Heisann! 🙂
Nå som det er påske, så er det jo veldig vanlig over alt i Norge med lam. Enten det er lammelår eller steik 🙂 Så tenkte å dele noen “gode” bilder av maten 😉 Og litt om hvordan man steiker lammesteiken i ovnen 🙂
Lammesteik:
Man får kjøpt ferdig innrullet steik i butikken som er krydret og alt. Og du får kjøpt kjøttet, slik at du fikser det selv.
Krydder til lam synes jeg er best med salt, pepper, rosmarin og timian. Rosmarin er liksom ett “must” til lam. Og det gir en herlig smak på kjøttet.
Man varmer opp ovnen til 125 grader, og putter ett steketermometer i steika. Så for rosa kjøtt, skal det være rundt 70 grader. Og for helt gjennomstekt, så må den være rundt 76 grader. Kjøttet blir veldig mørt og godt om man har det på lav varme. For har man for høy varme, blir det fort tørt og brent på utsiden.
La steiken hvile i 10- 15 min, før dere deler den opp i skiver.
Dette er nok den beste kniven jeg har, når det kommer til kjøtt. Jeg fikk dette settet når jeg hadde stått fagprøven, av de jeg jobbet med. Og den er super god å skjære med, og jeg elsker at det var med en slik gaffel.
Tilbehør: Blansjert brokkoli og blomkål. Kokte poteter og fløtesaus.
Dere finner oppskrift på fløtesaus her: http://matogkakeoppskrifter.blogg.no/1458402541_fltesaus_til_lammeste.html
Håper dere får en super påske! 🙂
#Oslo #Trøndelag #Mat #Påske #Påskelam #Lam #Lammersteik #Steik #Godt #Matglede #Godmat #Middag #Saus #Blansjert #Grønnsaker #Potet #Fløtesaus #Påsketid
– Søtmonsen :))
Nam…. Det så mega godt ut.. men akk..her går vi på diett i påsken..så ikke noe fløtesaus eller annet godt..:-/ Takk for godet tips!
dvergpinschere i mitt hjerte: Man kan alltids lage en mager saus, kjøttet blir godt fordi 😀 Bruke maizennablanding isteden for smør og mel ^^ Null fløte, men godt krydder 🙂 Lykke til med operasjonen til mannen, om han ikke har tatt den da? 🙂
Det så godt ut 🙂 Skal ikke skryte på meg at jeg lager lam selv, men mamma er super flink på kjøkkenet, og hun lager både fantastisk lår og steik 🙂
Den rutete skjorta: En mamma er jo alltid best i slikt uansett 😀 Hehe! Kjæresten sier jo også, du er flink i å lage mat, men er noe spesielt godt med mor sin mat 😉
Det er sant, det er noe helt spesielt med mammas mat 🙂
Den rutete skjorta: Mhm 🙂 Og farmor sine vafler <3
det så godt ut!veldig bra tips!
Det er så fint å ha noen å tenke på når man spiser visse ting, for man vet at ingen lager den tingen slik som de. Jeg er sånn med mormor og julekaker. Selv om mamma lager gode, smaker de ikke like godt som de mormor sine gjorde.
Ilo: Tusen takk for det ^^
Den rutete skjorta: Helt sant det 🙂 Vi fikk alltid vafler når vi kom til farmor og farfar. Ingen smakte så godt som de <3
Det er så godt me lammesteik! dette så lekkert ut ^^
Henriette Celin: Takk for det ^^
Nam nam.. Nydelig bilder, såg VELDIG godt ut! 😉 Ble faktisk sulten, tihi.. 😉
Og lam er jo SÅ godt da! 😉
<3 Stor klem
Unni: Tusen takk 😀 Tihi 😀 Spiser ikke så mye lam ellers, men godt nå og da ^^ Klem <3
Wow!! Dette ser sinnsykt godt ut!!! Så flink du er ! En skikkelig påskemiddag;)
missmommy.blogg.no: Tusen takk ^^
Det er noe med lam i påsken 🙂 det så utrolig godt ut <3
// Benedicte
jesus4areason: Takk for det 🙂