakebunn:

150 gr. Smør

3 dl Sukker.

2 Egg.

4 1/2 dl Hvetemel.

2 1/2 ts Bakepulver.

2 ts Vaniljesukker.

1 ss Kakao.

1 1/2 dl Melk.

 

Glasur:

3 1/2 dl Melis.

4 ss Smeltet Smør.

4 ss Kaffe.

1 ss Kakao.

2 ts Vaniljesukker.

(Hvis man vil og liker det, så er det veldig godt med kokos i glasuren :) Som du ser på bildene) ca. 2 dl Kokos.

 

For kakebunn: Rør smør og sukker hvitt. Ha i ett og ett egg, rør inn dette godt. Bland alt det tørre, ha så i vekselvis med melk og det tørre mens maskinen rører :) (Går fint å bruke en vanlig håndmikser om man ikke har en Kenwood kjøkkenmaskin eller av den slags :)) Ha så røren i ei springform og stek på 175 grader i ca. 20- 30 min.

For glasur: Smelt smøret, (er du ikke noe særlig til kaffedrikker, og ikke har noe trakter eller lignende. Så kan du bare ta pulver kaffe ;)). Så blander du bare alt sammen og har i kokosen til slutt om du vil bruke det. Smør den på kaken og pynt gjerne med litt kokos eller annen pynt du måtte ha hjemme :)

Lykke til ^^ Veldig enkel og grei kake :) Vil ikke si den er så altfor søt heller, spesielt ikke når man har kokos i :)


 

#Søtt #Kake #Sjokoladekake #Godttilkaffen #Kaffekake #Kaffe #Godt #Sjokolade #Kakao #Pynt #Enkel #Oppskrift #Tips #Kokos #Oslo #Trøndelag #Bake #Bakeglede #Glede #Bursdag #Glasur #Kakebunn

- Søtmonsen :))

22.10.2015

Babykake til babyshower :)

  • Skrevet 22.10.2015 klokka 11:17
  • Kategori: Kaker

Heisann! :)

Her har jeg prøvd meg på ei babykake til en babyshower :P Prøvde å lage en baby men xD Ble nå litt søt allikevel da :P Jeg lagde en sukkerbunn først, så delte jeg den i to, fuktet de med melk og smørte på bringebærsyltetøy på bunnen med romfyll blandet med litt krem oppå syltetøyet. Hadde på den andre delen oppå, så rullet jeg ut en sukkerpasta med bringebærsmak over hele kaka :) Så alt av pynt er sukkerpasta i forskjellige farger som man på kjøpt på enten panduro, kakas butikk, traktøren og sånne butikker :) Der får du masse annen pynt også, slik som former av ting som blomstene og det jeg har på denne kaka :) Det kan man å få kjøpt veldig billig på ebay :D Har handlet mye der, så lenge man passer på at det er gratis frakt, så får du ting for slikk og ingenting :D

#Kake #Baby #Babykake #Sukkerpasta #Sukker #Sukkerbunn #Sukkerbrød #Pynt #Romfyll #Bringebær #Smak #Mat #Søt #Søtt #Kakepynt #Ebay #Pandro #Kakas #Traktøren #Storken #Mor #Far #Babyshower #Fest #Dåp

Ønsker dere en fortsatt fin dag! :)

- Søtmonsen :))

21.10.2015

Sukkerbrød/sukkerbunn

  • Skrevet 21.10.2015 klokka 23:55
  • Kategori: Kaker

Heisann! :D

Tenkte å dele en god og fin oppskrift på Sukkerbrød :) Som ikke detter sammen ;)

Sukkerbrød:

6 Egg.

2 dl Sukker.

2 1/2 dl Hvetemel.

2 1/2 ss Potetmel.

1/4 - 1/2 ts Bakepulver.

Pisk først eggedosis av egg og sukker, til den blir stor og luftig. Så bland forsiktig inn alt det tørre. Ha den i ei form som er ca. 24-26 cm i diameter. Temperatur: 150 opp til 180 grader i ca. 1/2. 3/4 time, alt etter størrelsen.

Tips:

Sliter du med at kaken detter sammen på midten, så kanj du vippe den på hode med formen fortsatt på, og la den stå slik til den blir kald. Da slipper man at den faller sammen og man må skjære av på kanten ;) 


 

#Kake #Bløtkake #Marsipankake #Sukkerbrød #Sukkerbunn #Bake #Bakeglede #Oslo #Trøndelag #Bursdag #Dåp #Konfirmasjon #Glede #Høst #Kjøkken #Mat #Tips #Oppskrift #Lett #Heve #Kakeform

Håper det blir mer gøy for dere å bake bløtkake/marsipankake fremover :D Lykke til!

- Søtmonsen :))

21.10.2015

Pulled pork burger!

  • Skrevet 21.10.2015 klokka 16:26
  • Kategori: Mat


 

Hei igjen!

Siden jeg la ut oppskrift på lefserull med pulled pork, tenkte jeg å dele den med burger også :) Jeg bruker egentlig det samme som i lefserullene også :) Det er jo så godt ;) Men man kan også lage en coleslaw til :)



 

Pulled pork burger:

En pakke pulled pork.

1/2 salat/kinakål.

Peanøttsmør.

Barbecue saus/gjerne den som heter sweet baby ray(den er best synes jeg:))

1 Grønt eple.

1/2 Agurk eller sylteagurk, etter hva man liker best.

1/2 Løk, rød eller gul.

Burgerbrød.

Stek pulled porken i ovnen, slik som det står på pakken. Varm brødene litt. Kutt salat, eple, løk,agurk/sylte agurk i passende biter. Smør på peanøttsmøret på brødet, legg pulled pork med BBQ-saus på, salat, epler, agurk/sylte agurk, og løk lagvis.



 

 

Oppskrift på coleslaw:

 

 1/4 Hodekål.

1 Gulrot.

1 Grønt eple.

0,5 dl majones.

0,5 dl crème fraiche.

2-3 ss med finhakket sylteagurk.

1 ss sitronsaft.

1 ss sukker.

1 ss HP- saus.

Smak til med salt og hvitpepper.

Kutt hodekål, gulrot og eple i fine strimler/eller raspe det på en rasp. Fin hakk sylteagurken. Lag dressingen av majonesen, crème fraiche, sitronsaft, sukker, salt, pepper og HP- saus. Bland så den dressingen i blandingen med kål, gulrot og eple.'

 

#Pulledpork #Burger #BBQ #Høst #Oslo #Godmat #Mat #Matrett #Varmmat #Godt #Kosthold #Middag #Tips #Mattips #Coleslaw #Lørdagskos #Helgekos #Trøndelag #Oppskrift

Ha en fortsatt fin dag! :)

- Søtmonsen :))

21.10.2015

Pulled pork lefseruller :)

  • Skrevet 21.10.2015 klokka 15:35
  • Kategori: Mat

#Rull #Lefserull #Tacolefse #Pulledpork #Kjøtt #Oslo #Trøndelag #Høst #BBQ #Bonappetit #Oppskrift #Mat #Gladimat #Godmat #Godt #Pork
 

Heisann! :)

Her er det ei oppskrift jeg synes er veeeldig god :D Den ble testet ut på sykehuset for kreftpasienter. Siden de må ha mat med mye energi i, siden de spiser så veldig lite. Men er jo fryktelig godt til lørdagskos ;)

 

Lefserull med pulled pork:

En pakke pulled pork.

1/2 salat/kinakål.

Peanøttsmør.

Barbecue saus/gjerne den som heter sweet baby ray(den er best synes jeg:))

1 Grønt eple.

1/2 Agurk eller sylteagurk, etter hva man liker best.

1/2 Løk, rød eller gul.

Tacolefser.

Først tar man å steker pulled pork steken i ovnen sånn som det står på pakken. Så tar man en gaffel å river den fra hverandre. Ta deretter ei lefse, smør på peanøttsmøret på lefsa. Så tar du å deler opp kinakålen eller river opp salaten i passe biter. Kutter epla, løken og agurken/sylteagurken i små biter. Har så pulled porken på peanøttsmøret, BBQ- sausen på kjøttet. Så legger du salat, eple, agurk og løk oppå. Ruller den og deler opp i passende biter :)

Bon appetit! :D

- Søtmonsen :))

20.10.2015

Høstmat! (Glutenfri, - melk)

  • Skrevet 20.10.2015 klokka 23:31
  • Kategori: Supper


 

Heisann! :)

Nå når det blitt høst, og det blir bare kaldere og kaldere ute. Så er det godt med noe varmt å spise :) Jeg synes da det er spesielt godt med supper :) 

Her er det en god oppskrift.

Kjøttsupper med pølse:

Til ca. 2-3 personer:

2 Gulerøtter

1/2 Kålrot

1/2 Purreløk

3-4 Passe store poteter

2-3 Kjøttpølser/3-4 Grillpølser(Synes de er like fine å bruke:) )

Fyll på vann til det dekker grønnsakene

Ha i 1 eller 2 brikker med kjøttbuljong(Smak til).

Smak til med salt og pepper.

 

Kok grønnsakene til de er myke(gjerne ha litt tyggemotstand), ha i buljongterningene sammen mens det koker for å sette god smak. Så tilsetter du pølsene, siden de ikke skal koke, men bare trekke. Smak til med salt og pepper.

Tilbehør: Gjerne noen hvitløksbaguetter eller rundstykker, flatbrød.

#Mat #Supper #Suppe #Høst #Kaldt #Godt #Godmat #Kjøttsuppe #Pølse #Smak #Oppskrift #Kulde #Tips #Hvitløksbaguetter #Grønnsaker #Oslo #Trøndelag #Varmt #Varmmat

Håper det smaker ^^

-Søtmonsen :)

20.10.2015

Mitt første blogginnlegg!

  • Skrevet 20.10.2015 klokka 22:54
  • Kategori: Blogg

Heisann! :)

Dette er mitt første blogginnlegg på bloggen MatOgKakeoppskrifter. Jeg har tenkt med denne bloggen, å legge ut oppskrifter og tips til både kaker, desserter og matretter. Jeg har også litt erfaring med spesialkost og dietter. Så om det er noen som vil ha noe tips eller oppskrifter på allergier og intoleranse, så er det bare å spørre :) Jeg jobber til daglig på et institusjons-kjøkken på OUS, Ullevål. Og jobber derfor en del med forskjellige dietter og kosthold som har med religion å gjøre. Det er veldig spennende, og jeg lærer nye ting hele tiden. 

Jeg håper dere vil like bloggen min, og at dere vil finne oppskrifter her dere vil like :)

Her er ett bilde av grøtlaging på en lørdag. Disse kjelene tar 300 liter. Og de i bakgrunnen er litt mindre som brukes på dietten, og de tar 50 og 100 liter :)


#Mat #Kaker #Kake #Matretter #Grøt #Risengrynsgrøt #Sykehusmat #Sykehus #Oslo #Dessert #Oppskrifter #Oppskrift #Innlegg #Spesialkost #Kosthold #Dietter #Diett #Allergi #Intoleranse #Kokk 

Ha en fortsatt fin kveld!

-Søtmonsen :))

20.10.2015

Ny blogg!

  • Skrevet 20.10.2015 klokka 21:57
  • Kategori: Blogg

Velkommen til blogg.no! :)

Dette er det aller første innlegget i din nye blogg. Her vil du finne nyttig informasjon, enten du er ny som blogger eller har blogget før.

Trenger du litt starthjelp finner du våre hjelpesider her: http://faq.blogg.no/, og vår engasjerte supportavdeling er tilgjengelig (nesten) 24/7.

Bloggen
Ønsker du å gjøre den nye bloggen din litt mer personlig anbefaler vi at du fyller ut profilinfo, og velger et design som passer til deg. Vil du bare komme i gang med bloggingen kan du starte et nytt innlegg.

Hashtags
Blogg.no bruker hashtags for å samle innlegg som handler om samme tema. Hashtags gjør det lettere å finne innlegg om akkurat det temaet du søker. Du kan lese mer om hashtags her: http://hashtags.blogg.no/

Andre nyttige sider
Infobloggen: http://info.blogg.no/
Vårt regelverk: http://faq.blogg.no/infosider/retningslinjer.html
Vilkår for bruk (ToS) og integritetspolicy: http://faq.blogg.no/?side=omoss

Nå som du har lest dette innlegget kan du redigere det eller slette det. Vær dog oppmerksom på at det alltid må være minst ett innlegg i bloggen for at den skal fungere - det er for eksempel ikke mulig å redigere designet uten at det finnes innlegg i bloggen.

Når du skal logge inn neste gang kan du gjøre det fra vår forside på http://blogg.no/.

 

Vi håper du vil trives hos oss!

hilsen teamet bak
blogg.no

 

blogg.no | logg inn | hjelp | regelverk | vilkår | om oss | kontakt oss | infobloggen

 

Søtmonsen :))

Søtmonsen! Hei! :) Dette er en blogg med litt av hvert i. Du kan finne mange oppskrifter på både matretter, kaker og desserter. Du kan finne noen enkle tips innen matlaging, og litt diettsnakk. Jeg legger også ut litt om gaming, anime og andre interesser jeg har. Skriver også om personlige ting, og det som er viktig for meg. Håper du vil like bloggen min, og at den interesserer deg! :) Headeren er laget av Kristin.blogg.no og designet er fra KVdesign.no.

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign

hits