Hjemmelaget lapskaus


 

Hei og hopp 🙂

Hjemmelaget lapskaus er noe jeg bare synes er så digg 😀 Slik gammel, god husmannskost som man ikke spiser så veldig ofte. Og det er så vanskelig å lage det heller 🙂

 

Hjemmelaget lapskaus:

600 gr. Storfekjøtt i terninger/strimler.

3- 4 Store Gulrøtter.

4- 5 Store Poteter.

1/2 Kålrot.

1/2 Purreløk.

1- 2 terninger med kjøttbuljong. (Begynn med 1 og smak deg frem).

2- 3 terninger med grønnsaksbuljong. (Begynn med to og smak deg frem).

Salt og pepper.

 

Rens og kutt poteter, gulrøtter og kålrot i terninger. Rens og kutt purreløken. (Purreløken has i til slutt for fargen sin del). Brun kjøttet i ei stekepanne. Ha det så i en kjele og ha vann slik at det akkurat dekker kjøttet. Kjøttet vil skumme litt, slik at du må skumme det av. Når kjøttet begynner å nærme seg mørt, har du i buljongterninger og alle grønnsakene bortsett fra purreløken, den has i til slutt. La dette stå å koke seg ferdig. Ser det ut som at det er lite vann, så er det egentlig ikke det, kommer en del vann av grønnsakene og. Men når grønnsakene begynner å bli møre og du ser det er lite vann, kan du etterfylle litt. Men dette skal være en “grøt” ikke suppe 😉 Smak til med salt og pepper, evt. om du trenger mer buljong. Så har du i purreløken når den nærmer seg ferdig.

Tips: Veldig godt med flatbrød til 😉

 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Mat #Middag #Hverdagskost #Gammeldags #Lapskaus #Grønnsaker #Kjøtt #Storfe #Godt #Smak #Kraft #Oppskrift #Hjemmelaget

 

– Søtmonsen :))

20 kommentarer

Siste innlegg