Hjemmelaget kjøttkaker

Hei hei 🙂

En riktig god og gammel norsk husmannskost er hjemmelaget kjøttkaker med tilbehør. Dette har jeg ikke lagd siden jeg jobbet på sykehuset, siden vi lagde det hele tiden der, så ble litt lei kjøttkaker kan man si ;P Men måtte lage en runde her nå, for det er jo godt med det en gang i blant 🙂

 

Hjemmelaget kjøttkaker:

Ca. 400 gr. kjøttdeig. (Jeg bruker karbonadedeig).

1 Egg.

Ca. 2 ss Potetmel.

2 dl Melk.

1 1/2 ts Salt.

1 ts Pepper.

1/2 – 1 ts Muskatnøtt.

1 Løk.

 

Du rører inn saltet sammen med kjøttdeigen. (Eller du kan ta på deg engangshansker og kna med hendene).

Rør/kna så inn potetmel, melk, krydderet og egget.

Ha i løken og bland den inn i farsen.

Lag så runde boller som er sånn ca. 80 gr. eller nesten like stor som håndflaten din. (Kan lage de så store eller små du vil). Stek de i stekepanne før du har de over i ei ildfastform, og steker de i ovnen i ca. 20- 30 min på 200 grader. 

HER finner du oppskrift på kålstuing som du kan lage som tilbehør ved siden av.

 

#Kjøttkaker #Kjøttfarse #Kjøttdeig #Husmannskost #Gammeldags #Godt #Smak #Middag #Middagstips #Kålstuing

 

– Søtmonsen :))

16 kommentarer

Siste innlegg