Heisann 🙂
Her har dere en oppskrift på melkesuppe som vi kaller det i Trøndelag, mens andre her nede i Oslo er mer vant med å kalle det velling 🙂
Man kan bruke så mangt til denne. Men jeg synes det er best med enten havregryn eller grøtris. Dette er en suppe man gjerne har ved siden av fisk. Som fiskesuppe, eller som tomatsuppe og ertesuppe ved siden av til pannekaker 🙂
Melkesuppe:
1 liter Melk.
1 dl Havregryn eller grøtris.
1/2 ts Salt.
1 dl Rosiner (kan sløyfes).
Sukker, kanel.
Kok melk med enten grøtris eller havregryn i, og kok de møre. Ha i rosiner om man vil ha det etter at grynene er kokt ferdige. Smak til med kanel, sukker og salt.
#Oslo #Trøndelag #Melk #Melkesuppe #Supper #Velling #Havrevelling #Suppe #Mat #Matglede #Tilbehør #Oppskrift #Smak #Kanelogsukker
– Søtmonsen :))
Da jeg var lita kalte jeg det “suppergrøt”.. Ha ha! Veldig godt er det iallefall!
Ønsker deg en fin fredag! 😉
Unni: Hehe 😀 Kjært barn har mange navn 😀 Ha en god fredag! ^^
Det er godt med litt suppe grøt innimellom:) Hvertfall nå på vinteren:) Ha en flott fredag og en super helg:)
birdbay: Takk for det ^^ Ha en super helg 😀
Det er egentlig litt løs grøt på en måte? 🙂 høres deilig ut med rosiner i. Ha en flott kveld 🙂
frodith: Ja, det blir på en måte det 🙂 Derfor noen kaller det velling, siden det betyr det 🙂
Så godt det så ut! 🙂
elisebr: Takk for det 😀 Er veldig godt ^^