Krydderkake (DIA)



Tenkte jeg skulle dele oppskriften på krydderkaken til DIA som jeg lagde på jobb i helga 🙂

 

Kydderkake (DIA):

Til ei 24 cm springform.

500 gr. Hvetemel.

215 gr. Sukker.

6 gr. Kanel.

1,5 gr. Malt nellik.

1,5 gr. Kardemomme.

9 gr. Natron.

 

90 gr. Margarin. (Smeltes).

100 gr. Rosiner.

125 gr. Lett appelsinmarmelade (Eller mos lett fersken på boks med litt appelsinjuice).

1,25 dl Lettmelk.

3 dl Kulturmelk/biola naturell.

2,5 ts Søtningsstoff (flytende).

2 Egg.

 

Bland alt det tørre med alt det våte. Ikke rør så alt for mye for da blir kaken for seig og hever seg ikke ordentlig.

Stek kaken på 150 grader i ca. 30- 40 min. (muligens lenger, bruk en pinne/grillpinne for å sjekke etter).

 

#Oslo #Trøndelag #Blogg #Mat #Baking #Kake #Krydderkake #Krydder #DIA #Godt #Baker #Sykehus #Jobb #Gladibaking #Diabetes

 

– Søtmonsen :))

18 kommentarer

Siste innlegg