29.02.2016

En forundringspakke giveaway!

AVSLUTTET! 

Heisann ^^

Jeg tenkte jeg skulle gi vekk en liten gave til en heldig vinner! ;D Denne gang er det ingen som får vite noen ting av det som er i den, tihi!

Det du trenger å gjøre er:

- Lik facebooksiden min: http://www.facebook.com/matogkakeoppskrifter (Om du ikke har facebook, så er jeg ikke så vanskelig på det, men er hyggelig om du vil følge meg der også ^^).

- Kommenter din yndlingsrett! :) Så er du med i trekningen.

 

Vinneren trekker jeg nå på fredag! :D

Ha en super uke folkens!

 

#Oslo #Trøndelag #Gave #Giveaway #Forundringspakke #Pakke #Hemmelig #Favorittmat #Blogg #Mat #Facebook

 

- Søtmonsen :))

29.02.2016

Biff stroganoff

 • Skrevet 29.02.2016 klokka 19:37
 • Kategori: Glutenfri


 

Heisann :)

Dette er da oppskriften på biff stroganoff ^^ Som er en veldig god kjøttgryte :)

 

Biff stroganoff:

5 porsjoner.

670 gr. Kjøtt i terninger.

90 gr. Tomatpuré.

140 gr. Løk.

120 gr. Paprika.

35 gr. Sjampinjong i skiver.

 70 gr Crème fraiche.

Vann.

20 gr. Maizena.

Salt, pepper, oksebuljong, paprikapulver og løkpulver.

 

Ha kjøttet i en kjele og vann slik at det går over kjøttet. Kok opp kjøttet til det er mørt. Skum av kjøttet mens det koker. Ha i tomatpuré, paprika, løk og soppen. Ha litt vann i maizena og rør ut, bland det inn i gryten og rør det ut. Smak til med krydder og buljong. Ha i crème fraiche til slutt. 


Tilbehør: Ris og salat.

 

#Gryte #Gryterett #Mat #Middag #Matrett #Stroganoff #Biff #Biffstroganoff #Kjøtt #Oslo #Trøndelag #Godt #Ris #Salat

 

- Søtmonsen :))

27.02.2016

Spørsmålsrunde!

 • Skrevet 27.02.2016 klokka 20:38
 • Kategori: Personlig


 

Heisann :)

Tenkte jeg skulle ha en spm. runde her på bloggen min. Om det er ting dere lurer på? :) Så skal jeg lage ett innlegg med svar på spørsmålene. 

Tenkte dette kunne bli gøy ^^

 

#Spørsmål #Runde #Spørsmålsrunde #Spm #Svar #Oslo #Trøndelag #Blogg #Mat #Dessert #Meg #Ommeg

 

- Søtmonsen :))

25.02.2016

Bilder fra den nye hytta

 • Skrevet 25.02.2016 klokka 17:09
 • Kategori: Personlig

Heisann! :)

Jeg har i går og i dag vært på den nye hytta :) Så tok litt bilder av den. Mamma og pappa fikk satt opp den i høst, så jeg har ikke fått sett den eller vært på den enda, siden den er på en holme ute på vannet så man må ha båt eller gå på ski/scooter. Så i går fikk jeg dit for første gang, da vi skulle sette opp sofa, stol og ett nytt stuebord i hytta. Så nå kan man være der litt. Vi har jo anneks bak hytta som pappa bygde ved siden av den gamle som sto der fra før. Så der kan man jo ligge da. Er litt rot og slikt der foreløpig, så ble ikke overnatting. Bor 30 min unna hytta, så er ikke noe stress :)

For i fjor vår kom vannet helt opp under hyttegulvet, slik at det ble fuktskader og ødela gulvet. Så da ble det ny hytte da. Den forrige var så gammel, og de som hadde bygd den, hadde bygd den så lavt og det var ikke helt bra bygd heller. Dålig isolert og slikt. Så da bestemte pappa og mamma seg for at det ble helt ny hytte da. De hadde jo tenkt det senere i tiden uansett. 

Så i dag var vi dit å fikk fiksa med gass inn til den nye hytta, til komfyr og kjøleskap :) Vi har ikke strøm på hytta, for det skal være ordentlig hytte ;) Hehe.

Var litt moro i går også, for plutselig var det en elg rett utenfor hytta på vannet. Ble litt for langt unna til at jeg kunne ta bilde da. Men jeg har aldri sett elg så nærme hytta før. Det var ei elgku, og den gikk først over vannet til der scooterløypen går. Senere så vi hun dro tilbake over vannet igjen. Brydde seg fint lite om at det var folk som gikk på ski bortenfor henne. Så hun var vel ut etter litt selskap :D

 

Så stålsett dere nå, masse bilder på vei! :DMåtte jo ha noen bilder av snøscooteren også da ;D Arctic cat, bearcat :)) Og pulken da :D
Her går da den nye hytten i sammen med annekset :)

Her er litt av lasset vi hadde med oss :D Måtte kjøre flere turer for å få med alt inn til hytta :) Er ikke så langt å kjøre med scooteren.

Så måtte jeg le litt da vi tok av plast og papp på sofaen, noen som har vært LITT vel glad i å stifte fast pappen :P Haha! Syv stifter på en og samme plass.


Turen hjem fra hytta i går kveld ^^ Ble så fint blått lys :)

Og så klart måtte jeg ta noen bilder av gammelpus som lå å sov så søtt i huset sitt ;)Her ser dere all snøen som er utenfor huset her hjemme ^^ Bare LITT mer enn i Oslo vel? ;D Hehe.Håper dere likte bildene ^^ Så i morgen skal jeg en tur å besøk gudbarnet mitt igjen før jeg drar :) Drar tilbake til Oslo i morgen kveld. Så da blir det en lang togreise igjen. Men sånn er det å bo så langt hjemmefra :)

Ha en fortsatt super dag!

#Oslo #Trøndelag #Hytte #Hyttetur #Tur #Nyhytte #Snø #Katt #Sol #Bil #Scooter #Arcitccat #Arctic #Bearcat #Snøscooter #Pulk #Last #Sofa #Møbler #Stuebord #Gass #Montering

 

- Søtmonsen :))

24.02.2016

Moccafromasj

 • Skrevet 24.02.2016 klokka 18:16
 • Kategori: Dessert


 

Heisann :)

Her er oppskriften på moccafromasjen som jeg lagde til barnedåpen :) Dette er en veldig god sjokoladefromasj :D

 

Moccafromasj:

10 Gelatinplater.

200 gr. Kokesjokolade (gjerne mørk).

5 dl Fløte.

4 Egg.

2 ss Sukker.

2 dl Varm kaffe.

1 Eske med moccabønner.

 

Legg i bløt gelatinplatene. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Hakk opp sjokoladen. Visp kremfløten til krem og bland den sammen med eggedosisen. Ha litt av sjokoladen i kaffen (for å få en litt mørkere farge på fromasjen). Smelt gelatinen i kaffen. Ha i sjokoladen i rørern, og ha kaffen med geltinen i en tynn stråle oppi røren mens du rører. (Du må helle i en tynn stråle, slik at det ikke blir klumper i fromasjen). Rør litt til den stivner, slik at all sjokoladen ikke havner på bunnen. Ha den så i ei skål og pynt med moccabønner.

 

Eggedosis.


 

Blander krem og eggedosis.

Røren.

Ferdig resultat :)
#Oslo #Trøndelag #Mocca #Moccabønner #Moccafromasj #Fromasj #Fromage #Sjokolade #Eggedosis #Krem #Fløte #Dessert #Barnedåp #Dåp #Kakebord #Godt #Søtt #Oppskrift

 

- Søtmonsen :))

23.02.2016

Cakepops til barnedåp!

 • Skrevet 23.02.2016 klokka 12:36
 • Kategori: Kaker


 

Heisann :)

Da har jeg fått testet ut cakepops, som jeg lagde til barnedåpen :)

Var veldig vanskelig til å begynne med, for jeg brukte en oppskrift jeg hadde fra før av, men det funket ikke helt som jeg hadde tenkt. Men etter mye om og men, så fikk jeg det til da. Brukte pappsugerør ifra Ebay som hjalp å holde de oppe. Hadde kjøpt cakepopspinner, men kulene bare geld nedover pinnene :P

 

Cakepops av sjokoladekake:

Kakebunn:

150 gr. Smør

3 dl Sukker.

2 Egg.

4 1/2 dl Hvetemel.

2 1/2 ts Bakepulver.

2 ts Vaniljesukker.

1 ss Kakao.

1 1/2 dl Melk.

 

Glasur:

3 1/2 dl Melis.

4 ss Smeltet Smør.

4 ss Kaffe.

1 ss Kakao.

2 ts Vaniljesukker.

 

For kakebunn: Rør smør og sukker hvitt. Ha i ett og ett egg, rør inn dette godt. Bland alt det tørre, ha så i vekselvis med melk og det tørre mens maskinen rører :) (Går fint å bruke en vanlig håndmikser om man ikke har en Kenwood kjøkkenmaskin eller av den slags :)) Ha så røren i ei springform og stek på 175 grader i ca. 20- 30 min.

For glasur: Smelt smøret, (er du ikke noe særlig til kaffedrikker, og ikke har noe trakter eller lignende. Så kan du bare ta pulver kaffe ;)). Så blander du bare alt sammen.

Så tar du å smuldrer kaken og rører inn litt av glasuren i kaken. Lag deretter rundekuler av massen og putt de på pinnene. 

Smelt deretter sjokoladen og dypp kulene i. Strø på noe pynt mens sjokoladen fortsatt er våt.

Det blir litt prøving og feiling, men om man ikke bruker så alt for mye av glasuren, så skal det gå greit. Ikke ta hele kaken, men kanskje halve. For det blir mye kake. Så kan man bruke resten av kaken til å sette pinnene i kanskje? ;) Jeg brukte ett glass med pyntesteiner i, slik at de skulle stå og ikke komme borti hverandre når sjokoladen skulle tørke.

  
 

Pynten til cakepopsene. Pinnene, pynten og sjokoladen kjøpte jeg hos traktøren. De har forskjellige farger i det som ligner på sjokolade.
#Oslo #Trøndelag #Barnedåp #Dåp #Kake #Pynt #Sjokolade #Traktøren #Cakepops #Cake #Pops #Rosasjokolade #Rosa #Jente #Venner #Dessert

- Søtmonsen :))

22.02.2016

Jeg vant Marius votter ^^

 • Skrevet 22.02.2016 klokka 21:51
 • Kategori: Blogg

Heisann!

Tenkte jeg skulle vise disse fine vottene jeg vant i en giveaway hos http://tvv.blogg.no/.

Og da fikk jeg jo ett søtt kort i tillegg da :D <3 


(Til søteste søtmonsen. Håper du liker Marius vottene. Stor klem til deg, hilsen Tone)

Kjempe moro å vinne disse :D De er jo så fine! :D

Så tusen takk for de fine vottene <3 

#Vinner #Vant #Votter #Mariusvotter #Marius #Vinter #Gave #Giveaway #Kort #Søt #Glad

 

- Søtmonsen :))

22.02.2016

Barnedåp til gudbarnet mitt :)

 • Skrevet 22.02.2016 klokka 13:49
 • Kategori: Personlig

Heisann!

Da har jeg endelig kommet tilbake igjen, etter en helg med barnedåp og kosing med gudbarnet mitt <3 Min barndomsvenninne skulle døpe barnet sitt i helga, og jeg skulle være gudmor :D Så det var jo veldig gøy da!

Så jeg dro dit på lørdag, slik at vi kunne bake og ordne klart til dåpen. Oppskrifter og slikt får dere senere! hehe. Tenkte jeg skulle dele litt bilder av den fine dåpen <3 Alt er rosa så klart, siden det er jente :D

 

Bordoppsetting :)Bordkort :)

Navnet til dåpsbarnet <3

Kakebordet med mye godt ^^ Du ser Verdens beste/Kvæfjordkake, muffins/cupcakes, gele, moccafromasj, cakepops, gulrotkake, ostekake, dåpskake, popcorn, pikekyss, skumgodt, krem og fruktcocktail/himmelsk lapskaus :)Dåpskaken :) 

Jeg lagde da moccafromasjen og cakepopsene :)


Så det ble da en fin helg, med mye kos sammen med venninna mi og gudbarnet <3

Hvordan har helgen deres hvert? :)

#Oslo #Trøndelag #Barnedåp #Kaker #Godt #Gudmor #Gudbarn #Kirke #Dåp #Baby #Rosa #Jente #Cakepops #Glitter #Moccafromasj #Baking #Bordpynt #Pynt #Bordkort #Fint #Kakebord #Overhalla #Venninne #Familie #Helg

 

- Søtmonsen :))

19.02.2016

Egg til kvelds :)

 • Skrevet 19.02.2016 klokka 21:59
 • Kategori: Mat


 

Heihei!

I dag har jeg lagd moccafromasjen til barnedåpen, og lagd basen til cakepopsene :D Så i morgen blir det pynting og mer baking sammen med venninnen min <3 Så det blir gøy da! Bilder og oppskrift kommer senere ;)

Så nå orket jeg ikke å lage meg så mye mat annet enn eggerøre og litt salat til kvelds :) Super enkelt, og så godt! Og vegetarisk samtidig, hehe.

 

Eggerøre: Jeg brukte 5 egg, litt paprika, litt purreløk, salt, pepper og 5 ss vann. Så tok jeg litt salat ved siden av.


#Oslo #Trøndelag #Namsskogan #Barnedåp #Venninne #Barn #Egg #Eggerøre #Baking #Grønnsaker #Vegetar #Salat #Godt #Kveldsmat #Mat #Kvelds

- Søtmonsen :))
 

19.02.2016

Litt bilder fra turen min til Trøndelag

 • Skrevet 19.02.2016 klokka 13:44
 • Kategori: Personlig
(Tok bilde fra togvinduet.)

 

Heisann :)

Tenkte jeg skulle vise litt bilder av togturen min til Trøndelag ^^ Jeg reiste jo fra Oslo i går kveld, rettere sagt kl. 23.15 :P Toget var litt forsinket fra Oslo, så ble litt seinere. Men Jeg sov jo hele veien til Trøndeheim da. Der bytta jeg tok videre til Namsskogan, der hvor jeg kommer fra. Det er en liten bygd nesten helt oppmed Nordlands- grensen.
 

Ble jo mer og mer snø, dess nermere jeg kom hjemme ^^ Og så ble det jo så fint vær! Sol og sånn skikkelig påskevær for min del :)
Og jeg måtte jo ta bilde av togstasjonen på Namsskogan. Så er jo veldig lettvint sånn sett, å komme fra ei så lita bygd, med at E6 går rett igjennom, og at toget stopper der også. Men det er jo så klart en lang reise. Siden jeg ikke kom frem før 11.45 i dag :P Så tar en fort 12- 14 timer med tog. Alt ettersom hvor lang ventetid det er i Trondheim, siden man må bytte tog der.

Der, inne i skogen ser dere huset :D Måtte bare ta bilde av hvor mye snø det er her! I Oslo er det jo ingenting.

Og mine kjære små fikk jeg jo se igjen <3 Dette er Kitty, hun er 5 år og en herlig katt med stor personlighet.

Og dette er gammelpus, Tiger'n <3 Han er 19 år! Og fortsatt blant oss :) Men tyder på at han er blitt gammel ja.Herlig vær ute nå ihvertfall! Viser over 20 i solveggen, så da kan bare ferien begynne :)

Jeg kan dessverre ikke ha katt der jeg bor nå, gammelpus har alltid vært her, men Kitty prøvde jeg å ha med meg til Oslo, men hun er vant til å være ute, så hun ble helt rabiat. Så da fikk hun flytte hit til mamma og pappa. Savner å ha dyr kjenner jeg, men sånn er det når man bor i en blokk.


Det var litt bilder fra i dag av. Så blir det mye kake og bake bilder senere i helga, siden jeg skal i barndåp på søndag som kommer. 

Ønsker dere alle en super fredag! :)

#Oslo #Trøndelag #Namsskogan #Ferie #Fri #Uke #Sol #Vinter #Snø #Myesnø #Kladt #Pus #Katter #Tog #Togreise #NSB #Reise #Langreise #Timer #Nattog #Blogg #Bilder #Billett

- Søtmonsen :))

17.02.2016

Kurs på kulenarisk akademi i Mathallen med Mills

 • Skrevet 17.02.2016 klokka 20:40
 • Kategori: Blogg 

Hei og hopp! :)

I dag har jeg vært på kurs/workshop med noen av de fra jobben :) Vi var med Mills på kulenarisk akademi i Mathallen i Oslo :) Jeg lærte så mye nytt og spennende! Spesielt om vegetarretter. Siden vi jobber med å forbedre retter på sykehuset, og få noen nye og spennende retter. Slik som vegetar da, siden det har blitt en stor økning av dette. 

Så tenkte jeg skulle dele noen bilder der ifra :) 

 

Den største tabasco flasken jeg har sett ihvertfall! Måtte ta bilde, siden kjæresten er så glad i sterke ting ;)

To av kokkene som snakket litt om div. mat og trender innen matveien. 

Jordskokksuppe med stekt jordskokkskall på toppen av ett egg som er kokt og røyket. Og det grønne rundt er egenlagd urteolje. (Dette er en rett som er god til vegetar).

Her er det en rett som er satt sammen av kun en grønnsak, nemlig selleri. Så det er brukt sellerirot som er bakt med skallet på i ovnen på 180 grader helt til den er mør. Og da er det bare å dra av skallet etterpå. Så river man bare biter av roten og steker litt i ei panne på begge sider. Deretter er det blitt brukt strimler av stangselleri som har blitt vakumert i en pose med saft laget av selleri. Og ristet rugkorn på toppen som litt crunch. Så er det en saus av moset selleri og olje. Så denne er veldig fin til vegetar OG vegan! :)

Jeg har jo aldri vært i Mathallen før, så dette var jo veldig moro for meg, så måtte ta noen bilder når vi sto oppe i andre etj.

Deretter ble vi jo bedt med på Hitch Hiker, som er en ny og trendi restaurant oppe i 2. etj i Mathallen.

Jeg spiste da denne nuddelsuppen som var laget med kokosmelk og chili. Litt sterk og det var friterte nudler på toppen.

Andre spiste Ramen ;D

Som dessert hadde de denne sjokolade fugden og sjokoladeis, med karamelisert malt på toppen.

Og vi var så super heldige å få en super bra kniv i gave alle sammen :D Da ble jo jeg kjempe glad :)


 

Og så må jeg jo bare si at Jørn Hoel satt å spiste på samme restaurant da vi var der :P Var litt moro det da ;)

Håper dere har hatt en fin dag ^^ I morgen drar jeg nordover til Trøndelag. Gleder meg veldig til det! <3

#Oslo #Trøndelag #Mathallen #Mat #Kurs #Workshop #Kulenariskakademi #Kulenarisk #Akademi #Smaker #Restaurant #Vegetar #Vegetarmat #Vegan #Selleri #Jordskokk #Suppe #Retter #Matretter

- Søtmonsen :))

16.02.2016

Snart ei uke ferie :D

 • Skrevet 16.02.2016 klokka 17:18
 • Kategori: Personlig

Heisann :)

I dag så har jeg begynt å glede meg veldig til å ha ei uke ferie ^^ Skal i barnedåp i helga til venninna mi ^^ Og jeg skal være Gudmor :D Gleder meg veldig til det :) Bli kjempe gøy ^^ Og så får jeg møtt familie å venner igjen :) Så jeg reiser etter jobb på torsdag, og blir ei uke i Trøndelag. Så da blir det sikkert litt kakebilder og oppskrifter.

I dag har vi lakseburger til middag, noe som jeg synes er så utrolig godt! :) Liksom litt annerledes, og ikke bare kjøtt og kylling hele tiden. Pluss at folk blir for lei fisk, så da er det jo greit å gjøre det på en litt annerledes måte.

Gå her for å se hvordan jeg gjør det: Lakseburger.


#Oslo #Trøndelag #Barnedåp #Dåp #Kaker #Fri #Ferie #Helg #Uke #Dessert #Mat #Laks #Fisk #Lakseburger #Burger #Familie #Venner #Middag #Gledes #Gudmor

 

- Søtmonsen :))

14.02.2016

Morsdag og Valentine <3

 • Skrevet 14.02.2016 klokka 12:56
 • Kategori: Personlig


 

Heisann ^^

Gratulerer så mye med morsdagen til alle mødre <3 Og happy Valentine :)


I dag er det jo morsdag og Valentine på samme dag :) Jeg og kjæresten skal dra til Askim i dag for å besøke min bror og familien hans der. For mamma er nemlig på besøk hos de denne helga ^^ Hun har reist ned fra Trøndelag :) Så da skal vi dit for å få truffet henne og feire morsdag ^^ Jeg har jo så klart bakt og ordnet som vanlig :D Liker sånne dager, for da har jeg liksom en unnskyldning til å lage noe godt ;) Hehe.

 

Så det ble smuldrepai med eple ^^ Det som er så godt <3 Litt Valentine stemning også ;)


 

Oppskriften finner dere her: Smuldrepai.
 

 

Hva skal dere i dag da? :) Feirer dere morsdag/Valentine? :)

 

Kjøpte en liten gave til min kjære og da ^^ Og så kjøpte jeg blomster og sjokolade til min mamma og svigermor :)


Han fikk en søt liten bamse som står "I love you" på og godteri :D 

 

#Valentine #Morsdag #Feiring #Mamma #Besøk #Bror #Familie #Kos #Kake #Smuldrepai #Pai #Eple #Eplepai #Oslo #Trøndelag #Askim #Kjærestekos #Kjærlighet 

 

- Søtmonsen :))

13.02.2016

Betasuppe

 • Skrevet 13.02.2016 klokka 12:23
 • Kategori: Supper


 

Heisann ^^

Her er det en oppskrift på en veldig god suppe ^^ Blir litt som kjøttsuppe, bare med byggryn i og sånt ^^

 

Betasuppe:

30 gr. Byggryn.

340 gr. Kjøtt i terninger.

100 gr. Gulrøtter.

100 gr. Kålrot.

100 gr. Purreløk.

150 gr. Potet.

7 dl Vann.

Salt, pepper og grønnsaksbuljong.

 

Byggrynene skylles godt og legges i vann dagen før. 

Kutt grønnsakene i terninger. Kok kjøttet ei stund, slik at det nærmer seg mørhet. Ha i byggrynene. Ha så i grønnsakene og kok de møre. Smak til med salt, pepper og grønnsaksbuljong. 


#Oslo #Trøndelag #Betasuppe #Suppe #Godt #Mat #Middag #Kjøtt #Byggryn #Grønnsaker #Smak #Oppskrift #Lørdag 

 

Ha en super lørdag! :D 

 

- Søtmonsen :))

12.02.2016

Vinnere av Valentines gavene!


 

Heisann :)

Da var det tid for trekking av de to Valentines gavene :D Og dette blir jo spennende! Synes det er så moro når flere vil være med :) Er noen som glemmer epost og sånt, og da er det jo kjipt at de ikke blir med, siden jeg da ikke vet hvem de er, eller hvordan jeg skal kunne nå de. Så husk på alt sånt neste gang ^^ Lykke til! :D

 

 

Og den første vinneren eeeer...


Kristine! Gratulerer! :D

 

Og den andre vinneren eeer.. 


Jannicke! :D Gratulerer til dere begge! :D

 

Da håper jeg at dere alle andre har en super helg! ^^ Med både morsdag og Valentine :) Og for de som ikke feirer noe også ^^ Lots of, lots of love from me to you! <3

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Vinnere #Forundringspakker #Pakker #Giveaway #Vinne #Gave #Valentine #Morsdag #Kjærlighet #Mat #Glede

 

- Søtmonsen :))

12.02.2016

Siste frist! :D

Heisann :D

Da er det siste sjanse for å melde seg på Valentine konkurransen min :D Der jeg gir bort en pakke til TO heldige vinnere :D Og der er det mye spennende i ja ;D Tihi!

Trekker vinnerne i kveld ^^ Så håper jeg dere har en super dag videre :D 


(Noe av det dere vinner i forundringspakkene)

 

Gå til dette innlegget for å melde dere på: Konkurranse!

#Oslo #Trøndelag #Konkurranse #Sistesjanse #Sjanse #Siste #Frist #Trekking #Vinnere #Forundringspakker #Pakke #Giveaway #Gratis #Valentine #Kjærlighet #Spennende #Glede #Blogg

 

- Søtmonsen :))

11.02.2016

Lefserull med laks

 • Skrevet 11.02.2016 klokka 18:40
 • Kategori: Mat


 

Hei hei ^^

Jeg kjøpte ganske mye røkelaks før jul og frøs det ned. Så nå tenkte jeg at jeg kunne lage meg noen lefseruller med det :D Det er jo kjempe godt ^^

 

Lefserull med laks:

Tacolefser.

Røkelaks.

Salat/Kinakål.

Snøfrisk smøreost naturell.

 

Smør på snøfrisken på lefsene. Kutt opp salaten. Legg laksen nederst og ha salaten over og rull.

 


#Oslo #Trøndelag #Laks #Lefse #Laks #Lakserull #Rull #Lefserull #Mat #Kos #Godt #Smak

 

- Søtmonsen :))

10.02.2016

En takk til dere!

 • Skrevet 10.02.2016 klokka 12:15
 • Kategori: Blogg


 

Heisann :D

Ville bare skrive en liten takk til dere lesere! :D Det har vært så gøy å starte opp denne bloggen her. Får så mange fine kommentarer, og det gleder meg veldig :) Spesielt når jeg får skryt for oppskriftene jeg deler ^^ Det gjør at det blir ekstra artig å blogge!

Så jeg ville bare takke dere alle sammen! Både nye og faste lesere. Dere er supre! 

Derfor holder jeg litt giveaways for dere, for å gi noe tilbake til dere flotte mennesker! <3


#Oslo #Trøndelag #Takk #Entakktildere #Takktildere #Tusentakk #Lesere #Følgere #Blogg

 

- Søtmonsen :))

09.02.2016

Grønnsakssaus

 • Skrevet 09.02.2016 klokka 19:01
 • Kategori: Vegetarmat


(Slik ser den ut)

Hei hei ^^

Her er en liten vegetarrett igjen ^^ Denne er jo noe som kalles grønnsakssaus som man kan servere med ris til, men kan også bli brukt som suppe. :) Men en litt annerledes grønnsakssuppe da. Den har blant annet tomatino og timian i seg :)

 

Grønnsakssaus:

180 gr. Gulrot i terninger.

140 gr. Sellerirot i terninger.

140 gr. Purreløk.

120 gr. Sjampinjong på boks.

260 gr. Tomatino/hakkede tomater.

2 dl Vann.

200 gr. Kikerter.

Timian, grønnsakbuljong, salt og pepper.

 

Rens og kutt gulroten og selleriroten i terninger. Kutt purreløken i biter. Ha vann, tomatino og grønnsaker i kjelen, kok de til de er møre. Ha i purreløken litt før det er ferdig så det piffer opp fargen i suppen. Smak så til med krydderet. 

 

#Oslo #Trøndelag #Supper #Saus #Grønnsakssaus #Vegetar #Vegetarmat #Mat #Grønnsakssuppe #Smak #Grønnsaker #Vegan #Matglede

 

- Søtmonsen :))

09.02.2016

Svart som natta :)

 • Skrevet 09.02.2016 klokka 11:00
 • Kategori: Blogg

Heisann :)

I dag er det svart som står for tur i Frodith's foto- challenge :) Og disse bildene er min tolkning på det ^^ Dette er også den siste fargen på utfordringen ;o Dessverre! Dette har vært gøy :) Håper det kommer flere sånne ;)

For å komme til hennes challenge gå hit: Frodith's foto- challenge.

 

Jeg kjøpte meg denne til sykkelen da jeg var i Nice :D Måtte bare ha den :P


 

Min svarte tatovering :)


 

Jeg hadde ganske så svart hår ei stund :P 

Dette bildet liker jeg veldig godt :3 Er ganske fint ^^
#Oslo #Trøndelag #Svart #Farge #Foto #Bilde #Challenge #Gøy #Hårfarge #Hår #Svarthår #Katt #Klokke #Sykkelklokke #Tatovering #Black

 

- Søtmonsen :))

08.02.2016

I et rosa helikopter :D

 • Skrevet 08.02.2016 klokka 12:08
 • Kategori: Blogg


                                                                                (Denne babyshower kaken jeg lagde til min venninne var jo ganske så rosa ;) )

 

Hei hei :D

I dag er det fargen rosa som står for tur ^^ Og da tenkte jeg på denne sangen med en gang :P Haha!

For å komme til Frodith's foto- challenge gå hit: Frodit's foto- challenge.

7x3CCKaOlfU
 
 
Og mine fantastiske bringebærfromasj til DIA ;D Oppskrift her: Bringebærfromasj DIA.
Rosa i lange baner :D

#Oslo #Trøndelag #Challenge #Rosa #Farger #Blomster #Kake #Dessert #Bringebær #Rosafarge #Oppskrift #Bilde #Bilde #Foto #Sang #Rosahelikopter #Youtube

 

- Søtmonsen :))

07.02.2016

Konkurranse

AVSLUTTET!

Heisann :)

Tenkte at siden den forrige forundringspakken ble så godt mottatt, og det var så mange som ble med. Så skulle jeg ha en til :D Og denne gang blir det i forbindelse med Valentine's day som er den 14. Februar ^^

Jeg må bare si at jeg blir ikke sponset på noe vis til mine giveaways. Alt kommer rett fra meg :) Og siden jeg er en matblogg, så er det kun mat eller bakerelaterte ting jeg gir bort ^^

Her er det du må gjøre:

 • Kommentere at du vil være med. (Husk bloggnavn/link til blogg, eller epost adressen din om du ikke har blogg).
 • Lik facebook siden til bloggen her: Søtmonsen :3
 • Deler du innlegget, så får du en ekstra lapp ^^ (Husk å ha det offentlig slik at jeg kan se det også ^^).

Jeg trekker vinnerne på fredag ^^ Lykke til alle sammen :D

 

Her er noe av det du kan vinne :D Og det blir 2 vinnere denne gangen også ^^ 


#Konkurranse #Blogg #Giveaway #Oslo #Trøndelag #Trønder #Valentinesday #Valentine #Morsdag #Søndag #Trekkning #Vinne #Kjærlighet

 

- Søtmonsen :))

07.02.2016

Lilla fargen :D

 • Skrevet 07.02.2016 klokka 12:22
 • Kategori: Blogg

Heisann :)

Da er det på tide med neste farge i Frodith's foto- challenge, lilla ^^

For å finne hennes challenge gå her: Frodith's foto- challenge.

 

Jeg sammenligner lilla med min favoritt jente i Animen Naruto ^^ Nemlig Hinata Hyuga som hun heter :D Lilla hår, øyne og klær :D


 

Lupiner ^^

Engkarse ^^


Lodnefiol :)


 

Og til slutt min kjære bagg som var med til Dublin på julehandel :D#Oslo #Trøndelag #Challenge #Foto #Bilder #Lilla #Farge #Farger #Lillafarge #Blogg #Bagg #Blomster #Hinata #Anime

 

- Søtmonsen :))

07.02.2016

Fastelavnsboller

 • Skrevet 07.02.2016 klokka 09:09
 • Kategori: Hvetedeig

Heisann :)

I dag er det fastelavn :D Og da må man jo ha fastelavnsboller :)

 

Fastelavnsboller:

100 gr. Margarin.

3 1/2 dl Melk.

50 gr. Gjær.

1 dl Sukker.

1 ts Kardemomme.

1/2 ts Hornsalt.

ca. 500 gr. Hvetemel.

 

Bringebær/jordbærsyltetøy og kremfløte.

 

Smelt smøret og ha i melken, pass på at det ikke blir varmere enn 37,5 grader. Ha i gjæren og rør den ut i melken.  Bland mel, horn salt, kardemomme og sukker. Ha melken over det tørre og rør til du får en fin deig, ha i mer mel om nødvendig. La den stå å heve seg stor og fin.

Del så deigen opp, og ta hver del og rull til ei stor pølse. Del opp i passe store biter og trill ut til boller. Stek de på 225 grader i ca. 10- 12 min.

Serveres med krem og bringebær/jordbærsyltetøy. Og dryss gjerne litt melis på toppen :)

 

Ha en fortsatt fin fastelavn ^^

 

#Olso #Trøndelag #Fastelavn #Fastelavnsboller #Boller #Krem #Syltetøy #Godt #Kos #Helg #Søndag #Oppskrift #Hvetedeig #Bakst

 

- Søtmonsen :))

06.02.2016

Bursdagsfeiring!

 • Skrevet 06.02.2016 klokka 19:14
 • Kategori: Personlig


 

Hei og hopp!

I dag er det nemlig bursdagen til min kjære :D Woho! Han blir 25 år i dag ^^ Så da måtte det jo bakes og lages god mat til han :) <3 Ekkelt å tenke på at vi begge blir halvveis til 50 i år ;o Men men :)

Han er jo bare en super kjæreste da :) Så jeg kjøpte noen spill til hans retromaskin som jeg ga han til jul :) Og en T- Skjorte med Zelda motiv på :) Så håper han er fornøyd da :) Så lagde jeg sjokolade kake til han :)

 


Andre spillet har dessverre ikke kommet enda ;o 
 

 

Oppskrift på kaken finner dere her: Sjokoladekake.

#Oslo #Trøndelag #Bursdag #Kjæresten #Bursdagsbarn #Guttenmin #Minkjære #Sjokoladekake #Ønske #Kake #Baking #Bakeglede #Oppskrift #Godt #Søtt #Sjokolade #Gave #Bursdagspresang #Zelda #Retrospill #Helg
 

- Søtmonsen :))

06.02.2016

Den skjønne grønne :)

 • Skrevet 06.02.2016 klokka 11:48
 • Kategori: Blogg

Heisann :)

Da er det på tide med bilder av min tolkning for fargen grønn i Frodith's foto- challenge :)

Dere finner den på hennes blogg her: Frodith's foto- challenge.

 

Froskene jeg og min bestevenninne kjøpte oss, og tok med på en kjøretur :P
 

#Grønterskjønt #Grønn #Farge #Challenge #Foto #Bilde #Eple #Grønn #Frosk #Eng #Oslo #Trøndelag

 

- Søtmonsen :))

05.02.2016

Gult er kult :D

 • Skrevet 05.02.2016 klokka 16:32
 • Kategori: Blogg

Heisann :D

Dette blir min tolkning av gul i dag, i Frodith's foto- challenge ;D Og det er jo så godt ;)

Dere finner Frodith's foto- challenge her: Frodith's foto- challenge

 Oppskrift finner dere her: Muffins/formkake

#Oslo #Trøndelag #Egg #Smiley #Muffins #Gult #Farge #Farger #Gulterkult #Kult #Tre #Høstfarge #Blader #Fargerikt #Foto #Bilde

 

- Søtmonsen :))

04.02.2016

I'm blue baby, I'm blue

 • Skrevet 04.02.2016 klokka 19:09
 • Kategori: Blogg

Heisann :)

Her kommer da min tolkning på fargen blå i Frodith's foto- challenge :)

Gå hit for å finne hennes foto- challenge: Frodith's foto challenge

 

Og hva er vel ikke mer blått enn blåbær ;D Til og med blå i navnet :D Hehe.

 
 

Og en vakker blå himmel :)


 

Og denne awsome brusen jeg smakte i Nice :D Så fant jeg ut at man får kjøpt den her også :D


 

#Oslo #Trøndelag #Blue #Blå #Blått #Farge #Foto #Bilde #Challenge #Fotochallenge #Blåfarge #Brus #Blåhimmel #Himmel #Blåbær #Bær

 

- Søtmonsen :))

03.02.2016

Min tolkning av Rødt :)

 • Skrevet 03.02.2016 klokka 10:42
 • Kategori: Blogg

Heisann :)

Da er det dag 2 i foto- challengen til Frodith :D Og da er ordet: Rødt :)

Her kan dere gå inn for å skjekke ut hennes foto- challenge: Frodith's foto- challenge.

 

Og da måtte jo disse røde rosene med :)


 

Og jeg hadde ganske rødt hår her ei stund ;D


 

Og jeg har sånt rødt stempel fra gammelt av, som jeg kan smelte og stemple på brev :)


#Oslo #Trøndelag #Brevstempel #Brev #Stempel #Roser #Rød #Rødt #Rødthår #Hår #Farge #Challenge #Foto #Bilde

 

- Søtmonsen :))

03.02.2016

Rømmesaus

 • Skrevet 03.02.2016 klokka 10:10
 • Kategori: Sauser


 

Heisann :)

I dag blir det Omega tre til middag igjen ;) Laksefilet med rømmesaus :) 

 

Rømmesaus:

150 gr. Smør.

1 boks rømme.

Gressløk, salt, pepper og litt sukker.

 

Smelt smøret og ha i rømmen. Varm sausen og smak til med salt, pepper, sukker og gressløk.

 
 

 #Oslo #Trøndelag #Mat #Laks #Omega3 Feitfisk #Rømmesaus #Rømme #Saus

 

- Søtmonsen :))

02.02.2016

Min tolkning av Hvitt :)

 • Skrevet 02.02.2016 klokka 14:00
 • Kategori: Blogg

Heisann :)

Bestemte meg for å være med på Frodith sin foto- challenge :D

For å komme til hennes foto- challenge, trykk her: Frodith's foto- challenge.

 

Så dette er mitt bilde på tolkingen av Hvit :D


#Oslo #Trøndelag #Foto #Challenge #Fotochallenge #Bilde #Egg #Eggefjes #Smil

 

- Søtmonsen :))

02.02.2016

Prøvde meg på header selv :D

 • Skrevet 02.02.2016 klokka 13:08
 • Kategori: Blogg

Heisann :)

Så hva synes dere om bloggen min nå? Ble den rotete? Prøvde å lage egen header og da endre litt på designet også. Dette er jo noe jeg ikke kan ;o Men man må jo prøve seg ikke sant? :D

Så.. Hva synes dere? :)

#Header #Blogg #Design #Prøverselv #Gjørnoehunikkekan #Oslo #Trøndelag #Matblogg

 

- Søtmonsen :))

01.02.2016

Typisk mandag

 • Skrevet 01.02.2016 klokka 22:27
 • Kategori: Personlig

Heisann :)

I dag har det ikke vært noen god dag. Dårlig og vondt over alt. Så har bare vært hjemme å syntes synd på meg selv, hehe. I går fikk vi vite at det er helt ute med discorvery kanalene ;s Så ingen TV- Norge, FEM, VOX, MAX og TLC blant annet. Noe som er veldig kjipt for meg siden jeg ser veldig mye på de kanalene, og i borettslaget jeg bor så MÅ alle beboerne ha Canal Digital.. Dette var veldig kjipe nyheter ;/ Så blir dårlig med TV fra nå av da... Siden noen av de beste filmkanalene er nå borte..

 

'

Eller så har det er vært gulrotsuppe til middag i dag, og frukt til kos. Må jo få litt vitaminer i kroppen når man er syk :)

Oppskrift på gulrotsuppe finner dere her: Gulrotsuppe


#Oslo #Trøndelag #Canaldigital #Kanaler #TV #Dårlig #Misterkanaler #MisterTVkanaler #Trist #Nullfilm #Syk #Smerter #Muskelsmerter #Fibromyalgi

 

- Søtmonsen :))

Søtmonsen :))

Søtmonsen! Hei! :) Dette er en blogg med litt av hvert i. Du kan finne mange oppskrifter på både matretter, kaker og desserter. Du kan finne noen enkle tips innen matlaging, og litt diettsnakk. Jeg legger også ut litt om gaming, anime og andre interesser jeg har. Skriver også om personlige ting, og det som er viktig for meg. Håper du vil like bloggen min, og at den interesserer deg! :) Headeren er laget av Kristin.blogg.no og designet er fra KVdesign.no.

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign

hits