Fløtesaus til Lammesteik


 

Hei hei 🙂

Lam er noe som hører til i påsken, og der synes jeg personlig at det passer best med fløtesaus til. Så da må jeg jo dele oppskriften på den 🙂

 

Fløtesaus:

2 ss Smør.

2 ss Hvetemel.

1/2 dl Kraft fra steika.

1/2 dl Fløte.

Ca. 1/2 dl vann.

1 Buljongterning med oksekraft. (Du finner også lammekraft i butikken).

Rosmarin, salt og pepper.

Sukkerkulør.

 

Smelt smøret. Ha i hvetemelet og lag en jevning. Ha i kraften fra steika og fløten. Spe på med resten av vannet til den blir passe tykk. Ha i buljongen og kok sammen med sausen. Smak til med rosmarin, salt og pepper. Ha kun i ett par dråper sukkerkulør. For den skal ikke være like brun som brunsaus, men litt lysere.

#Oslo #Trøndelag #Lam #Påske #Saus #Fløte #Fløtesaus #Lammesteik #Påskelam #Mat #Middag #Blogg #Godt #Matglede

 

-Søtmonsen :))

18 kommentarer

Siste innlegg