Sjokoladefondant

Sjokoladefondant:

500 gr. Mørk sjokolade

500 gr. Smør

 

Fremgangsmåte:

Smøret og sjokoladen smeltes i vannbad.

(Kok vann i en kjele og ha ei skål som dekker kjelen og ha smøret og sjokoladen oppi for å smelte det).

250 gr. Sukker

700 gr. Egg

150 gr. Hvetemel

 

Fremgangsmåte:

Bland sukker, egg og hvetemel til en røre, og ha i sjokolademassen. Rør godt, slik at alt blir blandet.

Når røren er ferdig, sprayer/smører du former for fondantene.

Og det beste er å fryse dem ned, pass på at du har en plass i fryseren de kan stå rett. Da er det bare å ta ut de du trenger og stek de på 220 grader i ca. 8- 10 min.

 

Tilbehør: Det er veldig godt om man bruker en kule vaniljeis og litt frukt/jordbær ved siden av. Strø gjerne litt melis på toppen og pynt med sitronmelisse

 

Slike former er greie å ha

– Søtmonsen

26 kommentarer

Siste innlegg