Surmelkskake med tyttebær (DIA)

Surmelkskake med tyttebær (DIA):

Ca. 20 kakestykker

3,8 dl Biola naturell

70 gr. Sukker

40 gr. Tyttebærsyltetøy (Dia)

1/2 dl Olje

2 gr. Kanel

2 gr. Nellik

300 gr. Hvetemel

9 gr. Natron

 

Fremgangsmåte:

Bland biola, sukker, tyttebærsyltetøy, olje, kanel og nellik i en bolle.

Bland natron i hvetemelet og rør det inn i røren. Ikke bruk mikser, for da er det fort at kaken blir for kompakt og rå.

Ha så røren i ei springform og stek kaken på 150 grader i ca. 30- 40 min.

 

(Dette er en gammel oppskrift, og da brukte de litt sukker i kakerørene. Nå i dag har man bedre DIA sukker enn da, så man kan godt bytte dette ut med DIA sukker)

– Søtmonsen

11 kommentarer

Siste innlegg