28.07.2016

Kjære Trøndelag <3

 • Skrevet 28.07.2016 klokka 00:38
 • Kategori: Personlig

Hei hei!

Da har jeg endelig kommet meg hjem til kjære Trøndelag igjen <3 Jeg har endelig tatt ferie, og dro med flyet fra Oslo i da tidlig :) Men så var jo jeg så heldig å misse dagstoget nordover, og må vente til kveldstoget da.. Går jo ikke busser heller vettu ;) Når man kommer fra så langt nord, så er det vanskelig å komme seg noe sted uten bil. Men jeg tok lokaltoget til Steinkjer da, slik at jeg kunne treffe ei venninne der da :) Men så fikk jeg svar fra noen på Facebook som hadde vært å levert varer i Trondheim, slik at jeg kunne få sitte på der når han kom til Steinkjer :D Da ble jeg jo så klart veldig glad :D Slapp å vente til i 6 tiden på kvelden da toget gikk :)

Da jeg kom hjem til kjære bygda mi <3 Ventet mamma med middag som bestod av hjemmelagde ørretkaker som er selv frisket i vannet der vi har hytta <3 Det smakte godt ja ^^ Fikk sett grava til gammelpus også <3 Satte dit noen blomster fra hagen, og la dit to hjerteformede godbiter <3 Rart at han ikke er her for å hilse på meg lenger.. Ikke mjauer meg velkommen og skal kose for å se om jeg har noe godt til han </3 Så ble jo litt tårer...Jeg fikk med meg mamma ut en tur for å finne pokémon også, hehe. Tenkte at på lille plassen her var det vel ingenting, men joda både 2 pokestopper og 1 gym faktisk også :P Overasket meg veldig :P Før det kom jo også farmor og tante en tur <3 Skal bli med de på grava til farfar i morgen, så får nok legge meg til å sove :) Vært oppe siden 5 i morges :D Hehe

God natt kjære små <3

 

#Oslo #Trøndelag #Bygda #Hjem #Familie #Mamma #Pappa #Haike #Trailer #Skyss #Steinkjer #Trondheim #Værnes #Fly #Tog #Reise #Ferie #Pus #Katt #Grav #Middag #Besøk #Blomster #Godbit #Velkommen #Pokémon

 

- Søtmonsen :))

26.07.2016

Sunn fornuft!

 • Skrevet 26.07.2016 klokka 16:42
 • Kategori: Blogg

Heisann! :)

Jeg har blitt med i noe som heter sunn fornuft! Kampen mot spiseforstyrrelser. Og det er mange bloggere som har meldt seg interessert i å stå bak dette konseptet. Slik at vi bloggere kan bli mer bevisst på hva vi skriver om, siden det er mange lesere som ser opp til bloggere og gjør slik som de gjør. Dermed har jeg også meldt meg inn der :) 

Dere kan gå inn her for å lese mer om hva dette gjelder: Sunn fornuft!Om dere også vil være med å støtte denne saken, kan dere sende en epost til ina.rosenberg.stavrum@egmont.com å si at dere vil melde på bloggen deres.#Oslo #Trøndelag #Blogg #Sunnfornuft #Fornuft #Sunn #Spiseforstyrrelser #Kamp #Bloggere #Idol #Seopptil #Lesere #Inspirasjon #Tenke

 

- Søtmonsen :))

25.07.2016

Da var siste dag på jobben over

 • Skrevet 25.07.2016 klokka 13:54
 • Kategori: Personlig

Hei hei :)

Da hadde jeg siste dag på jobben i går. Ble ganske vemodig å skulle stemple ut for siste gang. Sa hade til de jeg jobbet med i helgen, har sagt hade til de andre litt nå og litt da siden mange har dratt på ferie og slike ting. 

Jeg lagde ei ostekake også da, siden jeg alltid baker hele tiden, og har med meg kake på jobb om jeg har bursdag og slikt. Så da måtte jeg jo bake for en siste gang da, noe som smakte veldig godt ;) Men slik er det bare, jeg kommer til å savne de veldig. Kommer jo til å komme innom på besøk regner jeg med siden skolen ble her i Oslo så jeg slipper å flytte. Men jeg kommer nok til å søke litt jobb der i ferier og slikt siden jeg trenger penger når jeg skal gå på skole. Så de er nok ikke kvitt meg riktig enda ;)

Jeg har jo bare hatt verdens søteste arbeidskolleger da <3 Alle hadde jo samlet inn penger til gave og blomster til meg som jeg skrev om her: Avskjedsgave fra jobben.  Og så fikk jeg jo også gave fra ei som hadde lagd en spesiell duk til meg <3 Som dere finner her: Herlige arbeidskolleger jeg kommer til å savne.  Men nå har jeg også fått en herlig gave fra ei annen ei jeg jobbet med <3 Hun var en av de som måtte ta seg av meg da jeg begynte der, sånn at hun viste meg rundt og hva som skulle gjøres og hvordan <3 Jeg er så rørt, og slike gode ord jeg har fått hørt <3 Så jeg kommer til å savne de veldig <3Nå er det bare å ta ferie med god samvittighet, og slappe av før skolestart <3 Har en spennende tid i sikte, og jeg både gruer og gleder meg :) Ha en super sommer videre folkens! :)


#Oslo #Trøndelag #Blogg #Venner #Kolleger #Jobb #Arbeidskolleger #Ferdig #Slutt #Gaver #Fine #Folk #Søte #Trist #Vemodig #Avskjed #Skole

 

- Søtmonsen :))

24.07.2016

Tips: Alternativ til sunnere lørdags snacksHeisann! :)

Lørdags snacks kan være sunt også det! :D Og dette er jo også en veldig god måte som er litt sunnere også :) Veldig godt! ^^ 

Nå har Q- meieriene kommet med en ny rømme som heter Drømmelett :) Den var faktisk veldig tykk, noe jeg ikke så for meg i det hele tatt ;o Bland den med en vanlig dippmiks fra Maarud, slik som holiday :)

Kutt så opp grønnsaker av det du synes er godt, og kos deg med grønnsaker og dipp :D Kålrot og gulrot synes jeg er veldig godt å spise med holidaydipp :D#Oslo #Trøndelag #Blogg #Mat #Kos #Lørdag #Grønnsaker #Gulrot #Kålrot #Dipp #Rømme #Drømmelett #Q-meieriene #Ny #Smak #Holiday #Smak

 

- Søtmonsen :))

23.07.2016

Fremgang! <3

 • Skrevet 23.07.2016 klokka 17:42
 • Kategori: Personlig
Heihei ^^

Det går så det suser! :) Så mange som er så supre å er med på å hjelpe <3 22 dager igjen til den avsluttes og vi er nesten i mål ^^ Det gjør meg glad å se at det er så mange gode mennesker der ute <3 Så dette skal bli bra å hjelpe på når det blir operasjon <3

 

Dere finner linken til bidra her: Hjelp Kera <3

Bare å dele det videre om dere vil <3

 

Ha en super helg videre alle sammen <3 I morgen er min siste dag på jobb, og da blir det ferie på meg til jeg begynner på skolen til høsten :)

 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Bidra #Støtte #Innsamling #Mot #Operasjon #Kreft #Hund #Familie #Venner #Hjelp #Hjelpetil #Samhold #Bloggvenner

 

- Søtmonsen :))

22.07.2016

5 år er gått <3

 • Skrevet 22.07.2016 klokka 16:00
 • Kategori: PersonligHei kjære lesere <3

I dag er det en trist dag, som det alltid vil være fremover. Det er 5 år siden terroren her i Oslo skjedde. Ved regjeringskvartalet og Utøya. Tenkte i dag, herregud er det 5 år siden. Jeg kjente ingen som døde den dagen, men føler allikevel med alle som mistet sine kjære den dagen <3 Kjenner flere som mistet noen den dagen, og det gjør meg vondt langt inni sjela.. At alle de ungdommene aldri skulle få vokse opp. At alle disse livene skulle bli tatt bare for en som hatet verden slik den er, istedenfor å ta sitt eget.. Det er en stor synd og skam. Men de vil alltid bli husket <3 De vil alltid bli elsket <3

 

"Viss en mann kan vise så mye hat,

tenk på så mye kjærlighet vi kan vise sammen".

Til minne for alle på Utøya og i regjeringskvartalet <3

 

Maria Mena med sangen Mitt lille land passer ganske fint i dag <3

1LHAwC9Xn38

 #Viglemmeraldri #Utøya #Regjeringskvartalet #Sammenervisterke #Minne #5år #Tiden #Hat #Kjærlighet #Oslo

 

- Søtmonsen <3

22.07.2016

Flere Pokémon Go tips

 • Skrevet 22.07.2016 klokka 15:08
 • Kategori: Gaming

Heisann! :)

Jeg har ikke klart å være så aktiv på bloggen i det siste, og overskriften sier vel det meste om hvorfor :P Haha! Har vært ute rett og slett for å fange pokémon ;) Jeg bor jo i Oslo, og her på Torshov er det rett og slett himmelen for de som spiller Pokémon Go, fordi det er sykt mange pokéstops og gyms i nærheten. Så jeg trenger ikke gå så langt sånn egentlig. Men det er litt dårlig med pokémon rundt her da, så man må jo røre på seg for å finne nye typer :)Her så dere litt hvor mange det er rundt der jeg bor xD Veldig greit å bare gå en runde rundt :)

 

Et tips ang. Eevee når man vil evolve. Siden det kan bli til enten Flareon, Vaporeon eller Jolteon.

Vil du ha Flareon skriver du inn Pyro der du ser den blyanten ved siden av navnet. Og trykk deretter på evolve. Da vil du få Flareon.

Vil du ha Vaporeon skriver du inn Rainer. Og du vil få Vaporeon når den evolver.

Vil du ha Jolteon skriver du inn Sparky.


 

Legger ved noen nye tips ^^

Her ser dere at noen har brukt en "lure module" på pokéstoppen. De som har slike rosa blader som kommer ut fra seg, så kan man sette seg ned i nærheten og det vil dukke opp pokémon. For denne lurer til seg pokémon for alle som står der. Mens incense funker kun på deg selv.

Hehe, jeg har vært så heldig å ha fått flere incubatorer som kun kan brukes 3 ganger hver, men digg fordi da, så kan jeg klekke 3 egg samtidig :D Disse får du når du levler opp, og litt usikker på om man kan få de på pokéstops også.Et tips for å spare batteriet er å vende mobilen på hodet. Skjermen blir svart, men den vibrerer selv om da når pokémon er i nærheten..

Et annet tips er at dess høyere cp, dess vanskeligere er de jo å fange. Dette ser man på fargen på den ringen som er inni den hvite ringen. Den er enten grønn, gul eller rød. Dess mindre ringen blir, dess lettere er det for at den blir inne i pokéballen.

For å power up eller evolve pokémonen sin må man fange mange pokémon for å få stardust som man trenger til å power up. Hver pokémon har sine egne candys som man trenger til både å power up og evolve. Man får gjerne 3 candys for hver pokémon man fanger og 100 stardust.

Også tror jeg nok det er slik at dess høyere level du blir, dess høyere CP får pokémonene du fanger også :) Så da er det nok sikkert lurt å vente med å bruke stardust og slikt :) For dess høyere CP den har, jo høyere CP får den jo også når man evolver den :)

Nederst til høyre så ser man jo hvilke pokémon som er i nærheten. Og den som er øverst til venstre er den som er nærmest deg, og den som er nederst til høyre er den som er lengst bort. Så om man går litt rundt og ser den flytter seg vekk fra venstre så går man feil vei, da er det bare å gå tilbake å se om den dukker opp ;)

Og husk nå da folkens! Vær ops på ting rundt deg! ;) Ikke bare gå med hodet ned i telefonene og ikke følge med i trafikken. Eller oppføre deg teit med å drive å klatre 4 etasjer opp på ei blokk. NULL vits i å drive på med sånt! Er i alle fall ikke spillet sin feil, men den som bruker det. Og ikke driv å kjøre rundt i bil, for så å stoppe mitt i trafikken og styre på. Det lager bare kaos og irritasjon blant andre. 

 

Dere finner de første tipsene i innlegget her: Pokémon Go!#Oslo #Trøndelag #Blogg #Pokémon #Go #PokémonGo #Fange #Jage #Stops #Gyms #Tips #Spill #Gaming #Gamer #Mobil #Evolve #Powerup #Batteri #Spare #Luremodule #Torshov

 

- Søtmonsen :))

21.07.2016

Jordbærfromasj (DIA)

 • Skrevet 21.07.2016 klokka 18:48
 • Kategori: DIA

Hei hei :)

Her kommer en oppskrift på DIA jordbærfromasj :) Fromasj er jo veldig godt da, og smaker egentlig ikke noe forskjell uten sukker heller :)

 

Jordbærfromasj (DIA):

Ca. 5 porsjoner.

500 gr. Jordbær (Frossen).

3 dl Biola naturell.

2 dl Kefir.

1/2 dl Kremfløte.

10 stk Gelatinplater.

Natrena søtstoff flytende.

 

Kok opp jordbærene med litt vann. Bland biola og kefir. Legg gelatin i vann. Sil av saften av jordbærene og ha det i en kasserolle til senere. Mos jordbærene til en pure og bland det inn i melkeblandingen. Smak til med søtstoffet. Kok opp saften fra jordbærene og hell over gelatinen. Rør den inn i en tynn stråle i melkemassen. Hell over i en skål og sett den kjølig til den stivner.


 

Jordbærcoulis:

200 gr. Jordbær (Frossen).

 

Kok opp jordbær med litt vann. Mos dette til en fin og myk coulis. (Om det ser ut som at det er for mye veske, sil av denne før du moser og heller hell over litt for smaken sin del viss den ikke er tynn etter mosing). Smak til med litt søtstoff.#Oslo #Trøndelag #Blogg #DIA #Utensukker #Fromasj #Jordbær #Jordbærfromasj #Godt #Dessert #Fromage #Frukt #Bær

 

- Søtmonsen :))

20.07.2016

Jeg kom inn!

 • Skrevet 20.07.2016 klokka 15:10
 • Kategori: Personlig 

Hei hei! :D

Hadde store planer for dagen i dag. Har fri siden jeg skal jobbe helga, og det er jo DET herlige været ute da! Men jeg våknet med at jeg måtte kaste opp og hele greia.. Så da ble jo denne dagen ødelagt.. Det er jo bare så typisk det når man har lagt planer på en fridag.. Jaja..

 

Men over til overskriften! Jeg kan offisielt kalle meg for student ved høgskolen, Oslo- og Akershus, Kjeller nå da! :D

Jeg kom inn på studier der til høsten. Så nå er det bare prøve på å være flink skolepike slik at jeg kan få jobb som kokkelærer en gang i fremtiden :) Litt skummelt å tenke på når jeg sitter her å febrilsk prøver å ordne alt i stand til skolen begynner. Svare ja på tilbudet, ordne politiattest, ordne om medlemskapet mitt i fagforbundet til student, lånekassen og alt sånn. Lånekassen skremmer meg mest, det at jeg har vært i fulltids jobb til å plutselig må ta opp stipend og lån som er veeldig mye mindre enn det jeg er vant til. Så dette blir alltid veldig skummelt med å bli sittende igjen med et lån når man er ferdig. Men slik er det jo bare.. Jeg må jo utdanne meg som noe annet når helsen ikke vil høre på meg så. Og jeg har ikke samvittighet til å gå sykemeldt 100% 1 helt år for at staten skal betale det for meg. Noe jeg har tenkt mye på, men da hadde jeg uansett måtte ventet noen år før jeg hadde fått tatt denne utdannelsen. Og jeg kjenner jo på dette hastverket med tiden og alder, at jeg vil har mitt første barn før jeg er 30 og sånn. Så da tok jeg denne utveien. Så jeg skal nok klare å komme meg igjennom dette også <3 Jeg er jo ikke den eneste med studielån, og det er jo uansett det beste lånet å ha sånn sett.

 

Lurer på om det er noen her som har gått høgskole nå nylig og har hatt stipend med fult lån. Hvor mye jobbet dere? Altså hvor mye kan man jobbe og tjene ektra før man kommer over grensen? Prøver å lese meg til svaret, men er ikke så lett å finne det. Så lurte på om noen hadde noen tips til dette? For det viser jo til at jeg kun får "vanlig lønning" på august og januar, mens alle de andre månedene får man bare rundt 7000 i måneden ;o Og det er jo veldig lite, så da må man jo ha en jobb ved siden av uansett ;o Men lurer liksom på hvor mye man kan jobbe da. For går man over en grense så blir mindre og mindre av lånet gjort om til stipend.

 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Studie #Student #Høst #Bachelor #Kokkelærer #Lærer #Høgskole #Skole #Kjeller #OsloAkershus #Fulltid #Skremmende #Skummelt #Glede #Stipend #Lån #Lånekassen

 

- Søtmonsen :))

19.07.2016

The outlander

Heisann! :)

Fikk et tips om en ny serie av Vera Lynn som skrev om den på bloggen sin her om dagen :) Den heter The outlander. Jeg logget meg inn på CDON og bestilte serien der med en gang. Jeg ble frelst med en gang. For jeg elsker jo Skottland og England, landskapet og folkeskikkene der. Den har drama, kjærlighet, krig og historie i seg.

Det handler om en dame som er på bryllupsreise med sin ektemann i 1945 etter at krigen har endt, de begge kommer fra England men er nå på reise i Skottland. Der besøker hun en mystisk steinsirkel hvor hun hører merkelige lyder fra en stein, hun tar på den og forsvinner inn et virvar og havner 200 år tilbake i tid. Der hun befinner seg i Skottland og aner ikke hvordan eller hva hun skal gjøre for å komme seg tilbake til sin tid og ektemann på. Her møter hun mange farer og treffer på personer hun har lest om sammen med sin ektemann når de har drevet å studert gammel historie fra da England og Skottland var i krig.

Så nå har jeg sett ferdig sesong 1, og venter på at sesong 2 skal komme i posten :D Måtte reservere den siden den ikke har kommet ut enda :) Vet den finnes på Netflix også for de som har det :)

Men det er også noen scener som er litt sånn der.. Ja.. Men jeg spola forbi jeg da..

-zQoQ1ckFxI


Her har dere en nydelig sang som er fra den serien <3 Har hatt den på hjernen ei stund nå for å si det sånn! :D

 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Skottland #England #Film #Serie #Sesong #Theoutlander #Historie #Krig #Kjærlighet #Drama #Valg #Tid #Reise

 

- Søtmonsen :))

18.07.2016

Herlige arbeidskolleger jeg kommer til å savne <3

 • Skrevet 18.07.2016 klokka 12:35
 • Kategori: Personlig

Heisann! :)

Det har seg slik at jeg har sagt opp jobben min som kokk på Ullevål sykehus, som de fleste har fått med seg allerede. Og dette valget tok jeg siden jeg ikke vil bli noe bedre helsemessig, ihvertfall ikke i nærmeste fremtid. Jeg er ikke en person som vil gå å være sykemeldt hele tiden, siden det sliter mer på helsa enn det hjelper. Med det å ikke bli trudd, og det at jeg får dårlig samvittighet. Slik at da må jeg finne meg noe annet å jobbe med. Så jeg har valgt å bli kokkelærer. Venter på å høre fra skolen, som blir den 20. Juli.

Det blir jo veldig vemodig å slutte der, har fått veldig god kontakt med mange av de jeg jobber med <3 Flere har kommet bort til meg og sier det er trist at jeg skal slutte, siden de synes jeg er så flink, og ei god jente ^^ <3 Så det blir jo litt trist å dra min vei da..

Her om dagen fikk jeg gave fra ei jeg jobber med <3 Hun har laget en duk til meg hun, med katter på, side hun vet jeg elsker katter :D <3 Og en kattefigur <3 Hvor god er ikke hun da? <3 Ble jo litt på gråten, for jeg er ikke vant med slik godhet fra folk <3 De er herlige folk, så det har vært flott å jobbet med de <3

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Venner #Arbeid #Jobb #Kolleger #Gave #Fine #Folk #Personer #Godhet #Flotte #Slutt #Skole #Høgskole #Helse #Kokk

 

- Søtmonsen :))

17.07.2016

Pokémon Go!

 • Skrevet 17.07.2016 klokka 12:28
 • Kategori: Gaming

Hei hei :)

Ja, da har jeg joina dette Pokémon styret jeg også da ;D Jeg joina i 10 tida i går kveld, så jeg og to venninner var ute å gikk i Oslo i går natt for å finne pokémon å fange xD Ble level 5 da :P 

Tenkte å legge ut litt om hvordan det funker, siden noen ikke helt vet om alt enda :) Jeg vet jo ikke alt jeg heller, men skriver ned det jeg vet ^^

Fikk tips om at man kunne få Pikachu som første pokémon også, ikke bare Charmander, Bulbasaur eller Squirtle. Da må man gå vekk fra de som kommer opp til de forsvinner og dukker opp ett par ganger, og til slutt vil Pikachu dukke opp også. 


 

Man må ha på GPS på mobilen hele tiden når man spiller dette. Så ser man kartet på mobilen over hvor du er. På kartet finner man også Pokestops i nærheten som en blå boks som svever i lufta. Og man kan også se Pokémongyms om man er i nærheten også. De har et større tegn, og med en eller annen form for pokémon på toppen og enten fargen rød, gul eller blå som er fargen på de forskjellige teamene. Man kan valge team når man når level 5, for det er minimumsgrensen for å kjempe på en pokémongym.

Det er 3 team man kan velge mellom; Team Valor(rød), Team Mystic(blå) og Team Instinct(gul). Jeg valgte Team Valor :)På bildet over ser dere hvordan kartet ser ut, og man ser alle de blå boksene som er pokéstops. Man må være i nærheten av de for å trykke på de. Når man ser at de blir til en blå pokéball så kan man trykke på de og spinne bildet inni. Da får man forskjellige ting som pokéballer, egg og potions f.eks. 

Lenger bort på kartet ser du det store tegnet med en pokémon på, det er en gym :)

Her ser du også at det har dukket opp en pokémon foran meg også. Det man gjør for å fange de er å trykke på de. Så kommer det opp slik som på bildet under. Og da trykker man, og holder inne pokéballen for så å kaste den på pokémonen foran deg. Når man treffer med ballen, så ligger den å vagler tre ganger før den blir enten fanget, eller slipper ut igjen. Om den slipper ut igjen er det bare å kaste en ny ball for å prøve å få fanget den.Man kan også bruke kameraet for å se den i "virkeligheten".Når man trykker på den røde pokéballen som er på kartet ditt, så kommer du hit. Her ser du alle de du har fanget, både egg og pokémon når man trykker på pokémon tegnet. Eggene må man gå inn på og trykke på et egg for å så trykke på incubatoren for å klekke det. Man får kun klekket et og et egg i gangen. Og man må gå så og så mange km for å få klekket eggene. Hvor mange km står under egget. Pokédexen ser du alle typer pokémon du har fanget.


 

Items ser man hvor mange baller du har, og andre items som en incense f.eks. som lokker til seg pokémon.

Her på bildet over ser dere hvilke pokémon som er i nærheten. Man trykker da på det tegnet til høyre for pokéballen på kartet.Når man trykker på en av disse man har fanget, så kan man scrolle ned til det står transfer. Da får man et drops til den pokémonen man gir til professoren, som man kan bruke til å oppgradere når man har nok drops.


 

Øverst på bildet når man trykker på pokéballen på kartet. Så finner man instillinger. Der man finner lyd, musikk og alt sånt :)

Man skjønner fort hvorfor man får tilbud på 30% i alle butikker som selger powerbanks om man viser denne appen ;) Den suger SYKT mye strøm! Heldigvis har jeg to powerbanks fra før av xD Haha! No XP waste ;D

Tror nok jeg har fått med meg mesteparten av informasjon :P Ser jo noen plages med GPS'n på spillet. Noen tips der er å slå av og på mobilen, prøve å installere appen på nytt. Av og på med GPS'n på mobilen, eller ut og inn av spillet. Så får man bare håpe det kommer seg :)

Dette spillet er jo egentlig veldig sosialt. Man treffer nye mennesker som holder på med det samme :P Jeg og de to jeg var ute med i går, vi møtte på en som gikk å fanget pokémon han også :P Han slet litt med GPS signalet så han kom til oss for å spørre om hjelp, siden han så klart skjønte hva vi holdt på med xD Ikke så vanskelig å se det akkurat :P Haha! Så mange som gikk med mobilen og stoppet ved pokéstoppene :P Så er jo veldig morsomt da ^^ God trim også ;)

 

#Oslo #Trøndelag #Team #TeamValor #Valor #Rød #Pokémon #Go #PokémonGo #Utågå #Tur #Fange #Pokéball #Gym #Stops #Møte #Møteplass #Sosialt #Trening #Tips #App #Spill #Gaming #Gamer #Trim

16.07.2016

Blåskjell med karri og kokosmelk

 • Skrevet 16.07.2016 klokka 11:43
 • Kategori: Mat


 

Heihei :)

Jeg fikk tips fra ei venninne om å prøve med karri og kokosmelk i blåskjellene, så da måtte jeg jo teste ut det til min kjære da :D

 

Blåskjell med karri og kokosmelk:

1 nett Blåskjell.

1 boks Kokosmelk.

1 Gul løk.

2 ss Karri.

2 ss Smør.

 

Rens blåskjellene og plukk ut de som er døde eller ødelagte først.

Ta smøret og bland inn karrien. Kutt løken i skiver. Ha i karrismøret i en kjele og ha i løken når smøret er smeltet. Fres løken i karrismøret og bland inn kokosmelken. Ha så i blåskjellene og damp de sammen med kokosblandingen.

Serveres med hvitløksbrød.

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Mat #Middag #Sjømat #Blåskjell #Nymåte #Karri #Kokosmelk #Løk #Skjell #Kos #Kjære #Hvitløksbrød #Sommer #Sjø 

 

- Søtmonsen :))

15.07.2016

Tips: Sunnere alternativ for ost og kjeks

Hei hei! :)

Jeg har lenge digget sånn Ritzkjeks med kremost på. Har brukt lenge kremosten med urtesmak og krydder. Men så kom Philadelphia med noen nye smaker til smøreostene sine, og blant de er det noen som har mindre fett i seg også :D Kun 11 %  fett :) Men det beste var at jeg smakte den med gressløk før jeg i det hele tatt så at det var mindre fett i de, og den var bare SUPER GOD! :D

Og i stedet for Ritzkjeks kan man da ta slike frøknekkebrød man finner i butikken, eller lage selv om man orker det ;) Jeg bruker ryvita sine med sesamfrø ^^ 

Gjerne del opp litt frukt å server til :) Del opp knekkebrødet i små biter slik at de virker mer, og smør på det på kjøkkenet slik at du ikke tar med hele pakken som man gjerne gjør med ritzkjeksen ;D#Oslo #Trøndelag #Blogg #Kjeks #Ost #Philadelphia #Kos #Cravings #Mat #Knekkebrød #Frukt #Aprikos #Dander #Kvelds #Tips #Diett #Diettstudie

 

- Søtmonsen :))

14.07.2016

Blåskjell med koriander, hvitløk og chilipaste

 • Skrevet 14.07.2016 klokka 17:41
 • Kategori: Mat

Hei hei :)

Da tenkte jeg å dele oppskriften på en paste som brukes sammen med blåskjell når man lager det med fløte :D Jeg er ikke noe glad i sjømat, har prøvd å lære meg det men liker det bare ikke ;o Men Kjæresten er veldig glad i det da, spesielt blåskjell og scampi ;D Det er herremåltid for han :) Så da lager jeg i stand til han nå og da :)

 

Koriander, chili og hvitløkspaste:

1 Potte med fersk koriander.

3 Chili.

2 Kinesiske hvitløk.

1 Gul løk.

1,5 dl Olje.

 

Ha alt i en bakk og mos med en stavmikser. Du får nok til et par runder med blåskjell med denne mengden :D Bruk 4 ss. for hvert nett med blåskjell. 

Så trenger man:

Blåskjell.

Kremfløte.

Først må blåskjellene legges i kaldt vann. Slik spytter de ut dritt som sand og slikt. Resk til så med en børste eller bare med hendene. Så må man sortere ut de som er døde. Det ser man ved at de er åpne. Slik som vist på bildet under. Der ser du til venstre hvordan de skal se ut, og til høyre et dødt et, og de som er døde kaster man.Tips: om du ser et som er åpent, kakk litt på det for å se om det lukker seg. Ikke alle som er åpne er døde, men om man kakker på det så vil det lukke seg om det er i live.

Ta så 4 ss. med pasten i en kjele. Ta så å ha i blåskjellene og 1- 2 dl kremfløte. Ha lokk over og rør nedi inni mellom. Så er det bare å nyte med hvitløksbrød til :) Ikke spis de som ikke åpner seg, for de må man bare kaste da er de ikke bra. Etter koking skal alle som er spiselig ha åpnet seg.

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Mat #Middag #Kos #Kveldskos #Blåskjell #Paste #Koriander #Hvitløk #Chili #Skjell #Sjømat #Fløte #Saus #Smak #Godt #Sommer

 

- Søtmonsen :))

13.07.2016

Mangofromasj (DIA)

 • Skrevet 13.07.2016 klokka 18:13
 • Kategori: DIA

Heisann! ^^

Her om dagen prøvde jeg ut noe nytt på jobb til DIA dessert ^^ Og det ble mangofromasj med jordbær- og mangocoulis som egentlig ble ganske godt :)

 

Mangofromasj:

Ca. 5 porsjoner.

500 gr. Mango (Frossen).

3 dl Biola naturell.

2 dl Kefir.

1/2 dl Kremfløte.

10 stk Gelatinplater.

Natrena søtstoff flytende.

 

Kok opp mangoen med litt vann. Bland biola og kefir. Legg gelatin i vann. Sil av saften av mangoen og ha det i en kasserolle til senere. Mos mangoen til en pure og bland det inn i melkeblandingen. Smak til med søtstoffet. Kok opp saften fra mangoen og hell over gelatinen. Rør den inn i en tynn stråle i melkemassen. Hell over i en skål og sett den kjølig til den stivner.

 

Mango- og jordbærcoulis:

100 gr. Mango (Frossen).

100 gr. Jordbær (Frossen).

 

Kok opp mango og jordbær med litt vann. Mos dette til en fin og myk coulis. (Om det ser ut som at det er for mye veske, sil av denne før du moser og heller hell over litt for smaken sin del viss den ikke er tynn etter mosing). Smak til med litt søtstoff.

 #Dessert #DIA #Coulis #Mango #Jordbær #Bær #Frukt #Fromasj #Fromage #Mangofromasj #Mangoogjordbærcoulis #Blogg #Mat #Oppskrift #Søtt #Oslo #Trøndelag #Kos

 

- Søtmonsen :))

12.07.2016

Oppdatering ang. Kera <3

 • Skrevet 12.07.2016 klokka 17:49
 • Kategori: Personlig


 

Heisann <3

Tenkte jeg bare skulle ha en liten oppdatering jeg ang. den innsamlingen jeg startet i gang til hunden til Lithanna(Merethe).

Den har kommet langt allerede, for det er slik at man kun har den oppe i 45 dager, og allerede de første dagene ble det samlet inn over 8000 kr. Noe som er super bra! Disse pengene som blir gitt i bidrag til operasjonene til Kera får hun da de dagene er over, og innsamlingen er avsluttet. Og jeg tror nok de vil komme ganske godt med <3

Håper at andre vil fortsette å dele denne linken jeg legger ved, slik at det nås ut til enda flere <3 Dere har vært supre, og det viser til at folk er genuint gode <3 Det at folk er så fantastiske og hjelper andre i nød, det får håpet mitt opp om at verden ikke er så ille allikevel <3

Link til innsamlingen: Hjelp Kera å bli frisk <3

 

Ha en super dag videre kjære lesere <3 Dere er super gode! <3

 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Hund #Hjelp #Operasjon #Frisk #Blifrisk #Kreft #Svulst #Bidrag #Bidra #Innsamling #Venner #Menneskehet #Verden #Flotte #Lesere #Familie #Mål

 

- Søtmonsen <3

12.07.2016

Avskjedsgave fra jobben <3

 • Skrevet 12.07.2016 klokka 12:32
 • Kategori: Personlig


 

Hei hei <3

På torsdag som var da jeg var på jobb, fikk jeg en liten overraskelse <3 For jeg har jo sagt opp jobben, pga helsa og valgt å gå skole for å bli noe annet som ikke blir så tungt for kroppen min. Så da hadde vi en liten avskjed den dagen, selv om jeg skal jobbe til og med uke 29. Så er det så mange som går ut i ferie, at de valgte å ta det da :) Jeg har jo sagt farvel til mange allerede, siden det er mange som gikk ut i fire uker ferie, og kommer ikke tilbake før etter at jeg er ferdig der da. 

Får klump i halsen hver gang når jeg sier farvel til noen. Jeg har jo trivdes godt sammen med mine arbeidskolleger, og jeg kommer til å savne de for å si det sånn <3 Det har vært en ære rett og slett å jobbe med de :) Lært så mye nytt jeg kan ta med meg nå som jeg skal bli lærer, om jeg kommer inn på høgskole så klart :)

Jeg fikk en nydelig blomsterbukett av de, også har de samlet inn penger som jeg fikk i form av et gavekort <3 Ble jo litt tatt på senga for å si det sånn da, siden jeg tenkte det ble tatt den siste fredagen min der ^^ Så de hadde jo bestilt bløtkake og greier også da :) Men jeg kommer jo til å si farvel senere også når jeg har min siste dag der <3 Da skal jeg bake en ostekake å ha med på jobb, siden jeg har arbeidshelg siste dagene mine der :)
 

Tusen takk for noen fine år jeg fikk <3 Var der ikke så lenge, men slik ble det da dessverre. 

 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Avskjed #Farvel #Kolleger #Arbeid #Jobb #Slutte #Sagtopp #Takk #Samarbeid #Trist #Blomster #Gave #Gavekort #Kort #Hilsen #Overraskelse #Ferie #Koselig

 

- Søtmonsen :))

11.07.2016

Deltagere for dag 7 i wild food challenge

 • Skrevet 11.07.2016 klokka 20:26
 • Kategori: Blogg 

Hei hei :)

Her er deltagerne som deltok på siste dagen i challengen wild food :) Tusen takk for at dere ble med, og for deres supre innslag! :D

 

Deltagere:

- Fruensvilje.

- Utifriluft.

- Seljordslia.

- Frodith.

- Annebe.

- Denruteteskjorta.

 

Her er mitt eget bidrag: Dag 7.

 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Challenge #Wildfood #Mat #Vill #Wild #Food #Deltagere

 

- Søtmonsen :))

11.07.2016

Dag 7: Wild food challenge

 • Skrevet 11.07.2016 klokka 12:32
 • Kategori: Blogg

Hei hei :)

Da var det siste dag i challengen wild food :)) Dette har vært morsomt ^^ Mange fine bidra dere har kommet med! :D

 

Wild food er stikkordet:

 • Dag 1: Blå.
 • Dag 2: Rød.
 • Dag 3: Grønn.
 • Dag 4: Svart.
 • Dag 5: Gul.
 • Dag 6: Brun.
 • Dag 7: Piggete!

 

Roser er mitt første bidrag :) Man spiser jo så klart ikke piggene ;) Men roser har pigger, og rosebladene kan man lage f.eks. rosesukker av, som mange bruker som smak på iskrem og slikt :) Eller rosesalt som man kan ha i badevannet eller på maten :)Så har vi jo granskudd da :) Som bruker til å lage sirup og slikt av ;)Tenkte jo jeg skulle legge ut bilde av en uer eller kråkebolle :D Men jeg hadde visst ingen ;o

 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Mat #Vill #Wildfood #Wild #Food #Pigger #Challenge #Siste

 

- Søtmonsen :))

10.07.2016

Deltagere for dag 6 i wild food challenge

 • Skrevet 10.07.2016 klokka 21:43
 • Kategori: Blogg 

Hei hei :)

Her er de som deltok på dag 6 i wild food challengen ^^

 

Deltagere:

- Fruensvilje.

- Utifriluft.

- Frodith.

- Denruteteskjorta.

- Seljordslia.

 

Her finner dere mitt eget bidrag: Dag 6.

 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Challenge #Wildfood #Vill #Mat #Food #Wild #Farger #Dag #Deltagere

 

- Søtmonsen :))

10.07.2016

Kjærlighet <3

 • Skrevet 10.07.2016 klokka 15:51
 • Kategori: Personlig

Hellu <3

Her er jeg igjen da <3 Deler min kjærlighet med dere på denne nydelige dagen <3 Love is in the air som de sier :D <3

Siden min kjære er på jobb, så kan jeg lage i stand litt her hjemme <3 ^^ Så jeg har lagd smuldrepai i hjerteformer, hehe <3 Og det store røde hjertet kjøpte jeg til vår første valentine sammen, som jeg da måtte finne frem til i dag igjen :D Deretter det søte mummikortet jeg fant i en Ark- butikk som jeg bare måtte kjøpe til min kjære <3


Ønsker dere alle en super, og kjærlighetsfull dag <3

 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Kjærlighet #Kjæreste #Hjerte #Gave #Kort #Love #Bilder #Par #Middag #Romantisk #Kake #Smuldrepai #Pai #Eple #Søtt #Kort #Kjekk #Kos

 

- Søtmonsen <3

10.07.2016

Dag 6: Wild food challenge

 • Skrevet 10.07.2016 klokka 12:40
 • Kategori: Blogg

Heisann! :)

Da var det dag 6 i wild food challengen, og det er fargen brun som står for tur :)

Dere finner challengen her: Wild food challenge.

 

Wild food er stikkordet:

 • Dag 1: Blå.
 • Dag 2: Rød.
 • Dag 3: Grønn.
 • Dag 4: Svart.
 • Dag 5: Gul.
 • Dag 6: Brun.
 • Dag 7: Piggete!

 

Tang! :))

Og så tok jeg med et bilde av kamskjell ;) De er jo litt brune de på selve skallet ;D

Og det beste av alt!

stacked light and dark chocolate pieces isolated over white

Haha, neida ;D Kunne ikke dy meg! :D

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Mat #Challenge #Brun #Wildfood #Wild #Food #Mat #Vill #Farge #Kamskjell #Skjell #Tang

 

- Søtmonsen :))

10.07.2016

3 år sammen <3

 • Skrevet 10.07.2016 klokka 01:06
 • Kategori: Personlig

Hei hei! <3

Obs, obs! Klissete innlegg forut! ;D <3

I dag er det nemlig 3 år siden jeg og min kjære ble sammen! :D Hehe <3 Jeg synes tiden har gått kjempe fort, og plutselig har det gått 3 år siden vi sa at ja vi får vel kalle oss kjærester da ;)

Vi møttes en måned sånn ca. før vi ble offisielt sammen <3 Og jeg er ikke flau over å si hvor vi møttes heller, fordi de aller fleste som kjenner meg vet at jeg ikke er særlig sosial. Men vi møttes altså på match.com ;) Der han tok kontakt med meg, så skrev vi litt sammen. Men det ble ikke noe der og da, og det dabbet litt av. Men så lurte han da på om vi skulle møtes, og jeg sa at det kunne vi. Så jeg kjørte til Oslo fra Drammen, der jeg bodde et år mens jeg jobbet på Pigen cafe og bar :) Jeg husker at jeg måtte ringe han fordi jeg var usikker på hvilken bygning det var han bodde i, og der sto han i veien å ventet på meg. Jeg husker jeg tenkte at herregud, er det der han! For en kjekkas liksom! :D Så smilte veldig når han måtte hjelpe meg å finne parkering :P Var litt kleint, men samtidig følte jeg meg veldig hjemme med han med en gang <3 

Etter den dagen kom han mye til meg i Drammen, siden jeg hadde så lite fri. Og de dagene jeg hadde fri kom jeg til han i Oslo <3 Etter 5 måneder i lag fikk jeg jobb på Oslo universitetssykehus, Ullevål og flyttet inn til han <3 Vi fant ut at hvorfor ikke? Jeg måtte likevel flytte, og vi kom jo til å være hos hverandre, så da tok vi et raskt valg og jeg flyttet inn til han <3 Han bodde jo kort vei fra der jeg skulle jobbe også, så da var jo det et pluss da :) 

Jeg må si det var litt turbulent i begynnelsen, han var vant til å bo alene og jeg har jo min egen bagasje som ikke er så lett å bære på. Så vi hadde det litt sånn opp og ned. Men det har vært verdt det, for nå sitter jeg å ser på han borte i gamerstolen sin og smiler for meg selv <3 For han der er min, og han er rett og slett noe for seg selv <3 Har møtt menn som man må pynte seg for hver dag, og ikke kan leve normalt som alle mennesker gjør. Menn som så rart på meg om jeg hadde på meg joggebukse en dag liksom, fordi han mente jeg måtte gå i finklær hele tiden. Men Anders, han kan jeg være meg selv med rett og slett <3 Han har vel sett alle sidene ved meg, og er her enda <3 Han takler den bagasjen jeg har med meg her i livet, og blir ikke skremt fordi jeg blir seriøs og forteller han hva jeg har opplevd <3 Han prøver heller å gjøre meg bedre, han vil at jeg skal le og smile <3 Selv om han kanskje sier noen spøker som jeg ikke helt tar som en spøk noen ganger, så prøver han ihvertfall <3 Og han er den som er ydmyk og kommer til meg selv om vi nettopp har kranglet over noe veldig tåpelig noe og det er jeg som overreagerer <3 Han kommer til meg og prøver å klemme meg, selv om jeg sitter der å er sur som bare det og later som jeg ikke vil ha han i nærheten, men vil egentlig bare at han skal klemme meg. Han gjør det, for han vet det er det jeg egentlig vil selv om jeg prøver å skyve han vekk. Han kommer inntil og sier, jeg vet du elsker meg så ikke prøv å stritt i mot <3 Hehe, han er så søt noen ganger, hvordan kan man være sur på han da? <3

Han har så mange bra sider ved seg, han er rett og slett vidunderlig <3 Dere så vel den store buketten med roser jeg våknet til på bursdagen min? Fordi han sto opp før meg, og dro ned på butikken mens jeg sov for å handle de slik at jeg ikke så det <3 Og han lagde i stand en herlig frokost til oss, som vi kunne kose oss med sammen <3 

Så disse 3 årene har vært veldig som en berg- og dalbane, men vi har kommet til det punktet at ting er greit og vi begynner å få det skikkelig bra sammen <3 Og han har alltid vært der for meg, og han har alltid vært ved min side selv på mine dårlige dager <3 Så han er rett og slett verdt den tiden, og jeg er så glad vi har hverandre <3

Til slutt må jeg jo si bare at du er verdens beste <3 Og jeg håper vi får et langt og supert liv sammen <3 Æ ælske dæ kjære ;*Og i dag skal vi kose oss sammen <3 Han må jo jobbe i dag så klart, men vi skal gå ut for å spise middag sammen når han kommer hjem igjen <3 Jeg har jo også kjøpt en liten gave til han da :D Som alltid! Tihi :3 Bare noe småtterier <3 Og alltid et kort der jeg skriver min kjærlighet for han på ;* <3

 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Kjæreste #3år #Sammen #Kjærlighet #Kliss #Møte #Match #Kyss #Klem #Love #Forever #Etliv #Liv #Følelser #Jubileum #Par #Ossto #Oss #Min #Din #Vi #Hjerte #Soulmate #Boyfriend

 

- Søtmonsen <3

09.07.2016

Deltagere for dag 5 i wild food challenge

 • Skrevet 09.07.2016 klokka 23:02
 • Kategori: Blogg 

Hei hei :)

Her er de som deltok på dag 5 i challengen; wild food :)

 

Deltagere:

- Fruensvilje.

- Denruteteskjorta.

- Utifriluft.

- Dvergpinschereimitthjerte.

- Frodith.

- Seljordslia.

 

Her finner dere mitt eget bidrag: Dag 5.

 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Challenge #Wildfood #Wild #Food #Mat #Vill #Farge #Dag #Gul

 

- Søtmonsen :))

09.07.2016

Dag 5: Wild food challenge

 • Skrevet 09.07.2016 klokka 10:00
 • Kategori: Blogg

Hei hei :)

Ja da var det dag 5 da :D Og fargen gul som skal til pers ^^ Denne er kanskje ikke så enkel når jeg tenker meg om ;o

Dere finner challengen her: Wild food challenge.

 

Wild food er stikkordet:

 • Dag 1: Blå.
 • Dag 2: Rød.
 • Dag 3: Grønn.
 • Dag 4: Svart.
 • Dag 5: Gul.
 • Dag 6: Brun.
 • Dag 7: Piggete!

 

Mitt bidrag ble i alle fall sopp ^^ Nærmere bestemt; kantarell :) Og mamma har jo tatt dette herlige bilde da ;D Som jeg meldte på fotokonkurransen til Eva :D Og hun vant :D <3

Og multer ^^Digg sant? :D Elsker multer og sopp sånn generelt :))

 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Sopp #Challenge #Wildfood #Food #Wild #Vill #Natur #Multer #Kos #Gul #Farger #Mat

 

- Søtmonsen :))

08.07.2016

Deltagere for dag 4 i wild food challenge

 • Skrevet 08.07.2016 klokka 21:03
 • Kategori: Blogg 

Heisann :)

Her er de som deltok på dag 4 i challengen; Wild food :)

 

Deltagere:

- Fruensvilje.

Utifriluft.

- Dvergpinschereimitthjerte.

- Denruteteskjorta.

- Frodith.

- Seljordslia.

 

Her er mitt eget bidrag: Dag 4.

 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Challenge #Wildfood #Food #Mat #Wild #Vill #Farger #Dag #Deltagere

 

- Søtmonsen :))

08.07.2016

Dag 4: Wild food challenge

 • Skrevet 08.07.2016 klokka 14:48
 • Kategori: Blogg

Hei hei :)

Da var dag 4 her, og det er fargen svart som står for tur i wild food challengen min :)

Du finner linken til challengen her: Wild food challenge.

 

Wild food er stikkordet:

 • Dag 1: Blå.
 • Dag 2: Rød.
 • Dag 3: Grønn.
 • Dag 4: Svart.
 • Dag 5: Gul.
 • Dag 6: Brun.
 • Dag 7: Piggete!

 Og det blir krekling! ^^
#Oslo #Trøndelag #Blogg #Challenge #Svart #Farge #Krekling #Dag #Bær #Wildfood #Food #Wild #Vill #Mat

 

- Søtmonsen :))

07.07.2016

Deltagere for dag 3 i wild food challenge

 • Skrevet 07.07.2016 klokka 22:25
 • Kategori: Blogg 

Hei hei :)

Her er deltagerne som var med på dag 3 i challengen wild food :)

 

Deltagere:

- Fruensvilje.

- Utifriluft.

- Annebe.

- Frodith.

- Dvergpinschereimitthjerte.

- Denruteteskjorta.

- Seljordslia.

 

Her finner dere linken til mitt eget bidrag: Dag 3.

 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Grønn #Dag #Challenge #Deltagere #Bidrag #Innlegg #Mat #Wildfood #Wild #Vill #Food 

 

- Søtmonsen :))

07.07.2016

Dag 3: Wild food challenge

 • Skrevet 07.07.2016 klokka 18:28
 • Kategori: Blogg

Heisann! :)

Da var det dag 3 i challengen, og i dag er det fargen grønn sin tur! :D Hmm, vill grønn mat ;D

Dere finne challengen her: Wild food challenge.

 

Wild food er stikkordet:

 • Dag 1: Blå.
 • Dag 2: Rød.
 • Dag 3: Grønn.
 • Dag 4: Svart.
 • Dag 5: Gul.
 • Dag 6: Brun.
 • Dag 7: Piggete!

 Brennesle som det heter ^^ Men som jeg sier; Brennhuttu ;) Jeg har aldri prøvd å lage suppe av den, eller smakt det da :)Og rabarbra :D Gode barndomsminner med at vi gikk å plukka rabarbra og gikk til mamma for å spørre om en kopp med sukker :D Hun visste god hva vi skulle med en kopp med sukker, så det var aldri noe spørsmål :D Så satt vi der på trappa med hver vår kopp med sukker og dyppet rabarbraen nedi :D

 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Challenge #Wildfood #Wild #Food #Mat #Vill #Rabarbra #Brennesle #Grønn

 

- Søtmonsen :))

07.07.2016

Oppdatering ang. diettstudien: Måling.(Bildet lånt av google).

Hei hei! :)

For dere som har fulgt med på denne diettstudien jeg er med i, så har jeg da en ny oppdatering å komme med nå ^^ For jeg har denne gang vært å fått målt nye blodtrykk, blodprøver, vekt og måling av livvidde og hoftevidde. For å sammenligne disse med de jeg tok da jeg først begynte på denne diettstudien :)

Så da skal jeg si hva jeg veide da jeg startet på denne dietten.. Jeg er ikke så bekvem med å snakke om vekta, har ikke tatt noen "før" bilder heller, men når jeg har kommet et godt stykke, skal jeg dele bilder der det vises godt hvor stor jeg har vært selv om jeg har klær på da. 

Så i februar veide jeg rundt 102 kg.. Så tok av meg rundt 4 kg. før jeg startet med denne dietten. For jeg kuttet ut godteriet og slikt, prøvde på det slik at det ikke skulle bli så brå overgang når jeg skulle starte med denne dietten. Så da jeg startet med denne dietten den 31. Mars veide jeg 98,5 kg. Nå veier jeg 90,7. Så jeg er jo veldig fornøyd med det :) Selv om jeg har en del igjen.

Jeg hadde et blodtrykk på 125 et eller annet, og nå var det på 108 et eller annet :)

Livvidden min var 121 cm, som nå er 114 cm.

Hoftevidden min var 125 cm, som nå er 119 cm.

 

Så dette er jeg jo fornøyd med, selv om jeg føler det har gått veldig tregt i det siste. Siden jeg har hatt litt sånne cravings på ting og tang, og ting har vært litt vanskelig. Men jeg har klart meg, ikke gått noe opp igjen, bare litt sånn smått ned. Altså rette veien :) Men satser på at det tar seg opp igjen, og at det blir litt lettere igjen :) Fikk en del tips til litt snacks jeg kunne kose meg med om jeg følte denne cravingsen på kvelden. Så jeg tenkte jeg skulle dele disse tipsene med dere også, for det er ikke så lett å komme på alt man faktisk kan lage seg som er litt sunnere enn å spise en halv pakke med ritz kjeks og en halv boks kremost :P

Men alt i alt så er jeg fornøyd jeg :) Kjenner det jo på meg. Boksene på jobb som er ganske trange i livet, fordi de er uten strikk begynner å dette av meg snart ;o Så må nok gå ned en str. :P Hehe. BHene kan jeg ta inn ett hakk, og truser som var litt små som har ligget innerst i klesskapet ubrukt, kunne jeg plutselig få på meg uten problem :D Så ja, jeg begynner å kjenne det på kroppen :)


 

Kjenner også at det er litt lettere for meg å gå en bit hjem uten at føttene mine kjennes ut som bly fordi jeg er så sliten etter jobb. Men at jeg faktisk kjenner at, hei det var egentlig litt godt å gå :) Jeg sliter jo mye med tretthet og at jeg er sliten 24/7 pga smertene, dette er jo på en måte uendret. Men likevel kjenner jeg en viss forskjell allikevel da, uten at jeg klarer å forklare hvordan :P Jeg er fortsatt veldig trett og sliten i hodet og kropp, men kanskje ikke like mye da, slik at jeg faktisk orker å gå den biten hjem istedet for å ta buss da :) Men så klart er jo ikke alle dager like, det går jo veldig opp og ned. Men setter pris på de dagene det faktisk lar seg gjøre. Nå har været vært veldig dårlig i det siste, så da har det ikke fristet like mye, noe som er litt synd da. Men jeg er jo på riktig vei føler jeg :)

 

- Liker dere slike oppdateringer? :) For å se hvordan utviklingen er, og om det funker? :) 

- Vil dere ha slike tips til ting som kan spises, og gjøres for å ta et sunnere valg? :) Ikke at alle trenger det, men kan jo være greit å få med seg for de som er i samme ståa som meg tenkte jeg? :)

 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Diett #Diettstudie #Tips #Nedgang #Vekt #Vektnedgang #Mål #Hoftevidde #Livvidde #Bredde #Størrelser #Krymper #Kos #Cravings #Forstorklær #Klær #Bukser #Mindre 

 

- Søtmonsen :))

06.07.2016

Deltagere for dag 2 i wild food challenge

 • Skrevet 06.07.2016 klokka 21:11
 • Kategori: Blogg


 

Heisann :)

Her ser dere de som deltok på dag 2 i challengen Wild food ^^

 

Deltagere:

- Fruensvilje.

- Utifriluft.

- Denruteteskjorta.

- Frodith.

- Dvergpinchereimitthjerte.

- Seljordslia.

 

 

Det var de som deltok i dag 2 av challengen ^^

 

Her finner dere mitt bidrag: Dag 2.

 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Vill #Wild #Food #Wildfood #Mat #Farge #Rød #Challenge

 

- Søtmonsen :))

06.07.2016

Dag 2: Wild food challenge

 • Skrevet 06.07.2016 klokka 15:20
 • Kategori: Blogg

Hei hei :)

Da er det dag 2 i challengen, og stikkordet er rød :)

Dere finner challengen her: Wild food challenge.

 

Wild food er stikkordet:

 • Dag 1: Blå.
 • Dag 2: Rød.
 • Dag 3: Grønn.
 • Dag 4: Svart.
 • Dag 5: Gul.
 • Dag 6: Brun.
 • Dag 7: Piggete!Her har jeg valgt rips :D Deilig rød rips <3

Og noe som er mer viltert ;) Rogn fra fjellørret ;D#Oslo #Trøndelag #Blogg #Challenge #Wildfood #Wild #Food #Mat #Rød #Stikkord #Vill

 

- Søtmonsen :))

06.07.2016

Oppdatering ang. Kera

 • Skrevet 06.07.2016 klokka 07:28
 • Kategori: Personlig


 

Heisann! :)

Da har det seg slik at Merethe har kommet med en liten oppdatering ang. statusen til Kera <3 Tenkte dere som har vært med å bidratt, og dere andre også ville ha en liten oppdatering ang. hvordan det går med Kera.

Så om dere vil gå inn å lese den finner dere linken her: Oppdatering Kera <3

 

Vi har også nådd litt over halvparten av målet på innsamlingen til operasjonen til Kera, noe som er supert! Takker til alle som har bidratt så langt! <3 Dette kommer nok godt med <3

 

Deler linken igjen her om det er flere som har lyst til å dele denne: Hjelp Kera å bli frisk <3 Tusen takk alle sammen <3

 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Dele #Link #Bidra #Oppdatering #Hund #Blifrisk #Operasjon #Innsamling #Takk #Innsats #Fellesskap

 

- Søtmonsen <3

 

05.07.2016

Deltagere for dag 1 i wild food challengen

 • Skrevet 05.07.2016 klokka 19:45
 • Kategori: Blogg 

Heisann! :)

Her kommer listen over alle de som er med i min challenge, som kalles Wild food challenge ^^ Så kan dere gå inn å se på alle deres bidrag til stikkordet blå :))

- Utifriluft.

- Dvergpinschereimitthjerte.

- Frodith.

- Fruensvilje.

- Denruteteskjorta.

- Seljordslia.

- JMdrawing.

 

Veldig fine bidrag til dag 1 :D 

Her kan dere se mitt eget: Dag 1.

 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Challenge #Wildfood #Food #Wild #Mat #Vill #Blå #Farge

 

- Søtmonsen :))

05.07.2016

Dag 1: Wild food challenge

 • Skrevet 05.07.2016 klokka 11:49
 • Kategori: Blogg


 

Hei hei ^^

Dag 1 av challengen min for vill mat altså ordet blå. Og jeg sa at alle kunne tolke disse som de ville, men huske på at det måtte ha noe med vill mat å gjøre ;)

Dere finner linken til challengen her om dere vil være med: Wild food challenge.

Wild food er stikkordet:

 • Dag 1: Blå.
 • Dag 2: Rød.
 • Dag 3: Grønn.
 • Dag 4: Svart.
 • Dag 5: Gul.
 • Dag 6: Brun.
 • Dag 7: Piggete!

 

Her har dere et bilde på hvordan min tolkning på blå ble :DHva er vel villere enn blå blåbær? ;D #Oslo #Trøndelag #Blogg #Challenge #Blå #Blåbær #Bær #Wildfood #Food #Mat #Vill

 

- Søtmonsen :))

04.07.2016

Wild food challenge!

 • Skrevet 04.07.2016 klokka 17:38
 • Kategori: Blogg


 

Hei og hopp ^^

Tenkte å sette igang en ny challenge! :D Og denne gangen skal jeg ha en om vill mat :D Ja, nå kan dere lure?!

Hehe, da får dere tolke dette som dere vil, og tenk på stikkordet!

 

Wild food er stikkordet:

 • Dag 1: Blå.
 • Dag 2: Rød.
 • Dag 3: Grønn.
 • Dag 4: Svart.
 • Dag 5: Gul.
 • Dag 6: Brun.
 • Dag 7: Piggete!

 

Hehe, ja da får vi se hva folk kommer opp med her da ;D Husk det gjelder vill mat! ;) Så linker jeg til de som er med hver dag i slutten av dagen når jeg kommer med mitt eget innslag :)

 

Husk å kommentere at dere er med her :D Slik at jeg vet hvem som er med ^^

 

#Challenge #Oslo #Trøndelag #Farger #Mat #Villmat #Verb #Moro #Bilder #Foto #Blogg

 

- Søtmonsen :))

03.07.2016

En koselig melding :)

 • Skrevet 03.07.2016 klokka 17:16
 • Kategori: Personlig

Heisann! :)

Jeg har hatt jobbhelg denne helga, så da sier det seg litt selv at i dag så orket jeg rett og slett ikke å lage noe middag :)) Så vi tenkte at jeg kunne plukke opp middag fra Thairestauranten nedi gata her på Torshov :) Men de hadde visst byttet eiere og var stengt hele juli, så da stakk jeg innom Dolly Dimples istedenfor ^^ Der møtte jeg ei blid og hyggelig jente bak disken, som gjorde nederlaget (siden vi ikke fikk noe thaimat som vi hadde håpet på x3) så mye bedre :D Og der bestilte jeg en stor pizza som var delt med to forskjellige :D

Da jeg kom hjem og åpna pizzaeska sto dette inni den:Så koselig å se denne, siden jeg ikke er så vant til dette ^^ Men det gjør jo litt med en da, man smiler jo litt ekstra. Så tusen takk til dama i kassa på Dolly Dimpels i Vogtsgate på Torshov ^^ Du gjorde dagen bedre :) <3

 

I dag har det egentlig vært en slik dag jeg har smilt mye på :D For det første så ringte ei fra avdeling og spurte etter meg for å få ei oppskrift på ei kake, siden de hadde lyst til å bake noe annet enn sjokoladekake :D Dette var jo veldig hyggelig da, hehe. Så kom hun ene som jobbet sammen med meg på kjøkkenet i dag og spurte om jeg ikke kunne lage eggesalat av kokte egg som var til overs, fordi jeg lagde så god en eggesalat :)) Da blir man jo litt høy i hatten da, hehe ^^ Morsomt å høre litt skryt også <3 Så jeg gleder meg enda mer nå til å evt. gå skole for å bli kokkelærer :))

 

Har forresten kommet halvveis allerede på innsamlingen til Kera <3 Tusen takk alle sammen som er med for å hjelpe Merethe og Anders med dette <3 Om dere vil lese mer gå inn på linken her: Hjelp Kera å bli frisk <3

 

Håper dere alle får en super søndag videre <3

 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Middag #Søndag #Jobb #Helg #Jobbhelg #Kjøkken #Kokk #DollyDimpels #Dolly #Hyggelig #Koselig #Beskjed #Melding #Skryt 

 

- Søtmonsen :))

02.07.2016

Trekning av giveawayen!Heisann! :)

Da er det på tide å trekke vinnerne for min sommer giveaway! ^^

Og da bruker jeg en randomizer på nettet for å trekke ut de to øverste som blir valgt ut randome på listen :)

Og vinnerne eeeeer:Nina C bak bloggen liveterherlig, og Marielle Bratthammer bak bloggen DaddaOgVeien :D Gratulerer så mye til dere begge! :)

 

Ha ei fortsatt super helg alle sammen! Og til dere som ikke vant, tusen takk for at dere alle var med, og dere vil få muligheten til å vinne senere for jeg skal nok ha flere konkurranser ;)

 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Giveaway #Vinnere #Konkurranse #Bloggere #Vant #Hår #Krøller #Hårruller #Ruller #Hairrolls #Randome #Trekning

 

- Søtmonsen :))

01.07.2016

Siste sjanse! :D

Heisann! :)

Da er det siste sjanse på å melde seg på giveawayen min!

Så løp inn og meld dere på! :)

Linken er HER! Trekker vinneren i morgen i stedet :)

 

Og del gjerne denne: Hjelp Kera å bli frisk. Slik at jeg kan nå ut til flest mulig :) Hadde hjulpet kjempe mye <3

 

#Oslo #Trøndelag #Konkurranse #Giveaway #Sommer #Krøller #Hår #Blogg #Vinne #Hairrollers #Hårruller #Ruller

 

- Søtmonsen :))

01.07.2016

Hjelpe andre <3

 • Skrevet 01.07.2016 klokka 15:43
 • Kategori: Personlig


 

Heisann!

Jeg har satt i gang en liten greie for å prøve å hjelpe Merethe som er bak bloggen Lithanna, med å samle inn litt penger til operasjonen til hunden hennes Kera. For jeg syntes det var så utrolig trist å lese om at de hadde funnet en kul på tungen hennes, og det viste seg at det var kreft.. Så nå står de over et vanskelig valg om hva de skal gjøre. Og en operasjon vil nok bli veldig dyrt siden deres forsikring ikke gjaldt av en eller annen grunn <3

De har hatt sine problemer opp igjennom årene, med at de ikke kan få barn selv. Og de har prøvd det meste, men dette er jo så klart en stor påkjenning.. Så Kera har blitt som et barn for dem, og hun er veldig ung til å være hund enda. Så blir så trist å måtte avlive henne, og siden de har en sjanse til å redde henne, så vil de jo så klart gjøre dette <3 Og det forstår jeg så godt, det er vondt å miste sine kjæledyr. De er jo en del av familien, men for de blir det ekstra sårt siden hun har blitt slik en viktig brikke for å overleve den fæle følelsen med alt det andre <3

Så derfor lagde jeg en slik greie på bidra.no, der man kan prøve å samle inn litt penger til visse ting da. Og jeg bestemte meg for at dette var en måte jeg kunne hjelpe de på <3 Så jeg legger ved en link, og håper så mange som mulig kan dele dette på sin blogg, eller på facebook <3 Det ville nok betydd utrolig mye for dem <3

Dere finner det her: Hjelp Kera å bli frisk.

Har lånt bildene fra hennes blogg <3

 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Hjelpe #Bidra #Bidra.no #Kreft #Operasjon #Kostnader #Ufrivilligbarnløs #Barn #Hund #Kjæledyr #Forfatter #Trist #Diagnose

 

- Søtmonsen <3

Søtmonsen :))

Søtmonsen! Hei! :) Dette er en blogg med litt av hvert i. Du kan finne mange oppskrifter på både matretter, kaker og desserter. Du kan finne noen enkle tips innen matlaging, og litt diettsnakk. Jeg legger også ut litt om gaming, anime og andre interesser jeg har. Skriver også om personlige ting, og det som er viktig for meg. Håper du vil like bloggen min, og at den interesserer deg! :) Headeren er laget av Kristin.blogg.no og designet er fra KVdesign.no.

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign

hits