31.03.2016

Påminnelse!

Hei hei :D

Ville bare minne dere på at jeg trekker vinner av giveawayen i morgen! :D 

Så gå inn her og meld dere på! :) http://matogkakeoppskrifter.blogg.no/1459116213_giveaway.html.#Blogg #Giveaway #Konkurranse #Meldderepå #Sistefrist #Sistesjanse #Sjanse #Frist 

 

- Søtmonsen :))

31.03.2016

Oppdatering ang. diettstudien

Heisann! :)

I dag har jeg altså vært på første besøk hos de som styrer denne diettstudien som jeg skal være med på. Jeg var først inn til en overlege som skrev ned litt info om meg, slik som om man røyker, drikker alkohol, sykdom og slikt. Så var jeg inn til en sykesøster som tok blodprøve for å måle kolesterol og blodtrykk og sånt. Så pratet jeg med ernæringsfysiologen etter alt det. For å få info om hele opplegget, og skjemaer som jeg skal loggføre alt hva jeg spiser og drikker i løpet av en uke. Og jeg skal gå med en slik monitor som loggfører all aktivitet jeg gjør. Så etter to uker har gått, så skal jeg tilbake dit for så å ta nye prøver og trekke hvilken diett jeg skal følge. 

Her ser dere skjemaet jeg skal skrive på :)Og jeg må også veie alt, slik at de får riktig antall av alt jeg spiser. Så jeg skal spise som normalt i to uker til, så får jeg vite om hvilken diett jeg skal følge.Her har jeg med ett bilde av den monitoren jeg skal ha på meg til en hver tid, utenom når jeg dusjer og sover.Håper dere vil like denne oppfølgingen ^^

 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Oppfølging #Diettstudie #Diett #Monitor #Skjema #Matinntak #Kalorier #Loggføre #Spennende 

- Søtmonsen :))

30.03.2016

Jeg har en nyhet å komme med!

bright picture of couple eating different food (focus on man)

Heisann! :D

Ja, nå håper jeg at dere ble litt spente på hva slags nyhet jeg har å komme med! ;D Hehe..


Det er nemlig det at jeg meldte meg på en diettstudie på Oslo universitetssykehus før jul. De hadde lagt det ut på facebook at de søkte personer som er litt overvektige, og sliter med vekta. For å teste ut denne 5:2 dietten. Sånn at ei gruppe skal gå på 5:2 dietten, mens den andre gruppa skal gå på en vanlig diett med reduksjon av mat.

Og jeg ble ikke trukket ut, siden jeg meldte meg på i siste liten. Jeg så den ikke før siste frist for påmelding. Men før jul så fikk jeg mail om at de hadde fått så stor pågang, og at det var veldig mange som ville være med, at de bestemte seg for å sette opp flere testgrupper. Ei startet etter jul, og ei nå etter påske. Og gjett hva! :D Jeg skal være med nå på denne runden. Og jeg er veldig spent på dette! Jeg skal til første møte med de i morgen. Slik at de skal ta noen tester, fortelle om div. ang. diettene, og slike ting. Så skal jeg da etter dette møtet, skrive ned alt jeg spiser på en uke og loggføre dette. Så skal jeg tilbake, og da blir jeg sikkert trukket ut i hvilken gruppe jeg blir i. For det er noe jeg ikke vet enda, siden de trekker dette tilfeldig.

Så denne 5:2 dietten dreier seg om at du skal faste 2 dager i uken, og de andre 5 dagene, spise vanlig mat. Så er man kvinne så skal man kun spise 400 kalorier på de 2 faste dagene. Så ett eksempel på en fastedag, så kan man til frokost spise evt. en mager youghurt, 100 gr tunfisk eller egg med 300 gr. salat til lunsj, og grønnsakssuppe eller dampede grønnsaker med 50 gr. mager fisk/egg/kylling tilberedt uten fett til middag/kveldsmat. De dagene man spiser normal mengde mat skal man spise et såkalt middelshavskosthold. Med mye grønnsaker, frukt, grove kornprodukter, fisk, fjærfe, usaltede nøtter, magre melkeprodukter og oliven olje. Og begrenset mengde kjøtt, bearbeidet kjøtt, sukker, snacks, godteri og brus/saft med sukker.

Og den klassiske vektreduksjonsdietten der man reduserer matinntaket litt alle dager i uken. Da skal man redusere matinntaket sitt med ca. 1/5 del (22%) hver dag. Denne dietten med jevn redusert matinntak vil også gi en gjennomsnittlig reduksjon i ditt matinntak/kaloriinntak på 22%. Dietten er en såkalt middelhavskosthold med mye grønnsaker, frukt, grove kornprodukter, fisk, fjærfe, usaltede nøtter, magre melkeprodukter og oliven olje. Og begrenset mengde rødt kjøtt, bearbeidet kjøtt, sukker, snacks, godteri og brus/saft med sukker.

Så det er de to diettene man kan være med på. Så en av de vil jeg bli trukket ut til ganske snart. Så er veldig spent på dette :D Så da skal jeg ha 11 visitter ved avdelingen i løpet av 1 år. Og jeg skal registrer matinntak og fysisk aktivitet ved oppstart, og etter 3 måneder. Og jeg må møte fastende i 4 av disse møtene. Altså 1 av dem er i morgen, siden de skal ta disse blodprøvene :) Det vil si ikke spise eller drikke noe på 10 timer. (Kun vann, sort kaffe og vanlig sort te er lov).

Tenkte jeg skulle begynne å skrive om dette på bloggen også. Om hvordan det går, hva jeg spiser noe av de dagene. Spesielt fastedagene om jeg kommer med på 5:2 dietten. Og litt om hvordan resultatet blir. Jeg synes dette er veldig spennende, og ikke minst like bra for meg som for dem. De får de dataene de trenger til om dette er en diett de kan bruke for behandling av overvekt. Leger kan ikke anbefale noe de ikke har testet ut. Og 5:2 dietten har fått mye oppmerksomhet i media. Og de vil også se på om denne dietten kan ha en effekt mot ulike risikofaktorer for hjerte- og karsykdommer. Og jeg er med på dette gratis. Jeg må ikke betale noe for å være med på dette, og de står for alle prøvene som blir tatt. Og man får tips og veiledning, oppfølging av en ernæringsfysiolog. Så jeg får finne ut om dette er veien som kan hjelpe meg ned i vekt. Og jeg syns det er veldig greit å kunne finne ut om dette er en greie de kan hjelpe andre med, som sliter med fedme, og rett og slett sykelig overvekt som går veldig utover helsen. Min overvekt går jo utover helsen min den og. For jeg har noe som heter for Fibromyalgi, og da hjelper det ikke akkurat at jeg er for tung heller. Men om folk er interesserte kan jeg godt skrive litt om fibromyalgi i ett annet innlegg.

 

Håper dere synes dette var interessant lesning :D Og jeg håper dette er noe dere kanskje vil følge med på ^^ Få litt tips til om den faktisk fungerer eller ikke. Alt ettersom hva jeg blir trukket ut til :)

Ha en fortsatt fin kveld! Jeg har tatt helg :D Noe som er SUPER GODT! :D Så god helg da folkens! :D Hehe

 

#Oslo #Trøndelag #5:2 #Diett #Studie #Diettstudie #OUS #Sykehuset #Lege #Undersøkelse #Spennende #Tips #Fibromyalgi #Overvekt #Fedme #Sykelig #Matinntak #Kaloriinntak #Kalorier #Slanking

 

- Søtmonsen :))

30.03.2016

Kveldsmat

 • Skrevet 30.03.2016 klokka 19:58
 • Kategori: Blogg


 

Hei hei :)

Følte for å kose meg litt ekstra til kvelds i dag ^^ Så lagde meg en drikk med mango, ananas og appelsin. Veldig godt ble det og, hehe. Frukt er jo veldig godt da, og bedre enn godteri egentlig. 

Jeg skal ikke spise så mye brødmat og slikt, siden jeg er så kresen på pålegg, og det kan bli litt for søtt noen ganger, "kremt" nugatti "kremt". Hehe. Så prøver å finne ting som ikke er såå ille å spise til frokost og kveldsmat. Så dette er jo det beste jeg får til, som jeg faktisk kan nyte også da :)

Mye frukt, men blir ikke hver dag heller da. 

Hva bruker dere å spise til frokost og kveldsmat? :)

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Kveldsmat #Frokost #Mat #Kos #Frukt #Havrefras #Fruktdrikk

 

- Søtmonsen :))

30.03.2016

NRK- lisens

 • Skrevet 30.03.2016 klokka 09:32
 • Kategori: Blogg

Hei!

Må bare dele en liten frustrasjon jeg har... 

Og det handler om denne NRK- lisensen. For hvor mange er det ikke som ALDRI ser på NRK? Jeg har aldri, og da mener jeg ALDRI sett på NRK i dette huset. For jeg synes det ikke er noe som interesserer meg på den kanalen. Jeg liker filmer og serier, ja det går kanskje serier på NRK, men ikke min type. Så da synes jeg dette er så ufattelig teit å tvinge folk til dette, bare fordi du eier en TV..

Her må man sitte å betale på en kanal som man ALDRI ser på, bare for at denne kanalaen skal gå rundt da? For det er så lite folk som ser på den da eller? For det er jo kun denne kanalen som har denne forbaskede lisensen. Og jeg synes det blir for dumt å si at alle med en TV må betale den! Tenk de som ikke har råd til å ha kanaler en gang, men har en TV, MÅ de også betale? Jeg har dårlig råd fra før av, så skal jeg sitte å betale for noe jeg ikke bruker? Er jeg den eneste som synes dette er så sykt teit som det går ann å få det?

Hvorfor er det egentlig slik? Er jeg bare dum som ikke forstår greia med dette?

Spurte om det gikk ann å fjerne NRK fra kanallistene, men det gikk jo så klart ikke. Hvorfor skulle man få valget til det liksom? TEIT!


Huff.. Unnskyld meg, måtte bare få ut frustrasjonen. For jeg synes dette er veldig teit. Og spar meg for negative kommentarer. Men tviler sterkt på at folk er så veldig glade i å betale denne regninga.

Måtte bare dele dette bildet, synes det var morsomt og bra sagt:


 

Hva er deres mening om NRK- lisensen?

 

#Frustrasjon #NRK #Lisens #NRKlisens #Hvorfor?! #Betaling #Regning #Aldribrukt #Aldri #Teit #Canaldigital #Blogg #Lei

 

- Søtmonsen :))

29.03.2016

Kyllingwok

 • Skrevet 29.03.2016 klokka 18:07
 • Kategori: Mat

Hei hei :)

Wok er jo noe de fleste synes er veldig godt. Det er veldig enkelt og lettvint, og ikke minst sunt :) Alt dreier seg jo om hva man har på maten. Er man flink og bruker rene råvarer, og ferske grønnsaker, så skal det ikke være noe problem å holde seg sunn, men likevel godt ;)

 

Kyllingwok:

500 gr. Kyllingfilet.

3 Gulrøtter.

1/2 Agurk.

1 Brokkoli.

1/2 Blomkål.

1 Løk.

2 Hvitløk.

Sweet chilisaus.

Chilipulver, salt, pepper og persille.

 

Kutt kyllingen i terninger. Rens og kutt grønnsakene i strimler. Hakk hvitløken. Stek kyllingen og grønnsakene. Smak til med krydderet og sweet chili sausen.

 

#Oslo #Trøndelag #Mat #Middag #Wok #Kylling #Kyllingwok #Grønnsaker #Julienne #Godt #Blogg #Matgelde #Sunt

 

- Søtmonsen :))

28.03.2016

Anbefaling av film

Heisann! :)

Tenkte jeg skulle anbefale en veldig mektig og fantastisk film. Den er basert på en sann historie. Den heter Eight Below.

Jeg har sett den før, og den gikk nå i påsken igjen. Hadde helt glemt den. Så er fint å kunne se den igjen. Den tar sted i Antarktis, med ett team som driver og forsker. En av de har ett hundespann, som betyr veldig mye for han. Han er den som har ansvar for turer der de må bruke hund. Så ikke for å si for mye så handler det om en tur han måtte ta for sjefen sa det, når han egentlig ikke burde. Så den handler om tro, håp og grenseløst vennskap <3

Legger med en trailer for filmen her, den er absolutt verdt å se. Kommer lett noen tårer her for å si det sånn.

zz7TGf1awDo


Ønsker dere alle en super uke :)

#Oslo #Trøndelag #Film #Anbefaling #Hunder #Sannhistorie #Sannhet #Trist #Blogg #Eightbelow

 

- Søtmonsen :))

28.03.2016

Giveaway!

AVSLUTTET!

Hei hei :)

I februar så var jeg så heldig å vinne en konkurranse som var i den frisørsalongen jeg bruker :) Og da vant jeg hårprodukter som shampoo og balsam. Og en ting til som jeg ikke bruker så mye av, pluss at jeg har fra før. Og det er sånn olje spray. Så tenkte kanskje noen ville vinne denne? I stedet for at den bare står i skapet ^^Det du må gjøre er:

Ønsker dere alle en super uke :) Vinneren blir trukket på fredag :)

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Giveaway #Konkuuranse #Hår #Vinner #Moro #Hårspray #Olje

 

- Søtmonsen :))

27.03.2016

Tips til skrelling av løk

 • Skrevet 27.03.2016 klokka 21:43
 • Kategori: Tips


 

Hei hei! :)

Har dere noen gang problemer med å skrelle løken? Fordi skallet er veldig tørt og det bare dras av en liten bit etter hverandre. Frykt ikke! :D

Da har jeg en enkel og fin måte for dere! Slik at skallet blir super lett å få av.

Ta vann i ei skål og legg løken i skåla. La den deretter ligge noen minutter, og så er det bare å dra skallet av :) For skallet blir da mykt i stedet for sprøtt.


Håper dere liker disse tipsene jeg kommer med. Så klart er det mange som vet det fra før av, men tenkte jeg skulle dele tips som kanskje ikke alle tenker over ^^

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Tips #Løk #Skrellingavløk #Lettvint #Mat

 

- Søtmonsen :))

 

26.03.2016

Påskequiz 4

 • Skrevet 26.03.2016 klokka 22:59
 • Kategori: Blogg

Hei hei :)

Har ikke vært så aktiv i dag :) Beklager dette ^^ 

8/8 Riktige svar!
Full pott! Enten du visste alle svarene, googlet deg fram til dem eller gjettet villt og vant, kan du klappe deg selv på skulderen og si: "Godt jobba!" Vi er behørig imponerte! :)

Del resultatet ditt i et innlegg i bloggen (kopier og lim inn teksten) og tagg innlegget med

, så er du med i trekningen om gratis bloggshouts. :)


#BNONOTTER4 #Oslo #Trøndelag #Helg #Påske #Blogg #Påskequiz
 

26.03.2016

Tips: Hemmeligheten i brunsausen

 • Skrevet 26.03.2016 klokka 12:22
 • Kategori: Tips

Hei hei :)

Tenkte jeg skulle dele min lille hemmelighet for hva jeg har i brunsausen som gjør den ekstra god :D Vet at mange bruker denne, spesielt der jeg kommer fra. Men er ikke alle som er helt klar over det heller, så tenkte jeg skulle dele det med dere :)

Det er nemlig brunost! :D

Om dere lager brunsaus som skal til f.eks. koteletter, og du har en skalk av brunosten igjen i kjøleskapet, så kan du hive den oppi sausen, og den blir kjempe god ^^

Har dere en liten hemmelighet som dere bruker i brunsaus? ;)#Oslo #Trøndelag #Brunsaus #Brunost #Godt #Nam #Blogg #Tips #Hemmelighet #Saus #Mat

 

- Søtmonsen :))

25.03.2016

Pappas bursdag <3

 • Skrevet 25.03.2016 klokka 16:59
 • Kategori: Personlig


 

Heihei! :D

I dag har den beste pappaen bursdag! :D Han er på hytta hjemme i Trøndelag og koser seg der ^^ Med mamma og den ene katta mi, Kitty :D Gammelpus har aldri blitt vent på bur, og koser seg best hjemme <3 Men Kitty elsker å være på hytta ^^

Gratulerer med dagen kjære pappa! <3 Du er den beste! Og håper du får smake litt på lukket valnøttkake ;) 


#Oslo #Trøndelag #Bursdag #Pappa #Verdensbeste #Gratulerermeddagen #Gratulerer #Påske #Hytta

 

- Søtmonsen :))

25.03.2016

TV 2 hjelper deg Påskespesial

 • Skrevet 25.03.2016 klokka 15:46
 • Kategori: Tips

Heisann ^^

Satt å så på TV 2 hjelper deg, påskespesial i går, og det var veldig interessant :)

De tok opp blant annet, brettspill for familien, billigste sted for sminke, feriereiser og oppvaskmiddel.

Jeg ble veldig overrasket over oppvaskmiddelet for å være ærlig. For vi bruker YES tabletter, for tja, vi trodde de gjorde en god jobb. De testet ikke merkene denne gang da, men hva som er best av pulver og tabletter. Og det var pulver. Det var veldig stor forskjell også. Med tanke på prøvene de tok. 

Og billigst sminke fant man på HM :) Den var ikke SÅ overraskende, men likevel greit å vite ^^

Jeg synes dette programmet er veldig snedig å se på. Få tips til ting man kanskje ikke tenker over, eller man tror at en ting er billigere, også er det ikke det :) Dyrt er ikke alltid best ;)

Og hun hadde ett smart tips, om noe jeg faktisk ikke visste fantes ^^ Og det var en polaroid zip, som printer ut bildene du tar med mobilen :D Og det virket veldig snedig for meg ^^ Jeg har jo ett polaroid kamera, men er veldig greit å ta ut bildene du synes blir bra når du tar de med mobil også :D Så jeg skal spare til en sånn en ^^ De kostet rundt 1500 ,- 

 

Ønsker dere alle en fortsatt fin påske! ^^

 

#Oslo #Trøndelag #Påske #TV2 #TV2hjelperdeg #Hjelperdeg #Påskespesial #Spesial #Blogg 

- Søtmonsen :))

24.03.2016

Vant bloggshouts

 • Skrevet 24.03.2016 klokka 23:32
 • Kategori: Blogg

Hei hei :D

Hehe. Ble ganske glad her, siden jeg nettopp fikk melding fra blogg.no at jeg hadde vunnet andre runde i påskequizen ^^ Og jeg har aldri fått til å legge til bloggshouts, siden min mobil er sperret for slikt :) Så ble glad når jeg fikk 3 gratis ^^ Brukte en nå, for å teste det ut :D Tihi!#Vinner #Blogg #Oslo #Trøndelag #Bloggshouts #Moro #Påskequiz

 

- Søtmonsen :))

24.03.2016

Påskequiz 3

 • Skrevet 24.03.2016 klokka 23:17
 • Kategori: Blogg

Heisann :)

Er fortsatt med på blogg.no sin påskequiz. Og jeg fikk nettopp en kommentar fra blogg.no at jeg vant 2 runde :D Så jeg fikk 3 bloggshouts ^^ YAY!

"Gratulerer! Du vant andre runde av påskequizzen og har fått 3 gratis bloggshouts. Disse vil automatisk bli brukt de tre neste gangene du shouter. :)"

8/8 Riktige svar!

Full pott! Enten du visste alle svarene, googlet deg fram til dem eller gjettet villt og vant, kan du klappe deg selv på skulderen og si: "Godt jobba!" Vi er behørig imponerte! :)

Del resultatet ditt i et innlegg i bloggen (kopier og lim inn teksten) og tagg innlegget med 

, så er du med i trekningen om gratis bloggshouts. :)#Blogg #Bloggshouts #Vinner #Runde2 #BNONOTTER3 #Moro #Påskequiz #Oslo #Trøndelag

 

- Søtmonsen :))

24.03.2016

Påske for meg

 • Skrevet 24.03.2016 klokka 22:44
 • Kategori: Personlig

Heisann :)

Jeg tenkte å hive meg på påske konkurransen til Talitasverden, som dere finner her: http://talitasverden.blogg.no/1458852531_pske_konkurranse.html.

Min form for påske er rett og slett å dra på hytta. Sitte på hytta og kose meg med en god bok og kvikk lunsj. Fiske på isen og kose oss ved ett bål, med kaffe/kakao og grille pølse.

Og vi fikk jo ny hytte nå i fjor høst. Så gleder meg til å ta i bruk den ^^

Men vi har ikke alltid hatt hytte. Da jeg var mindre var vi hver påske oppe på ett fjell som er borten for hytta på dette bildet. Og der fisket vi på ett vann som er veldig populært i påsken. Der fikk vi alltid mye fisk. Er lenge siden jeg har vært der nå. Eller så var vi på dette vannet vi har hytte nå, og fant ett koselig sted vi kunne ha bålplass, og borret noen hull på isen :)

Her ser dere ett gammelt bilde av meg fra en av de turene ;)

Så legger jeg med ett bilde mamma har tatt utover Mellingsvatn på vinteren ^^Ha en fortsatt god påske alle kjære lesere! ^^

#Oslo #Trøndelag #Påske #Tur #Fjellet #Vann #Fiske #Isfiske #Konkurranse #Bilder #Godpåske #Hytte #Hyttetur #Bålkos #Bål #Skitur

- Søtmonsen :))

24.03.2016

Wok med laks

 • Skrevet 24.03.2016 klokka 12:10
 • Kategori: Mat

Heisann!

I dag følte jeg for noe med laks, men noe jeg ikke har laget så mye av før. Så måtte tenke litt på det jeg hadde i kjøleskapet, og kom frem til at jeg skulle lage en wok med laks i. Dette er jo også veldig godt ^^ Jeg valgte å ha ris oppi wok'en, slik at det ble litt bedre. Jeg elsker jo ris, og synes det passer til det meste.

 

Wok med laks:

2 Gulrøtter.

1 Hvitløk.

1 Løk.

Litt Purreløk.

1 Liten brokkoli.

1 Pakke med 4 ferske laksebiter.

Sesamfrø.

Salt, sitronpepper og dill.

1 Pose ris.

 

Kok risen først til den er ferdig. Rens grønnsakene. Kutt gulrøttene og purreløken i julienne (Tynne strimler). Kutt brokkolien i små biter. Hakke løken og hvitløken. Del opp laksen i små skiver. Stek så laksen i ei panne og dryss sesamfrø og krydderet over. Ta så å stek grønnsakene og ha risen oppi grønnsakene. Så blander du resten med laksen, og bon apetit ;) 

 Dette ble da ikke så ille det ;) Ha en super dag videre! :)


#Oslo #Trøndelag #Mat #Middag #Laks #Grønnsaker #Gulrot #Ris #Wok #Purreløk #Løk #Hvitløk #Smak #Oppskrift #Kos #Godt

 

- Søtmonsen :))

23.03.2016

Blansjering av brokkoli/ blomkål

 • Skrevet 23.03.2016 klokka 14:17
 • Kategori: Tips

Hei hei :)

Tenkte jeg skulle legge ut ett tips til hvordan man egentlig skal "koke" brokkoli og blomkål. For man skal vel egentlig ikke koke de, for da blir de fort vasne og for mye kokt. Men det man gjør, kalles blansjere på fagspråket ;)

Og det er veldig enkelt. Du koker opp vann i en kjele med litt salt. Så når det koker, putter du blomkålen og brokkolien oppi vannet. Dytt den litt ned i vannet, slik at det kommer over alt. Og la de ligge i sånn ca. 20 sekunder, og ta de opp igjen. Dermed er de ferdige :) Grønnsaker er ment for å ha litt tyggemotstand. Er de bare helt myke og bløte, er det ikke særlig godt.

Om du vil ha gulrot til også. Så tar du bare å hiver oppi gulroten 2 min før. Kjenn litt etter på gulroten om den er stein hard eller ikke. For den trenger litt lenger tid i kokevannet enn brokkolien og blomkålen :) Men den skal heller ikke være vasne eller for mye.


 

#Oslo #Trøndelag #Mat #Tips #Grønnsaker #Gulrot #Brokkoli #Blomkål #Blansjere #Koking #Vann #Koketid #Blogg

 

- Søtmonsen :))

23.03.2016

Dag 7: Magiskliv challenge

 • Skrevet 23.03.2016 klokka 12:32
 • Kategori: Blogg


 

Hei og hopp :)

I dag er det dag 7, og siste dag i Unni sin magiske challenge :) Denne challenge har vært veldig moro å være med på, og den har gitt meg fine stunder å sitte å tenke på gode minner, og ting som jeg kanskje har glemt litt i den travle hverdagen <3 Tusen takk for en super challenge Magiske Unni <3

Dere finner challengen her: http://magiskliv.blogg.no/1458149193_unnis_magiske_utfordr.html

 

En Magisk challenge":

1. Noe magisk fra, eller i naturen.

2. Noe magisk du har gjort eller opplevd.

3. Noe magisk noen har sagt til deg

4. Hva er magi for deg?

5. Noe magisk fra skjermen; film, serie el.

6. Magisk musikk.

7. Noen du kjenner som er magisk.

 

I dag skal vi ha med noen som vi kjenner som er magisk.

Og der må jeg si at det er flere som er magiske for meg <3 Min mamma, pappa og farmor.


 

Min mamma er veldig magisk for meg. Hun har alltid vært der for meg, støttet meg fult og helt uansett hva. Hun er kokk, og da skjønner vel aller hvor jeg har det i fra ;) Var vel hun som lærte meg det meste innen matlaging, så ikke rart han jeg hadde som sjef da jeg var lærling mente jeg kunne så mye fra før av. Hun har aldri tvilt ett sekund når det gjelder hennes barn. Selv ikke da hennes familie, mor, far og søsken valgte å ikke tro på meg, og ville ikke ha noe med henne å gjøre noe mer da hun valgte å støtte meg. Hun er den sterkeste jeg vet av <3 Og er evig takknemlig for at akkurat hun er min mor <3 Hun er så magisk som klarer å vise slik styrke <3

Min pappa er klippen i denne familien. Han har alltid vært sterk både mentalt og fysisk. Han var den sterkeste jeg visste om da jeg var lita, fortsatt er, han kunne ta hvem som helst, selv hufsa da hun kom på TV- skjermen og skremte meg så fælt. Da var det pappa jeg ropte på. Han har alltid vært der for meg, oss alle. Passer på mamma nå som vi barna ikke bor hjemme lenger, og hun trenger en trøst for de hun har mistet <3 Han er min magiske ridder i skinnende rustning som redder oss fra all fare, og er gift med den vakreste dronninga i verden <3 Er så heldig som har han som min far <3

Har alltid sett opp til mine foreldre <3 Hadde ikke klart meg uten dem <3


 

Min farmor lagde verdens beste vafler. Hun har alltid vært litt magisk <3 Da hun og farfar hentet oss i barnehagen noen ganger, i den røde ladaen deres. Hun lagde bestandig verdens beste vafler, og farmor saft som vi kalte det. Saft med rabarbra, rips og solbær. Er alltid så hyggelig hos henne <3 Hun er alene nå, farfar døde i en trafikkulykke da jeg var 6 år gammel. Hun har vært alene siden det. Ei utrolig sterk dame, som bodde hjemme midt i skogen oppe mot Nordlandsgrensa alene til hun ble 92 år. Nå bor hun i en eldrebolig, lager ikke så mye selv lenger. Men må være lov siden hun er 94 år gammel :) Den sprekeste dama jeg kjenner <3 Er veldig fint å sitte å høre på henne fortelle om barndommen sin, og hvordan det var før i tiden da min pappa var liten. 

Og så må jeg jo ha med min magiske kjæreste <3 For han holder ut med meg, og klarer å elske en som er så vanskelig som meg ;) Det MÅ jo en magisk person til for å takle meg, hehe <3 Jeg er som en storm på havet for å si det sånn ;o Ingen kan temme meg, men han klarer å finne måter for å håndtere meg, elske meg, og takle mine dårlige sider <3 Da må jo han være veldig magisk, og at jeg fant han <3

 

#Magiskchallenge #Magiskliv #Oslo #Trøndelag #Magi #Magisk #Noenjegkjenner #Bekjent #Familie #Blogg

 

- Søtmonsen :))

22.03.2016

Påskequiz 2

 • Skrevet 22.03.2016 klokka 22:43
 • Kategori: Blogg

Er med på påskequizen til Blogg.no :)

Ps. Den siste er animen Attack on Titan ;) Så fikk dere litt hjelp :D

8/8 Riktige svar!

Full pott! Enten du visste alle svarene, googlet deg fram til dem eller gjettet villt og vant, kan du klappe deg selv på skulderen og si: "Godt jobba!" Vi er behørig imponerte! :)

Del resultatet ditt i et innlegg i bloggen (kopier og lim inn teksten) og tagg innlegget med 

, så er du med i trekningen om gratis bloggshouts. :) 

#BNONOTTER2 #Blogg #Påskequiz #Quiz #Svar #Anime #Attackontitan #Tips #Moro #Påske

 

- Søtmonsen :))

22.03.2016

Brussel <3

 • Skrevet 22.03.2016 klokka 20:05
 • Kategori: Blogg


 

Heisann.

Var utrolig trist i dag, da jeg kom på jobb og hørte på radioen at det hadde vært bombere i Brussel, Belgia. Jeg kjenner folk der nede, siden jeg bodde der i 3 måneder da jeg var lærling og jobbet på en restaurant der. Så måtte skjekke om de hadde det greit, og ikke var innblandet. Heldigvis var ikke de i nærheten da <3 Men så forferdelig at det skjedde.. Ikke rart folk blir skremt. Jeg orker ikke tenke så mye på det. For jeg tar ting til meg så alt for lett. Så om jeg tenker for mye på det vil jeg jo aldri torre å gå ut døra.

Mine tanker går til dere i Brussel <3 

(bildene tok jeg da jeg var der).

#Brussel #Belgia #Terrorangrep #Bomber #Venner #Bekjente #Melding #Radio #Forferdelig #Blogg #Hjerte #Bilde

 

- Søtmonsen <3

22.03.2016

Påskequiz

 • Skrevet 22.03.2016 klokka 18:31
 • Kategori: Blogg

Heisann!

Ble med på en påskequiz som blogg.no har for å være med i trekningen om gratis bloggshouts ^^

8/8 Riktige svar!

Full pott! Enten du visste alle svarene, googlet deg fram til dem eller gjettet villt og vant, kan du klappe deg selv på skulderen og si: "Godt jobba!" Vi er behørig imponerte! :)

Del resultatet ditt i et innlegg i bloggen (kopier og lim inn teksten) og tagg innlegget med 

, så er du med i trekningen om gratis bloggshouts. :) 

 

#BNONOTTER1 #Påskequiz #Quiz #Blogg #Konkurranse

 

- Søtmonsen :))

22.03.2016

Dag 6: Magiskliv challenge

Heisann ^^
Da er det dag 6 i challengen til Unni :) Og da skal vi vise til musikk vi synes er magisk :) 
Her er det noen sanger jeg synes er magiske <3 Jeg elsker jo Anime og Japan generelt. Så her blir det flere å høre på ^^ For de er magiske for meg, med å få meg til å føle meg bra, og slappa av litt <3 Tenke på mye rart.
 

En Magisk challenge":

1. Noe magisk fra, eller i naturen.

2. Noe magisk du har gjort eller opplevd.

3. Noe magisk noen har sagt til deg

4. Hva er magi for deg?

5. Noe magisk fra skjermen; film, serie el.

6. Magisk musikk.

7. Noen du kjenner som er magisk.

 
Denne er ufattelig avslappende og herlig å høre på <3
(Trykk på bildene for å se filmene ^^)
 
 
Denne er fra Animen Fairy tail.
 
qjhrmb5AG5M
Her er det triste, men utrolig fine sanger fra Animen Naruto <3
mmqJ4Vzwe40
 
Denne er fra Animen Full moon wo sagashite <3
K4UOo-E2Auw


Og til sist men ikke minst: Enya. Hun er en dame med utrolig vakker stemme. Dere husker kanskje noen av sangene hennes fra Ringenes Herre filmene?

54XztbNJ87g

Disse er veldig magiske for meg. Jeg får gåsehud, og de er helt fantastiske og triste <3 Beklager at det ble så mange, men måtte bare vise de frem, for det er så mange <3
 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Magiskchallenge #Challenge #Magiskliv #Magisk #Sanger #Musikk #Musikkfordineører #Høre #Herlig #Trist #Fantastisk #Vakkert

 

- Søtmonsen :))

21.03.2016

Farging av frokostegg i påsken

 • Skrevet 21.03.2016 klokka 19:47
 • Kategori: Tips

(Reposter denne i fra fjor :D )

Heisann ^^

Tenkte jeg bare skulle dele noen tips til hvordan dere kan farge eggene til frokost i påsken ;) Mange synes dette er veldig moro, siden det er påske og mange vil ha gule egg :D Men det som er moro er at man kan farge de i mange andre farger også.

Først så tar man jo eggene i kokende vann. Og her skal jeg nevne noen ting man kan bruke for å få forskjellige farger på skallet.

Ting man kan ha i vannet mens eggene koker:

 • Konditorfarger (Hvilke man vil, hos traktøren finner du masse forskjellige, enn de som er vanlig i nærbutikken).
 • Skallet på en Gul løk: Gir gul/oransj farge på eggene. Ha i skallet 1 minutt før eggene er ferdig, Har du de i lenger blir fargen mer brun.
 • Skallet på en Rød løk: Gir rød/rosa farge på eggene.
 • Gurkemeie for gule egg.
 • Blåbær for lilla/blå egg.
 • Man kan også prøve med spinat for grønne egg.

Men så klart fungerer konditorfarge best ^^ Ingen av de tingene setter smak på eggene :)

Håper dere farger påsken inn med masse fine egg ^^ Kos dere! :)

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Egg #Påske #Påskeegg #Frokost #Frokostegg #Fargeegg #Fargingavegg #Eggeglede #Tips #Farging #Farger

 

- Søtmonsen :))

21.03.2016

Dag 5: Magiskliv challenge

 • Skrevet 21.03.2016 klokka 18:01
 • Kategori: Blogg

Heisann!

I dag er det altså dag 5 i Unni sin magiske challenge. Og der skal vi ha om noe magisk fra skjermen; film, serie eller noe sånt.

Dere finner challengen her: http://magiskliv.blogg.no/1458149193_unnis_magiske_utfordr.html

En Magisk challenge":

1. Noe magisk fra, eller i naturen.

2. Noe magisk du har gjort eller opplevd.

3. Noe magisk noen har sagt til deg

4. Hva er magi for deg?

5. Noe magisk fra skjermen; film, serie el.

6. Magisk musikk.

7. Noen du kjenner som er magisk.

 

Noe magisk for meg fra skjermen, er så mye. For jeg er en stor entusiast av både film, serier, videospill og Anime :)

Anime har hjulpet meg veldig opp igjennom årene, med depresjoner og selvhat. De fikk meg til å se lysere på livet. Til å drømme meg bort i fantastiske fantasier og historier. 

Naruto er min favoritt Anime, og den som fikk meg inn i ett letter sinn <3 Muligens Spoiler om noen ikke har kommet så langt ;)

(Trykk på bilene for å se filmene ^^)

YwoAeiPQBAE

(Naruto har en handling i Ninja verdenen. Hvor enkelte er født med spesielle krefter, mens andre ikke. Og Naruto er hovedpersonen i denne serien. Han har mistet sine foreldre og er for seg selv. Han blir sett på som ett missfoster for han ble født under ett angre av en mektig kraft, og de seglet denne kraften inn i hans kropp for å få den under kontroll. Og folk avskyr han pga dette, noe han ikke vet hvorfor. Han er ikke klar over dette selv.)

Film har gjort det samme siden jeg var lita. For helt siden jeg så Ringenes Herre og Harry Potter, har jeg vært helt fortapt i film <3 Det er livet mitt nå i dag.(Ringenes Herre er det magiske for meg innen film <3 Det er jo alver, dverger, orker, troll og så mange magiske skapninger som er meg :D )

Serier ble jeg mer interessert i, i ettertid. Fikk opp øynene for det som gikk på TV, og måtte bare kjøpe samlingsbokser. Hehe.

Videospill ble jeg helt betatt av da jeg satt å spilte Spyro the dragon! Haha! Savner det spillet :P 

Så her ser du noen av de magiske øyeblikkene mine fra TV- skjermen <3 Som fikk meg til å drømme meg vekk fra det vonde, og at jeg rett og slett er her i dag. 

#Magiskchallenge #Magiskliv #Challenge #Film #Anime #Serier #Videospill #Magisk #Magi #TV #Skjerm #Blogg #Oslo #Trøndelag #Geek

 

- Søtmonsen :))

20.03.2016

God påske!

 • Skrevet 20.03.2016 klokka 13:37
 • Kategori: Blogg


 

Hei hei! :)

Ville bare ønske alle ei super påske! ^^ Håper på supert vær, og sol så det holder! Slik at folk kan nyte dagene med ski, slalåm/ snowboard, turer, innekos, hyttetur og alt det man føler for i påsken :) Kose seg med appelsiner og kvikk lunsj ;)

Jeg skal ingenting i påsken, blir ikke noen tur hjem, siden jeg nettopp var der en tur. Så skal jeg jobbe litt også da. Kos dere så mye alle sammen! <3

 

#Oslo #Trøndelag #Påske #Fri #Påskeuke #Påskeferie #Påskehar #Hyttetur #Skitur #Ski #Kos #Appelsin #Påskeegg #Kvikklunsj #Peiskos #Hyttekos #Blogg #Oslopåske

 

- Søtmonsen :))

20.03.2016

Dag 4: Magiskliv challenge

 • Skrevet 20.03.2016 klokka 12:45
 • Kategori: Blogg

Hei hei :)

Da er det dag 4 i Unni sin challenge. Og der skal vi si noe om hva magi er for deg selv. 

Dere finner challengen hennes her: http://magiskliv.blogg.no/1458149193_unnis_magiske_utfordr.html

 

En Magisk challenge":

1. Noe magisk fra, eller i naturen.

2. Noe magisk du har gjort eller opplevd.

3. Noe magisk noen har sagt til deg

4. Hva er magi for deg?

5. Noe magisk fra skjermen; film, serie el.

6. Magisk musikk.

7. Noen du kjenner som er magisk.

 

Hva er magi for meg? Hmm...

Magi for meg må være tro, håp, vennskap og knyttende bånd til hverandre. Det er jo så mye som er magisk, men velger å utdype disse i dagens challenge :)

Det at man har en tro om ting man ikke ser. Da tenker jeg ikke på Guder og slikt, men dette med engler, feer og alver. For hvor kommer disse fra egentlig? Om man tenker seg om, hvorfor er det noe som heter en alv? Så det er litt magi i det for meg å kunne fantasere om det <3 Ha troen på at det kanskje finnes ^^ I drømmeland, eller i naturen :) Hehe ;)


 

Det at man får et vennskap til noen, ett bånd for kjærlighet eller vennskap er magi for meg <3 Man møter en totalt fremmed, og denne kan bli din venn eller kjæreste. Helt fantastisk om man tenker på det :) 

Og dette med håp, håp om at ting skal bli bedre. At unasett hvor mye nedgang man får, så har man håpet om at det skal bli bra igjen. Håp er magisk <3 Mister man håpet, mister man seg selv. 

 

#Magiskchallenge #Magiskliv #Magisk #Magi #Håp #Vennskap #Bånd #Kjærlighet #Tro #Alver #Engler #Feer #Gud #Blogg #Oslo #Trøndelag 

 

- Søtmonsen :))

19.03.2016

Fløtesaus til Lammesteik

 • Skrevet 19.03.2016 klokka 20:29
 • Kategori: Sauser


 

Hei hei :)

Lam er noe som hører til i påsken, og der synes jeg personlig at det passer best med fløtesaus til. Så da må jeg jo dele oppskriften på den :)

 

Fløtesaus:

2 ss Smør.

2 ss Hvetemel.

1/2 dl Kraft fra steika.

1/2 dl Fløte.

Ca. 1/2 dl vann.

1 Buljongterning med oksekraft. (Du finner også lammekraft i butikken).

Rosmarin, salt og pepper.

Sukkerkulør.

 

Smelt smøret. Ha i hvetemelet og lag en jevning. Ha i kraften fra steika og fløten. Spe på med resten av vannet til den blir passe tykk. Ha i buljongen og kok sammen med sausen. Smak til med rosmarin, salt og pepper. Ha kun i ett par dråper sukkerkulør. For den skal ikke være like brun som brunsaus, men litt lysere.#Oslo #Trøndelag #Lam #Påske #Saus #Fløte #Fløtesaus #Lammesteik #Påskelam #Mat #Middag #Blogg #Godt #Matglede

 

-Søtmonsen :))

19.03.2016

Lammesteik

 • Skrevet 19.03.2016 klokka 18:25
 • Kategori: Mat

Heisann! :)

Nå som det er påske, så er det jo veldig vanlig over alt i Norge med lam. Enten det er lammelår eller steik :) Så tenkte å dele noen "gode" bilder av maten ;) Og litt om hvordan man steiker lammesteiken i ovnen :)

 

Lammesteik:

Man får kjøpt ferdig innrullet steik i butikken som er krydret og alt. Og du får kjøpt kjøttet, slik at du fikser det selv. 

Krydder til lam synes jeg er best med salt, pepper, rosmarin og timian. Rosmarin er liksom ett "must" til lam. Og det gir en herlig smak på kjøttet.

Man varmer opp ovnen til 125 grader, og putter ett steketermometer i steika. Så for rosa kjøtt, skal det være rundt 70 grader. Og for helt gjennomstekt, så må den være rundt 76 grader. Kjøttet blir veldig mørt og godt om man har det på lav varme. For har man for høy varme, blir det fort tørt og brent på utsiden.

La steiken hvile i 10- 15 min, før dere deler den opp i skiver.Dette er nok den beste kniven jeg har, når det kommer til kjøtt. Jeg fikk dette settet når jeg hadde stått fagprøven, av de jeg jobbet med. Og den er super god å skjære med, og jeg elsker at det var med en slik gaffel.


Tilbehør: Blansjert brokkoli og blomkål. Kokte poteter og fløtesaus.

Dere finner oppskrift på fløtesaus her: http://matogkakeoppskrifter.blogg.no/1458402541_fltesaus_til_lammeste.htmlHåper dere får en super påske! :)

#Oslo #Trøndelag #Mat #Påske #Påskelam #Lam #Lammersteik #Steik #Godt #Matglede #Godmat #Middag #Saus #Blansjert #Grønnsaker #Potet #Fløtesaus #Påsketid

 

- Søtmonsen :)) 

19.03.2016

Dag 3: Magiskliv challenge

 • Skrevet 19.03.2016 klokka 12:45
 • Kategori: Blogg

Heisann!

Da er dag 3 i challengen til Unni her. Og der skal vi vise til noe magisk noen har sagt til deg.

Her måtte jeg tenke en stund, for denne var ikke helt enkel å komme på.

 

Dere finner challenge her: http://magiskliv.blogg.no/1458149193_unnis_magiske_utfordr.html

 

En Magisk challenge":

1. Noe magisk fra, eller i naturen.

2. Noe magisk du har gjort eller opplevd.

3. Noe magisk noen har sagt til deg

4. Hva er magi for deg?

5. Noe magisk fra skjermen; film, serie el.

6. Magisk musikk.

7. Noen du kjenner som er magisk.

 

En gang som jeg husker, var at da jeg var mindre så hadde vi besøk av en onkel av meg og ei dame han hadde da. Og hun sa til mamma at jeg og broren min så ut som noen engler. Ikke for å være noe sånn selvdigger her, for de som kjenner meg vet at jeg absolutt ikke er det. Men jeg har blitt fortalt det før også, at jeg er en engel. Vet ikke helt hvorfor men. Jeg har alltid elsket feer/alver/engler, og det er vel kanskje derfor? Fordi jeg liker det så godt ^^ Og engler er veldig magiske i seg selv synes nå jeg <3


 

En annen ting jeg har blirr fortalt var av ei dame fra hjemplassen min, hun er død nå dessverre.. Men først må jeg bare si at jeg var litt av en sangfugl da jeg var mindre, sang mye på scene foran folk og slikt. Alltid elsket å synge, helt frem til jeg fikk scene skrekk av en eller annen grunn. Var med å sang alene på russerevyen også da, klarte det så vidt ;o Men tilbake til saken, jeg skulle gå rundt og samle inn for TV- aksjonen den gang. Og hun åpnet døren, og visste jo så klart hvem jeg var, siden det er ei lita bygd og alle kjenner alle :D Så sa hun noe jeg alltid vil ta med meg i hjertet mitt <3 Hun lurte på om jeg fortsatt sang. Jeg ble litt paff, og bare joda, gjøre vel det. (For meg selv ihvertfall). Så sa hun, du må aldri slutte å synge, for du har en nydelig stemme.<3 Dette gjorde meg veldig glad, at noen faktisk husket, og at hun sa det sånn rett ut. Hun kunne latt vær å si noe om det i det hele tatt. Men hun gjorde det, og det gjorde dagen min så mye bedre <3 Hvil i fred kjære deg <3


(Sangfuglen Lene Kristin ;) )

Så er det de gode ordene vi sier til hverandre i min familie <3 Gla i dæ :)) Sier det mer og mer nå, siden vi mistet en hel slekt.. Da tar vi vare på de som betyr noe, og lar de vite det <3

 

Disse øyeblikkene sitter fastbrent på hjernen, og jeg synes det er veldig magisk <3

 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Magiskchallenge #Challenge #Sang #Minner #Magisk #Magiskliv #Ord #Storeord #RIP #Hvilifred #Sanger

 

- Søtmonsen :))

18.03.2016

Dag 2: Magiskliv challenge

 • Skrevet 18.03.2016 klokka 12:44
 • Kategori: Blogg

Heisann!

Da er det dag 2 i Unni sin magiske challenge ^^ Og her skal vi vise noe magisk vi har gjort eller opplevd :) Der måtte jeg tenke litt, for hva har vært magisk for meg..

Dere finner challengen her: http://magiskliv.blogg.no/1458149193_unnis_magiske_utfordr.html.
 

En Magisk challenge":

1. Noe magisk fra, eller i naturen.

2. Noe magisk du har gjort eller opplevd.

3. Noe magisk noen har sagt til deg

4. Hva er magi for deg?

5. Noe magisk fra skjermen; film, serie el.

6. Magisk musikk.

7. Noen du kjenner som er magisk.

 

 

De fleste magiske øyeblikkene må være fra da jeg var barn ^^ Fra alle de fine turene vi hadde med mamma og pappa i naturen <3(Legger med bilde av Huldra ;) )

En gang var da jeg og min bror gikk sammen med mamma og pappa til en plass som heter Namskroken, en sted i mine hjemtrakter :) Da vi hører en lyd mens vi går på en sti i skogen. Det er en veldig høy knirke lyd, som om ei dør blir åpnet. Da sa pappaen min at det var Huldra som åpnet døra til huset sitt. Hehe. Jeg trodde jo på det jeg ;o Jeg var vel rundt 5- 6 år da :) (Nå i dag vet jeg jo at det var to trær som gnisset mot hverandre i vinden), men var mer spennende med Huldra ;)(Her ser dere alvene som danser på vannet <3)

En annen gang var i båten vår oppe i Mellingsvatn ^^ Mine hjemtrakter det også. Vi har hytte der nå, men før det hadde vi bare båtplass. Det var vel på tur hjem fra da vi hadde satt garn tror jeg. Og det var skumring, slik at du så skodden ligge på vannet. Og jeg syntes det var skummelt, så mamma sa at det var alvene som danset på vannet :) Da ble det liksom så mye bedre, siden jeg elsker alver/feer og alt sånt ^^ Jeg var vel 7- 8 års alderen tror jeg :)(Bilde av Mellingsvatn. Min oldefar eide alt dette før. Derfor Mellingsvatn. Jeg heter Mellingen. Men hvorfor han mistet det er ett mysterium, for han ble funnet død i ei elv som renner ut av Mellingsvatn...)

Så var det da jeg var i Bryssel i 3 måneder da jeg var lærling. Da fikk jeg se mye fint! F.eks. The atomiium :) Magisk sant?


 

Jeg har mange slike fine og magiske minner, fra alle turene vi har hatt da jeg var mindre <3 De er for evig i mitt hjerte <3 Takk for en super challenge Unni, så jeg fikk sitte å tenke litt <3

 

#Magisk #MagiskChallenge #Challenge #Magiskliv #Foto #Bilder #Mellingsvatn #Namskroken #Minner #Familie #Alver #Huldra #Tur #Naturen

 

- Søtmonsen :))

17.03.2016

Vi savner Rorbua ;)

 • Skrevet 17.03.2016 klokka 22:21
 • Kategori: Blogg

Hei hei! :)

Må bare legge ut denne videosnutten også! :D Hehe! Jeg har det moro nå! Med dårlige fjellvettregler, og gamle Rorbua filmer ;)

Kos dere masse i kveld! :)

LIEdmaoMjD8
Se den helt ferdig ;D Denne er knakende god :D

#Morsomt #Samer #Oslo #Trøndelag #Rorbue #Hjemmebrent #Video #Moro #Spøk #Latter

 

- Søtmonsen :))

17.03.2016

Fjellvettreglene går galt ;)

 • Skrevet 17.03.2016 klokka 22:01
 • Kategori: Tips

Hei hei :)

Tenkte jeg bare skulle dele ett litt morsomt innlegg hos dere alle, nå som det er snart påske :D

Ett tips er jo å følge fjellvettreglene når man skal ut å gå på ski. Og de fleste kjenner vel til de? ^^

Men her er det noen som har tatt fulstendig feil, og jeg håper ikke dere følger disse ;D Hehe! Men moro er det ment å være, og moro er det ;)

Ha en super påske folkens! :)Jeg lo godt ja ;)

 

#Oslo #Trøndelag #Spøk #Moro #Morsomt #Fjellvettregler #Fjell #Påske #Tull #Lættis

 

- Søtmonsen :))

17.03.2016

Challenge fra magiskliv

 • Skrevet 17.03.2016 klokka 12:42
 • Kategori: Blogg

Hei hei ^^

Magiskliv har ordnet i stand en liten challenge til oss andre bloggere, og den har disse oppgavene for 7 dager fremover.

"En Magisk challenge":

1. Noe magisk fra, eller i naturen.

2. Noe magisk du har gjort eller opplevd.

3. Noe magisk noen har sagt til deg

4. Hva er magi for deg?

5. Noe magisk fra skjermen; film, serie el.

6. Magisk musikk.

7. Noen du kjenner som er magisk.

Hun har til og med noen gaver til to av deltagerne når den er ferdig ^^ Så gå inn her for å bli med: http://magiskliv.blogg.no/1458149193_unnis_magiske_utfordr.html.

 

Så mitt bidrag til dag 1 med noe magisk fra, eller i naturen:

Jeg synes naturen er magisk i seg selv. Hvordan den klarer å fjerne all engstelse og bekymringer fra ens hjerte når man er der ute i skogen eller på fjellet. Jeg vokste opp stort sett i naturen, noe jeg er svært takknemlig for. Mine foreldre har lært oss mye siden vi var barn, og jeg er takknemlig for den lærdommen nå i dag <3 Så det magiske fra naturen nå blir nok disse bildene fra mine hjemtrakter. Har så mange å velge i som jeg synes er litt magiske :D Så har plukket ut noen ^^Dette bildet synes jeg ble ett blinkskudd ^^ For det ser så mystisk ut der det ruver over alle andre, og skyene la seg ikke rundt det.Denne gropa i fjellet bak hytta vår kalles Gryta ^^ Den er jo litt "magisk" Skapt synes du ikke? ;)Og naturens egen bilderamme :)Dette treet har fått litt medfart når det vokste tror jeg ;o Om bare de kunne snakke å fortelle hva de har sett opp igjennom årene :)

 

#MagiskChallenge #Oslo #Trøndelag #Magiskliv #Challenge #Bilder #Naturen #Naturbilder #Tre #Merkelig #Magisk #Natur #Gryta #Mektig

 

- Søtmonsen :))

16.03.2016

Vinnere av Påskeeggene

Hei hei :)

Tenkte jeg måtte ta en tur innom for å trekke vinnere av påskeeggene jeg har giveaway på :) Og jeg ønsker alle lykke til! Og håper de som vinner koser seg med påskeegget når det kommer ^^ Og at dere alle andre får en kjempe fin påske <3 Det er ikke lenge igjen nå, og jeg håper på fint vær og føre :)

Den første vinneren er....Yvonne og Terje! :D Hvor flott er det ikke at de er de første jeg trekker da ^^ 

 

Og den andre vinneren er....Den lille pandaen :D 

 

Og den tredje, og siste vinneren er.....Susanne!! :D Woho ^^

Gratulerer så mye til alle vinnerne! ^^ Sender mail for adressene nå ^^ 

 

Ha en super kveld videre folkens! :)

 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Giveaway #Påskeegg #Smågodt #Godteri #Godis #Påske #Egg #Vinnere #Trekning

 

- Søtmonsen :))

16.03.2016

Siste sjanse til påskegiveaway!

Hei :)

Ville bare minne på om at jeg trekker vinnere til påskeegg i kveld! Så gå inn å meld dere på her før det er for seint ^^

Gå til dette innlegget: http://matogkakeoppskrifter.blogg.no/1457545944_pskegiveaway.html.

 

Ha en super kveld :)

#Oslo #Sistefrist #Sistesjanse #Trøndelag #Blogg #Påskeegg #Egg #Påske #Giveaway #Konkurranse #Kveld

 

- Søtmonsen :))

16.03.2016

Dårlig dag

 • Skrevet 16.03.2016 klokka 16:05
 • Kategori: Personlig


 

Heisann!

I dag har jeg fri fra jobben, siden jeg skal egentlig jobbe helg. Men det blir det ikke noe av nå da. Måtte en hastetime til legen i dag, heldigvis fikk jeg en time til noen andre enn min lege, siden hun var opptatt i hele dag. Jeg var til fysioterapauten i forrige uke, og der har jeg klart å ryke ett eller annet i nakkemusklene. Så jeg kjente en kul bake i nakken da jeg kom hjem den kvelden, og tenkte at jeg måtte vente til over helga for å se om den ble borte. Men den ga med dundrende hodepine, og jeg ville bare spy. Så jeg drøyde det til i dag, siden jeg har fri da. For å skjekke hva det var. Og de sa det var rett og slett en fiber eller noe sånt i muskelen min som haddet røket. Det var da enda godt det da, at det ikke var noe annet skummelt noe. Men den må da altså gro av seg selv, så jeg ble sykemeldt ut helga.

Har ikke vært så aktiv her pga. det. Har hatt veldig vondt i hodet og måtte bare legge med da jeg kom hjem fra jobb i går. Har prøvd å få med meg hva dere andre har lagt ut, og kommentert på noen, men ikke alle dessverre. Er rett og slett for "rar" i hodet til det nå. Må ta det med ro ei stund nå.

Håper dere har en super dag! Og at dere nyte sola som er ute nå :) Her i Oslo er det veldig godt ute nå, varmt og sola skinner :) Vi er så heldige å ha balkong der vi bor. Så man kan sitte litt der ute.

Husk påskegiveawayen! Trekker vinnere i kveld: http://matogkakeoppskrifter.blogg.no/1457545944_pskegiveaway.html

Ha en fortsatt fin dag kjære lesere <3

#Oslo #Trøndelag #Sol #Sykemeldt #Skade #Nakke #Muskel #Fysioterapi #Blogg #Fintvær #Vær #Sollys #lege #Hastetime #Legetime #Fridag #Uke 

 

- Søtmonsen :))

14.03.2016

Respekt for hverandre

 • Skrevet 14.03.2016 klokka 19:38
 • Kategori: Tips

Hei hei! :D

Har fått så mange gode ord fra felles bloggere i det siste, så jeg blir helt rørt her :D Så tenkte at det er på tide jeg gjør det samme ^^

OBS! Mye tekst ahead! ;)

Etter at jeg startet denne bloggen, har jeg tittet innom nye blogger nå og da, og mange føler jeg at jeg har fått god kontakt med ^^ Jeg synes jeg har møtt veldig mange flinke og fantastiske bloggere. Og det er helt utrolig at man finner slike mennesker på nett nå i dag synes jeg. Med alt netthatet og stygge kommentarer over alt. Men likevel er det disse flotte bloggerne som støtter opp hverandre, og sier nok er nok. Vi er tross alt mennesker vi og, ikke roboter som sitter her å skriver uten følelser. Og med det må jeg ta opp dette med at det er veldig mange bloggere som får så mye dritt slengt etter seg, bare fordi at de blogger om, kanskje livet sitt, eller ting som fasinerer dem. Men at de skal liksom bare godta de styggeste av de stygge kommentarene, den ene etter den andre. Hvor er folkeskikken henn? Hvor ble det av sunt fornuft, og dette med å være mot andre, slik du vil de skal være mot deg? Hva er det som skjer!? 

Jeg har "møtt" så mange fantastiske mennesker her inne på blogg.no, og jeg synes virkelig ikke de fortjene slik dritt fra andre.. De tror virkelig de har noe med om hvem som får barn å skaper seg en familie eller ikke? Hva har vel andre med det å gjøre? Er man ikke glad for dem, og ønsker dem lykke til, så heller la vær å skrive noe i det hele tatt. For dette blir for dumt.

Så med dette vil jeg takke for noen flotte mennesker her inne! Og jeg må fremheve noen av de, som har vært så snille å delt så fine og gode ord om meg og min blogg <3 Og jeg sender ett bilde av tulipaner til dere gode medmennesker! <3 

Dere burde skjekke ut disse, om dere ikke allerede har gjort det:

http://reiduns68.blogg.no/1457948403_framsnakkings_tid.html. Denne dama skreiv ett innlegg om framsnakking, og hun hadde lagt med en link til min blogg. Jeg ble utrolig glad for dette, og positivt overrasket over at noen ville linke til min blogg ^^ Så dere burde ta dere tiden og inn her å titte en snar tur :D Hun har en kjempe flott blogg, og skriver så ærlig og realt ^^

http://magiskliv.blogg.no/ Også har dere denne flotte damen her! Hun er en felles trønder ;D Og jeg føler vi begge er veldig like :) Hun har en kjempe flott blogg, og er seg selv til max, noe jeg elsker! ^^ Hun er full av liv, og sprer masse glede med bloggen sin <3 Vi trenger sånne blogger også ^^

http://frodith.blogg.no/ Denne bloggeren har jeg egentlig følgt lengst tror jeg :) Jeg startet ikke denne bloggen før høsten i fjor. Så hun var vel en av de som stakk seg ut til å begynne med, og jeg måtte bare følge henne :) Hun har en morsom blogg, og har mange fine innlegg. Noen for litt moro, og andre med masse flotte bilder. Hun er kjempe flink til å framheve andre bloggere og mennesker rundt seg <3 Så jeg MÅ jo bare linke henne her ^^

http://missmommy.blogg.no/ Hun her har en fantastisk blogg også. Har giveaways, og masse fine oppskrifter. Hun skriver veldig ekte, og har flotte bilder på bloggen sin. Det er verdt å ta en titt innpå hennes blogg ^^ Hun skriver om sin flotte familie, og mange viktige temaer.

http://lisarorvik.blogg.no/ Hun her har jeg også fulgt med ei stund nå :) Hun har så flotte og virkelig private innlegg om hvordan det er å ha spiseforstyrrelser, og det å slite med noe man aldri vil glemme. Jeg følger henne, for jeg forstår hvordan hun har det ang en sak som skjedde henne. Jeg sitter rett og slett å gråter noen ganger når jeg leser innleggene hennes. For hun får satt ord på tunge temaer. Hun er ei utrolig flott jente, og har kommet langt i bloggverden allerede <3

http://filippaa.blogg.no/ Og jeg må ta med disse to her <3 De er to flotte mennesker som har en blogg sammen, for de er ett par ^^ De skriver blogg om hundene sine, og livet sitt generelt. De har så mange fine innlegg om hvordan det er å ha hund, om hundene deres privat. De har så flotte bilder, og jeg bare forelsker meg slik i hundene deres ^^ <3 De har flotte tips der også ang. hund :)

Det er så mange flere jeg følger, som har supre blogger! Dere alle er fantastiske! Og jeg føler meg beæret av å ha blitt kjent med dere ^^

Ønsker dere alle en super dag videre! <3

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Respekt #Bloggere #Medmenneske #Styggekommentarer #Blomster #Framsnakk #Tips #Link #Folkeskikk

 

- Søtmonsen :))

13.03.2016

Søndagsbesøk

 • Skrevet 13.03.2016 klokka 23:11
 • Kategori: Mat


 

Hei hei ^^ 

Har ikke vært så aktiv på bloggen i dag, siden jeg har holdt på med middags styr til vi skulle ha besøk av ett vennepar i dag ^^ Så jeg har da stått å lagd kyllingfilet innsurret i bacon med stekt ris og grønnsaker, og stekte nudler og salat :D Og jeg må si det ble veldig godt ;) Lagde moccafromasj i går, som vi skulle ha til dessert. Så det ble da en veldig hyggelig kveld :) Fikk tatt igjen mye, siden det er ei stund siden vi har sett dem. Blir litt sånn når man styrer med mye, og har mye man skulle ha gjort. Så glemmer man litt at man ikke har sett folk på ei stund, plutselig står man der, oi.. Det er kanskje ei stund siden vi så de sist? Men sånn er det bare noen ganger dessverre ;o

Men jeg håper da de koste seg ^^ Jeg tror nok maten var bra ihvertfall, for det så ut til å være veldig mye mat, men det ble da neste spist opp :D Så jeg er jo super glad for det ihvertfall ^^

Så tenkte jeg kunne dele med dere også, hva jeg brukte til maten.

 

Alt dette ble lagd til 4 personer, og det ble faktisk ikke så mye igjen ;)

Baconsurret kylling:

Kyllingfilet.

Lettrømme.

Hvitost.

Baconskiver.

Salt, pepper, chicken and steak krydder og dill.

 

Ta kyllingfileen og krydre med krydderet. Ha på litt rømme (ca. ei teskje) på toppen av kyllingen, og ha ost oppå rømmen. Pakk så baconskivene i rundt fileen. Stek de litt i panna på begge sider, slik at baconet får litt farge. Så steker du de i ovnen på 200 grader i ca. 30 min. Om man har varmluft så stek de på 20 min, og de siste 10 med varmluft, for å få sprøere bacon.

 

Stekt ris:

2 poser Basmatiris.

5 små Sjampinjong.

1 halv Paprika.

1 Gul løk.

 

Kok risen til den er ferdig. Kutt løken og paprikaen i terninger. Kutt soppen i skiver. Stek soppen, løken og paprikaen og bland risen inn i grønnsakene. 

Stekte nudler:

1 pakke Eggnudler.

1 halv Paprika.

Litt Purreløk.

2 Kinesiske hvitløk.

2 Røde chili.

Salt, pepper og paprikapulver.

 

3 terninger med hønsebuljong.

Vann.

 

Kok opp en kjele med vann og ha i buljongterningene. Ha så i nudlene, og la de kokes ferdig. Så heller du av kraften og tar ut nudlene. Hakk paprika, purreløk, hvitløk og chili. Fres de i en panne og ha nudlene sammen med grønnsakene. Ha i litt salt, pepper og paprikakrydder. 

 

Salat:

Crispisalat.

Agurk.

Paprika.

Ananas.

 

Sweet chili saus ved siden av ^^ 

Oppskrift på moccafromasj finner dere her: http://matogkakeoppskrifter.blogg.no/1455903762_moccafromasj.html.

Håper alle har kost seg i helga ^^ Føler selv at den bare har flydd forbi ;o
 

#Oslo #Trøndelag #Oppskrift #Mat #Middag #Middagsbesøk #Besøk #Venner #Vennepar #Kos #Mimre #Asiatiskmat #Asiatisk #Stektenudler #Stektris #Bacon #Baconsurret #Kylling #Grønnsaker #Stekt #Chili #Godmat #Godt #Matglede #Gladimat #Mocca #Moccafromasj #Mokka #Sændag

 

- Søtmonsen :))

11.03.2016

Påskegiveaway!

AVSLUTTET!

Heisann! :)

Ja, da er det snart påske, og jeg tenke det at hvorfor ikke ha en giveaway på litt påskegodt? ;) Så jeg har bestemt med for å ha giveaway på 3 påskeegg! :D De fleste har vel fått med seg at det er latterlig lave priser på smågodt i det siste? For på Rema Tusen får du nemlig smågodt for 2,90 per hekto ;o Det er jo galskap :D Men det liker vi! Og Da har jo andre butikker fulgt etter, slik at det har blitt en liten priskrig. Samtidig som at de setter ned prisene på andre varer som er populære i påsken som kvikklunsj og slikt :) Nille har også tilbud på påskeegg til 5 kr. ut denne uken ^^ Så bare å følge med folkens!

 

Det dere må gjøre er:

 • Lik siden min på facebook. (Må ikke, er ikke alle som har facebook, men fint om dere vil følge meg der også ^^)
 • Kommenter innlegget med hva du bruker å gjøre i påsken.
 • Del gjerne ^^


 

Så kom og meld dere på! ^^ Trekker 3 vinnere på onsdag den 16 Mars ^^

 

 

#Oslo #Trøndelag #Påske #Egg #Godteri #Smågodt #Påskeegg #Påskehare #Gulterkult #Gul #Giveaway #Blogg #Konkurranse #VInnere

- Søtmonsen :))

10.03.2016

Dag 7: Hva slags mat jeg liker best, og hvorfor

 • Skrevet 10.03.2016 klokka 20:50
 • Kategori: Blogg

Heisann :)

I dag er det dag 7, og siste dag i challengen min ^^ Og da har jeg skrevet at man skal fortelle om hva slags mat man liker best, og hvorfor.

Dere finner challengen her: http://matogkakeoppskrifter.blogg.no/1456147281_en_challenge_til_dere.html.

Det beste av mat jeg vet er rett og slett Thai mat. Fordi de bruker råvarene slik de er, og lager nydelige retter av de. For om du tar Kina mat foreksempel, så lager de fritert kylling og koker det i saus etter på, for ALT skal i saus. Og det synes ikke jeg er noe godt, ødelegger hele vitsen med det. Mens Thai mat da, så tar de alt hver for seg, og lager retter som fritert kylling med salat og ris. Eller svinespyd med peanøttsaus, ris og sterk agurksalat. Selv sånne retter med kjøtt, cashewnøtter, grønnsaker og koriander er ikke dynket i saus. Men blandet sammen til en perfekt rett som ikke er dominert av sausen. Og ikke for å snakke om stekt ris eller nudler, og vårruller da :D

Så derfor elsker jeg Thai mat :D Pluss at de har så mange smaker! Mye sterk mat også, og jeg elsker jo å bruke sweet chili saus til ting :D Og da kan jeg faktisk råde dere som bor i Drammen, eller er der mye å besøke Soi Saam. Der får du vite litt om historien til Thai mat, og hva de gjør med maten. Og så har de veldig god mat, og de bruker å ha slike menytesterdager, der hvor folk kan bestille en billett til å komme på en dag de har satt opp, og smake på forskjellige retter, og om de burde ta det inn på menyen. Så det anbefaler jeg på det sterkeste! Dere finner den på Strømsø siden ^^
 

Og her i Oslo så anbefaler jeg virkelig å besøke Som Tam på Torshov. De har super god mat der, og det er en liten og søt restaurant. Men de har også take away, noe vi benytter oss av ofte :P

Hva liker du best? :)


De som er med på challengen:

Evaswindow: http://evaswindow.blogg.no/1457595043_siste_dag_i_stmonsens.html

Magiskliv: http://magiskliv.blogg.no/1457340578_real_food_challenge_d.html

Dvergpinschereimitthjerte: http://dvergpinschereimitthjerte.blogg.no/1457643421_real_food_challenge_d.html

TVV: http://tvv.blogg.no/1457293202_stmonsen_challenge_7.html?c=1457646577478

Natheless: http://m.natheless.blogg.no/1457686039_challenge_dag_7_best_.html

Frodith: http://frodith.blogg.no/1457719725_miss_ferdigmat_og_stm.html

Dedicat: http://dedicat.blogg.no/1457783270_stmonsen_challenge.html

Talitasverden: http://talitasverden.blogg.no/1457806984_challenge_dag_7_favor.html

 

Og jeg vil bare takke alle som ville være med på denne challengen ^^ Det har vært veldig moro, og fint å se alle de fine bildene :) Jeg har jo stor interesse for slikt, og da er det moro å se hva andre liker, og har det på kjøkkenet :) Så tusen, tusen takk ^^

 

#Oslo #Trøndelag #Mat #Thaimat #Godt #Restaurant #Torshov #Drammen #Thai #Middag #Historie #Blogg #Challenge #SomTam #SoiSaam #Ris #Råvarer #Saus #Sterkmat #Sterkt #Stektris #Stektnudler

 

- Søtmonsen :))
 

10.03.2016

BBQ kylling

 • Skrevet 10.03.2016 klokka 15:11
 • Kategori: MatHeisann! :)

Her har jeg laget noe som er veldig godt :D De fleste har kanskje sett at de har slike juciy chicken poser i butikken? Men forskjellige smaker i. Og disse har jeg testet ut ofte. Min favoritt der er hvitløk, men nå har de kommet med en ny smak, nemlig BBQ :D Og denne var veldig god!Så jeg puttet kyllingfilettene i posen og stekte de i ovnen slik det står bak på posen. Så kokte jeg litt ris, og lagde en salat. Du trenger ikke noe spesielt med saus til pga. BBQ'en. Men det er godt med sweet chili saus og da.

 

Ha en fortsatt fin dag! ^^

 

#Oslo #Trøndelag #Mat #Middag #BBQ #Kylling #Juicychicken #Juicy #Barbecue #Salat #Godt #Ris #Kos

 

- Søtmonsen :))

09.03.2016

Dag 6: Min favoritt dessert

 • Skrevet 09.03.2016 klokka 20:35
 • Kategori: Blogg


 

Heisann! ^^

I dag er det dag 6 i challengen, og her skal jeg legge ut ett bilde av min favoritt dessert :D Å da må jeg tenke litt selv her, fordi jeg blir ikke kalt Søtmonsen for ingenting ;) Hehe! For dessert og slikt er jeg alt for glad i ;o

Her finner dere challengen min: http://matogkakeoppskrifter.blogg.no/1456147281_en_challenge_til_dere.html.

Så jeg må nok gå for dronning Maud's dessert her altså :D For den er bare super god! Og ikke så ofte jeg spiser heller.Hva er din favoritt? ^^

 

Her er de som er med:

Magiskliv: http://magiskliv.blogg.no/1457340555_real_food_challenge_d.html

Evaswindow: http://evaswindow.blogg.no/1457522249_dessertfavoritt.html

Dvergpinschereimitthjerte: http://dvergpinschereimitthjerte.blogg.no/1457529404_real_food_challenge_d.html

TVV: http://tvv.blogg.no/1457293166_stmonsen_challenge_6.html

Natheless: http://natheless.blogg.no/1457596994_challenge_dag_6_favor.html

Frodith: http://frodith.blogg.no/1457613459_miss_ferdigmat_og_des.html

Talitasverden: http://talitasverden.blogg.no/1457731635_challenge_dag_6_favor.html

 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Challenge #Foto #Bilde #Dessert #Favoritt #Mat #Matblogg #DronningMaudsdessert #Fromasj #Portvin

 

- Søtmonsen :))

08.03.2016

Dag 5: Ett restaurantmåltid

 • Skrevet 08.03.2016 klokka 22:42
 • Kategori: Blogg

Hei hei ^^

Da er det dag 5 i challengen, og da skal det være ett bilde av ett restaurantmåltid :) Dette, fordi mange ikke er så flinke til å sette pris på seg selv, med ett godt måltid ute, eller take away :) Det er mye slit i hverdagen, så da kan det være kos å gå seg en tur ute for å spise ^^

Her finner dere challengen min: http://matogkakeoppskrifter.blogg.no/1456147281_en_challenge_til_dere.html.

 


Her er mitt bidrag, en nuddelsuppe med kylling og chili ^^Og denne herlige sjokoladefondanten :D

 

Her er de som er med i matchallengen:

TVV: http://tvv.blogg.no/1457293135_stmonsen_challenge_5.html

Dvergpinchereimitthjerte: http://dvergpinschereimitthjerte.blogg.no/1457445328_real_food_challenge_d.html

Magiskliv: http://magiskliv.blogg.no/1457340485_real_food_challenge_d.html

Evaswindow: http://evaswindow.blogg.no/1457471581_dag_5_i_food_challeng.html

Natheless: http://m.natheless.blogg.no/1457467166_restaurantbesk.html?c=1457512182471

Frodith: http://frodith.blogg.no/1457554325_miss_ferdigmat_og_res.html

Talitasverden: http://talitasverden.blogg.no/1457611326_challenge_dag_5_et_bi.html

Chrissieste: http://chrissieste.blogg.no/1457703898_real_food_challenge_d.html

 

#Oslo #Trøndelag #Mat #Restaurantmåltid #Måltid #Middag #Restaurant #Challenge #Foto #Bilde #Godt

 

- Søtmonsen :))

08.03.2016

Gratulerer til oss kvinner i dag!

 • Skrevet 08.03.2016 klokka 16:52
 • Kategori: Blogg

Hei hei! :)

I dag er det jo 8. Mars, altså kvinnenens dag ^^ Og det har vi feiret på jobb også :D Vi fikk en marsipankake som det sto Til alle jenter, gratulerer med dagen på ^^ Det var jo hyggelig da!

Så gratulrerer til alle dere kvinner der ute :D Vi har kommet langt ^^Ha en super dag da folkens! :)

#Oslo #Trøndelag #Jobb #Ullevål #Kake #Bløtkake #Marsipankake #Jenter #Damer #Kvinner #Kvinnedagen #8.mars #Blogg #Gratulerer

 

- Søtmonsen :))

07.03.2016

Dag 4. Et bilde av mitt kjøkken

 • Skrevet 07.03.2016 klokka 20:20
 • Kategori: Blogg

Heisann ^^

Da har vi kommet til dag 4 i matchallengen min :) Og der skal jeg legge ut ett bilde av mitt kjøkken. Jeg har ett veldig lite kjøkken, med lite benkplass. Men vi har ikke den største leiligheten heller da, men passe nok to oss to foreløpig ^^ Når man er kokk, så drømmer man jo gjerne om ett stort kjøkken med mye plass til baking og matlaging :) Men det får blir ved en senere anledning ;)

Dere finner challengen her: http://matogkakeoppskrifter.blogg.no/1456147281_en_challenge_til_dere.html.

 Her er de som er med i challengen: 

Natheless: http://natheless.blogg.no/1457343422_challenge_dag_4_mitt_.html

Dvergpinschereimitthjerte: http://dvergpinschereimitthjerte.blogg.no/1457357509_real_food_challenge_d.html

TVV: http://tvv.blogg.no/1457293102_stmonsen_challenge_4.html

Evaswindow: http://m.evaswindow.blogg.no/1457376691_kjkkenet_mitt_i_chall.html?c=1457378125611

Magiskliv: http://magiskliv.blogg.no/1457340457_real_food_challenge_d.html

Frodith: http://m.frodith.blogg.no/1457448269_miss_ferdig_mat_og_kj.html

Talitasverden: http://talitasverden.blogg.no/1457560475_challenge_dag_3_og_da.html

Chrissieste: http://chrissieste.blogg.no/1457644483_real_food_challenge_d.html

 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Mat #Kjøkken #Kokk #Challenge #Oppgave #Bilde #Matchallenge

 

- Søtmonsen :))
 

06.03.2016

Dag 3: Min favoritt kniv

 • Skrevet 06.03.2016 klokka 21:16
 • Kategori: Blogg


 

Heisann! :)

Da er vi på dag 3 i challengen min om mat, og da skal jeg legge ut ett bilde av min favoritt kniv :)) Det er 2 kniver jeg bruker veldig mye på kjøkkenet, det spørs om det er kjøtt eller grønnsaker som skal kuttes :) Så tenkte jeg måtte ha bilde av de begge, siden de er mine favoritter :) Jeg fikk jo en veldig bra kniv i gave på matkurset med Mills. Men har ikke brukt den enda, rett og slett. Så kan ikke si den er min favoritt pga. det. Er litt redd for å ta den i bruk :P Blir litt slik når man ikke vil "ødelegge" utstyret ;) Så har ett par kniver jeg bruker kun til spesielle anledninger :P


Her finner dere challengen: http://matogkakeoppskrifter.blogg.no/1456147281_en_challenge_til_dere.html

 

Den lilla til grønnsaker, og den blå til kylling/kjøtt :)Her er de som er med i challengen:

Evaswindow: http://evaswindow.blogg.no/1457276394_real_food_challenge__.html

Dvergpinchereimitthjerte: http://dvergpinschereimitthjerte.blogg.no/1457286313_real_food_challenge_d.html

Natheless: http://natheless.blogg.no/1457268835_knivskarpt.html

TVV: http://tvv.blogg.no/1457032152_stmonsen_challenge_3.html

Magiskliv: http://magiskliv.blogg.no/1457126232_real_food_challenge_d.html

Frodith: http://m.frodith.blogg.no/1457289491_miss_ferdigmat_og_den.html?c=1457378321033

Chrissieste: http://chrissieste.blogg.no/1457542303_real_food_challenge_d.html

Talitasverden: http://talitasverden.blogg.no/1457560475_challenge_dag_3_og_da.html

 

#Oslo #Trøndelag #Challenge #Mat #Kniv #Favoritt #Kokk #Grønnsaker #Kjøtt #Skarp #Matchallenge #Matblogg #Blogg

 

- Søtmonsen :))

06.03.2016

Jeg ble nominert til Liebster award!

 • Skrevet 06.03.2016 klokka 02:24
 • Kategori: Blogg

Heihei!

Jeg har blitt nominert til The Liebster award av Sparing og andre krumspring! Dere finner bloggen hennes her: http://sparing.blogg.no/1457220590_nominert_til_liebster.html. Gå gjerne inn og hils på ^^ Hun har mange nyttige tips og er veldig inspirerende :) Jeg har aldri hørt om denne før, så det virker jo moro og en veldig fin ide. Tusen takk for nominasjonen ^^

 

Med nominasjonen følger det et sett regler:

1. Nevn bloggeren som tagget deg og takk den for nominasjonen.

2. Svar på de 11 spørsmål som du blir stilt.

3. Nominer 11 nye bloggere og tag dem.

4. Gi de 11 spørsmål som de kan svare på.

5. Gjør de du har nominert oppmerksom på nominasjonen

 

Her er spørsmålene:

1. Hvilke 2 kommentarer på innleggene dine husker du best?

Den første er av den søteste Frodith, som skriver så mye fint hele tiden ^^ Blant annet denne:

Ååå, himmel så deilig. Du er flink til å friste må jeg si :-D

Og den skjønneste Unni som også skriver veldig mye fint:

Åh, cakepops er jo SÅ utrolig godt!! :-) Og disse såg supergode ut! ;-)

Bra du fikk det til, til slutt. :-)

Jeg må finne meg en glutenfri oppskrift, men dette SKAL jeg lage, en dag! ;-) Stor klem.

2. Hvordan så ungdomsrommet ditt ut?

Jeg var veldig hestedilla før, så rommet mitt var fult av plakater, hestebøker og andre div. ting fra Penny klubben. Og ett par plakater av Orlando Bloom i taket som jeg kunne stirre på :D Hadde en stor crush for Legolas ;D Og masse ting og tang, pynteting, lysestaker til telys.

3. Hva har vært den mest avgjørende beslutningen i livet ditt så langt?

Å slutte å jobbe som kokk, for så å søke skole til høsten som kokkelærer. Siden helsen min ikke vil, så måtte jeg ta dette valget her og nå. 

4. Hva er din beste konsertopplevelse?

Det må være yndlingsbandet mitt Nickelback, som kom hit til Oslo for 2 år siden sånn ca. Beste ever! ^^ Sto og danset, sang med og hadde det kult med min kjæreste :)

5. Hva var ditt favorittfag på skolen?

Det må bli naturfag eller engelsk. Har alltid elsket naturen, siden mine foreldre har oppdratt oss praktisk talt i skogen/på fjellet :) Og engelsk fordi jeg føler jeg er flink i det.

6. Har du noen gang blitt starstruck?

Ja, Orlando Bloom, og gutta i Westlife :D Hehe!

7. Hva ville vært overskriften på et innlegg om deg i avisa?

Matvrak overspiste seg på sjokolade og kaker :P

8. Hva skulle en aldri tro om deg?

At jeg elsker å synge, og hadde pianotimer da jeg var mindre.

9. Hva var den siste gaven du fikk og av hvem?

Den siste gaven jeg fikk må være Mariusvottene jeg vant fra bloggen til Tone Tvv. ^^

10. Du får ta med deg 5 ting til et opphold på en øde øy, hva tar du med?

Kjæresten(Ikke en ting, men ja ^^)

Knivsettet mitt.

Et lager med sjokolade.(hehe).

Mobilen.

Mascaraen.

11. Hvilket innlegg er du mest stolt av å ha skrevet?

Hmm, det er vanskelig å si. Men det må bli om barndåpen ^^ Siden jeg var så heldig å få lov til å være Gudmor til den skjønneste jenta <3 Innlegget finner du her: http://matogkakeoppskrifter.blogg.no/1456094199_barnedp_til_gudbarnet.html

 

De 11 jeg vil nominere er:

http://lithanna.blogg.no/

http://pandacat.blogg.no/

http://natheless.blogg.no/

http://linntheresedagsland.blogg.no/

http://hevhodet.blogg.no/

http://filippaa.blogg.no/

http://lisarorvik.blogg.no/

http://rikkedoodle.blogg.no/

http://danielmiller.blogg.no/

http://missmommy.blogg.no/

http://chrissieste.blogg.no/

 

Og mine spørsmål til dere er:

1. Hvorfor startet du en blogg?

2. Hva er det beste du liker å gjøre på en fridag?

3. Hva er den beste iskremen du vet om?

4. Hvilken musikk hører du på?

5. Hvilke hobbier har du?

6. Hva er du redd for?

7. Hva er drømmen din?

8. Hva er din yndlingsfilm?

9. Hva klarer du deg ikke uten?

10. Hva er ditt favoritt godteri?

11. Hva er ditt favoritt feriested?

 

#Oslo #Trøndelag #Mat #Blogg #Liebster #Award #Moro #Spørsmål #Spm

 

- Søtmonsen :))

05.03.2016

Dag 2: Favoritt middag

 • Skrevet 05.03.2016 klokka 23:53
 • Kategori: Blogg

Heisann ^^

I dag er det dag 2 i min matchallenge her på bloggen ^^ Og da skal jeg legge ut ett bilde av min favoritt middag. Jeg er jo en søtmons og matmons deluxe :P Men min aller største favoritt må bli sodd ^^ Jeg elsker thaimat også, men sodd er det veldig sjeldent jeg spiser. Kun til fest/bryllup/dåp/17.mai og sånne ting :) Det er jo det selveste festmåltidet i Trøndelag så ^^

Dere finner challengen her: http://matogkakeoppskrifter.blogg.no/1456147281_en_challenge_til_dere.html

Måtte låne bilde på nett, siden jeg ikke har tatt noen av sodd ^^

 

Her er link til de som er med i challengen ^^

Magiskliv: http://magiskliv.blogg.no/1457125022_real_food_challenge_d.html

Natheless: http://natheless.blogg.no/1457167296_challenge_dag_2__favo.html

TVV: http://tvv.blogg.no/1457031325_stmonsen_challenge_2.html

Dvergpinchereimitthjerte: http://dvergpinschereimitthjerte.blogg.no/1457187165_real_food_challenge_d.html

Evaswindow: http://evaswindow.blogg.no/1457195822_matchallenge__dag_2_m.html

Frodith: http://frodith.blogg.no/1457253471_miss_ferdigmat_og_stj.html?c=1457295208421

Talitasverden: http://m.talitasverden.blogg.no/1457383245_challenge_dag_2.html?c=1457385219644

Chrissieste: http://chrissieste.blogg.no/1457439363_real_food_challenge_d.html

 

Moro å se hva andre liker av mat og kaker og sånt :) Synes det er moro å se at andre ville være med på challengen ^^

#Oslo #Blogg #Trøndelag #Trønder #Sodd #Favoritt #Mat #Middag #Challenge #Bilde #Matchallenge

 

- Søtmonsen :))

05.03.2016

Lørdagskos <3

 • Skrevet 05.03.2016 klokka 17:57
 • Kategori: Blogg

Heisann ^^

I dag er det bare en sånn slapp av dag med kjæresten ^^ Vi sitter på hver vår PC og gamer litt som vanlig, og senere skal vi ute på kino å se Deadpool. Gleder meg veldig til det, for jeg har hørt at den skal være så bra. Så vi får se hvordan den er ^^ Men vi skal ikke dit før seint i kveld. Så blir litt take away til middag i dag, fra Som Tam som er en thairestaurant :D De har super god mat der, og jeg er så forelsket i deres svinesyd i peanøttsaus <3


 

Ellers er det litt kos med grønnsaker og dipp(holidaydipp) :) Siden vi skal være sunnere begge to, så blir det ikke så mye godteri eller chips. Men dette er jo like så godt da :D Og så moste jeg 3 bokser med ananas som er veldig godt å bare drikke.#Oslo #Trøndelag #Mat #Kos #Lørdag #Kjærestekos #Kino #Deadpool #Hjerte #Kjærelighet #Ananas #Ananasmos #Grønnsaker #Dipp #Holidaydipp #Gulrot #Thaimat #Takeaway #SomTam #Gamer #Gamergirl #Svinespyd #Peanøttsaus

 

- Søtmonsen :))

04.03.2016

Dag 1: Favorittkake

 • Skrevet 04.03.2016 klokka 22:55
 • Kategori: Blogg

Heihei :)

Her er mitt bidrag i min challenge :) Den finner dere her: http://matogkakeoppskrifter.blogg.no/1456147281_en_challenge_til_dere.html.

Da tenkte jeg å legge ut mitt bilde av min favorittkake ^^ Og det er gøy å se at noen ville bli med! Så har vært å smugtittet på bloggene ;) Og noen starter senere, så de får linkingen inn på denne da ^^

Her er oppskriften: http://matogkakeoppskrifter.blogg.no/1446926168_sjokoladekake_p_en_an.html

For øyeblikket er det denne sjokoladekaken som er favoritten ^^ Og så må det bli Amerikansk ostekake :D Nam nam! De ligger på en delt førsteplass ;)


Oppskriften er her : http://matogkakeoppskrifter.blogg.no/1445634355_amerikansk_ostekake_d.html
 

Så her kommer link til de som er med:

(Om det er noen jeg har glemt, så bare si ifra! :))

Evaswindow: http://evaswindow.blogg.no/1457094888_challenge_om_mat__dag.html

Tvv: http://tvv.blogg.no/1457028744_jeg_er_med_i_ny_chall.html

Dvergpinschereimitthjerte: http://dvergpinschereimitthjerte.blogg.no/1457107857_jeg_er_med_i_en_ny_ch.html

Natheless: http://natheless.blogg.no/1457113767_challenge_dag_1_min_f.html

Magiskliv: http://magiskliv.blogg.no/1457124887_real_food_challenge_d.html

Frodith: http://frodith.blogg.no/1457204058_her_m_det_stjles_d.html

Talitasverden: http://talitasverden.blogg.no/1457297242_challenge_dag_en_favo.html

Chrissieste: http://m.chrissieste.blogg.no/1457364419_real_food_challenge_d.html

 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Challenge #Food #Kake #Favoritt #Oppgave #Bilder #Moro #Mat #Matchallenge

- Søtmonsen :))

04.03.2016

Vinner av forundringspakken!

Hei hei ^^

Da er det endelig tid for å avdekke hvem som vant giveawayen! :D Dam dam daaam!

5JSCbEKsguQ
Gratulerer så mye! :D Her er link til vinneren ^^ http://dvergpinschereimitthjerte.blogg.no/

#Oslo #Trøndelag #Vinner #Giveaway #Mat #Blogg #Forundring #Forundringspakke #Pakke #Gave #Moro

- Søtmonsen :))

 

03.03.2016

En challenge til dere!

 • Skrevet 03.03.2016 klokka 17:34
 • Kategori: Blogg


 

Heisann :)

Tenkte jeg skulle hive meg med på å ha en liten challenge :D Ble inspirert av http://frodith.blogg.no/, som hadde en challenge om farger, og vår tolkning av det :)

Så tenkte jeg kunne da ha en liten challenge om bakverk/dessert og mat ;D Så får vi se om noen vil være med på det ^^

 

Dag 1:

Legg ut ett bilde av din favoritt kake.

 

Dag 2:

Legg ut bilde av din favoritt middag.

 

Dag 3:

Legg ut bilde av din favoritt kniv.

 

Dag 4:

Legg ut bilde av ditt kjøkken.

 

Dag 5:

Legg ut bilde av ett rastaurant måltid.

 

Dag 6:

Legg ut ett bilde av din favoritt dessert.

 

Dag. 7:

Fortell litt om hva slags type mat du liker best, og hvorfor.

 

Håper noen vil være med, hadde vært moro å se ^^ Så skal jeg linke til de som er med, må bare si ifra at dere er med ^^ 

Ha en super dag videre! :)

#Oslo #Trøndelag #Challenge #Foto #Bilder #7dager #Dag #Mat #Kaker #Dessert #Kniv #Måltid #Forholdtilmat

 

- Søtmonsen :))

02.03.2016

Svar på spm. Del 2

 • Skrevet 02.03.2016 klokka 13:56
 • Kategori: Personlig

Hei igjen ^^

Her kommer da del 2 på svar av spm :) Tenkte jeg skulle ta de som ikke handlet om meg som kokk, men mer om meg privat :)

 

- Kunne du tenke deg å flytte tilbake til Trøndelag?

Svar: Ja, det kunne jeg :) Er veldig glad i Trøndelag, ikke nødvendigvis til der jeg kommer fra, men en eller annen plass :)

- Hvorfor begynte du å blogge?

Svar: Jeg har hatt en blogg før som var mer privat, men siden jeg har en stalker av en ex, slettet jeg den. Så savnet litt det der å blogge, pluss at jeg får mye forespørsler om oppskrifter på ting jeg lager. Så hvorfor ikke lage en matblogg ^^

- Hva liker du best å gjøre?

Svar: Jeg er en liten gamer da ;) Og så er jeg veldig in i dette med Japan og det å se på anime :) Samtidig er jeg en veldig stor film entusiast! 

- Er det noe du virkelig ikke kan fordra?

Svar: Jeg kan virkelig ikke fordra løgnere! Eller falske venner/folk. Eller folk som kaster/legger igjen søppel ute i naturen.

- Noen planer for våren?

Svar: Jeg har satt som mål å søke på skole til høsten, for å bli kokkelærer. Ellers håper jeg bare på å få kommet meg en tur ut i Påsken, i alpintbakken eller noe :)

- Hvor møtte du kjæresten din?

Svar: Hehe, ja. Jeg møtte han på match.com :) Jeg er en lite sosial person, som nesten ikke er ute blant folk. Og jeg jobbet hele tiden, så da ble det internett dating da :) 

- Er dere forlovet/ gift?

Svar: Nei, vi er ikke det. Men vi er samboere :)

- Hvor lenge har dere vært sammen?

Svar: Vi har vært sammen nå i 2 1/2 år sånn ca. :) Ble sammen 10/07- 2013 :)

- Har du noen favoritteblogger?

Svar: Ja, jeg har da noen favoritter som jeg må lese hver dag :)

- Lesere du toppblogger, isåfall hvilke?

Svar: Nei, ikke sånne som jeg vet er toppblogger ihvertfall. Jeg er faktisk ikke inne på listene og ser :) Så jeg vet ikke helt om de jeg følger er det eller ikke :)

- Hva liker du å gjøre på fritiden?

Svar: Da liker jeg egentlig bare å slappe av med en god film eller ett spill, eller kanskje en anime nå og da :) Kan faktisk sitte en hel dag med bare en av de tingene :) Se enten mange filmer, spille ett spill, eller å se en hel anime :) Om jeg spiller, så er det gjerne sammen med kjæresten, siden han også er en gamer :) Men film er ikke helt hans greier, da må det være action i så fall, eller en veldig god komedie ;)

- Hva er den største forskjellen på folk i Oslo og der du kommer fra?

Svar: Den største forskjellen vil jeg nok si er høflighet ;s Føler at mye av folket i Oslo ikke bryr seg så veldig om de rundt seg når de går på gaten, og om man prøver å spørre om hjelp, så går de med nesa i været og ikke enser deg ;o Mens trøndere er så og si veldig pratsomme :P Så de elsker å prate like så med fremmede som bekjente :P Det er nok noe av det første jeg la merke til da jeg flytta hit. Pluss at jeg kommer jo fra en liten plass der alle kjenner alle. Mens her har jeg ikke snøring på hvem mine naboer i blokken jeg bor i er ;s Så ser den at det kan bli ett veldig ensomt liv i Oslo om man ikke har særlig til familie i nærheten...

- Hva er yndlingsråvaren på kjøkkenet?

Svar: Hmm.. Det må jeg si er litt vanskelig :P Det jeg bruker mest av kjøtt og sånt er kylling :) Desidert favoritt der. Og hvitløk/løk kanskje :)

- Hvilken standup komiker syns du er morsomst?

Svar: Hmm... Da må jeg nok si Jeff Dunham :)

- Katt eller hund?

Svar: Liker begge, men helst katt :) Har to katter hjemme i Trøndelag, siden jeg ikke kan ha de her i Oslo.

- Har du barn?

Svar: Nei, har ikke akkurat planer om det helt ennå heller :) Sliter for tiden veldig med helsen, og har andre ting jeg må få orden på først tenker jeg :)

- Hva vil du si har vært din beste ferie? Og hvorfor?

Svar: Det må være når jeg var lita. Min farmor er i fra Flatanger, ett sted som heter Tøtdal. Og der hadde hun og søskene hennes huset de vokste opp i enda. Slik at de eide det sammen. Så vi begynte å bruke det da jeg og min bror var små. Og de er de herligste sommerminnene mine <3 For huset ligger helt ved sjøen, og det er en stor strand nedenom huset. Som vi hadde helt for oss selv. Men nå desverre har han som eide den stranda lagd camping på den. Så er ikke det samme som før. Pluss at huset er nå solgt til søskenbarnet til pappa siden vi har hytte nå. Men vi koste oss veldig der, og dro til Lauvsnes for å handle. Badet sommeren lang og hadde med båten slik at vi kunne ut på sjøen å fiske :)

Bilde av huset på Tøtdal for noen år siden da vi hadde familietreff der :) Dere ser litt av campingen i bakgrunnen, nedefor der ligger stranden. Så ganske nærme.

-Hva savner du mest ved å bo i trøndelag?

Svar: Det er jo familien og vennene mine :) Savner å ha de så nære <3 Så er det rett og slett dette med at jeg kanskje ikke er noe særlig til byjente da, savner at folk forstår hva jeg sier ;)

-Har du mange søsken?

Svar: Jeg har to eldre brødre :) En halvbror som er 12 år eldre enn meg, og en bror som er 2 år eldre :)

-Snakker du dialekt til vanlig?

Svar: Ja jeg snakker og skriver til vanlig dialekt :) Men har så klart lagt om litt sier de der hjemme, siden det er så mange som ikke forstår hva jeg sier.

 

Tusen takk for alle de fine spørsmålene jeg fikk av dere! ^^ <3 Det var veldig koselig å svare på de, det må jeg si. Så håper dere koser dere med svarene, hehe :)

Ha en kjempe fin dag videre, fineste dere! <3

 

#Oslo #Trøndelag #Mat #Blogg #Svar #Spørsmål #QA #Spm #Ommeg #Privat #Livet #Livetmitt #Meg

 

- Søtmonsen :))

01.03.2016

Svar på spm. Del 1

 • Skrevet 01.03.2016 klokka 18:28
 • Kategori: Personlig


(Bildet av en dessert jeg innførte på restauranten jeg jobbet på i Drammen ^^ Smuldrepai oppskriften min med blåbær ^^)
 

Heisann ^^

Da tenkte jeg at jeg skulle svare på de spørsmålene jeg fikk av dere ^^ Det ble jo noen spm. det, så tenkte jeg skulle dele de opp litt :)

 

- Hva liker du best å lage som kokk? Da tenker jeg på baking eller ren matlaging.

Svar: Jeg må si jeg liker best å bake :) Om jeg forsto spørsmålet riktig ^^ Matlaging er jo så klart gøy, men jeg trives best med bakingen her hjemme :)

- Kunne du tenkt deg å åpne noe selv som restaurant eller catering osv?

Svar: Har jo hatt noen tanker rundt dette ja :) F.eks. dette med ett bakefirma med ei venninne, eller en restaurant :) Men blir nok bare med tanken ^^

- Vil du jobbe som kokk alltid, eller tenker du å jobbe med noe annet i framtiden?

Svar: Jeg kommer nok ikke til å gjøre det. Jeg har søkt meg videre på skole til høsten, slik at jeg skal bli kokkelærer for videregående elever :)
 

Ett bilde av meg på videregående :P


 

- Er det tungt å jobbe som kokk?

Svar: Ja, det er ett veldig tungt yrke for kroppen. Værst for de i restaurant siden de også skal ha ett veldig høyt tempo, og lenger arbeidsdager. Jeg jobbet mye dobbelt skift og lite helge fri. Jobbing hver lørdag er veldig kjedelig. Nå er det bedre, men det er fortsatt ett tungt yrke. Mye tunge løft, ausing av kjeler som rommer 300 liter. Man føler man aldri blir ferdig ;) Men sånn er det å være kokk, noen må jo gjøre det :) Noen klarer dette helt fint, men ser de som har jobbet i yrket lenge, sliter veldig med helsen sin. 

- Var det noen spesielle som inspirerte deg til å begynne med baking/matlaging?

Svar: Det er da min kjære mor :) Hun er kjøkkensjef på sykehjemmet der hjemme. Og pappa lager jo en del mat han og, hjemme :) Min eldste bror tok utdanning som servitør, men jobber ikke som det nå da. Men er veldig glad i å lage god mat :) Så det ligger i familien ;)

- Hvis du kan plukke ut kun to ting, som favoritter når det kommer til baking, hvilke to ville du valgt?

Svar: Da må det bli Godt til kaffen kaken og smuldrepai med eple :) Om jeg forsto spm. riktig :)

- Din yndlingsrestaurant i Oslo? 

Svar: Det må bli Som Tam på Torshov :) Det er en thai restaurant, og jeg er veldig glad i thaimat :D

- Hvor vil du være om et år?

Svar: Da er jeg mest sannsynlig på høgskole, enten her i Oslo eller i Trondheim :)

- Hva er din favorittkake?

Svar: Hmm, det er vanskelig. Men må bli hvilken som helst sjokoladekake :D

- Skriver du får det meste om mat?

Svar: Ja, her på bloggen blir det det :) Siden jeg lagde en matblogg, må jeg nesten holde meg til temaet. Men det kommer jo noen andre innlegg nå og da :)

- Hva ville du helst jobbet med, vist du kunne valgt hva du ville? Og hvorfor?

Svar: Egentlig hadde jeg lyst til å bli musikklærer :) For jeg elsker å synge, og skulle gjerne lært meg mer instrument men :) Men nå er det jo kokkelærer som er drømmen, siden helsen min ikke lar meg jobbe som kokk lenger :)

-Hva er din favoritt mat?

Svar: Det må bli thaimat :D Elsker det! Svine/kyllingspyd i peanøttsaus eller fritert kyllingbryst med ris og sweet chili saus :D <3 Men ellers så er det Sodd faktisk :) Det spiser jeg veldig sjeldent, og det er jo festmat der hjemme i Trøndelag :) 

Da håper jeg dere har kost dere med disse svarene på del 1 ^^ Tok de som handlet om mat og meg som kokk i første omgang, så får dere del 2, med de mer personlige spørsmålene senere ^^

Ha en super dag videre! <3 Og takk for mange fine spm. :)

#Spm #Svar #QA #Mat #Kaker #Oppskrifter #Kokk #Meg #Minesvar #Deresspørsmål #Spørsmål #Oslo #Trøndelag #Blogg

 

- Søtmonsen :))

Søtmonsen :))

Søtmonsen! Hei! :) Dette er en blogg med litt av hvert i. Du kan finne mange oppskrifter på både matretter, kaker og desserter. Du kan finne noen enkle tips innen matlaging, og litt diettsnakk. Jeg legger også ut litt om gaming, anime og andre interesser jeg har. Skriver også om personlige ting, og det som er viktig for meg. Håper du vil like bloggen min, og at den interesserer deg! :) Headeren er laget av Kristin.blogg.no og designet er fra KVdesign.no.

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign

hits