18.12.2016

Kokosboller

  • Skrevet 18.12.2016 klokka 10:00
  • Kategori: Julegodt

Hei hei :)

Jeg fant en veldig fin oppskrift på kokosboller i facebook- gruppen Kjøkkenkroken ^^ Og denne tenkte jeg at jeg skulle prøve, og den ble godkjent av min kjære den ;)

 

Kokosboller:

2 ss Kaffe.

1 dl Sukker.

2 dl Havregryn.

4 dl Kokos.

2 ss Kakao.

2 ss Smør.

1 Egg.

 

Bland alt i en bolle bortsett fra egget. (Jeg smeltet smøret, men det skulle visst ikke det ;P Men jeg synes det ble like så bra jeg, så der får du nesten velge selv hva du vil :)). Spar 2 dl av kokosen. Visp sammen egget og hell det over i blandingen og kna den godt sammen. Sett deigen kjølig noen timer. Deretter triller du små kuler og dypper de i kokosen som du holdt av. Disse bør ligge kjølig.

 

Tips: Disse passer kjempe fint som gave ^^ Cellofanposene er kjøpt på wish, og konfektformer får man på TGR, Nille og vanlige butikker :)







#Oslo #Trøndelag #Blogg #Kokos #Kokosboller #Klinkokos #Sjokolade #Godt #Julegodt #Jul #Julegave #Cellofan #Baking

 

- Søtmonsen :))

17.12.2016

Peanøttkjeks

  • Skrevet 17.12.2016 klokka 10:00
  • Kategori: Julegodt

Heisann! :)

Her kommer oppskriften på peanøttkjeks ^^

 

Peanøttkjeks:

200 gr. Margarin.

4,5 dl Sukker.

2 Egg.

6 dl Hvetemel.

1 ts Bakepulver.

80 gr. Peanøtter.

100 gr. Kokesjokolade.

 

Først røres margarin og sukker hvitt. Rør inn så ett og ett egg. Bland alt det tørre, hakk nøtter og sjokolade og ha det i røra. Ta så ei teskje og fordel den på ett brett. Stek på 175 grader i ca. 10 min.

 

Tips: Når det står rør sukker og smør hvitt, skal man ikke smelte smøret :)



#Peanøtter #Peanøttkjeks #Julegodt #Julebakst #Jul #Kjeks #Oslo #Trøndelag #Blogg #Godt #Baking

 

- Søtmonsen :))

16.12.2016

Fløtekarameller med julesmak

  • Skrevet 16.12.2016 klokka 10:00
  • Kategori: Julegodt

Heisann! :)

Tenkte jeg skulle dele denne oppskriften på fløtekarameller med dere ^^ Dette er faktisk første gang jeg lager det alene. Så jeg var veldig spent på hvordan det ville bli. Men jeg ble stående ganske så lenge å røre til den hadde blitt tykk nok ja :P Og jeg prøvde ut med noe pynt til de også, som jeg leste på Tine sine sider tror jeg det var. Og det var å knuse polkagriser for å ha på de :D Så da gjorde jeg det ^^ Satser på at de blir gode ;)

 

Fløtekarameller:

2 dl Fløte.

2 dl Sukker.

2 dl Lys sirup.

100 gr. Smør.

 

Polkagris.

 

Bland fløte, sukker og sirup i en vid kjele. Kok den opp, og la den koke til den er blitt tykk nok. Man kan ta dråpetest i et glass med kaldt vann i, for å teste om den er ferdig. Blir det en dråpe i glasset, og den kan rulles til en kule så er massen tykk nok. (Jeg måtte koke den ganske lenge, ihvertfall 1 time). Pass på at du står å rører hele tiden mens det koker, slik at det ikke brenner seg. Kutt smøret i terninger. Når den har bestått dråpetesten rører du ikke smøret og heller massen i en langpanne som er dekket med bakepapir. Hell forsiktig, og pass på så du ikke brenner deg. Knus polkagriser og strø over massen før den har stivnet (gjerne med en gang du har helt den over i langpannen). Sett karamellen kjøling til den har stivnet ordentlig. Deretter snur du formen på hodet, og dele karamellen i biter. Pakkes inn i bakepapir.














#Oslo #Trøndelag #Blogg #Jul #Julegodt #Karameller #Fløtekarameller #Hjemmelaget #Julegaver #Pakke #Kos #Godt #Sukker #Julebakst

 

- Søtmonsen :))

16.12.2015

Krumkaker

  • Skrevet 16.12.2015 klokka 18:44
  • Kategori: Julegodt

Heisann :)

Noe som er veldig kjent og kjært i julen er jo krumkaker :) Og noen som kan være veldig godt, er å lage multekrem og servere krumkaker ved siden av :)

 

Krumkaker:

100 gr. Smør.

100 gr. Sukker.

2 Egg.

6 ss Vann.

Mel til passe deig.

 

Rør sukker og smør hvitt. Bland inn ett og ett egg. Hell i vannet. Rør inn hvetemel til deigen blir sånn passe. Stek de så i en krumkakejern. 




 

#Krumkaker #Kaker #Jul #Julekaker #Julebakst #Julegodt #Syvsorter #Allesorter #Baking #Bakeglede #Oslo #Trøndelag #Oppskrift

 

- Søtmonsen :))

14.12.2015

Havrekjeks

  • Skrevet 14.12.2015 klokka 15:30
  • Kategori: Julegodt


 

Heisann :)

Noe som jeg synes er veldig godt er havrekjeks :D Jeg synes det er best slik som de er, men de er også fine å bruke til frokost ^^ Smøre på litt pålegg :) Jeg har vokst opp med havrekjeks til julefrokosten hver jul :) Så klart ikke bare havrekjeks, men de var med :) Og det er som jeg har skrevet, godt ^^

 

Havrekjeks:

500 gr. Havregryn.

100 gr. 4korn

100 gr. Hvetemel.

2 ss Hornsalt/natron.

250 gr. Smult/ margarin.

3 dl Melk.

250 gr. Sukker.

 

La røren stå å svelle. Deretter bak ut med kjevle og stikk ut runde kjeks med f.eks. ett stort syltetøyglass eller ett stort lokk som tilhører ett Norges glass. Legg de på ett brett og stek på 180 grader i ca. 10- 20 min. Prikk gjerne med en gaffel på kjeksene før steking. 

 

Den grå ringen rundt, som brukes til lokk på ett Norgesglass er veldig fint å bruke til å stikke ut havrekjeks :)


 

#Kjeks #Havre #Havrekjeks #Jul #Julegodt #Tradisjon #Tradisjontro #Oslo #Trøndelag #Godt #Mat #Baking #Bakeglede #Oppskrift #Deig #Kjevling 

 

- Søtmonsen :))

13.12.2015

Havremakroner

  • Skrevet 13.12.2015 klokka 11:57
  • Kategori: Julegodt

Hei og hopp :)

Her er ei oppskrift på noe jeg synes er så alt for godt i jula ;o Og det er havremakroner. Det er så søtt, sprøtt, samtidig litt seigt og godt :D

 

Havremakroner:

450 gr. Margarin.

400 gr. Sukker.

4- 6 Egg.

750 gr. Havregryn.

120 gr. Hvetemel.

180 gr. Rosiner (Kan sløyfes).

 

Margarin og sukker røres hvitt. Ha i ett og ett egg om gangen. Rør så inn havregryn, hvetemel og evt. rosiner om man liker det.

Ta en skje etter hvilken størrelse du vil ha på de, men de flyter utover og ødelegges lett, så vær forsiktig :) Stek på 180 grader i ca. 12 min.


Slik skal de se ut :)

#Makroner #Havremakroner #Havre #Godt #Kjempegodt #Søtt #Sprøtt #Seigt #Bake #Jul #Julekaker #Juleglede #Bakeglede #Oslo #Trøndelag

 

- Søtmonsen :))

12.12.2015

Rosetter

  • Skrevet 12.12.2015 klokka 18:01
  • Kategori: Julegodt

Heisann :)

Dere alle har vel kanskje hørt om rosetter? ^^ Det er jo også en gammel tradisjonell julekake :) Som man lager i smult :) Og man trenger ett slikt jern som man dypper ned i røren og i smulten :)


 

Rosetter:

3 Egg.

1 1/2 kopp Hvetemel.

2 kopper Potetmel.

2 kopper Melk og vann.

2 ss Sukker.

ca. 1 1/2 kg smult.

 

 Bland alt til en røre, og la det stå i ca. 20 min før bruk. Smelt smulten i ei jerngryte. Så tar man det jernet, likt det over på bildet og dypper i røren. Ikke helt ned, men kun slik at toppen ikke er nedi. For når røren treffer smulten, så må det kunne slippe taket av jernet :) Og snu de slik at de blir brune på hver side. Legg de over i ei form med tørkepapir i når du tar de ut.

 

 Når man steker med smult, må man ha lokk eller brannteppe i nærheten. Ikke ha vann i nærheten, da tar det fyr! 

 


 

#Rosetter #Julekaker #Jul #Tradisjon #Julebakst #Juleglede #Bakeglede #Baking #Bake #Kaker #Oslo #Trøndelag #Oppskrift

 

- Søtmonsen :))

11.12.2015

Potetmelstopper

  • Skrevet 11.12.2015 klokka 13:13
  • Kategori: Julegodt

Hei hei :)

Her er en annen tradisjonell julekake :) Veldig enkle ^^

 

 

 Potetmelstopper:

500 gr. Margarin.

375 gr. Sukker.

5 Egg.

900 gr. Potetmel.

250 gr. Kokos.

 

Rør sukker og smør hvitt. Rør inn ett og ett egg. Bland så inn potetmelet og kokosen. Ta en spiseskje og legg de ut over på ett brett. Stek på 190 grader i ca. 10 min. De skal være hvite :)

 


 

(Bildet er lånt fra nettet, men det er slik de skal se ut :))

#Potetmel #Potetmelstopper #Topper #Julekaker #Jul #Godt #Glede #Juleglede #Baking #Bakeglede #Oslo #Trøndelag #Oppskrift

 

- Søtmonsen :))

09.12.2015

Ribbe til jul

  • Skrevet 09.12.2015 klokka 20:35
  • Kategori: Julegodt


 

Hei og hopp :)

Jeg er vant med ribbe til julekvelden :) Det er liksom tradisjon der jeg kommer fra ^^ Andre vet jeg bruker pinnekjøtt eller lutefisk blant annet. Men for meg så er det ribbe som er jul :D Og det er jo så godt med sprø svor :D Nam nam!

 

Steking av Ribbe:

Ribbe.

Salt og pepper.

Aluminiumfolie.

Vann.

 

Man tar gjerne å krydrer ribben ett døgn i forveien, slik at smaken skal sette seg skikkelig i kjøttet. Først tar man å ruter svoren med en kniv. Så gnir man den godt inn med en blanding av salt og pepper.

Så tar man først og legger en klump med aluminiumfolie midt under ribba, for da rinner fettet av og, det er slik man får sprø svor senere :) Hell så på litt vann i formen, ca. 2 dl og ha aluminiumfolie over ribben. Stek den så på 220 grader i ca. 45 min. Fjern så folien og skru ned varmen til 200 grader og stek videre uten folie i ca. 1 1/2 time. La ribben hvile når den er ferdig stekt før man skjærer den opp. (Blir ikke svoren sprø, så om man har grillelement i ovnen kan man bruke den). 

 

Tilbehør: Kokte mandelpoteter, surkål, rødkål, ertestuing, kjøttkaker, julepølser og en super god saus.

 

Julesaus til ribbe:

4 posjoner.

4 ss Smør.

4 ss Hvetemel.

1 liter Kjøttkraft fra ribben pluss kjøttbuljong.

0,5 dl Rødvin.

Salt, pepper, nellik(malt) og alle hånde.

Lag jevning av smør og mel. Ha i kraften og rødvinen. Smake til med krydder, vente litt med saltet siden det er salt i kraften av ribben og i buljongen.

 

 


 

#Ribbe #Jul #Julaften #Julemat #Mat #Matglede #Gladimat #Julemiddag #Surkål #Rødkål #Julepølse #Saus #Oslo #Trøndelag #Godt #Middag

 

- Søtmonsen :))

07.12.2015

Smultringer (Med og uten kjevling)

  • Skrevet 07.12.2015 klokka 13:21
  • Kategori: Julegodt


 

Heisann ^^

Smultringer er jo noe som er kjempe godt, og spesielt til jul :D Det er to typer deig til det, sånn man må bruke en utstikker på. Og den som er bløt, som man må ha en slik smultringpresse på. Man velger selv hvilken man synes blir best :) For meg synes jeg det ikke er så stor forskjell, mer om hva man orker å gjøre, noen synes jo så klart de med den løse røren blir bedre ^^ Med den løse røren så slipper man så klart å sitte å stikke ut og kna om igjen og stikke ut igjen :P Men har man tid, og synes det er kos, så hvorfor ikke :)

 

 



 

Smultringer (Med kjevling):

 3 Egg.

275 gr. Sukker.

1 1/2 dl Kremfløte.

3 dl Seterrømme.

1 1/2 ts Hjortetakksalt.

2 ts Kardemomme.

ca. 700 gr. Hvetemel.

ca. 1 1/2 kg Smult.

 

Visp eggedosis av egg og sukker. Stivpisk kremfløten. Bland det tørre, rør inn kremen og rømmen i eggedosisen. Ha så i det tørre. Rør helst for hånd. Viss ikke kan den bli for seig.  Sett deigen så i kjøleskapet til neste dag. 

Når man steker med smult, må man ha lokk eller brannteppe i nærheten. Ikke ha vann i nærheten, da tar det fyr! 

Bruk ei tresleiv for å sjekke om smulten er varm nok. Da stikker man den i smulten, og kommer det bobler og det putrer rundt den så er smulten klar til å brukes. Så tar man deigen og deler den opp, ta en porsjon deig og kjevle den ut. Stikk ut smultringer med en utstikker som vist på det øverste bildet. Legg så 4-5 om gangen i smultgryten. De synker først, før de kommer opp igjen. Bruk ALLTID en tresleiv, eller noe av tre når man driver med smult. (Man får også kjøpt smultringkrok for å hente de opp igjen. Men trengs ikke). Snu de, slik at de blir stekt på begge sider. Ta de opp når begge sider har en fin og gyllen brunfarge med bakenden på ei tresleiv. Legg de på papirtørkle i ei form til avkjøling. De kan lett fryses ned ^^

 


 

Smultringer (Med smultringpresse) Null kjevling:

 725 gr. Hvetemel.

70 gr. Sukker.

25 gr. Bakepulver.

1 ts Vaniljesukker.

2 ts Kardemomme.

5 dl Vann.

Ca. 1 1/2 kg Smult.

 

Bruk ei tresleiv for å sjekke om smulten er varm nok. Da stikker man den i smulten, og kommer det bobler og det putrer rundt den så er smulten klar til å brukes.

Alle ingrediensene skal være romtemperert. Bland alt sammen til en deig. Deigen skal være seig, spe evt. med vann eller mel om du synes den er for bløt lr for tykk. Så fyller du bare røren i pressen og presser ut en og en ring i smulten. Tykkelsen kan du bestemme selv med hvor lenge du holder inn håndtaket. 

Når man steker med smult, må man ha lokk eller brannteppe i nærheten. Ikke ha vann i nærheten, da tar det fyr! 

 #Søtt #Godt #Blogg #Smultring #Smult #Medkjevling #Utenkjevling #Kjevle #Medoguten #Smultringer #Jul #Julegodt #Baking #Bakeglede #Røre #Smultringrøre #Oslo #Trøndelag #Juleglede #Mat

 

- Søtmonsen :))

05.12.2015

Risboller

  • Skrevet 05.12.2015 klokka 21:11
  • Kategori: Julegodt

Hei hei ^^

Noe som er kjempe godt i jule er jo også risboller :D Det skal være ganske greit og lage om man smelter sjokoladen og delfiafettet i vannbad :) For sjokolade skal ikke ha så høy varme, da vil det skille seg.

 

Risboller:

ca. 25 porsjoner.

250 gr. Delfiafett.

200 gr. Kokesjokolade. (Jeg synes dronningsjokoladen blir best, ikke for lys og ikke for mørk ^^).

2 Egg.

2 dl Sukker.

3 ss Sterk kaffe.

ca. 100 gr. Puffet ris.

 

Smelt delfiafettet først i vannbad, så har du sjokoladen oppi det smeltet fettet, avkjøl. Visp eggedosis av egg og sukker, bland inn kaffen og sjokolade/fettet. Elt så inn puffet ris i blandingen. Ta så evt. muffinsformer og en skje i hver. Settes kjølig.

Tips: For mindre posjoner kan man bruke cupcakeformer eller konfektformer ^^













 







#Risboller #Ris #Puffetris #Delfiafett #Sjokolade #Godt #Jul #Julekos #Julekaker #Baking #Bakeglede #Juleglede #Søtt #Tradisjon

 

- Søtmonsen :))

04.12.2015

Berlinerkranser

  • Skrevet 04.12.2015 klokka 12:48
  • Kategori: Julegodt

Hei og hopp ^^

Her er det en oppskrift på berlinerkranser :) Dette er jo også en julekake som er av tradisjon for meg ^^ De er jo så gode også :D

 

Berlinerkranser:

2 Hardkokte eggeplommer.

2 Råe eggeplommer.

125 gr. Sukker.

250 gr. Smør.

300 gr. Hvetemel.

 

Eggehvite til pensling og perlesukker til pynt.

 

Gni de hardkokte eggeplommene godt utover og rør de sammen med de rå. Tilsett sukkerert og visp til eggedosis. Rør inn romtemperert smør vekselvis med melet. Se ann på melmengde i forhold til hvor store eggene er. Jobb deigen til den blir jevn, men ikke jobb for mye med den, for da kan den bli litt for kort og vanskelig å trille ut pølser av den. La så deigen stå i kjøleskap til neste dag. Trill pølser som er like tykke som lillefinger sånn ca. Og kutt ca. 12 cm lange biter som man former til små kranser :) Pensle med eggehviten og strø på perlesukker. Stek de 175 grader i ca. 10 min. Vær forsiktig når du tar de over på en rist til avkjøling, de kan gå lett i stykker.

#Berlinerkranser #Krans #Berliner #Jul #Julegodt #Kjeks #Julekjeks #Julekos #Kos #Baking #Bakeglede #Bake #Kaker #Julekaker #Oslo #Trøndelag #Tradisjon

 

- Søtmonsen :))

03.12.2015

Sandkaker

  • Skrevet 03.12.2015 klokka 11:15
  • Kategori: Julegodt

Hei hei :)

Sandkaker er en gammel tradisjon i julen. Men til dette må du ha slike former for å lage de :) 

 

Sandkaker:

100 gr. Mandler (Skåldede).

250 gr. Hvetemel.

200 gr. Smør.

100 gr. Sukker.

1 Egg.

 

Flytende smør til smøring av former.

 

For å skålde mandlene tar man å koker de i vann og bare "popper" skinnet av de etter på. Mal mandlene. Smuldre mel og smør sammen. Ha så i egg, mandelmassen og hvetemelet. Bland det godt sammen med hendene og la deigen hvile i kjøleskapet ett par timer. Smør formene og kna deigen i hver form til ett tynt lag nede i formen og opp etter kantene. Husk at det må være så tynt som mulig, gjerne prikk med gaffel i bunnen så de ikke hever seg i midten. Stek de på 175 grader i ca. 10- 15 min. La de avkjøles før de tar ut av formene.

 

Tips: Man kan drysse litt semulegryn i formene for å få de lettere ut :) Man smører de med smør og har oppi semulegryn og tømmer av det overflødige.


 

#Jul #Julegodt #Sandkaker #Sand #Kaker #Kjeks #Julebakst #Baking #Bakeglede #Godt #Oslo #Trøndelag #Blogg

 

- Søtmonsen :))

02.12.2015

Sjakkruter

  • Skrevet 02.12.2015 klokka 18:40
  • Kategori: Julegodt

Heisann ^^

Det er så mange forskjellige julekaker som er veldig tradisjonelle ^^ Og en av de er jo sjakkruter :D Og det som er det morsomme, er at man bruker samme deig som Tyske skiver, bare man har i kakao i deler av deigen ^^ Slik at om man lager Tyske skiver, så kan man doble deigen og lage sjakkruter samtidig ^^

 

 

Sjakkruter:

500 gr. Hvetemel.

150 gr. Melis.

350 gr. Smør.

1 1/2 ss Kakao i halve deigen.

 

Man blander alt for hånd. Del deigen i to og ha i kakaoen i den ene delen. Og som med alle smørdeiger så er det lurt å la de stå i kjøleskapet i noen timer, gjerne til dagen etter for at den skal bli god å jobbe med.  Så triller man ut  pølser av deigene, begynn med to og to. Så legger man de hvite mot hverandre på skrått og de brune imellom der igjen. Slik at du får annen hver farge. Gjerne form de litt spist inn mot midten slik at det er lettere å legge de sammen. Så ruller du litt slik at de fester seg og former den store rullen litt firkantet. Stek de så på 175 grader i ca. 10 min.


 

#Sjakkruter #Tradisjon #Sjakk #Biter #Ruter #Julekjeks #Julebakst #Jul #Kos #Baking #Bakeglede #Oslo #Trøndelag #Vinter

 

- Søtmonsen :))

28.11.2015

Tyske skiver

  • Skrevet 28.11.2015 klokka 11:50
  • Kategori: Julegodt

Heisann :)

Dette er ei oppskrift på julekaker som jeg har lært av min mor :) Noe som ble lagt på sykehjemmet der min mor jobber :) De kalles tyske skiver og er egentlig veldig enkel :)

 

Tyske skiver:

500 gr. Hvetemel.

150 gr. Melis.

350 gr. Smør.

 

Dette smuldres sammen. Så lager man sånn passe tykke pølser av deigen. Lag de like tykke som en 20 kroning. Så kutter du da disse i skiver som er sånn ca. 1 cm tykke. Legger de utover ett steke brett og steker de på 180 grader i ca. 10- 12 min. Ikke legg de alt for nære.

 


 

#Tyskeskiver #Julekjeks #Jul #Julebakst #Baking #Enkel #Oppskrift #Tysk #Skiver #Oslo #Trøndelag #Vinter #Juleglede #Bake #Bakeglede

 

- Søtmonsen :))

27.11.2015

Snåsa- salat

  • Skrevet 27.11.2015 klokka 19:15
  • Kategori: Julegodt


 

Heisann :D

Her er ei oppskrift på en salat som jeg lagde da jeg var lærling :) Jeg var lærling på Snåsa sykehjem. Og denne er en god oppskrift på en annerledes salat :)

 

Snåsa- salat:

1/4 Hodekål.

1 Paprika.

1/4 Purreløk.

1/2 Boks med Picnic sin skinkebog.

150 gr. Peanøtter.

1 1/2 Pose majones.

1 Boks rømme.

Salt og pepper.

 

Kutt hodekålen, paprikaen, purreløken i biter. Kutt skinken i terninger. Hakk opp peanøttene eller bruk hurtighakker/morter. Bland rømme og majones, og ha alt sammen i ei skål. Smak til med salt og pepper.

 

En morter er veldig greit å bruke, om man har det :)


 


 

 

#Snåsa #Snåsasalat #Salat #Julemat #Jul #Oslo #Trøndelag #Godt #Mat #Gladimat #Matglede #Vinter #Kaldt #Julekos #Julefrokost

 

- Søtmonsen :))

25.11.2015

Hjemmelaget tomatsild til jul!

  • Skrevet 25.11.2015 klokka 15:59
  • Kategori: Julegodt


 

Heisann :D

Her er det en oppskrift på tomatsild, som jeg lærte da jeg var lærling :) Og fikk veldig mye skryt for denne ^^

 

Tomatsild:

6 Kryddersildfileter.

2 Gul løk.

2 Laurbærblad.

Noen korn av hel sort pepper. (5 pepperkorn).

 

Vaske sildefiletene og tørk av de med papir. Kutt de så opp i biter. Del løken i skiver. Så tar du ei bøtte eller en bakk av noe slag, eller ett glass, og legger først litt sild og så løk med pepperkorn og laurbærblad. Så legger du sild igjen, og sånn lagvis. 

 

Lake:

1 dl 7% eddik.

1 dl Tomatketchup.

2- 3 dl Sukker.

4 ss Vann.

1- 2 ss Frisk dill (Kan kuttes ut).

2 knivsodd Pepper.

 

1 dl Olje.

 

Bland alt sammen i en kjele bortsett fra oljen. Varmes opp til sukkeret smeltes. MÅ IKKE KOKE. Tilsett så oljen og avkjøl. Så tømmer du laken over silden i bøtten og lar dette stå for at det skal sette smak. Gjerne lage den i god tid før jul og la det stå kjølig :)

 

Håper det smaker, og at dere får en super julefrokost i år med mye hjemmelaget sild og salater :D


 

 

#Jul #Julefrokost #Sild #Tomatsild #Tomat #Vinter #Julekos #Frokost #Godt #Mat #Matglede #Gladimat #Oslo #Trøndelag #Snø #Kaldt #Juleforberedelser

 

- Søtmonsen :))

23.11.2015

Waldorfsalat

  • Skrevet 23.11.2015 klokka 21:08
  • Kategori: Julegodt

Heisann :D

Her kommer da oppskriften på Waldorfsalat :) Det er jo noe de fleste MÅ ha på bordet i julen :) Det er jo også noe man bruker til kalkun på nyttårsaften, og godt til kald og varm mat :)

 

Waldorfsalat:

2 Stangselleri.

150 gr. Druer. (Ta gjerne både grønne og blå for fargen sin del :)).

2 Ringer med ananas.

2 Grønne epler.

1/2 boks med valnøtter.

1 1/2 dl. Kremfløte.

1/4 Hodekål.

Sukker.

Saft av enten ananas eller sitron.

 

Kutt stangselleri, epler, druer, hodekål og ananas i biter. Grovhakk valnøttene. Stivpisk kremfløten. Bland så alt sammen og smak til med sukker og saften av ananas eller sitron.

 


 

(Bilde er lånt fra nettet.)

#Waldorfsalat #Waldorf #Julefrokost #Jul #Julekos #Nyttår #Tilkalkun #Tilbehør #Godt #Mat #Oppskrift #Oslo #Trøndelag

 

- Søtmonsen :))

 

23.11.2015

Rødbetsalat

  • Skrevet 23.11.2015 klokka 12:42
  • Kategori: Julegodt

Heisann :)

I dag tenkte jeg at jeg skulle gi dere en oppskrift på rødbetsalat :) Det blir godt til jul vettu ;D Til den berømte julefrokosten.

 

Rødbetsalat:

Glass med rødbeter. (Ta så mye du føler du trenger, halve glasset kanskje, eller hele ;)).

1/2 Eple.

1/2 Rødløk.

1/2 Neve med sylteagurk.

2 Kokte egg.

1/2 Pose majones.

1/2 Beger med rømme.

Salt og pepper.

 

Hakk rødbetene, løken, eple og sylteagurken i små biter. Bland rømme og majones. Koke eggene og del de med eggdeler begge veier. Bland så alt sammen i ei skål og smak til med salt og pepper.

 



#Rødbetsalat #Rødbeter #Julesmaker #Julefrokost #Jul #Kos #Frokost #Matglede #Mat #Gladimat #Oslo #Trøndelag #Vinter #Kaldt

 

- Søtmonsen :))

18.11.2015

Brente mandler til jul

  • Skrevet 18.11.2015 klokka 20:14
  • Kategori: Julegodt


 

Heisann ^^

Noe som er egentlig ganske godt til jul er brente mandler :D Og det er jo veldig enkelt, trenger ikke så mye for å lage det liksom :P Men en smart ting å ha når man lager det for at de ikke skal klistre seg til hverandre er sånne silikon- matter :) Nå har Clas Ohlson sånn tilbud på tre slike for 119,- ^^ Og gjerne kjøpe sånne engangs-hansker slik at man ikke brenner seg. De får du også kjøpt på Clas Ohlson eller Nille :)

 

Brente mandler:

Mandler.

150 gr. Sukker.

1/2 dl Vann.

1 ts Vaniljesukker. 

1 ss Smør.i

 

Rist mandlene i ovnen på ca. 180 grader i ca. 8 min. Smelt sukkeret med smør og vann i ei panne og røre mandlene rundt i sukkerlaken. Man må passe på og røre hele tiden så det ikke blir brent. Ikke ha for høy varme, og alt sukkeret må smelte. Hell de så på dette underlaget og bruk hansker på hendene, og rulle på hver mandel slik at sukkeret stivner og ikke binder seg til de andre. Men husk at sukker stivner veldig fort, slik at man må jobbe raskt. Ikke ta så mye i gangen :)

 

Tips: Om man har litt lite råd til julegaver, så kan man lage brente mandler og pakke de inn i litt plast og litt bånd :) Så har man en fin og billig julegave ^^ 

 


 

#Brent #Mandler #Brentemandler #Sukker #Enkelt #Billig #Julegodt #Julegavetips #Silikon #Silikonmatter #Bakeglede #Tips #Oppskrift #Julekos #Kos #Godt #Oslo #Trøndelag 

 

- Søtmonsen :))

29.10.2015

Sjokoladepinner

  • Skrevet 29.10.2015 klokka 18:45
  • Kategori: Julegodt

Og jul med din glede! :D

Neida, ikke jul enda xD Men er jo så gøy å bake til jul :D I år føler jeg virkelig ikke at det holder på å nærme seg jul ;o Som regel får jeg det i oktober :P Siden jeg er vant med snø allerede da :P Her er ihvertfall en oppskrift til på julekaker :) Og de er jo så gode :D

 

Sjokoladepinner:

200 gr. Smør.

2,5 dl Sukker.

5 dl Hvetemel.

1 ts Bakepulver.

4 ss Kakao.

1 ss Vaniljesukker.

1 Egg.

 

Smør og sukker piskes hvitt. Bland alt det tørre og ha det i røra. Ta ei stekeplate med bakepapir, ta å del deigen i to, rull de til ei pølse og press pølsene utover slik at du får to flate plater. Pisk så diss med egg og strø perlesukker på. Stek de på 180 grader i ca. 8- 10 min. Når de er ferdige deler du de opp mens de er varme i slike pinner.

 


 

#Julebakst #Jul #Bakst #Bake #Baking #Bakeglede #Juleglede #Baketiljul #Kjeks #Kaker #Sjokoladepinner #Sjokolade #Pinner #Oslo #Trøndelag #Godt #Søtt #Tiljul #Oppskrift

- Søtmonsen :))

29.10.2015

Drømmekaker

  • Skrevet 29.10.2015 klokka 18:08
  • Kategori: Julegodt


 

Hei! :)

Det nærmer seg tiden for å starte med julebaksten, og her er min favoritt julekake :D De blir kalt drømmekaker, for man drømmer seg helt bort siden de er så gode ;D

 

Drømmekaker:

200 gr. Margarin.

4,5 dl Sukker.

2 Egg.

6 dl Hvetemel.

1 ts Bakepulver.

50 gr. Hasselnøtter.

100 gr. Kokesjokolade.

 

Først røres margarin og sukker hvitt. Rør inn så ett og ett egg. Bland alt det tørre, hakk nøtter og sjokolade og ha det i røra. Ta så ei teskje og fordel den på ett brett. Stek på 175 grader i ca. 10 min.

Tips: Du kan også bytte ut hasselnøtter med peanøtter, så blir det peanøttkjeks i stedet :) Kjempe godt med noe salt sammen med sjokolade :)

 

#Kjeks #Julekaker #Kaker #Hasselnøtt #Sjokolade #Peanøtter #Drømmekaker #Julebakst #Bakst #Bake #Baking #Oppskrift #Nydelig #Enkel #Oslo #Trøndelag #Bakeglede 

- Søtmonsen :))

26.10.2015

Peanøttsmør og sjokoladecookies

  • Skrevet 26.10.2015 klokka 18:49
  • Kategori: Julegodt

Helluen! :)

Her er det ei god oppskrift jeg har fikset litt på for å lage kjeks med peanøttsmør :) Jeg elsker komboen sjokolade og peanøtter i kjeks :D Det er jo bare herlig ;D Så tenkte å prøve med peanøttsmør, og det er jo like digg det :D

 

Peanøttsmør og sjokoladecookies:

200 gr. Margarin.

4,5 dl Sukker.

2 Egg.

6 dl Hvetemel.

1 ts Bakepulver.

100 gr. Peanøttsmør.

100 gr. Kokesjokolade.

 

Pisk sukker og margarin hvitt, ha i ett og ett egg. Bland så det tørre, hakk sjokoladen. Så bland det tørre, sjokolade og peanøttsmøret i røren. Ta så ei teskje og fordel røren på ei plate, trykk ned med en gaffel for mønster. Sjokolade kan raspes på kjeksen når den er ferdig stekt. Stek de på 170 grader i ca. 10- 15 min.

 


 

#Kjeks #Sjokolade #Peanøttsmør #Peanøtt #Cookies #Godt #Oppskrift #Mat #Bake #Baking #Bakeglede #Bakedilla #Dilla

- Søtmonsen :))

Søtmonsen :))

Søtmonsen! Hei! :) Dette er en blogg med litt av hvert i. Du kan finne mange oppskrifter på både matretter, kaker og desserter. Du kan finne noen enkle tips innen matlaging, og litt diettsnakk. Jeg legger også ut litt om gaming, anime og andre interesser jeg har. Skriver også om personlige ting, og det som er viktig for meg. Håper du vil like bloggen min, og at den interesserer deg! :) Headeren er laget av Kristin.blogg.no og designet er fra KVdesign.no.

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign

hits