21.07.2016

Jordbærfromasj (DIA)

  • Skrevet 21.07.2016 klokka 18:48
  • Kategori: DIA

Hei hei :)

Her kommer en oppskrift på DIA jordbærfromasj :) Fromasj er jo veldig godt da, og smaker egentlig ikke noe forskjell uten sukker heller :)

 

Jordbærfromasj (DIA):

Ca. 5 porsjoner.

500 gr. Jordbær (Frossen).

3 dl Biola naturell.

2 dl Kefir.

1/2 dl Kremfløte.

10 stk Gelatinplater.

Natrena søtstoff flytende.

 

Kok opp jordbærene med litt vann. Bland biola og kefir. Legg gelatin i vann. Sil av saften av jordbærene og ha det i en kasserolle til senere. Mos jordbærene til en pure og bland det inn i melkeblandingen. Smak til med søtstoffet. Kok opp saften fra jordbærene og hell over gelatinen. Rør den inn i en tynn stråle i melkemassen. Hell over i en skål og sett den kjølig til den stivner.


 

Jordbærcoulis:

200 gr. Jordbær (Frossen).

 

Kok opp jordbær med litt vann. Mos dette til en fin og myk coulis. (Om det ser ut som at det er for mye veske, sil av denne før du moser og heller hell over litt for smaken sin del viss den ikke er tynn etter mosing). Smak til med litt søtstoff.



#Oslo #Trøndelag #Blogg #DIA #Utensukker #Fromasj #Jordbær #Jordbærfromasj #Godt #Dessert #Fromage #Frukt #Bær

 

- Søtmonsen :))

13.07.2016

Mangofromasj (DIA)

  • Skrevet 13.07.2016 klokka 18:13
  • Kategori: DIA

Heisann! ^^

Her om dagen prøvde jeg ut noe nytt på jobb til DIA dessert ^^ Og det ble mangofromasj med jordbær- og mangocoulis som egentlig ble ganske godt :)

 

Mangofromasj:

Ca. 5 porsjoner.

500 gr. Mango (Frossen).

3 dl Biola naturell.

2 dl Kefir.

1/2 dl Kremfløte.

10 stk Gelatinplater.

Natrena søtstoff flytende.

 

Kok opp mangoen med litt vann. Bland biola og kefir. Legg gelatin i vann. Sil av saften av mangoen og ha det i en kasserolle til senere. Mos mangoen til en pure og bland det inn i melkeblandingen. Smak til med søtstoffet. Kok opp saften fra mangoen og hell over gelatinen. Rør den inn i en tynn stråle i melkemassen. Hell over i en skål og sett den kjølig til den stivner.

 

Mango- og jordbærcoulis:

100 gr. Mango (Frossen).

100 gr. Jordbær (Frossen).

 

Kok opp mango og jordbær med litt vann. Mos dette til en fin og myk coulis. (Om det ser ut som at det er for mye veske, sil av denne før du moser og heller hell over litt for smaken sin del viss den ikke er tynn etter mosing). Smak til med litt søtstoff.

 



#Dessert #DIA #Coulis #Mango #Jordbær #Bær #Frukt #Fromasj #Fromage #Mangofromasj #Mangoogjordbærcoulis #Blogg #Mat #Oppskrift #Søtt #Oslo #Trøndelag #Kos

 

- Søtmonsen :))

23.05.2016

Panna cotta (DIA)

  • Skrevet 23.05.2016 klokka 18:03
  • Kategori: DIA

Heisann!

Noen som liker panna cotta her? ;) Her har jeg en oppskrift som DIA kan få :)

 

Panna cotta (DIA):

2 dl Kremfløte.

1 dl Lettmelk.

2,5 dl Kefir.

6 gr. Gelatinplater.

1 Vaniljestang.

Smak til med sitronsaft og natrena søtstoff.

 

Legg i bløt gelatinplatene. Kok opp fløte og lettmelk med vaniljestangen. Klem ut vannet av gelatinen og ha den oppi den varme melken. Melken må avkjøles til passende temperatur før kefiren has i, hvis ikke vil den skille seg. Sil blandingen og ha i kefiren. Smak til med sitron og søtstoff (Om det smaker litt lite vanilje kan man ha i litt ekstra vaniljesukker). Øs så opp i kjele og sett kjøling til den har stivnet.

 

Topping:

Bjørnebær/ Bringebær/ Jordbær (Det du måtte like). Varmes i en kjele med natrena søtstoff og litt maizena. Blir litt vann av bærene alt ettersom om du bruker frosne eller ikke. Om det ikke er noe særlig vann så ha litt i kjelen så det ikke brennes.



#Oslo #Trøndelag #Blogg #Mat #Dessert #Pannacotta #DIA #Bær #Melk #Søtstoff #Godt #Søtt #Server #Smak #Bjørnebær

 

- Søtmonsen :))

03.05.2016

Sjokoladekake (DIA)

  • Skrevet 03.05.2016 klokka 21:22
  • Kategori: DIA



Hei hei :)

Da kommer oppskriften på sjokoladekaken jeg lagde til DIA i helga :) Den er ganske god, og man trenger ikke glasur på den. Veldig fin å fryse ned. Men jeg tar med glasur også om man vil ha det på :) Men den er ikke så fin å fryse ned siden den sprekker veldig lett.

Sjokoladekake (DIA):

Til ei 24 cm springform.

58 gr. Margarin.

61 gr. Sukker.

105 gr. Egg. (Ca. 5- 6 egg).

6 gr. Bakepulver.

0,72 dl Lettmelk.

8 gr. Kakaopulver.

147 gr. Hvetemel.

 

Visp smør og sukker hvitt. Rør inn ett og ett egg. Bland alt det tørre, og ha det i vekselvis med melken. Stek så kaken på 150 grader i ca. 25- 30 min.

 

Glasur:

5 gr. Maistivelse.

2 gr. Kakaopulver.

0,8 dl Lettmelk.

0,97 gr. Søtstoff (Flytende). (Smak heller til).

0,65 dl Kremfløte.

 

Bland alt i en kjele og kok opp. Smak til med søtningen.

 

#Kake #DIA #Sjokoladekake #Sjokolade #DIAkake #Baking #Baker #Diabetes #Blogg #Mat #Oslo #Trøndelag #Glasur #God #Saftig

 

- Søtmonsen :))

02.05.2016

Krydderkake (DIA)

  • Skrevet 02.05.2016 klokka 15:52
  • Kategori: DIA



Tenkte jeg skulle dele oppskriften på krydderkaken til DIA som jeg lagde på jobb i helga :)

 

Kydderkake (DIA):

Til ei 24 cm springform.

500 gr. Hvetemel.

215 gr. Sukker.

6 gr. Kanel.

1,5 gr. Malt nellik.

1,5 gr. Kardemomme.

9 gr. Natron.

 

90 gr. Margarin. (Smeltes).

100 gr. Rosiner.

125 gr. Lett appelsinmarmelade (Eller mos lett fersken på boks med litt appelsinjuice).

1,25 dl Lettmelk.

3 dl Kulturmelk/biola naturell.

2,5 ts Søtningsstoff (flytende).

2 Egg.

 

Bland alt det tørre med alt det våte. Ikke rør så alt for mye for da blir kaken for seig og hever seg ikke ordentlig.

Stek kaken på 150 grader i ca. 30- 40 min. (muligens lenger, bruk en pinne/grillpinne for å sjekke etter).

 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Mat #Baking #Kake #Krydderkake #Krydder #DIA #Godt #Baker #Sykehus #Jobb #Gladibaking #Diabetes

 

- Søtmonsen :))

02.12.2015

Gulrotkake (DIA)

  • Skrevet 02.12.2015 klokka 13:04
  • Kategori: DIA

Heisann ^^

Her er ei oppskrift på ei annen DIA kake ^^ Nemlig gulrotkake, som er veldig fin å fryse ned også, om man vil spare den til en annen anledning der man får besøk ^^ Den er uten glasur også ^^

 

Gulrotkake (DIA):

ca. 20 biter.

4 Egg.

170 gr. Sukker.

1 1/2 gr. Natrena flytende.

100 gr. Margarin.

120 gr. Hvetemel siktet.

120 gr. Sammalt hvete fin.

12 gr. Bakepulver.

4 gr. Kanel.

350 gr. Gulrot, raspet.

50 gr. Kokosmasse, usøtet.

25 gr. Valnøtter.

 

Smelt margarinen. Raspe gulrøttene og hakk valnøttene. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett alt det tørre, kokosmassen og smøret i eggedosisen. Rør forsiktig så alt blir godt blandet. Og ha i gulrøttene. 

 


 

 

#Gulrot #Gulrotkake #Kake #DIA #Oslo #Trøndelag #Baking #Bake #Bakeglede #Mat #Diabetes #Saftig #Godt

 

- Søtmonsen :))

29.11.2015

Surmelkskake med tyttebær (DIA)

  • Skrevet 29.11.2015 klokka 12:25
  • Kategori: DIA

Heisann :)

Her har jeg en oppskrift på ei veldig god kake til DIA :) Surmelkskake kan minne veldig om krydderkake, siden det er noe av det samme krydderet i :)

 

Surmelkskake med tyttebær (DIA):

Ca. 20 kakestykker.

 

3,8 dl Biola naturell.

70 gr. Sukker.

40 gr. Tyttebærsyltetøy.

1/2 dl Olje.

2 gr. Kanel.

2 gr. Nellik.

300 gr. Hvetemel.

9 gr. Natron.

 

Bland biola, sukker, tyttebærsyltetøy, olje, kanel og nellik i en bolle. Bland natron i hvetemelet og rør det inn i røren. Ikke bruk mikser, for da er det fort at kaken blir for kompakt og rå. Ha så røren i ei springform og stek kaken på 150 grader i ca. 30- 40 min. 

 


 

#Surmelk #Kake #Surmelkskake #Bake #DIA #Diabetes #Baking #Bakeglede #Mat #Oslo #Trøndelag #Godt #Tyttebær #Smak

 

- Søtmonsen :))

01.11.2015

Rullekake (DIA)

  • Skrevet 01.11.2015 klokka 12:34
  • Kategori: DIA

Heisann :)

Da var helga snart over igjen ;o Håper alle hadde ei fin helg, og en awsome Halloween :) Jeg var hos mine tantebarn, og så de i sine kostymer :D Så søte da :) 

Men tenkte jeg skulle dele denne rullekake oppskriften til DIA med dere :)

(Bilde er lånt fra nettet)

 

Rullekake (DIA):

3 Egg.

100 gr. Natrena (pulver).

95 gr. Hvetemel.

1 1/2 ts Bakepulver.

Dia syltetøy.

 

Visp først eggedosis av egg og diasukkeret. Bland så det tørre, og vend det inn i røren. Tøm det ut på ei stekeplate med bakepapir. Stek den på 175 grader i ca. 10- 15 min. Når kaken er ferdig stekt, smører du på med dia syltetøy av det du måtte ønske, og rull den sammen.

Tips: For at den ikke skal sprekke når du ruller den sammen, så kan du ta å rulle den sammen med en gang du tar den ut av ovnen, med bakepapiret på. Og så ruller du den ut igjen for å smøre på syltetøy.

 

#Rullekake #DIA #Kake #Syltetøy #Diabetes #Mat #Baking #Bakeglede #Bake #Helg #Søndag #Oslo #Trøndelag #Dessert


- Søtmonsen :))

28.10.2015

Svenske kaker (DIA)

  • Skrevet 28.10.2015 klokka 20:49
  • Kategori: DIA


 

(Bildet er lånt fra nettet, siden jeg dessverre ikke har noen bilder selv, men det er slik de blir seende ut :))

Heisann! :)

Tenkte jeg kunne legge ut litt mer av DIA- oppskrifter :) Det er jo snart jul, og disse kjeksene er veldig fine å lage til julekaker for de med diabetes :) Har tenkt å legge ut litt flere julekaker snart, nå som det er snart november, og på tide med litt julebakst :) Om du starter like tidlig som meg da :P Jeg elsker å bake til jul, og det er så utrolig koselig :)

 

Svenske kaker (DIA):

300 gr. Smør.

130 gr. Natrena (Ikke flytende).

1 Eggeplomme.

2 ts Vaniljesukker.

400 gr. Hvetemel.

Dia syltetøy eller perlesukker.

 

Kan si for de som kanskje ikke er helt klar over det, så kan man nesten ikke måle natrena(pulver) på vekt. Det man kan gjøre da er å måle vanlig sukker i et desiliter- mål på en vekt til 130 gr. Så ser du hvor mange dl sukker 130 gr. blir. Så tar du så mange dl av natrena(pulver) :) Bare ett tips om du er litt usikker på dette :) Har vært bort i flere som har målt natrena(pulver) på vekt, og måtte bruke flere glass. For å si det sånn.. Det blir veeeldig mye :P Men står vel også på glasset hva man skal gjøre :)

Du tar å rører smør og natrena hvitt. Kan være lurt å la smøret ligge ute slik at det blir mykt, og lett å røre. Så har du i eggeplommen og rører den inn i røren. Bland hvetemel og vaniljesukker og ha det i røren. Ta ei teskje og trill de til små kuler. Legg så kulene på ett brett og trykk ned med tommelen i midten på kulene. Ha så litt Dia syltetøy i gropen. Stek så på 175 grader i ca. 12-15 min.

Håper det smaker :)

#Kjeks #Kaker #Småkaker #Julekaker #Jul #Oppskrift #DIA #Diabetes #Mat #Bake Baking #Bakeglede #Gode #Svenskekaker #Svensk #Oslo #Trøndelag

- Søtmonsen :))

27.10.2015

Bringebærfromasj (DIA)

  • Skrevet 27.10.2015 klokka 17:57
  • Kategori: DIA

Helluen :)

Her har jeg ei oppskrift på en veldig god bringebærfromasj som er DIA! :D Den er så god og frisk i smak, at man skulle ikke tro det var for dia :D 


Bringebærfromasj (DIA):

10 porsjoner.

 

1 kg Fryst bringebær.

6 dl Biola naturell.

4 dl Kefir.

7 gr. Natrena flytende.

1 dl. Kremfløte.

25 gr. Gelatinplater.

 

Ta ut bærene dagen før slik at de får tine.

Bland biola, kefir og natrena. Ta så å skvise ut vesken av bærene i en liten kjele. (Siden de har vært fryst blir det litt veske, og denne bruker jeg til gelatinen). Ta så å mose bærene i en hurtighakker eller bare bruke en stavmikser. Slik at det blir litt som syltetøy uten klumper :) (Viss du vil ha en veldig fin couli, så må man sile ut frøene. Men jeg synes ikke det gjør noe for man kjenner de egentlig ikke). Ta så av litt av fra de mosa bærene, som du kan bruke på toppen av fromasjen som du ser på bildet. Ha så resten i røra. Legg gelatinplatene i bløt, kok opp den safta fra bærene. Når gelatinplatene er myke, tar du de opp og har de i den varme saften. Pisk så kremen. Visp mens du har gelatinen i røren, og vend så inn kremen etter på. Smak til om du synes den blir litt for sur. 

Man kan så klart bytte ut natrena med sukker, men jeg synes den er veldig god som den er :)

 


 

#Fromasj #Fromage #Bringebær #Bringebærfromasj #Couli #Godt #DIA #Diabetes #Dessert #Søtt #Oslo #Trøndelag #Mat #Gelatin #Surmelk #Helg #Fest #Oppskrift

- Søtmonsen :))

Søtmonsen :))

Søtmonsen! Hei! :) Dette er en blogg med litt av hvert i. Du kan finne mange oppskrifter på både matretter, kaker og desserter. Du kan finne noen enkle tips innen matlaging, og litt diettsnakk. Jeg legger også ut litt om gaming, anime og andre interesser jeg har. Skriver også om personlige ting, og det som er viktig for meg. Håper du vil like bloggen min, og at den interesserer deg! :) Headeren er laget av Kristin.blogg.no og designet er fra KVdesign.no.

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign

hits