Chop suey med svin

Heisann 🙂

Tenkte jeg skulle dele en kinesisk matrett som kanskje mange av dere har spist ofte på restaurant eller lagd hjemme. Jeg er ikke så alt for begeistret for kinesisk mat, liker best thai mat, men denne retten synes jeg er veldig god 🙂

 

Chop suey med svin:

4 ss Soyasaus.

2 ts Sukker/honning.

300 gr. Renskåret kjøtt av svin.

1- 2 ss Flytende margarin.

1- 2 Skiver sellerirot.

1- 2 Gulrøtter.

150 gr. Hodekål (en liten skalk). (Jeg brukte spisskål siden den er litt mindre, og vi bruker ikke så ofte hodekål her hjemme).

1/2 Purreløk.

1- 2 Hønsebuljongterning (Smak til).

1 dl vann.

1- 2 ts lys maizena (om gryteretten blir for tynn).

Smak til med pepper.

 

Bland soyasaus og sukker/honningen sammen i ei skål.

Kutt kjøttet i strimler om du ikke allerede har ferdig skjært strimler fra butikken.

Bland kjøttet sammen med soya sausen, og bland det godt.

Rens gulrøttene og selleriroten. Disse skal rasper med et rivjern.

Rens og kutt hodekålen og purreløken i tynne strimler.

Stek kjøttet med all sausen og smøret i ei stekepanne.

Finn frem en vid og stor kjele til å steke grønnsakene i. Ha litt olje i bunnen av kjelen og ha i grønnsakene og fres de litt i kjelen.

Ha i hønsebuljongen og strø litt pepper over, og ha i 1 dl med vann. Smak til.

Om du vil ha litt tykkelse på sausen som blir av vannet, kan du blande i maizena blandet med litt kaldt vann under omrøring.

Smak til, og ha i det stekte kjøttet helt til slutt. 

 

Tilbehør: Kokt ris.

dav

dav

dav

dav

dav

 

#ChopSuey #Kinesiskmat #Mat #Middag #Godt #Smak #Matglede #Ris #Svinekjøtt #Svin

 

– Søtmonsen :))

20 kommentarer

Siste innlegg