07.12.2015

Smultringer (Med og uten kjevling)

  • Skrevet 07.12.2015 klokka 13:21
  • Kategori: Julegodt


 

Heisann ^^

Smultringer er jo noe som er kjempe godt, og spesielt til jul :D Det er to typer deig til det, sånn man må bruke en utstikker på. Og den som er bløt, som man må ha en slik smultringpresse på. Man velger selv hvilken man synes blir best :) For meg synes jeg det ikke er så stor forskjell, mer om hva man orker å gjøre, noen synes jo så klart de med den løse røren blir bedre ^^ Med den løse røren så slipper man så klart å sitte å stikke ut og kna om igjen og stikke ut igjen :P Men har man tid, og synes det er kos, så hvorfor ikke :)

 

 



 

Smultringer (Med kjevling):

 3 Egg.

275 gr. Sukker.

1 1/2 dl Kremfløte.

3 dl Seterrømme.

1 1/2 ts Hjortetakksalt.

2 ts Kardemomme.

ca. 700 gr. Hvetemel.

ca. 1 1/2 kg Smult.

 

Visp eggedosis av egg og sukker. Stivpisk kremfløten. Bland det tørre, rør inn kremen og rømmen i eggedosisen. Ha så i det tørre. Rør helst for hånd. Viss ikke kan den bli for seig.  Sett deigen så i kjøleskapet til neste dag. 

Når man steker med smult, må man ha lokk eller brannteppe i nærheten. Ikke ha vann i nærheten, da tar det fyr! 

Bruk ei tresleiv for å sjekke om smulten er varm nok. Da stikker man den i smulten, og kommer det bobler og det putrer rundt den så er smulten klar til å brukes. Så tar man deigen og deler den opp, ta en porsjon deig og kjevle den ut. Stikk ut smultringer med en utstikker som vist på det øverste bildet. Legg så 4-5 om gangen i smultgryten. De synker først, før de kommer opp igjen. Bruk ALLTID en tresleiv, eller noe av tre når man driver med smult. (Man får også kjøpt smultringkrok for å hente de opp igjen. Men trengs ikke). Snu de, slik at de blir stekt på begge sider. Ta de opp når begge sider har en fin og gyllen brunfarge med bakenden på ei tresleiv. Legg de på papirtørkle i ei form til avkjøling. De kan lett fryses ned ^^

 


 

Smultringer (Med smultringpresse) Null kjevling:

 725 gr. Hvetemel.

70 gr. Sukker.

25 gr. Bakepulver.

1 ts Vaniljesukker.

2 ts Kardemomme.

5 dl Vann.

Ca. 1 1/2 kg Smult.

 

Bruk ei tresleiv for å sjekke om smulten er varm nok. Da stikker man den i smulten, og kommer det bobler og det putrer rundt den så er smulten klar til å brukes.

Alle ingrediensene skal være romtemperert. Bland alt sammen til en deig. Deigen skal være seig, spe evt. med vann eller mel om du synes den er for bløt lr for tykk. Så fyller du bare røren i pressen og presser ut en og en ring i smulten. Tykkelsen kan du bestemme selv med hvor lenge du holder inn håndtaket. 

Når man steker med smult, må man ha lokk eller brannteppe i nærheten. Ikke ha vann i nærheten, da tar det fyr! 

 #Søtt #Godt #Blogg #Smultring #Smult #Medkjevling #Utenkjevling #Kjevle #Medoguten #Smultringer #Jul #Julegodt #Baking #Bakeglede #Røre #Smultringrøre #Oslo #Trøndelag #Juleglede #Mat

 

- Søtmonsen :))

Lithanna

07.12.2015 kl. 13:31
Ææææh, den nederste så veganvennlig ut :D

Elsker smultringer <3

birdbay

07.12.2015 kl. 13:47
Mmmm, nå fikk jeg skikkelig lyst på smultringer:) SKIKKELIG lyst på smultringer:)

Søtmonsen :))

07.12.2015 kl. 14:02
Lithanna: Hehe, ja :D Det er veldig godt :D

Søtmonsen :))

07.12.2015 kl. 14:02
birdbay: Hehe :D Det er jo så godt da ^^

lisarorvik

07.12.2015 kl. 14:33
Dette så godt ut, det skal jeg prøve ut :)

Søtmonsen :))

07.12.2015 kl. 16:05
lisarorvik: ^^ mhm

Henriette Celin

07.12.2015 kl. 16:06
NAM! elsker smultringer, og det skal vi lage her og :-D

Søtmonsen :))

07.12.2015 kl. 16:07
Bergensergenser: Så bra ^^ Ja det er jo bare kjempe godt :D

Asantemarkedet

07.12.2015 kl. 18:11
Lager noe lignende jeg, bare at det er afrikanske boller...smaker nesten samme...nom nom med smultinger :-)

Søtmonsen :))

07.12.2015 kl. 18:19
Asantemarkedet: Ja, vet noen lager smult boller også som de kaller det :) Eller berlinerkuler :)

Asantemarkedet

07.12.2015 kl. 18:33
Aha, blir riktig å kalle det smult boller ja, hehe takk for tips..har aldri visst hvordan jeg skulle forklare folk...for det er jo ikke direkte boller:)

Norwegian Cupcake

07.12.2015 kl. 19:45
Åh, så deilig dette så ut! Det er så stemning med smulteringer - skikkelig jul! <3

NYT kvelden :-)

Søtmonsen :))

07.12.2015 kl. 20:12
Norwegian Cupcake: Mhm :D Det er så koselig ^^ Du og :)

Søtmonsen :))

07.12.2015 kl. 20:12
Asantemarkedet: Hehe, så bra ^^ Nei det er jo ikke det :) Og ikke helt berlinerboller heller :)

chrissieste

07.12.2015 kl. 21:11
Brukte å bake dette med bestemoren min sørpå. Spiste som regel den lille runde deigen som man skulle fjerne hehe :3 Så virkelig nam ut ^^

Søtmonsen :))

07.12.2015 kl. 22:25
chrissieste: aww :) Hehe, ja spiste mye deig da jeg var liten og xD

chrissieste

07.12.2015 kl. 23:54
haha, noen ganger var deig bedre enn resultatet x)

Den Rutete Skjorta

07.12.2016 kl. 16:47
Nå fikk jeg skikkelig flashback til barndommen <3 Mormor lagde alltid smultringer på denne tiden, og hun brukte den type deig hvor du kjevler og stikker ut. Deigen var det beste med hele prosessen mente nå jeg, i en alder av 10ish :-p

Søtmonsen :))

07.12.2016 kl. 16:57
Den Rutete Skjorta: Tihi :3 Lagde det med mamma da jeg var mindre ^^ <3 Jeg spiste all slags deig jeg og xD Haha.
Søtmonsen :))

Søtmonsen! Hei! :) Dette er en blogg med litt av hvert i. Du kan finne mange oppskrifter på både matretter, kaker og desserter. Du kan finne noen enkle tips innen matlaging, og litt diettsnakk. Jeg legger også ut litt om gaming, anime og andre interesser jeg har. Skriver også om personlige ting, og det som er viktig for meg. Håper du vil like bloggen min, og at den interesserer deg! :) Headeren er laget av Kristin.blogg.no og designet er fra KVdesign.no.

Siste innlegg

Siste kommentarer

Bloggdesign

hits