04.10.2017

Svindel på nettet

  • Skrevet 04.10.2017 klokka 14:28
  • Kategori: Personlig

(Bildet er fra Pixabay.com.)

Heisann!

I de siste dagene nå har jeg bare ringt rundt, sendt eposter hit og dit, og lekt skikkelig detektiv for meg selv. Og det hele startet med at jeg skulle sjekke mobilbanken min, for det var noe som sa meg at jeg måtte ta en sjekk på kontoen min.

Det viste seg det at jeg hadde mye mindre penger der inne enn det jeg antok jeg hadde, så jeg måtte sjekke hva var det nå jeg hadde brukt penger på. Da kom det opp 6 forskjellige summer som var trekt fra min konto til datingsiden match.com. Det sto ikke det samme på alle summene som var trekt, men på alle sto det match. Slik som match stockholm, DKK match stockholm og match meetic billancourt FR blant annet. Så jeg søkte jo opp dette på nett, og kom til match.com sine sider.

Jeg hadde jo en match konto for mange år siden, der jeg fant min samboer. Men den ble slettet for 4-5 år siden, og ikke vært der inne siden. Pluss det var jo et gammelt kortnummer jeg hadde betalt med der inne da. Så jeg skjønte absolutt ingenting. Hvordan hadde de fått tak i min kortinfo? Jeg fikk banken til å sperre kortet, men de kunne ikke hjelpe meg med å få tilbake pengene annet enn at jeg måtte anmelde dette til politiet.

Jeg leste saker på nett, der det er flere som har blitt svindlet av denne siden, både de med konto der inne, og de som ikke ante hva dette var. Så jeg sendte mail til de, siden de kunne tydeligvis bare fortsette å ta penger fra meg selv om jeg sperret kortet mitt.. For har de en "avtale" så kan de ta penger.. Jeg lette først etter et telefonnummer så jeg kunne ringe de for å snakke med de, men ville jeg snakke med kundeservice måtte jeg opprette en konto på datingsiden. Hvor tullete er ikke det! Men jeg fant en epostadresse, som jeg sendte mail til. Ba de om pengene tilbake, siden jeg absolutt ikke hadde gitt de tillatelse til dette, og hvor de har fått tak i min info fra.

De mente at det er noen som har da stjålet min info, og brukt den på deres sider. Så nå sitter jeg her da, og diskuterer frem og tilbake om å få tak i denne personen som har gjort dette. For om det ikke er de, så kan vel de se hvem som har betalt med min info, og se IP- adresse og slikt på denne personen.

Så la jeg merke til i dag, at det hadde kommet 4 summer inn på min konto fra disse, men det var mye mindre enn det de har trukket meg for. Så jeg skal komme til bunns i hva dette er for noe. For om det hadde vært en privatperson, hadde jo ikke de kunnet sette tilbake penger til meg.. Så det er litt over 1600 kr som de tok, og jeg fikk tilbake litt over 1000.

Er det noen andre som har opplevd dette? Jeg venter på nytt svar fra match, slik at jeg kan gå til politiet med dette, for å finne ut hva som skjer.

Men jeg har fått min lærepenge, og det er å ikke handle så mye på nett i nærmeste fremtid. Handlet en del julegaver på nett i år også, så om det er slik de har fått tak i min kortinformasjon på, aner jeg ikke. Men jeg skal finne ut hva som skjer, og hvorfor. Veldig random at noen skulle bare stjele min kortinfo for å bruke på en datingside også da. 

Men jeg vurderer kanskje å bytte yrke, bli en privat etterforsker i stedet ;P Men å være mer forsiktig fremover er ihvertfall sikkert at jeg skal..

 

#Bank #Konto #Svindel #Match #Meetic #Stjålet #Trukket #Penger #Trukketpengerframinkonto #Sattinnpengerpåminkonto #Politi #Anmeldelse #Nettsvindel #Forsiktig

livetmitt93

04.10.2017 kl. 14:50
mye sånt ja:/

Søtmonsen :))

04.10.2017 kl. 20:56
livetmitt93: Jeg som skulle få erfare det denne gangen.

fruensvilje

04.10.2017 kl. 15:32
uff ,sånnt er trasigt å komme ut for kan jeg tenke meg,men du er iallefall flink til å spore opp innformasjon om hvem som kan ha gjort det,jammen godt du har fått såpass tilbake da,og jeg krysser fingrane for att du slipper å oppleve dette flere ganger

Søtmonsen :))

04.10.2017 kl. 20:56
fruensvilje: Ja, det gjør jeg og ;o Ikke moro i det hele tatt.

Den lille Pandaen c:

04.10.2017 kl. 15:41
Huff :S

Søtmonsen :))

04.10.2017 kl. 20:56
Den lille Pandaen c:: ;s

natheless

04.10.2017 kl. 15:58
Så ekkelt. Det gjør man jo redd for å gjøre noe så helt vanlig som å handle på nett. Ha en fin dag likevel :)

Søtmonsen :))

04.10.2017 kl. 20:57
natheless: Hehe, ja jeg handler ganske mye på nett, men nå skulle altså jeg få oppleve dette ;s Takk du også ^^

annebe

04.10.2017 kl. 18:18
Kjedelig ! Jeg kjøper aldri noe på nettet.. Men er jo veldig mange som gjør det.. Håper det ordner seg greit for deg :))

Søtmonsen :))

04.10.2017 kl. 20:57
annebe: Jeg handler jo ganske mye på nettet, og aldri skjedd før, men nå skulle det altså bli meg ;s Takk for det :)

dvergpinschere i mitt hjerte

04.10.2017 kl. 19:20
Ish...så trasig..og jeg er alltid redd for å handle på nett..men akkurat i dag, så tasta jeg inn kortnr mitt..og nå angrer jeg da..når du skriver dette.....får håper det går bra med meg...hihih..Men veldig rart de kan sette inn igjen..da må det jo være en bedrift..for når ting blir feil trukket...så kan de sette inn igjen...men ikke en privatperson...Så veldig rart...Håper det ordner seg for deg! lykke til!

Søtmonsen :))

04.10.2017 kl. 21:02
dvergpinschere i mitt hjerte: Nei, altså jeg har handlet mye på nett i mange år nå, og ikke skjedd meg noe hittil. Så hvordan dette skjedde aner jeg ikke, men noe sted har de altså fått tak i det ;s
Ja, det hele virker veldig merkelig. Og at de ikke har satt inn samme mengde penger de tok heller. Takk for det :)

Tone V. Vinningland

04.10.2017 kl. 19:39
Huff håper du finner ut av dette. Jeg har handlet mye på nett og aldri fått problemer med ting som blir trekt. Og jeg har bevisst ikke mye penger på bankkortet mitt til vanlig, har litt og litt når jeg trenger osv.

Søtmonsen :))

04.10.2017 kl. 21:03
Tone V. Vinningland: Nei, har ikke hatt problemer med det før nå jeg heller. Handlet på nett i mange år ;s

frodith

04.10.2017 kl. 23:51
Her er det travelt på tur, så vil bare innom med en hilsen fra Bergen. Klem fra Frodithen på tur :-)

Søtmonsen :))

08.10.2017 kl. 18:38
frodith: Ganske travelt selv om dagen :) Håper du har det bra :) Klem
Søtmonsen :))

Søtmonsen! Hei! :) Dette er en blogg med litt av hvert i. Du kan finne mange oppskrifter på både matretter, kaker og desserter. Du kan finne noen enkle tips innen matlaging, og litt diettsnakk. Jeg legger også ut litt om gaming, anime og andre interesser jeg har. Skriver også om personlige ting, og det som er viktig for meg. Håper du vil like bloggen min, og at den interesserer deg! :) Headeren er laget av Kristin.blogg.no og designet er fra KVdesign.no.

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign

hits