Oreo fromasjkake

Oreo fromasjkake:

 

Kakebunn:

300 gr. Oreo kjeks

75 gr. Smør

 

Fremgangsmåte:

Bank kjeksen til smuler (om du ikke har en hurtig hakker).

Smelt smøret og bland det inn i kjeksen.

Legg det så i bunnen på ei rund kakeform på 24- 26 cm.

Sett den i kjøleskapet mens du lager resten.

 

Ostemasse:

1 Pakke jordbærgelépulver

2,5 dl Kokende vann

200 gr. Kremost (Naturell)

3 dl Lettrømme

100 gr. Melis

3 dl Kremfløte

 

Fremgangsmåte:

Kok opp vannet og ha gelépulveret i. La den stå til den blir avkjølt, men den skal ikke bli fast.

Vispe sammen kremost, melis og rømme til den er uten klumper.

Visp krem av kremfløten.

Bland krem og kremostmasse sammen.

Spe gelémassen i kremmassen mens du rører godt.

Ha kakemassen over kjeksbunnen og la den stå kjølig i minst 4 timer. Den skal stivne helt, før sjokolademoussen has på.

 

Sjokolade mousse:

1 Pakke sjokolade mousse med sjokoladebiter. (Fra Freia)

3 dl Kremfløte

 

Fremgangsmåte:

Bland moussen med kremfløten og visp den til passe tykkelse. Ikke like lenge som på pakken, siden den er for melk og ikke fløte.

Ha så moussen på kaken, og sett i kjøleskapet.

Pynt så kaken med det du måtte ønske. Her har jeg brukt forskjellig frukt og bær.

 

– Søtmonsen

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg