Blåskjell med koriander, hvitløk og chilipaste

Hei hei 🙂

Da tenkte jeg å dele oppskriften på en paste som brukes sammen med blåskjell når man lager det med fløte 😀 Jeg er ikke noe glad i sjømat, har prøvd å lære meg det men liker det bare ikke ;o Men Kjæresten er veldig glad i det da, spesielt blåskjell og scampi ;D Det er herremåltid for han 🙂 Så da lager jeg i stand til han nå og da 🙂

 

Koriander, chili og hvitløkspaste:

1 Potte med fersk koriander.

3 Chili.

2 Kinesiske hvitløk.

1 Gul løk.

1,5 dl Olje.

 

Ha alt i en bakk og mos med en stavmikser. Du får nok til et par runder med blåskjell med denne mengden 😀 Bruk 4 ss. for hvert nett med blåskjell.

 

Så trenger man:

Blåskjell.

Kremfløte.

Først må blåskjellene legges i kaldt vann. Slik spytter de ut dritt som sand og slikt. Resk til så med en børste eller bare med hendene. Så må man sortere ut de som er døde. Det ser man ved at de er åpne. Slik som vist på bildet under. Der ser du til venstre hvordan de skal se ut, og til høyre et dødt et, og de som er døde kaster man.

Tips: om du ser et som er åpent, kakk litt på det for å se om det lukker seg. Ikke alle som er åpne er døde, men om man kakker på det så vil det lukke seg om det er i live.

Ta så 4 ss. med pasten i en kjele. Ta så å ha i blåskjellene og 1- 2 dl kremfløte. Ha lokk over og rør nedi inni mellom. Så er det bare å nyte med hvitløksbrød til 🙂 Ikke spis de som ikke åpner seg, for de må man bare kaste da er de ikke bra. Etter koking skal alle som er spiselig ha åpnet seg.

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Mat #Middag #Kos #Kveldskos #Blåskjell #Paste #Koriander #Hvitløk #Chili #Skjell #Sjømat #Fløte #Saus #Smak #Godt #Sommer

 

– Søtmonsen :))

24 kommentarer

Siste innlegg