Melkesuppe/velling

Heisann 🙂

Her har dere en oppskrift på melkesuppe som vi kaller det i Trøndelag, mens andre her nede i Oslo er mer vant med å kalle det velling 🙂

Man kan bruke så mangt til denne. Men jeg synes det er best med enten havregryn eller grøtris. Dette er en suppe man gjerne har ved siden av fisk. Som fiskesuppe, eller som tomatsuppe og ertesuppe ved siden av til pannekaker 🙂

 

Melkesuppe:

1 liter Melk.

1 dl Havregryn eller grøtris.

1/2 ts Salt.

1 dl Rosiner (kan sløyfes).

Sukker, kanel.

 

Kok melk med enten grøtris eller havregryn i, og kok de møre. Ha i rosiner om man vil ha det etter at grynene er kokt ferdige. Smak til med kanel, sukker og salt.

 


#Oslo #Trøndelag #Melk #Melkesuppe #Supper #Velling #Havrevelling #Suppe #Mat #Matglede #Tilbehør #Oppskrift #Smak #Kanelogsukker

 

– Søtmonsen :))

8 kommentarer

Siste innlegg