Andebryst med appelsinsaus

Andebrystet:

Lag rutemønster i svorsiden på andebrystet.

Krydre med salt og pepper på begge sider.

Stek i tørr panne med skinnsiden ned først i 5-8 min. Så 2 min på den andre siden.

Stek den i ovnen på 150 grader til kjernetemperaturen er 60 – 62 grader.

Dette er viktig, for blir den stekt for mye kan det bli leversmak på den.

 

Grønnsaker:

2 stk. Gulrøtter

2 stk. Persillerot

1/2 Sellerirot

Olje

Rosmarin, salt og grov pepper

 

Fremgangsmåte:

Rens og kutt grønnsakene i staver, ha litt olje i ei form og bland grønnsakene i formen med krydderet.

Stekes i ovnen i ca. 15 min på 200. Ta de ut og sett inn andebrystene etterpå.

Sett inn grønnsakene igjen når brystene nærmer seg ferdige.

 

Grønnsaksgarnityr:

2 ss Smør

1 Rødløk i terninger

2 Epler i terninger

2 ss Sukker

1/2 dl Eplejuice

Salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret, ha i eplejuicen.

Ha alt i gryta og rør til det er ferdig kokt.

 

Appelsinsaus:

1/2 dl Hvitvin

1/2 dl Kyllingkraft

1 1/2 dl Nypresset appelsinjuice (ca. 2 stk)

2 ss Balsamicoeddik

2 ss Smør’

 

Fremgangsmåte:

Sausen lages i panna etter du har stekt andebrystene.

Tilsett hvitvinen og appelsinjuicen og la det koke inn.

Ha deretter i kyllingkraften og smak til med balsamicoeddik, og evt. litt sukker.

Rør inn smøret rett før servering.

 

– Søtmonsen

6 kommentarer

Siste innlegg