04.10.2017

Kanelbollens dag

  • Skrevet 04.10.2017 klokka 23:05
  • Kategori: Hvetedeig

Hei hei :)

I dag er det kanelbollens dag, og da fikk jeg et lite mas i ørene om at noen ville så gjerne ha kanelboller her ;P Hehe, neida ;) Men han hadde da altså sett på facebook at det var ei sånn side som hadde lagt ut bilder av kanelsnurrer :P Han er da så glad i det, og jeg lager ikke gjærdeig så ofte, så da dro vi på butikken for å handle inn til kanelboller :) Men denne gangen lagde jeg den i ei form, så det ble som en kanelbollekake. Det har jeg ikke lagd før, så håper den blir bra og ikke rå inni.

Jeg brukte denne oppskriften på hvetedeigen, men til fyll lagde jeg en smørkrem av smør, brunt sukker og kanel som jeg smurte deigen med. Så pyntet jeg den med litt melis på toppen :) Tror dere den ble godkjent? ;)

#Bake #Kanelboller #Kanel #Brunsukker #Hvetedeig #Gjær #Gjærdeig #Kanelbollensdag #Kanelsnurrer #Godt #Melis #Smørkrem #Fyll

 

- Søtmonsen :))

15.07.2017

Sjokoladeboller

  • Skrevet 15.07.2017 klokka 13:00
  • Kategori: Hvetedeig

Hei hei! :)

Når kjæresten sier han ønsker sjokoladeboller seint på kvelden rett før butikken stenger, og jeg sier jeg ikke orker å løpe ned dit for å kjøpe en pakke gjær så han får vente til morgendagen. Men så løper han ned dit 22.45, et kvarter før det stenger ;D Da må jeg jo bare trå til for å bake noen sjokoladeboller til han da ;) Hehe <3 Hva gjør man ikke for kjærligheten? ;D

Vi gjør jo dette litt ofte kanskje, der enten han eller jeg får cravings på enten brownies eller noe annet søtt på kvelden ;) Så er ikke nytt for meg å stå i halv tolv tiden å bake boller altså :D

Oppskriften jeg brukte er denne:

 

Sjokoladeboller:

100 gr. Margarin.

3 1/2 dl Melk.

50 gr. Gjær.

1 dl Sukker.

1 ts Kardemomme.

1/2 ts Hornsalt.

ca. 500 gr. Hvetemel.

 

200 gr. Kokesjokolade (Dronning sjokolade). Kan bruke mindre, spørs hvor mye sjokolade du ønsker i bollene.

1 Egg.

 

Sett ovnen på 200 grader til forvarming.

Smelt margarin og ha i melken til den blir 37,5 grader. Kjenn på temperaturen før du har i gjæren, om du bruker fersk gjær, dreper du gjæren om væsken er for varm.

Bland hvetemelet, kardemommen, hornsaltet og sukkeret i en bolle.

Kutt sjokoladen og bland den inn i melet. (Kan smelte om det er varmt der den hever, så går an å kna den inn når du triller ut bollene. Finn ut hva du synes er best).

Bland inn væsken og evt. ha i mer melk om det trengs.

La deigen heve i ca. 30 min. Bak så ut boller, og la de heve i ca. 30 min til.

Pensle bollene med egg og stek de på 200 grader i ca. 10- 15 min.

 (Sjokoladen smelta litt siden det var så varmt, altså før de ble stekt ;P Så ble da ordentlig sjokoladeboller xD )


 

 

Tips: For å sjekke gradene på væsken, kan du ta en dråpe på undersiden av håndleddet ditt, kjenner du ikke noe, så er det 37,5 grader.

 

#Oslo #Sjokolade #Boller #Hvetedeig #Sjokoladeboller #Hjemmelaget #Bakeglede #Baking #Bake #Seint #Kveld #Nattmat #Natt #Kjæreste #Cravings

 

- Søtmonsen :))

07.02.2016

Fastelavnsboller

  • Skrevet 07.02.2016 klokka 09:09
  • Kategori: Hvetedeig

Heisann :)

I dag er det fastelavn :D Og da må man jo ha fastelavnsboller :)

 

Fastelavnsboller:

100 gr. Margarin.

3 1/2 dl Melk.

50 gr. Gjær.

1 dl Sukker.

1 ts Kardemomme.

1/2 ts Hornsalt.

ca. 500 gr. Hvetemel.

 

Bringebær/jordbærsyltetøy og kremfløte.

 

Smelt smøret og ha i melken, pass på at det ikke blir varmere enn 37,5 grader. Ha i gjæren og rør den ut i melken.  Bland mel, horn salt, kardemomme og sukker. Ha melken over det tørre og rør til du får en fin deig, ha i mer mel om nødvendig. La den stå å heve seg stor og fin.

Del så deigen opp, og ta hver del og rull til ei stor pølse. Del opp i passe store biter og trill ut til boller. Stek de på 225 grader i ca. 10- 12 min.

Serveres med krem og bringebær/jordbærsyltetøy. Og dryss gjerne litt melis på toppen :)

 

Ha en fortsatt fin fastelavn ^^

 

#Olso #Trøndelag #Fastelavn #Fastelavnsboller #Boller #Krem #Syltetøy #Godt #Kos #Helg #Søndag #Oppskrift #Hvetedeig #Bakst

 

- Søtmonsen :))

26.10.2015

Nydelig hvetedeig

  • Skrevet 26.10.2015 klokka 17:41
  • Kategori: Hvetedeig

Heisann! :)

Tenkte å dele denne oppskriften på en veldig god hvetedeig :) Jeg har fått så veldig gode klippekranser og kanelsnurrer med den :)

 

Kringle/Boller/skolebrød oppskrift:

100 gr. Margarin.

3 1/2 dl Melk.

50 gr. Gjær.

1 dl Sukker.

1 ts Kardemomme.

1/2 ts Hornsalt.

ca. 500 gr. Hvetemel.

 

Smelt smøret i melken, og så kjøl ned melken til den er 37,5 grader(For å sjekke det kan du ta en dråpe på undersiden av håndleddet ditt, kjenner du ikke noe, så er det 37,5 grad ;))  Så har du i gjæren når melken er lunken nok, og rør til det ikke er noen klumper igjen. Bland alt det tørre og tilsett melken mens du rører til en fin deig. Ha i mer mel om du synes den er litt for klebrig. La deigen stå å heve seg stor og fin :)

Så kan du egentlig lage det du vil av den. Her har jeg lagd klippekrans og kanelsnurrer. Men funker fint til boller, vanlig kringle og skolebrød.

 

Kanelsnurrer:

Her har jeg smurt smør, hatt på sukker og kanel på. Så har jeg smurt de med ett egg og hatt perlesukker på toppen :)

 Stekes på 200 grader i ca. 10- 15 min.


 


 

Klippekrans:

Som fyll i klippekransen kan du godt bruke de posene med ferdig makronfyll, som man kun blander i kokt vann. Eller bare smøre litt smør og strø litt sukker og kanel på. Eplemost og kanel går også veldig bra :) Her har jeg brukt makronfyll, smurt kransen med ett egg og hatt perlesukker på toppen :)

Stekes på 180 grader i ca. 20- 30 min.

 #Krans #Klippekrans #Kringle #Kanelsnurrer #Perlesukker #Sukker #Søtt #Godt #Hvetedeig #Deig #Baking #Bakeglede #God #Skolebrød #Kringle #Boller #Oslo #Trøndelag #Bakedilla #Bake #Oppskrift

- Søtmonsen :))

Søtmonsen :))

Søtmonsen! Hei! :) Dette er en blogg med litt av hvert i. Du kan finne mange oppskrifter på både matretter, kaker og desserter. Du kan finne noen enkle tips innen matlaging, og litt diettsnakk. Jeg legger også ut litt om gaming, anime og andre interesser jeg har. Skriver også om personlige ting, og det som er viktig for meg. Håper du vil like bloggen min, og at den interesserer deg! :) Headeren er laget av Kristin.blogg.no og designet er fra KVdesign.no.

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign

hits