Hei hei 🙂
Tenkte jeg skulle tipse dere litt til hvordan å lage risengrynsgrøt uten at den brenner seg, eller blir missfarget 🙂 Jeg bruker aldri å koke risengrynene i vann først, det vanner ut grøten sånn og er absolutt ikke nødvendig om man har tid 🙂
Oppskrift på risengrynsgrøt:
2 dl Risengryn.
Ca. 8 dl Melk. (Her er det egentlig ikke noe hvilken melk du bruker, jeg brukte ekstra lett. Men den blir jo litt fyldigere om man bruker helmelk).
1/2 ts. Salt.
1- 2 ss Smør.
Ha risen og melka i en kjele med salt og kok opp. Rør slik at grynene ikke setter seg fast i bunnen eller klumper seg.
Trekk kjelen av plata og legg lokk på. La den stå slik i ca. 1,5 til 2 timer, rør noen ganger innimellom.
Når du ser at den har tyknet såpass bra, kan man sette den litt på plata igjen før servering og rør inn smøret.
Smak til om du trenger litt mer salt. (Husk saltet hjelper med å gjøre slik at grøten blir tykkere også, og det lager god smak på grøten).
Om du synes grøten er litt for tykk når den har stått de 2 timene, er det bare å røre i litt mer melk når du rører inn smøret.
Slik blir grøten din like hvit og fin uten brente klumper eller missfarging av noe slag 😉
#Risengrynsgrøt #Grøt #Middag #Tips #Mattips #Middagstips
– Søtmonsen :))
Nå fikk jeg lyst på grøt faktisk 🙂 Ha en nydelig lørdag 🙂
Det var lurt…for grøt brenner seg fort….jeg føler at jeg alltid må bruke h-melk. Takk for tips.
Å nå gleder jeg meg til julegrøt på lillejulaften <3
Aha…det var et flott tips..altså bare koke opp mens man rører, også dra den til side med lokk…stå en til to timer, også ferdig!? Takk for tips!
Jeg har aldri brukt salt i grøten, men føler jeg har fått til både fin farge, tykkelse og smak på den selv om. Smør har jeg heller aldri brukt i selve grøten, bare oppå når jeg spiser den. 😉
Men veldig godt tips, deilig å slippe å stå og røre og å tenke på at det setter seg fast og blir brent! 😉
Og takk for kort Lene! <3 Koselig, selv om jeg ikke feirer jul. Klem
Veldig flott tips! Nydelig med grøt 🙂
Det skal jeg lage meg i jule engang 😀
Graut er virkelig ein tolmodighetstest :p
Eg har forresten ein liten giveaway på bloggen min no 🙂 Stikk gjerne innom! <3
frodith: Hehe, ja jeg er ikke noe grøtmenneske akkurat, men er godt nå og da 🙂 Ha en fortsatt fin kveld <3
solliv: Det gir så klart best smak på slik grøt 🙂
Cecilie kristiansen: Hehe, ja ikke sant? 😉
Toini: Røre innimelliom for å blande melken og risen mens den står lunt uten varme på plata ja 🙂 For så lenge risen får et oppkok, så vil den fortsette å svelle i melken og tykne den til grøt 🙂
Unni V.: Salt og smør er jo bare for smaken sin del ja ^^
Man må røre litt innimellom, men rører man for mye blir det jo bare mos også 🙂 Men greit å la den stå lunt for seg selv og kose seg ja 😛
Hehe, ja sant det, tenkte bare jeg skulle sende deg et kort også når jeg satt her å skrev 🙂 <3 Klem
Victoria Larsen: Takk for det ^^
Iselin Renée: Hehe, ja det hører liksom til 😉
Ida: Hehe, ja det er nå det ^^
Har meldt meg på nå :))
Åh, nå fikk jeg lyst på grøt!! 🙂 håper du har det fint du skjønne jente 🙂
Vestfroken: Hehe 😀 Ja, det smakte da litt med grøt 😉
Jeg har det topp, mye stress med skolen og eksamen men ellers bra 😉 Med deg da? <3
Smart dette, men smør er ikke noe å tilsette før de som ønsker evnt etterpå. Selv liker jeg ikke smør og bare litt av det gjør at jeg ikke kan spise maten overhodet 🙂 God jul!
Nå fikk jeg lyst på grøt! Jeg pleier å sette den i stekeovnen etter oppkok. Lettvint og fint uten å brenne den ja. Ha en vakker aften!
Anonym: Smør er bare for smakens skyld, så om man ikke liker det eller ikke vil ha er det ikke noe man må ha oppi 🙂 God jul
natheless: Ja, det gjorde vi på sykehjemmet 🙂 Uten at stekeovnen sto på så klart. Der står den lunt og godt 😉 Ha en fortsatt fin søndag <3
Flott oppskrift 🙂 Bruker ikke å vanne riskornene ut i vann, men det er noe å ta til seg seinere! Grøt er en skikkelig tolmodighet test synes jeg, bruker egnetlig å kjøpe fjorlands risgrøt, hehe. Men nå i juletider så lager jeg den selvfølgelig selv! I tillegg har jo det mye å si på hvilken panne man bruker til risengrynsgrøt lagingen. Jeg har brent meg på store panner utallige ganger, så jeg holder litt avstand til dem, og lager heller grøten to ganger om det ikke skulle være nok, haha!
Ingrid Kristine: Nei, det er nettopp det jeg sier jeg ikke gjør ja 🙂 For stort sett alle oppskrifter står det at man skal koke grynene i vann først, men det gjør ikke jeg for da blir grøten vannet ut 🙂 Og man trenger absolutt ikke det 🙂
Ååh beklager! Da har jeg lest feil!
Ingrid Kristine: Går helt fint du 😉