Kålruletter

Heisann 🙂

Dette er egentlig en gammel norsk rett, som kanskje ikke er så mye lagd lenger. Men vet mange synes det er godt 🙂 Her er ihvertfall oppskrift på det ^^

 

Kålruletter:

1 pk kjøttdeig.

3- 4 ss Potetmel.

2 ss Melk.

1 Egg.

1/2 ts Ingefær.

1/2 ts Muskatnøtt.

1 ts Salt.

1/2 Pepper.

 

Hodekål.

Vann med kjøttbuljong i.

 

 Bland alt av ingredienser sammen til en deig som er lett å jobbe med. Ikke ha for mye potetmel i, slik at den blir hard som en sprettball ;D Man kan bruke vann til å forme kjøttbollene med 🙂 Man tar en liten neve av kjøttdeigen og litt vann på hendene, så går det lettere å forme 🙂 Ta så kålen og få løs hele blader av den. Man kan koke hele kålen(Men litt bortkastet), eller så vær forsiktig så man ikke river de sund. Så kok de bladene du trenger(hvor mange boller man får av kjøttfarsen) i ett par minutter. Så legger man en kjøttbolle i enden på bladet(den tykkeste), og bretter den inn som en tacolefse. Altså, man legger bollen i enden, bretter inn kantene og ruller slik at de blir slik som på bildet. Deretter ta et tau og bind rundt. 

Kok opp vann med kjøttbuljong i, legg i kålrulettene i vannet og la de ligge å trekke i 15 min. Så stek de i ovnen på 160 grader i ca. 20 min. Gjerne ha litt vann i formen.

Tilbehør: Det er veldig godt med tomatsaus ved siden av ^^ Og poteter. Tomatsaus kommer senere 🙂

 


#Oslo #Trøndelag #Tradisjon #Mat #Middag #Kål #Kålruletter #Hodekål #Matglede #Kjøttfarse #Farse #Blogg #Smak #Kjøtt #Oppskrift

 

– Søtmonsen :))

13 kommentarer

Siste innlegg