Sjokoladekake på en annerledes måte

En litt annerledes sjokoladekake:

Bunn:

200 gr. Smeltet margarin/ margarin uten melk, salt og soya.

2 1/4 dl Vann.

4 ss Kakaopulver.

4,5 dl Sukker.

4,5 dl Hvetemel.

1/2 ts Natron.

2 Egg.

1 1/4 dl Lett rømme/ laktosefri rømme (ca. 1/2 boks med rømme).

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kasserolle og ta den av platen.

Bland så kakaoen og vannet i kjelen og rør det inn.

Tilsett deretter sukker, hvetemel, natron og rør det inn i røren.

Så tar du eggene og rømmen og rører inn i røren.

Ta så en vanlig springform og stek kaken på 180 grader i ca. 40- 45 min.

 

Fyllet:

100 gr. Smeltet margarin/ margarin uten melk,salt,soya.

6 ss Melk/ laktosefrimelk.

4 ss Kakao.

350 gr. Melis.

1 ts Vaniljesukker.

 

Fremgangsmåte:

La kaken kjøles ned litt, og ha på fyllet. Stikk i kaken med en gaffel slik at fyllet renner i kaken. Glatt ut med en slikkepott og pynt med det du vil.

 

OBS: Ang. fyllet. Så renner det veldig. Så kanskje ikke ta på alt med en gang, først litt så det dekker kaken og stikk med gaffel, så vente til at kaken er kjølt ned med å ha på resten for å glatte det ut og ha pynt på.





 

– Søtmonsen

6 kommentarer

Siste innlegg