Brunsaus og oksesteik


 

Hei og hopp 🙂

I dag er det jo søndag, og hva er vel ikke bedre på en søndag enn å lage steik til middag? 😀 Man har liksom tid til det, og det er en god søndagsmiddag 🙂 Vi skal ha oksesteik til middag i dag 🙂 Man får jo kjøpt ferdig tilberedt steik i butikken, både svin og okse. Men om man kjøper en rå steik, så er det så godt å krydre den selv 🙂 Da kan man velge selv hvor mye smak man vil ha på den ^^ 

Ei rå oksesteik skal stekes på ca. 175 grader, og være 65 grader inni om du vil ha den lett rosa, eller 70 grader om du vil ha den gjennomstekt. Også ha vann i formen.

(Ei rå svinesteik skal være ca. 75 grader inni når den er ferdig. Stekes på ca. 175 grader. Også ha vann i formen).


 

Brun saus:

Kraft fra steik.

2 ss Smør.

2 ss Hvetemel.

ca. 4 dl Vann.

Litt fløte(ca. 1/2 dl Fløte).

Salt, pepper, paprikakrydder og muligens  litt mer buljong om det ble litt lite smak med kraften.

(Sukkerkulør).

 

Smelt smør og bland inn hvetemelet. Ha i kraften, og vann etter hvor tykk du vil ha sausen. Smak til med krydder og evt. mer kjøttbuljong.


 

 

Tilbehør: Grønnsaker av egen smak. Jeg synes det er godt med ovnsbakte grønnsaker 🙂 Eller bare brokkoliblanding 🙂 Så kokte poteter til, gjerne saltede  amadinepoteter. ha de i vann og en del salt i vannet.

Tips: For å få god smak på grønnsakene, kan du ha i litt salt og en smørklatt i vannet når du koker de 🙂


 

 

#Oslo #Trøndelag #Mat #Middag #Matglede #Gladimat #Steik #Stek #Oksesteik #Oksestek #Potet #Saltedepoteter #Tilbehør #Saus #Brunsaus #Kjøtt #Krydder #Smak

 

– Søtmonsen :))

21 kommentarer

Siste innlegg