27.05.2017

Hvor er medmenneskeligheten blitt av?

 • Skrevet 27.05.2017 klokka 18:16
 • Kategori: Personlig

Heisann!

I natt til i dag, sånn ca. rundt 3 tiden våknet jeg og min samboer av noen forferdelige rop og hyl ute i parken utenfor boligblokken der vi bor. Det var ikke slike vanlige fyllebrøl som man kan kjenne igjen med en gang, men helt krakylske hyl og ord som AU! AU! og sånt.. Vi løper ut på balkongen for å se hva i all verden det er som skjer. For det første jeg tenker er jo at det er noen som blir voldtatt.. Heldigvis var denne personen alene, slik at det ikke var noe slikt som skjedde. Men det var allikevel en person som ikke kunne ta vare på seg selv. Om det var narkotika inn i bildet eller psykiatri, vet vi ikke noe om.

Jeg ber min samboer ringe politiet for det er jo noe galt med denne personen. Når han ringer dit, tar det jo ei stund før vi kommer igjennom. Da blir hun stile og blir bare liggende på bakken under et tre. Og dette pågår jo noen timer før politiet kommer til stedet. Vi ser at de tar kontakt med personen, men sliter med å vekke henne.. Vi hører de snakker, slik at hun er i live og får hjelp. En stund etter kommer ambulansen og tar henne med seg. Min samboer ringer de opp for å høre hvordan det gikk, og de takket for at han ringte inn. Ikke hver dag det skjer for å si det sånn.

Men det jeg lurer litt på er da dette.. Hvorfor var vi de eneste som hadde ringt inn? Hvorfor var vi de eneste som brydde oss? Jeg leste til og med på Jodel at det var noen som skrev; om de hørte ei kvinne rope slik igjen skulle de egge den personen.. Da lurer jeg på hva det er som feiler folk? Er det ingen som bryr seg lenger om andre mennesker? Hvor er denne medmenneskeligheten?

Er det slik at her i Oslo er det så mye roping og hyling hele tiden, at folk har blitt "immune" mot slike rop? At det er blitt så vanlig at ingen orker å bry seg? Hva om det en dag står om liv? Og det gjorde det egentlig denne gangen.. Vi ser en med aviser bare går ut og inn uten å bry seg om at det ligger en person der og roper.. Eller er det at man ikke tør å gjøre noe? Ikke tør å ta en telefon for å si ifra at man tror det er noen som kanskje trenger hjelp?

Jeg blir helt paff.. Jeg kommer aldri til å bli vant til hylingen i byen, og jeg tenker alltid det verste... Men man hører jo forskjell på en som er på vei hjem fra en fuktig kveld på byen, og en som kanskje ikke har det så greit. Så det at folk heller sitter inne å irriterer seg over rop ute midt på natta istedenfor å faktisk prøve å finne ut hva det er som skjer, om det står om liv, det forbauser meg virkelig.. Hvorfor ikke ta en telefon til politiet å si at det er noen som holder leven utenfor da? Så er det ihvertfall noen som kan sjekke det ut..

Så jeg blir litt skremt med tanke på at ingen andre enn oss gadd å ta en telefon i natt. For denne personen klarert tydeligvis ikke å ta vare på seg selv, og jeg vet jo ikke hva det var, men siden hun ble liggende under et tre uten å røre seg, var det jo rette avgjørelsen det. Jeg sier det at det er bedre å ringe en gang for mye, enn en gang for lite.. Og blir man vekt av slike ting, så er det kanskje greit å få noen til å sjekke det ut.

Så jeg lurer litt på hvor dette skal gå.. Om ingen gidder å bry seg om andre folk rundt seg. Og så om det var en rusmisbruker? Har ikke denne personen rett til å få hjelp? Eller hva om det var noen som hadde møtt styggen på ryggen på vei hjem på fest, og ikke visste hvor man skulle gjøre av seg? Man skal ikke dømme så raskt. og man burde hjelpe der man kan.. BRY SEG OM ANDRE!!!

 

Følte bare for å få ut litt frustrasjon.. Sier ikke at jeg selv er perfekt.. Men prøver ihvertfall å bry meg der jeg kan.. En gang er det kanskje jeg som ligger der midt på en vei og ingen gidder å se om jeg puster.. (for å svartmale det litt til) ((Sarkasme))

 

#Oslo #Torshov #Park #Hyling #Roping #Politi #Ringe #Telefon #Oppgitt #Hjelpe #Trengerhjelp #Ambulanse #Bryseg #Brydeg #Care #Medmenneskelighet #Medmenneske

 

- Søtmonsen ...

26.05.2017

Hvor finner jeg styrke i hverdagen?

 • Skrevet 26.05.2017 klokka 08:00
 • Kategori: Rabble

Heisann!

(Dette er et veldig langt, og veldig personlig innlegg der Rabble har utfordret oss til å skrive om styrke. Trykk på bildet over for å komme til deres startside).

Nå skal jeg skrive et lite innlegg som handler om det å finne styrke til å takle utfordringer i hverdagen. Dette er altså de utfordringer jeg møter, og har kjempet med i mitt liv. Slik at dette vil handle om hva jeg gjør for å komme meg igjennom ting, og hvor det er jeg får min styrke fra. Det er nok veldig vanskelig for meg å si noe positivt om meg selv, sånn i det hele tatt. Selv det å kalle meg sterk. Føler det blir veldig falskt å si at jeg selv er det, eller andre ting. Men jeg skal prøve allikevel :)

Jeg er veldig usikker på meg selv, og vil nok aldri si jeg er en flink kokk, selv om det er noe jeg kan. Jeg vil nok aldri si at jeg er særlig flink til noe som helst av den grunn at jeg ikke har troen på meg selv.

For meg har jeg vært igjennom mange utfordringer her i livet. Startet med mobbing igjennom hele barne- og ungdomskolen. Der det kanskje vil si at jeg viste styrke ved å ikke la de knekke meg. Jeg tok igjen, og banket gutter som var slemme. Det gjorde det jo ikke noe bedre for meg, at jeg ble sint. Men enkelte gutter ble redde, fordi jeg var sterkere enn dem. Men jeg lot de ikke knekke meg i å være glad, eller prøve å være med på ting.

Ting ble litt bedre da jeg begynte med hest, og ble hestepasser i mellomtrinnet, men guttene var like ekle fordi om. Da hadde de jo en ny ting å erte meg med. Men jeg hadde hester som ikke brydde seg om hvordan jeg så ut, eller hvordan jeg var, så lenge de fikk masse kos, godbiter og en tur ut i skogen <3 Så det ble en stor støtte for meg. Jeg hadde jo også en katt som jeg fikk da jeg var 6 år etter at min farfar døde <3 Som skulle absolutt koses ihjel <3 Så jeg prøvde alltid å heve meg over mobberne, og prøvde å la være med å bry meg om hva folk sa.

 

Så var det hendelsen da jeg var 14 år, der jeg fikk erfare at voksne folk ikke kunne stoles på.. At slekt og familie ikke var til å stole på.. En onkel som viste seg å være glad i små jenter.. Det var dette som ødela meg helt. Jeg valgte å ikke si noe til mine foreldre eller andre voksne. Jeg husker jeg sa det til min bestevenninne etter den sommerferien. Dette gikk jeg med i 5 år før mine foreldre fikk vite noe. Jeg kan ikke si at jeg viste så mye styrke i denne perioden av mitt liv.. For her var jeg veldig suicidal, og prøvde flere ganger på å ende mitt liv.. For om jeg sa noen ting til mine foreldre ville slekta bli delt, og de ville vende meg ryggen. Så rett kan man ha. De trodde jeg løy, og sendte min mor på dør. Noen som sa at blod var tykkere enn vann? Det har nok ikke jeg erfart, siden denne onkelen er inngiftet i familien.. Men jeg ga meg ikke da, jeg feiget ut de gangene jeg ville ende alt.. Det er kanskje enn viss styrke i det å holde noe slikt for seg selv, fordi man ikke vil at familien skal bli splittet. 

 

Men det var da legen sendte meg til en fysioterapaut for sterke smerter i nakke og hodepine, at jeg fikk hjelp. Fysioterapauten så at det var noe ved meg, at jeg ikke hadde det bra inni meg. Så det var hun som pirket hull på byllen. På alt jeg hadde holdt inni meg, og ikke prøvd å vise utenpå hva som foregikk på innsiden.. Deretter fikk jeg mye hjelp fra Incest senteret i Levanger, psykologisk sykepleier, psykologer og psykologiske fysioterapauter. Jeg tok tak i eget liv, og bestemte meg for å ta vare på det. Verdsette det å være i live.

Nå i dag er jeg veldig åpen om ting, kanskje litt for å åpen. Hater at folk skjuler ting for meg, og jeg klarer ikke holde ting inne lenger. Etter at det gikk hull på den største ballongen i mitt liv, så har jeg bare sagt ting som det er uansett hva. Da jeg datet sa jeg det slik det var helt i starten, fordi det var noen som løp som raskt som det gikk da de plutselig fikk vite at jeg slet med ting som dette. Og da orket jeg rett og slett ikke bruke tid på folk som ikke taklet det.

Jeg fikk påvist sykdommen fibromyalgi etter å slitt i mange år med smerte. Der jeg velger å gjøre hva jeg kan for å holde meg oppegående. Jeg sluttet i jobben som kokk, for å videreutdanne meg som noe annet, slik at jeg kan fortsette arbeidslivet. Jeg har valgt å kjempe for dette, for jeg nekter å legge meg ned. Det er veldig tungt å bare jobbe de få dagene jeg har på Egon, men det må til. Og det hjelper jo litt da, at jeg trives så utrolig mye som jeg gjør <3

Jeg gjør alt for å heve meg over folk som bare vil meg vondt. Har kuttet ut alt (unnskyld meg) bullshitet som er. Og velger heller å gjøre ting som gjør meg glad, eller være med folk som faktisk bryr seg om meg og vil være med meg. Orker ikke bruke tid på folk som aldri gjør noe for å faktisk holde kontakten.

Da beklager jeg virkelig for at dette innlegget ble så innmari langt ;s Men som jeg sa: jeg er veldig åpen om ting ;o Hehe. Så håper jeg at alle finner sin indre styrke <3 Og finner det som passer best for dem med å stå på her i livet <3

 

#Oslo #Styrke #Trøndelag #Mobbing #Mobbe #Skole #Fibromyalgi #Sykdom #Incest #Familie #Slekt #Upopulær #Slåssing #Jente #Rabble #Livet

 

- Søtmonsen <33

22.05.2017

Freia's nye Oreosjokolade

 • Skrevet 22.05.2017 klokka 08:00
 • Kategori: Blogg

Hei hei :)

Freia kom ut med en ny sjokoladeplate her for litt siden, og den måtte jeg jo bare prøve ut ;) Alt som er sjokolade må testes ut av denne jenta vettu ;P Og denne var av massiv oreo for å si det sånn. Både kjeksen og smørkremen stappet inn i et lag med sjokolade.Denne var veldig god :) Men ble fort veldig mektig ;o Så klarte ikke spise så mye av den i gangen, og det er kanskje like så greit? :P Så man kan bli fort litt kvalm. Den er også veldig dyr, så man kjøper ikke så mye av den uansett ;s Men er absolutt verdt å prøve ^^

Jeg bruker jo å legge sjokoladen i kjøleskapet jeg da, og synes det gjør den så mye bedre. Jeg vet man ikke skal det, for det ødelegger smakene i sjokoladen som de skal være. Men altså.. Har du noen gang smak sjokolade som har ligget i kjøleskapet og blitt ordentlig kald? ;o Ingen vei tilbake etter det :D

 

Har du smakt denne? Og hva syntes du? :)

 

#Oslo #Sjokolade #Freia #Oreo #Oreosjokolade #Kjøleskap #Kaldsjokolade #Sjokoladeelsker #Oreokjeks #Oreokrem #Smak #God #Mektig #Nyhet

 

- Søtmonsen :))

21.05.2017

Et dråpedikt

 • Skrevet 21.05.2017 klokka 22:28
 • Kategori: Blogg

Heisann! :)

Tenkte jeg skulle prøve å hive meg på med å lage et dikt til et dråpebilde som Toini fra bloggen dvergpinschereimitthjerte har tatt :)

Hun utfordrer til å skrive et dikt til dråpebildene hennes, og da får jeg prøve meg jeg også da ;) Og jeg falt for dette bildet under her :)

 

Speilklart:En dråpe så klar, som et lite speil.

Den henger der, som ei perle på en snor.

Ei perle så vakker, der naturen speiler seg.

 

Klarheten er uvirkelig, der den henger i en tynn tråd.

En dråpe med muligheter og drømmer.

Drømmer man kan se i det fjerne, igjennom seg selv.

 

Verden speiler seg i klarheten, i klarheten av en dråpe.

Man kan se igjennom til den andre siden.

En dråpe så klart, som måneskinnet i natten.

 

 

Hehe, ble ikke akkurat noe flått dikt, men prøvde litt her da :P

 

#Dikt #Dråper #Perler #Kjede #Perlekjede #Klart #Speil #Speileseg #Speilklart #Natur

 

- Søtmonsen :))

20.05.2017

Litago og Stratos = sant?

 • Skrevet 20.05.2017 klokka 08:00
 • Kategori: Blogg

Heisann! :)

Mange har kanskje fått med seg nyhetene til Litago og Stratos? :) De har blant annet kommet med en stor plate med sjokolade av både stratos sjokolade og litago sjokolademelk i. Og de har kommet med en milkshake med det samme :)

Så glad i sjokolade som jeg er, så måtte jeg jo så klart teste ut disse produktene også ;) For stratos er utrolig godt, og jeg liker den originale best. Og litago sin sjokolademelk er jo så klart veldig god ;) Både den originale, lette og Uten ;) Sjokoladen var egentlig helt grei. Syntes det ble en sånn bismak av litagoen i stratosen. Så tror nok jeg holder meg til den originale stratosen ^^Milkshaken var veldig god da :) Men det er vel fordi det smaker som vanlig sjokolademilkshake ;) Kjenner kanskje et lite hint av stratos :) Så denne har jeg kjøpt flere ganger :)

Men hadde de laget en iskrem, da hadde de nok gjort suksess tenker jeg :D Det kunne jeg faktisk ha tenkt meg å smakt ;D Med stratos sjokoladebiter i ;D DET hadde vært godt det :D Hehe. Jeg får si det til dem ;P

 

Har du prøvd noen av disse? Og hva syntes du? :)

 

#Oslo #Blogg #Trøndelag #Litago #Stratos #Sjokolade #Milkshake #Sjokoladeplate #Smak #Mø #Godt #Test #Iskrem

 

- Søtmonsen :))

18.05.2017

Frodith har bursdag!

 • Skrevet 18.05.2017 klokka 17:37
 • Kategori: Blogg

Heisann! :D

Ja, i dag har vår kjære Frodith nemlig bursdag! :D

Frodith er ei super dame, som jeg har blitt kjent med her inne på bloggen :) Hun har en kjempe morsom og fin blogg, der hun deler alt mellom himmel og jord. Hun er blant annet veldig flink til å dra i gang fotokonkurranser og challenger til oss andre, selv om du har en egen blogg eller ikke.

Hun er ei veldig inkluderende dame, som er glad i liv og latter. Hun skaper også mye av dette rundt seg uansett hvor hun drar <3

Hun lager i stand blogginnlegg til hver enkelt hun vet av som har bursdag, SÅ flott er denne dama! :D <3 Hun tenker på alle, og viser at hun bryr seg <3 Hun vet å lage smil rundt omkring, og er ikke redd for å skape liv der hun er :) Dette blant annet når hun kler seg ut og sprader rundt uten å bry seg hva andre tenker <3 Jeg har litt å lære av denne dama for å si det sånn <3 

Hun er ei modig og ei super dame med bein i nesa <3 Hun skriver så flotte innlegg på bloggen sin, og har flotte bilder <3 

Så gratulerer så mye med dagen din i dag! <3 Du fortjener all lykke og glede :D Skulle bakt ei kake til deg og sendt deg, men jeg får legge ved et bilde av ei kake i stedet ;o

Ps. Håper det er greit at jeg lånte bildet ditt ;o <3
#Oslo #Bursdag #Frodith #Flottdame #Dame #Hurra #Blogg #Bloggvenn #Kake #Venner

 

- Søtmonsen :))

18.05.2017

Astrup Fearnley museet

 • Skrevet 18.05.2017 klokka 16:00
 • Kategori: Personlig

Heisann!

Tenkte jeg skulle legge ut litt bilder fra turen jeg og min samboer hadde på Astrup Fearnley museet :) Det var Frodithen som tipset om denne utstillingen ^^ For de som ikke følger meg på instagram eller facebook har nok ikke sett disse ^^

Følg meg gjerne på:

Instagram. (Dette er nok min private instagramkonto, siden jeg ikke gadd å ordne meg en egen til bloggen ;P).Museet finner du i enden av Aker brygge, på Tjuvholmen :) Kan ta 54 bussen dit om du lurer, og gå fra Aker brygge, eller gå bra siste buss stopp og forbi de høye blokkene til sjøen :) Det ligger helt ved sjøen. Og det er delt i to bygg som ligger rett ved hverandre, men det gir jo de også beskjed om ;)

Denne utstillingen til Murakami er ikke der lenger nå, den sluttet den 14. Mai. Men det er et supert museum, slik at de tar nok inn veldig morsomme og moderne utstillinger for de som er interesserte i det.

 

#Oslo #Akerbrygge #Sjøen #Tjuvholmen #Museum #AstrupFearnley #AstrupFearnleymuseet #Ecchii #Hentai #Anime #Relatert #Murakami #Kunst #Art #Moderne #Japanskkunst #Japan

 

- Søtmonsen :))

17.05.2017

Gratulerer med dagen, Norge!

 • Skrevet 17.05.2017 klokka 14:11
 • Kategori: Personlig

Heisann! :)

Ville bare innom en tur for å ønsker dere alle gratulerer med dagen! :) Håper dere koser dere med både kaker og is! Og kanskje er du med i tog rundt omkring også ^^

Jeg og min samboer var invitert på boblefrokost hos svigermor i år. Min første boblefrokost dette, for det er visst en veldig populær ting her i Oslo ^^ Aldri vært borti dette der jeg kommer i fra ihvertfall :)

Så det var jo koselig da. Er ikke så lenge siden vi kom der ifra, så nå skal vi bare slappe av resten av dagen, med sodd til middag ;) Jeg bruker ikke å feire noe sånn særlig siden jeg flyttet sørover. Men sodd til middag og noe kake eller dessert må jeg ha ;) Så jeg lagde ei ostekake som jeg hadde med til svigermor :)


(Oppskrift på ostekaken finner dere HER).

Så kos dere videre med denne herlige dagen <3 Her i Oslo er det overskyet og grått, regnet i hele går og i natt, så er heldige at det ikke regner i dag for de som skal gå i tog :)

Ps. Pappa som sendte bildet av Kitty ;D Hun måtte snuse på det nye som hadde kommet på gårdsplassen ;P Nysgjerrigheten selv hun der altså :PHurra! Hurra! Hurra! ^^

 

#Oslo #Boblefrokost #Champagnefrokost #Frokost #Svigermor #Svigerfar #Svigerforeldre #Kjæreste #Samboer #17.Mai #Mai #Feire #Flagg #Norge #Ostekake #Bobler #Katt

 

- Søtmonsen :))

15.05.2017

Jeg sto på eksamen! :D

 • Skrevet 15.05.2017 klokka 20:50
 • Kategori: Personlig

Heisann! :D

Ville bare innom å dele en lykkelig nyhet :D Jeg sto på eksamen, og jeg fikk en C :D Jeg er veldig fornøyd med det altså. For jeg tenkte at det kanskje gikk rett vest, men en C er jo en 4 av 6 så ^^ Så sier meg fornøyd med den :)

Og Isbilen kom kjørende forbi i det jeg fikk vite at jeg sto på eksamen, så det ble et stort smil om munnen her i gården ja ;D Så nå sitter jeg her med en fotballis og skriver på en gruppeoppgave vi skal levere neste samling. For så å ha en hjemmeeksamen uka etter ;o Men da er det jaggu meg sommerferie etter det og ja :) 

Så jeg håper jeg står på siste eksamen og arbeidskrav, slik at første år er over og bare å starte på et nytt ^^

 

Håper dere alle har ei super uke <3 Og at dere koser dere maks på 17. mai ^^

 

#Eksamen #Prøve #Karakter #Bestått #Jegsto #KarakterC #Isbilen #Is #Fotballis

 

- Søtmonsen :))

14.05.2017

17. Mai feiring

 • Skrevet 14.05.2017 klokka 17:13
 • Kategori: Rabble

//I samarbeid med Rabble//

Heisann :)

Lenge siden sist nå ;o Er nok ikke helt tilbake enda, veldig mye som skjer for tiden. Mye med skole, jobb og privatliv. Så det er nok å henge fingrene i ;s Stressnivået er ganske høyt, og det får jeg kjenne på kroppen også.

Håper alt står bra til med alle sammen ^^ Jeg har da savnet dere kan dere forstå ^^ Noe har jeg jo på facebook også, så jeg har fått med meg litt hva som skjer :)

Nå er jo våren i full firsprang, og været går sånn opp og ned her i Oslo. Ene dagen er det full sol og 20 varmegrader, og neste dag er det regn og 5 grader. Så det er ikke lett å kle seg bestandig :P 

Som dere ser på bildet, så har jeg vært på museum sammen med min kjære samboer :) Dessverre var utstillingen som vi var på ved Astrup Fearnley museet over i dag, slik at man ikke får sett den mer. Men der hadde altså en mann i fra Japan som heter Takashi Murakami en utstilling som var anime/manga relatert, og en dash hentai/ecchi ;o Mer om dette skal jeg skrive om i et eget innlegg :)

17. mai er i anmarsj, og da er det vel flere av dere som har funnet frem bunaden allerede :) Jeg selv skal finne den frem for å sjekke ut om den fortsatt passer ;s -kremt- Viss ikke så har jeg vært litt inne på Rabble for å sjekke ut de fine tilbudene de har der på kjoler og slikt til 17. mai :) Og der har jeg sett meg ut litt fine kjoler hos Gina Tricot blant annet, slik som den dere ser på bildet under ^^ Dere kan komme til tilbudene ved å klikke på bildet under :)

Under ser dere den flotte fjellbygdbunaden min ^^ Et eldre bilde, for sånn 2 år siden, men det er slik den ser ut. Så er det røde strømper til, ei lue som jeg absolutt ikke synes er noe fin og aldri bruker(Kommer ikke til å legge ut bilde av den :P), ei hvit linskjorte, et kep og ei veske som henges fast i bunaden :) Den kommer i blå, grønn og hvit :)For å komme til Rabble sin startside kan du trykke på bildet av meg i min bunad ;) Så kanskje finner du noen fine tilbud eller rabatter til 17. mai- feiringen :)

 

Hva har du på deg på 17. mai? 

Hvordan skal du feire 17, mai?

 

Håper dere alle har det super bra, så ses skrives vi snart igjen ;)

 

#Oslo #Trønder #Fjellbygdbunad #Bunad #Feire #17.mai #Mai #Museum #Animerelatert #Mangarelatert #Rabble #Nettbutikk #GinaTricot #Kjoler #Traveltid #Travelt #Stress #Skole #Jobb

 

- Søtmonsen :))

03.05.2017

En liten pause

 • Skrevet 03.05.2017 klokka 18:15
 • Kategori: Personlig

Hei hei.

Ville bare stikke innom å si ifra om at jeg tar en liten pause fra bloggen en stund. Noen personlige årsaker som gjør at det trengs. Vil nok stikke innom dere andre litt nå og da for å gi et lite pip. Så kommer jeg nok sterkere tilbake :)

Ha ei super uke videre, og kos dere masse i det herlige vårværet <3

 

#Pause #Blogg #Personlig #Grunner #Reasons #Oslo #Vårvær #Vår #Bloggpause

 

- Søtmonsen <3

Søtmonsen :))

Søtmonsen! Hei! :) Dette er en blogg med litt av hvert i. Du kan finne mange oppskrifter på både matretter, kaker og desserter. Du kan finne noen enkle tips innen matlaging, og litt diettsnakk. Jeg legger også ut litt om gaming, anime og andre interesser jeg har. Skriver også om personlige ting, og det som er viktig for meg. Håper du vil like bloggen min, og at den interesserer deg! :) Headeren er laget av Kristin.blogg.no og designet er fra KVdesign.no.

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign

hits