Ostekake med gelélokk

Hei hei! 🙂

Jeg lagde jo ostekake til 17. Mai i år ^^ For jeg orket ikke å lage karamellpudding denne gangen ;o Lenge siden jeg har lagd slik ostekake nå, så da måtte det bli det.

 

Ostekake:

Bunn:

200 gr. Digestivekjeks.

115 gr. Smør.

 

Smelt smøret, og knus kjeksen med en morter eller i en pose med ei kjevle. Kna smør og kjeks sammen og legg det i bunn på ei rund kakeform og sett den i kjøleskapet.

Ostemasse:

200 gr. Philadelphiaost.

3 dl. Rømme. (1 boks).

1/3 liter Kremfløte. (1 Boks).

1 ts Vaniljesukker.

75 gr. Melis.

1 Pakke Sitrongelé.

2,5 dl Vann.

 

Kok vannet, ta det av platen og ha i gelépulveret, rør litt innimellom til den begynner å bli litt tykk. Gjerne tapp i et vannbad, slik at den avkjøles raskere. Bland osten, rømmen, melisen og vaniljesukkeret. Visp kremen, og bland ostemassen med kremen. Hell så i geleen i en tynn stråle mens du rører den inn i ostemassen. Ha den så over kakebunnen og sett den i kjøleskapet til den har stivnet.

Gelélokket:

1 Pakke Bringebær, jordbær, blåbær eller kiwigelé. (Den smaken du selv foretrekker).

4 dl Vann.

 

Kok opp vannet og trekk det av. Ha i pulveret og rør til den er kjølt ned, og begynner å tykne.

Legg så må frukt om du ønsker, eller bare ha gelélokket på kaken. Bruk en skje i bunnen av strålen slik at geleen ikke kommer nedi kaken, istedenfor å legge seg oppå. Eller bare bruk en øse til å fordele geleen ut over.

 

#Oslo #Trøndelag #17.Mai #Mai #Mat #Kaker #Fest #Stas #Ostekake #Ost #Smøreost #Gelé #Gelélokk #Frukt #Kake #Kald #Fortgjort #Blogg

 

– Søtmonsen :))

29 kommentarer

Siste innlegg