Blansjering av brokkoli/ blomkål

Hei hei 🙂

Tenkte jeg skulle legge ut ett tips til hvordan man egentlig skal “koke” brokkoli og blomkål. For man skal vel egentlig ikke koke de, for da blir de fort vasne og for mye kokt. Men det man gjør, kalles blansjere på fagspråket 😉

Og det er veldig enkelt. Du koker opp vann i en kjele med litt salt. Så når det koker, putter du blomkålen og brokkolien oppi vannet. Dytt den litt ned i vannet, slik at det kommer over alt. Og la de ligge i sånn ca. 20 sekunder, og ta de opp igjen. Dermed er de ferdige 🙂 Grønnsaker er ment for å ha litt tyggemotstand. Er de bare helt myke og bløte, er det ikke særlig godt.

Om du vil ha gulrot til også. Så tar du bare å hiver oppi gulroten 2 min før. Kjenn litt etter på gulroten om den er stein hard eller ikke. For den trenger litt lenger tid i kokevannet enn brokkolien og blomkålen 🙂 Men den skal heller ikke være vasne eller for mye.


 

#Oslo #Trøndelag #Mat #Tips #Grønnsaker #Gulrot #Brokkoli #Blomkål #Blansjere #Koking #Vann #Koketid #Blogg

 

– Søtmonsen :))

18 kommentarer

Siste innlegg