Hjemmelaget tomatsild til jul!


(Bilde lånt fra nett)

 

Tomatsild:

6 Kryddersildfileter

2 Gul løk

2 Laurbærblad

Noen korn av hel sort pepper. (5 pepperkorn)

 

Fremgangsmåte:

Vaske sildefiletene og tørk av de med papir.

Kutt de så opp i korte skiver. Del løken i skiver.

Ta ett glass og legg først litt sild og så løk med pepperkorn og laurbærblad. Så legger du sild igjen, og fortsett slik lagvis.

 

Lake:

1 dl 7% eddik

1 dl Tomatketchup

2- 3 dl Sukker

4 ss Vann

1- 2 ss Frisk dill (Kan kuttes ut)

2 knivsodd Pepper

1 dl Olje

 

Fremgangsmåte:

Bland alt sammen i en kjele bortsett fra oljen.

Varmes opp til sukkeret smeltes. MÅ IKKE KOKE. Tilsett så oljen og avkjøl.

Så helles laken over silden i glasset og lar dette stå for at det skal sette smak.

– Søtmonsen

6 kommentarer

Siste innlegg