Gulrotkake (DIA):
Ca. 20 biter
4 Egg
170 gr. Sukker
1 1/2 gr. Natrena flytende
100 gr. Margarin
120 gr. Hvetemel siktet
120 gr. Sammalt hvete fin
12 gr. Bakepulver
4 gr. Kanel
350 gr. Gulrot, raspet
50 gr. Kokosmasse, usøtet
25 gr. Valnøtter
Fremgangsmåte:
Smelt margarinen.
Raspe gulrøttene og hakk valnøttene.
Visp egg og sukker til eggedosis.
Tilsett alt det tørre, kokosmassen og smøret i eggedosisen. Rør forsiktig så alt blir godt blandet.
Og ha i gulrøttene.
Stek på 180 grade i ca. 30- 40 min.
(Dette er en gammel oppskrift, og da brukte de litt sukker i kakerørene. Nå i dag har man bedre DIA sukker enn da, så man kan godt bytte dette ut med DIA sukker)
– Søtmonsen
14 kommentarer
Nom nom så kjempe god ut 😍😍
Asantemarkedet: ^^
Å, som jeg elsker gulrotkake!
Åh, elsker gulrotkake!
Bergensergenser: 😀
Lithanna: Tror nok det er en av de mest populære kakene 🙂
Skjønner jeg godt, men eplekake er best ^_^
Så deilig ut:) Gulrotkake er godt:)
Lithanna: Da synes jeg eplepai er bedre 😀 En god smuldrepai med havregryn ^^ Det er så godt det 😀
birdbay: Mhm 🙂
Så herlig at du har så mange diaoppskrifter for oss med diabetes 🙂
FotoSeljordslia: Hehe, bra du liker det 😀 Prøver å komme med flere til folk med spesial kost og dietter ^^ Jeg jobber på ett sykehus, og har mye om dette 🙂
Skal nok sjekke flere av dine oppskrifter etterhvert ja. Moro med tips fra folk som kan noe om det 🙂
FotoSeljordslia: Hehe ^^ Fint du liker det ^^