Hei hei 🙂
En riktig god og gammel norsk husmannskost er hjemmelaget kjøttkaker med tilbehør. Dette har jeg ikke lagd siden jeg jobbet på sykehuset, siden vi lagde det hele tiden der, så ble litt lei kjøttkaker kan man si ;P Men måtte lage en runde her nå, for det er jo godt med det en gang i blant 🙂
Hjemmelaget kjøttkaker:
Ca. 400 gr. kjøttdeig. (Jeg bruker karbonadedeig).
1 Egg.
Ca. 2 ss Potetmel.
2 dl Melk.
1 1/2 ts Salt.
1 ts Pepper.
1/2 – 1 ts Muskatnøtt.
1 Løk.
Du rører inn saltet sammen med kjøttdeigen. (Eller du kan ta på deg engangshansker og kna med hendene).
Rør/kna så inn potetmel, melk, krydderet og egget.
Ha i løken og bland den inn i farsen.
Lag så runde boller som er sånn ca. 80 gr. eller nesten like stor som håndflaten din. (Kan lage de så store eller små du vil). Stek de i stekepanne før du har de over i ei ildfastform, og steker de i ovnen i ca. 20- 30 min på 200 grader.
HER finner du oppskrift på kålstuing som du kan lage som tilbehør ved siden av.
#Kjøttkaker #Kjøttfarse #Kjøttdeig #Husmannskost #Gammeldags #Godt #Smak #Middag #Middagstips #Kålstuing
– Søtmonsen :))
det er så jævlig godt 🙂
nam. det ser utrolig godt ut 🙂
NAM! Herlighet det fikk jeg lyst på nå 😮
Ser jo helt nydelig ut! 🙂
Liker ikke løk, men så deilig ut 😀
livetmitt93: Mhm ^^
Lena Røv: Tusen takk 😀
Mia: Tihi 😀 Kanskje blir det kjøttkaker i huset i dag? ;P
Victoria Larsen: Tusen takk ^^
lhschil: Tusen takk 🙂 Bare å droppe løken i farsen det 😀
Kjøttkaker er skikkelig god høstmat :)) Både så og hørtes gode ut de her :)) Ha en fin lørdagskveld<3
Jeg er sååå glad i hjemmelagede kjøttkaker..men syns det er så kjedelig å steke…(når vi var mange) MEN det med å putte de i ildfastform og i ovnene etterpå..DET har jeg aldri gjort..og så lurt..da slipper man stå å steke i evigheter! Det skal jammen prøves! Takk!
annebe: Ja, det er veldig godt 🙂 Tusen takk, ha ei super helg videre <3
dvergpinschere i mitt hjerte: Hehe, ja det kan bli kjedelig å steke mange ;P På sykehuset var det nesten annen hver dag der vi måtte steke rundt 100 kg farse 😛
Ja, jeg synes det er likeså greit å gjøre det 🙂 Sparer masse tid.
Så nydelig og godt det så ut! 🙂
elisebr: Takk takk ^^